Şimdi Ara

Darboğaz olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim bu yüzden direk konu açtım önceden konuşulduysa bilmiyorum.

Benim sistemim:

Asus P5QPL-AM Anakart
    İntel Core 2 Quad Q8400 2.66 Ghz
    4 GB RAM (2+2)
    Ekran kartı 9400

Haliyle artık ekran kartım yetmiyor ve bu sene başladığım BF3 ü en düşük çözünürlükte online oynuyorum ve bu canımı sıkıyor. Yeni Ekran kartı alacağım beni normal ayarlarda 1440x900 çözünürlükte 2 sene rahat rahat götürsün istiyorum taksitle alacağım için R9 270X Toxic almayı düşünüyorum bu bilgisayara yatırım olarak sadece bunu yapacağım yeni bilgisayar dizerken de ekran kartını çıkartmayacağım şuankinde hep kalacak çalışmaz hale gelene kadar yani :) Başlıkta da belirttiğim gibi darboğaz yaşarmıyım? Overclock gerekirse yaparım iyice araştırıp ama anakartım desteklermi bilgim yok bana bi yardımcı olun zahmet olmazsa. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anolhw -- 18 Ekim 2014; 20:56:49 >

• anolhw A kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ram konusunda dar boğaza uğramazsınız yalnız kullanmakta olduğunuz güç kaynağının da yeterli durumda olması gerekecektir. Bu yüzden güç kaynağınızın marka ve modelini de belirtmenizde yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

İşlemci ve ram konusunda dar boğaza uğramazsınız yalnız kullanmakta olduğunuz güç kaynağının da yeterli durumda olması gerekecektir. Bu yüzden güç kaynağınızın marka ve modelini de belirtmenizde yarar var.

Onu da değiştireceğim 600w 80 plus bronze power almayı düşünüyorum yeterli olurmu en azami kaç watt olur ?
    Ekran Kartı sadece 9400 yazmışım o Nvidia GeForce 9400 gt olacaktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anolhw -- 18 Ekim 2014; 21:11:16 >
  • Kimse yokmu tam anlamıyla yardım edecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elindeki işlemci seni daha çok idare edebilecek güzel bi işlemcidir alacağın ekran kartında bi sorun yaşamazsın tabiki psu yu da alırsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: anolhw

Kimse yokmu tam anlamıyla yardım edecek ?

ben varım kardeş.

sıkıntı olmaz korkma psu ile ekran kartını al işlemcin güzel.
  • Dediklerinize inanmamış gibi olacağım ama öyle değil gerçekten sevindim hepinize teşekkür ederim ama vatan bilgisayarda bilgisayar toplayan abiye sordum o ekranına görüntü vermez dedi acaba bilerek yeni pc aldırmak için mi dedi yoksa haklımıydı ? R9 280x Toxic de aynı şekilde darboğaz yapmaz değilmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC darboğaz
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediklerinize inanmamış gibi olacağım ama öyle değil gerçekten sevindim hepinize teşekkür ederim ama vatan bilgisayarda bilgisayar toplayan abiye sordum o ekranına görüntü vermez dedi acaba bilerek yeni pc aldırmak için mi dedi yoksa haklımıydı ? R9 280x Toxic de aynı şekilde darboğaz yapmaz değilmi ?

O işlemci ile 280x de yerlerde sürünürsün.270x de bile darboğaz yaşarsın bundan emin ol.Sağlam bir o.c yapman lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arno.mdr

quote:

Dediklerinize inanmamış gibi olacağım ama öyle değil gerçekten sevindim hepinize teşekkür ederim ama vatan bilgisayarda bilgisayar toplayan abiye sordum o ekranına görüntü vermez dedi acaba bilerek yeni pc aldırmak için mi dedi yoksa haklımıydı ? R9 280x Toxic de aynı şekilde darboğaz yapmaz değilmi ?

O işlemci ile 280x de yerlerde sürünürsün.270x de bile darboğaz yaşarsın bundan emin ol.Sağlam bir o.c yapman lazım.

Diğer cevap verenler yapmaz dedi siz neden yapar dediniz ?
    Tamda sevinmiştim ya alıp rahat rahat oyun oynayacaktım hevesim kursağımda kaldı şimdi :D

Daha açık anlatır mısınız neden olur ? O.C. yapmam gerekiyorsa kaç yapmalıyım ve anakartım destekler mi o.c. u ?

Tecrübesini yaşadım o yüzden diyorum bi yakınım gtx 750 ti aldı geçenlerde ona bile sıkıntı oldu.3.3 ghz e o.c ledim biraz daha rahatladı.
    Dahili bileşenlere konu aç Q8200 270x veya 280x e darboğaz yaparmı diye net cevabı alacaksın emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: arno.mdr

Tecrübesini yaşadım o yüzden diyorum bi yakınım gtx 750 ti aldı geçenlerde ona bile sıkıntı oldu.3.3 ghz e o.c ledim biraz daha rahatladı.
    Dahili bileşenlere konu aç Q8200 270x veya 280x e darboğaz yaparmı diye net cevabı alacaksın emin ol.

Dahili bileşenlerde de açayım da sorun olmaz inşallah :)
    Yalnız benim Q8200 değil Q8400 yanlış olmasın.

Valla çok sağolun içimi kararttınız.
    Pardon yanlış görmüşüm.Estağfurullah niye içinizi karartıyım.Siz dediğim gibi dahili bileşenleri açın konusunu burdan çok daha fazla cevap gelir.

• Tamam açıyorum oraya şimdi sizde orada tekrar tecrübenizi yazarsanız sevinirim diğer yardımcı olacak kişiler de görür ona göre yazarlar :)
    Bekliyorum :)
  • Ben hiç darboğaz yapacağını düşünmüyorum,söylediğiniz güç kaynağı ile birlikte rahatça kullanabilirsiniz.

@anolhw
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Ben hiç darboğaz yapacağını düşünmüyorum,söylediğiniz güç kaynağı ile birlikte rahatça kullanabilirsiniz.

@anolhw

Dahili bileşenler de de açtım bu konuyuhttp://forum.donanimhaber.com/m_98552049/f_//tm.htm gelin ordaki cevaplara bir bakın lütfen. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.