Şimdi Ara

Darboğaz sorunsalı hangi ekran kartı? Gtx780 vs Gtx760 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Gtx 770 işinizi görür

Edit:http://www.vatanbilgisayar.com/gtx770-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html

Msi ın soğutması daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantcelik -- 10 Mayıs 2014; 10:46:10 >
  • Abooooov yorumlara bak. Al kardeşim 780'i ne darboğazı ya
  • istedipin kartı al hocam iyice boku çıktı darboğazın
  • hocam al 770 i aslanlar gibi kullan.
  • Asus GTX770 2 GB
    Asus VN247H Monitör

Yukarıdaki ikiliyi satın aldım. memnunmusun derseniz evet ancak biraz hayal kırıklığı da yok değil. Nedenini ise benim gibi karar aşamasında olan arkadaşlara biraz olsun yardımcı olabilmesi adına paylaşmak istiyorum.

Monitör:

Eski monitörüm LG Flatron W2242S idi 1680x1050 den yukarıya çözünürlük çıkmıyordu. Artık full HD görüşe sahibim, görüntüler çok parlak ve renkler canlı.

Ekran kartı

1. Titanfall oynuyorum. Tüm ayarları en yükseğe alınca (Sadece texture filtering very high da çünkü insane yaparsanız minimum 3 gb vraminiz olması lazım diye oyun uyarıyor) özellikle açık alanlarda fps 15-20'lerde geziyor. Anti aliasing kapatınca 42-55 fps arasında kalıyor. GPU kullanımı %96-97 vram kullanımı 2000'lerde. CPU kullanımı 4 çekirdek içinde %25 i geçen yok. (Bunun nasıl değerlendirmek gerekiyor bilmiyorum) RAM olarak 12 GB ramim var 4-5 GB kullanım var.

2. BF4'te ultra ayarlarda kasma takılma yok.

3. COD:GHOSTS ultra da ara ara takılmalar var.

Yukarıdaki veriler ne gösteriyor yeterince bilgim olmadığı için değerlendiremiyorum.

Benchmark çalıştırmadım çalıştırırsam yazarım

HERKESE, ZAMAN AYIRIP TAVSİYELERİNİ YAZDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..

• Ben gtx 780 ve İ5 2500k@5ghz'de kullanıyordum 5ghzde anca %90lı seviyelere çıkıyordu işlemci stok halde darboğaz yapar
  • r9 290 pcs+ ile i5 2400 3.10 kullanıyorum bir şikayetim yok
  • Sonuç olarak AA ve gölge efektlerini biraz kısarak yüksek ayarlarda oyun oynayabiliyorum ve 1 sene böyle idare edebilirim. Gelecek yıl anakart ve işlemci değiştirmek planladığım 2. adımdı.
  • 2500 hala çok sağlam bi işlemci. Eski seri olmasına rağmen çekirdek başına AMD'nin en baba işlemcisinden bile daha çok performans veriyor. (Multi core performanstan bahsetmiyorum)

Darboğaz falan olmaz ama bence yine de 770 al çünkü 780 fiyat performans konusunda çok iyi değil.
  • Bence de darbogaz sorunu pek olmaz ama en azindan 4 GHz seviyesinde kullanmaniz yarariniza olacaktir. Lakin ben sizin yerinizde olsam elimdeki islemciyi satar yerine i7 2600K alirdim, bunun icin ödeyeceginiz fark öyle aman aman birsey olmayacaktir. Piyasayi bilmiyorum ama tahminimce 150-200TL arasi bir farka I7 2600K alabilirsiniz. Bunun yanina alinacak GTX 770 yada GTX 780 (ki ben 1920x1080 cözünürlük icin GTX 770'in yeterli olacagini düsünüyorum) alirdim ve 2-3 sene civari high-ultra ayarlarda kullanirdim. Yeni islemciyi K serisi carpan kilidi acik bir islemci almaniz sayesinde daha önce overclock tecrübeniz yoksa dahi cok rahat bir sekilde 4.2-4.4 GHz seviyelerine cikabilirsiniz. GTX 770 + 2500 den 2600K ya gecis icin fark herhalde 1100-1150 TL yi gecmezBu sekilde bir islemci degisimi yaparak 2 sene daha anakart ve islemci degisimi yapmadan devam edebileceginizi düsünüyorum ve bu önümüzdeki 2 sene icinde isterseniz gene ekran kartinizi yükseltebilirsiniz

• İ-7 2600k-2700k modellerine 2.el bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.