Şimdi Ara

Darboğaz Yalanı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fx 8350 ve gtx 1070 için bazı araştırmalarım mevcuttu ve az daha araştırma yaparak şu durum karşıma çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 21 Eylül 2016; 13:20:18 >

• İ5 4570 ile kullanıyorum her hangi bir darboğaz a rastlamadım.Gpu kullanımları Fifa hariç hep 95-99 arası.Test ettiğim oyunlar Gta 5,AC Unity,Batman serisi,Crysis 3 gibi...
    Ancak karta yük bindiröesi açısından en az 4x AA Açıyorum her oyunda ki 1080p de kullandığımdan şart da.Gayet memnunum.Online fps oynamadığım için bişey diyemicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

İ5 4570 ile kullanıyorum her hangi bir darboğaz a rastlamadım.Gpu kullanımları Fifa hariç hep 95-99 arası.Test ettiğim oyunlar Gta 5,AC Unity,Batman serisi,Crysis 3 gibi...
    Ancak karta yük bindiröesi açısından en az 4x AA Açıyorum her oyunda ki 1080p de kullandığımdan şart da.Gayet memnunum.Online fps oynamadığım için bişey diyemicem

Bir BF4 deneseniz insanların kafasındaki baya bir soru işaretini gidereceksiniz
  • Ne kadar cahıl ınsan var su ulkede.Barı bılmıyorsanız ogrenın bos yorumlar yazmayın.

Cpu cekırdeklerının %100 olmasına gerek yok darbogaz olması ıcın.Sanıyosunuz kı cekırdekler %100 degılse cpu yetıyordur alakası bıle yok.Sen 1070+fx8350 bf1 de avg 80fps alıyorsundur.I7 6700k aynı ayarlarda avg 90fps alıyor olsa bıle aradakı fark gercek anlamda bu degıldır.

Cpu darbogazı mın fps ıle olculur.Avg fps yada max fps ıle olculmez.Fx8350 ıle oynarken mın 40fps oldugunda aynı yerde, aynı ayarlarda 6700k 60fps olacaktır.Iste darbogaz budur.
  • Evet darbogaz var arkadaşım örnek olarak ı3 6100 CPU ve gtx 970 var online oyunlarada kalabalık olan yerlerde fps düşmüşleri oluyordu ve yeni CPU aldım test eder sonuçları yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi has_başkan -- 21 Eylül 2016; 16:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimano kullanıcısına yanıt
    1 çıksın editlerim.Darboğaz yok demek saçmalık ama çılkınıda çıkardılar cidden

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    2-3 sayfa buna açıklık getirildi. ben 1070 almadan önce bakıyordum, herkes 6700k altı kurtarmaz diyordu. gittim aldım hala daha da kullanıyorum fx8350 ile. bu forumda abartıldığı kadar hiçbir şey yaşamadım. her gün witcher 3 oynuyorum 80 fps ile. online oyun oyna bakalım dediler bf1 de oynadım o da 70-80.
    tabi ki 6700k kullanan benden çok fps alacak aksi mümkün değil. önceki sayfalarda bu 30 kere söylendi. ama kesinlikle bu, fx8350 ile 1070 kombinasyonunun çöp olduğu anlamına gelmiyor (bütün forumun salladığı üzere)
    aradaki fiyat farkının da herkes farkında ama işte boş yapmak varken niye mantıklı olsunlar ki?
  • Bu başlığa göre pentium 4 kullanıcıları alsın bir gtx 1060 bilgisayar canavara dönsün...
    yok böyle bir dünya....

• i5 6402p gtx 1060 ile 1070 darboğaz olurmu? olursa kaç fps farkeder

• quote:

Orijinalden alıntı: KıymalıBaklava

herkese merhabalar. şu forumda başıma gelen bir durumu paylaşarak yeni ekran kartı alacak insanlara bu kadar yalan yanlışın arasında yol göstermek için bunu yazıyorum.

ekran kartı alacaklar haliyle şu sıralar "işlemcim dar boğaz yapar mı" şeklinde konular açmakta. ben de emektar hd7850 ile helalleşip gtx1070 almak için forumu turluyordum. işlemcim fx8350 ve forumda inanılmaz bir darboğaz yaygarası var, ben de kuşkuya kapıldım acaba darboğaz yapar mı yaparsa boşa almış oluruz diye. fx8350 ile gtx1070in israf olacağını söyleyen bile vardı.

sonra baktım ki aynı adamlar intelin kaç gömlek üstün işlemcilerine bile darboğaz yapar yazıyor. burada bir saçmalık var çünkü bu adamlara kalırsa herkes 6700k kullanmak zorunda. son çare olarak yabancı forumlara bakmaya karar verdim.

reddit'de de biri aynı bu forumdaki gibi fx8350 ile gtx1070in durumunu soruyordu. linki de vereyim:
    https://m.reddit.com/r/nvidia/comments/4icqjw/gtx_1070_with_fx_8350/
    linkteki cevaplara istinaden gittim aldım, witcher 3ü açtım. sonuç ne mi? benchmark videolarında kaç fps alıyorsa aynısını aldım. gram fark yok diyebilirim. kaldı ki fx8350ye oc uygulamadım sadece msi oc genie açık ve 4.30 ghz olarak çalışıyor.

demem o ki siz sevgili, yeni ekran kartı hayali kuranlar. sakın ola buradaki konudan anlamaz, saçma sapan boş yapan, anca milleti yanlış yönlendiren güruhu takmayınız. belli başlı üyeler haricinde, ki onlar kendilerini verdikleri cevaplardan belli ediyor, kimseyi bilirkişi gibi görmeyiniz. fanboylardam bahsetmiyorum bile, koşar adım uzaklaşınız. en doğru bilgi yabancı forumlarda, burası artık ölmüş de toprak atan yok.

Hocam her oyunda yapmayabilir bazi oyunlar cpu ya bazilari gpuya aşırı yuklenebilir. Misal zamaninda maater effect 3 gpu dan cok cpu ya yukleniyordu. Lara croft temple of isiris ise neredeyse cok az cpu kullaniyor ama gpu nun dibini goruyof. Yani Darbogaz her zaman olur.

Genel olarak o kart o islemciye 3-4 gömlek ustun. Bosa masraf etmissiniz. Ben olsam o paraya i5 islemci, anakart ve 1060 alirdim.

• fx8350 ıle gtx 1070 demek ucagın kalkmadan once taksi yapmasına benzıyor :)

Ucus İstanbul - Antalya havada gecen sure 1.5 saat
    Taksi yaparken gecen sure 1 saat
    Anlatılmak ıstenen: Ucak hızlıdır ama yerde degıl - 1070 hızlıdır ama fx8350 ıle degıl

Wıtcher 3 de ısrar edıyorsunuz.Wıtcher 3 agırlıklı olarak gpu odaklıdır.Yanı bırakın fx8350 kullanmayı g3258 ıle bıle 60fps den asagı almazsınız.Ama olay 60fps almak degıl.Sız burayı anlamak ıstemıyorsunuz.Kısaca olay fps degıl.Bırcok anlık drop ve anı fps dusmelerı yasayacaksınız fakat bunu gormeyeceksınız.Cunku bu tarz yorumları yazıyorsanız bunu deneyımleyecek tecrubeye sahıp degılsınızdır.

Kısacası 1070 de %99 gpu kullanımı da gorsenız o sıstemden alınacak verım ancak gtx 1060 ayarında olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 26 Eylül 2016; 22:55:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Bende 1090t ile gtx 1070 ikilisini deneyeceğim. Sonuçları burada paylaşırım.

Bunu demişim 3 ay önce. Ama 1090t ile değil 9590 ile 1070 ikilisini denemek nasipmiş.
    60 hz monitörü olan için , fazlasıyla yeterli geliyor. Yaptığım testler içinde 1080p'de sadece forza 6'da tam stabilite sağlayamadım. Vsync'yi kapattığım zaman fps 90'a kadar çıkabiliyor. Ama anlık 65'lere kadar da düşebiliyor. Vsync'yi açtığım zamanda 60 fps'de sabit kalamıyor. 57-58-59-60 aralığında seyrediyor. 4k da da aynı fps'leri alıyorum. :) Bunun dışında diğer denediğim oyunlarda sıkıntı yoktu. 4k'da bir 6700k işlemci ile hemen hemen aynı performansı alıyorum. Dediğim gibi 60 hz monitör için fazlasıyla yeterli. Ama ben 4k tv'ye de bağladığım için, 1070'e karar kılıp aldım. En azından darboğazı en az indirgemiş oluyorum. Bir iki gereksiz ayarı kısarak, oyununa göre 60 fps , 45 fps ve en uç noktada 30 fps'nin altına düşmüyorum. :)

• KıymalıBaklava K kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam,millet atıp tutuyor.Rx 480 ile i5 6500'ün darboğaz yapacağını bile söyleyenler oldu.En doğrusu yabancı kaynaklardan bakmak.

• Kendi tecrubelerimi paylasayim , i3 6100 ile gtx 1070 kullaniyorum.OC yok.Sistemi 3000 liraya topladim.(16 gb 2133 mhz ram 2x8 var.)

Gelelim darbogaz konusuna.Darbogaz oluyor mu , evet oluyor ama asiri degil. Bu oyun oynarken beni etkiliyor mu,hayir.AAA denen high end oyunlarda 60+ fps aliyorum.Ornegin witcher 3 hairworksle 60 fps civari , kapattigimda 70,80 civari fps aliyorum full ayarlarda.Shadow of mordorda full ayar 100 fps , doomda ortalama 140 fps , tomb raiderda aa kapaliysa 100 fps e yakin 2 derece yukselttigimde 60 fps oluyor tam.Gta 5 de fxaa , txaa acik msaa 2x,4x grass quality very highda 60,70 fps arasi aliyorum.Overwatch preset ultrada 100+ fps aliyorum.Cs go , lol de 144 fps alabiliyorum stabil.Gibi gibi.. 2k ve 4k da da 60 fps oyun oynayabiliyorum bir kac ayar kisip.

Kisacasi i3 6100, 400 lira ,ile bu performanslar bana yetiyor.Gidip buyuk abisi i5 e ekstra para vermeme gerek yok.

3300 lira gibi bir butceniz varsa gtx 1070+i3 6100 alin derim.İleride upgrade edersiniz islemcinizi.Muthis dengeli bir sistem kurmaniza gerek yok , ileriye donuk kurun.3000 lirayla gidip gtx 1060,rx 480 felan almayin :) 1070 den bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 5 Ekim 2016; 18:22:52 >

• bırakın işlemci ile ekran kartı darboğazını

yorumları okudum çoğunda darboğaz var yorumlarda tabi

geçen yaşadığım bi olay

amd fx 6300 var +gtx970 reset mavi ekran ve ani fps düşüşleri oluyordu

düzgün bir win10 uefi li kurulum +işlemciye sağlam bi o.c yapıldı 4.4 ghz şimdi oyunlarda sorun yok reset yok mavi ekran yok ani fps düşüşleri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

Kendi tecrubelerimi paylasayim , i3 6100 ile gtx 1070 kullaniyorum.OC yok.Sistemi 3000 liraya topladim.(16 gb 2133 mhz ram 2x8 var.)

Gelelim darbogaz konusuna.Darbogaz oluyor mu , evet oluyor ama asiri degil. Bu oyun oynarken beni etkiliyor mu,hayir.AAA denen high end oyunlarda 60+ fps aliyorum.Ornegin witcher 3 hairworksle 60 fps civari , kapattigimda 70,80 civari fps aliyorum full ayarlarda.Shadow of mordorda full ayar 100 fps , doomda ortalama 140 fps , tomb raiderda aa kapaliysa 100 fps e yakin 2 derece yukselttigimde 60 fps oluyor tam.Gta 5 de fxaa , txaa acik msaa 2x,4x grass quality very highda 60,70 fps arasi aliyorum.Overwatch preset ultrada 100+ fps aliyorum.Cs go , lol de 144 fps alabiliyorum stabil.Gibi gibi.. 2k ve 4k da da 60 fps oyun oynayabiliyorum bir kac ayar kisip.

Kisacasi i3 6100, 400 lira ,ile bu performanslar bana yetiyor.Gidip buyuk abisi i5 e ekstra para vermeme gerek yok.

3300 lira gibi bir butceniz varsa gtx 1070+i3 6100 alin derim.İleride upgrade edersiniz islemcinizi.Muthis dengeli bir sistem kurmaniza gerek yok , ileriye donuk kurun.3000 lirayla gidip gtx 1060,rx 480 felan almayin :) 1070 den bahsediyoruz.

i3 te biraz fazla düşük gibin sanki hani işlemcide rahat değiştirilen birşey değil ben i5 6500 öneririm ortalama

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.