Şimdi Ara

Darboğaz Yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese merhabalar. şu forumda başıma gelen bir durumu paylaşarak yeni ekran kartı alacak insanlara bu kadar yalan yanlışın arasında yol göstermek için bunu yazıyorum.

ekran kartı alacaklar haliyle şu sıralar "işlemcim dar boğaz yapar mı" şeklinde konular açmakta. ben de emektar hd7850 ile helalleşip gtx1070 almak için forumu turluyordum. işlemcim fx8350 ve forumda inanılmaz bir darboğaz yaygarası var, ben de kuşkuya kapıldım acaba darboğaz yapar mı yaparsa boşa almış oluruz diye. fx8350 ile gtx1070in israf olacağını söyleyen bile vardı.

sonra baktım ki aynı adamlar intelin kaç gömlek üstün işlemcilerine bile darboğaz yapar yazıyor. burada bir saçmalık var çünkü bu adamlara kalırsa herkes 6700k kullanmak zorunda. son çare olarak yabancı forumlara bakmaya karar verdim.

reddit'de de biri aynı bu forumdaki gibi fx8350 ile gtx1070in durumunu soruyordu. linki de vereyim:
    https://m.reddit.com/r/nvidia/comments/4icqjw/gtx_1070_with_fx_8350/
    linkteki cevaplara istinaden gittim aldım, witcher 3ü açtım. sonuç ne mi? benchmark videolarında kaç fps alıyorsa aynısını aldım. gram fark yok diyebilirim. kaldı ki fx8350ye oc uygulamadım sadece msi oc genie açık ve 4.30 ghz olarak çalışıyor.

demem o ki siz sevgili, yeni ekran kartı hayali kuranlar. sakın ola buradaki konudan anlamaz, saçma sapan boş yapan, anca milleti yanlış yönlendiren güruhu takmayınız. belli başlı üyeler haricinde, ki onlar kendilerini verdikleri cevaplardan belli ediyor, kimseyi bilirkişi gibi görmeyiniz. fanboylardam bahsetmiyorum bile, koşar adım uzaklaşınız. en doğru bilgi yabancı forumlarda, burası artık ölmüş de toprak atan yok.

• Bu forumun en çok abartılan konularından biridir darboğaz. Hiç sormayın bile, youtube'da pek çok bench videosu var. Onları izleyin. Bende Phenom X6 1055'den FX8350'ye geçtim. Arada ne mi fark oldu. 20-30 FPS daha fazla almaya başladım mesela CS:GO'da. Diğer oyunlarda fark 4,5 FPS ya da 7-8. Yani yüzdesel bir şey. Aldığınız FPS oranı ile doğrusal artıyor. Fakat 1055'de hiç çakılma, ani fps düşmesi falan yaşamadım.. Yaşadıklarımda zaten ekran kartının zorlanmasından dolayı. Eğer 144 hz monitör kullanıp prof. olarak online oyun oynamıyorsanız bana göre hepten traş bir durum.
  • Sana da merhaba. Videoyu izlemeni öneririm. Ss leri de ekliyorum. Inanmak istediğinize inanıp donanım alıyorsunuz. Burada boş beleş insan olduğu kadar bilgili insan da çok. O karta 8350 darboğaz yapar hatta alasını yapar. Oyuna göre değişir.

Bu videoda kullanilan kart r9 390. Gtx 1070 bu kartı katlar. R9 390 da bile durum buyken (hele ki i7 2. Nesil) fx 8350 ile yaşayacağınız darboğaz daha fazla olur. Karta ödediğiniz paranın bir kısmı çöp şu anda. Buyrun

https://youtu.be/A_ZLinTVBoY

Bu mesaja eklenen görseller:

Darboğaz Yalanı Darboğaz Yalanı Darboğaz Yalanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyuna göre değişir yazdım. Ortada yalan yok. Gtx 1070 sahibisiniz illa ki işlemciye aç bir oyuna denk gelirsiniz ki son çıkan oyunların çoğu öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 20 Temmuz 2016; 2:39:02 >
  • Burada donanım önerisi veren insanlar yabancı forumları takip etmiyor mu sanıyorsunuz? Fx8350 ile gtx1070 darboğaz yapar kendinizi kandırmış olursunuz. Amd nin fx serisi işlemcileri orta seviyenin üstündeki tüm kartlara darboğaz yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı durumlarda darboğaz olayı abartılıyor gerçekten.

FX 8350 halen kötü diyebileceğimiz bir işlemci değil ancak bu işlemci ile 1060 daha iyi bir ikili olur diye düşünüyorum. Şu DX 12 ile darboğaz konusunda gelişmeler olacağı söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam ne oldu o sahi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whippoorwill

Bazı durumlarda darboğaz olayı abartılıyor gerçekten.

FX 8350 halen kötü diyebileceğimiz bir işlemci değil ancak bu işlemci ile 1060 daha iyi bir ikili olur diye düşünüyorum. Şu DX 12 ile darboğaz konusunda gelişmeler olacağı söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam ne oldu o sahi ?
    Oyunun ne kadar optimize olduğuna ve CPU kullanımı ayarlarına bağlı bir olay, Witcher 3 için yapmaz belki ama yarın öbür gün x bir oyunda 1070'e darboğaz yapma ihtimali azımsanmayacak düzeyde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD 7990 Çözemediğim Sorun
    9 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexcore

Oyunun ne kadar optimize olduğuna ve CPU kullanımı ayarlarına bağlı bir olay, Witcher 3 için yapmaz belki ama yarın öbür gün x bir oyunda 1070'e darboğaz yapma ihtimali azımsanmayacak düzeyde.

Alıntıları Göster
    1 yıl önce çok araştırdım ve testler yaptım. 6100 ile 7870 kullanıyordum. Mmorpg tarzı tüm oyunlarda ekran kartı kullanımım %60-70 lerde kalıyordu. Single player oyunlarda pek sorun olmuyordu. Ancak hem online oyunlarda hemde çevrede sizden bağımsız hareket eden objeler arttıkça işlemciye binen yük kapasitesini geçiyor. Ekran kartının ise tam performansını alamıyordum. i7 4790k aldım ekran kartı halen 7870. Farklar ise kabaca söyliyeyim; Gta 5te 30 fps cabal online de 25fps, battlefield 4 te 20 fps fark etti. Ancak mmorpglerde aion online gibi 200 kişinin aynı yerde olduğu alanlarda fps düşüşleri oluştu bu durumda Türkiyede ki gönderme hızının 0,70mb olmasından kaynaklanıyor.

• Biraz talihsiz bi başlık ve açıklama olmuş foruma hakaretle karışık kendi islemcisini kurtarma çabaları başkasının onu haklı bulup icini rahatlamak düşüncesi ile bezenmis bir paylaşım

Arkadaşım sana sunu diyim
    8350 yi bırak 220 wattlik 9590 4.7 ghz islemciyi de getirsen

Bir kac oyun harici piyasanın hemen her oyunun da intel islemciler özellikle 4. ve 6. Nesil islemcileri 20 40 fps fark atıyor ki bu genelde maks min degil ortalaması bu var git sen düşün durumu diyeceksin ki kimde 144 hz monitör varda ben oyle 80 90fps lik islemci alıyım?

Ani dususlerde inteller atıyorum 70 den 55 e inerken sendeki fx bir anlık 60 fps gordukten sonra devamli olarak 25 30 fps lere düşüyor ve sürekli oyun dalgali oluyor iste milletin keyif alamadığı noktada burası

Cok adam gördüm kartı 30 35 fps veriyor sözde takılma yok denecek kadar idare eder ama sürekli inip çıkması oyun zevki diye bisey bırakmıyor ve bu sebeple islemciden terfi ediyorlar pahalı inteller ama bi yerde intel tekellesti yapacak bisey yok ha bu arada zen islemciden de bence bişey beklemeyin o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

1 yıl önce çok araştırdım ve testler yaptım. 6100 ile 7870 kullanıyordum. Mmorpg tarzı tüm oyunlarda ekran kartı kullanımım %60-70 lerde kalıyordu. Single player oyunlarda pek sorun olmuyordu. Ancak hem online oyunlarda hemde çevrede sizden bağımsız hareket eden objeler arttıkça işlemciye binen yük kapasitesini geçiyor. Ekran kartının ise tam performansını alamıyordum. i7 4790k aldım ekran kartı halen 7870. Farklar ise kabaca söyliyeyim; Gta 5te 30 fps cabal online de 25fps, battlefield 4 te 20 fps fark etti. Ancak mmorpglerde aion online gibi 200 kişinin aynı yerde olduğu alanlarda fps düşüşleri oluştu bu durumda Türkiyede ki gönderme hızının 0,70mb olmasından kaynaklanıyor.

Alıntıları Göster
    Çok abartılıyor bu konu bendede FX-8300 var daha önce FX-4100 ve FX-4300 kullanmış biri olarak söylüyorum yeni kartlarda kesinlikle FX-8xxx serisi alın İntele paranız yetmiyor ise.İmzamdaki karta FX-4100 ve FX-4300 darboğazın alasını yaptı ama FX-8300 aldıktan sonra sorun ortadan kalktı.Çok fazla bilgi kirliliği var bana da GTX970 darboğaz yapar dediler arkadaşımdan ödünç aldım test için yemin ediyorum darboğazın "D" si yok açıp oynadığım oyunlarda hiçbir sorun yaşamamıştım.Forumun %70 lik kısmı çok bilgisiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Babanın.Oğlu.Kemal

Biraz talihsiz bi başlık ve açıklama olmuş foruma hakaretle karışık kendi islemcisini kurtarma çabaları başkasının onu haklı bulup icini rahatlamak düşüncesi ile bezenmis bir paylaşım

Arkadaşım sana sunu diyim
    8350 yi bırak 220 wattlik 9590 4.7 ghz islemciyi de getirsen

Bir kac oyun harici piyasanın hemen her oyunun da intel islemciler özellikle 4. ve 6. Nesil islemcileri 20 40 fps fark atıyor ki bu genelde maks min degil ortalaması bu var git sen düşün durumu diyeceksin ki kimde 144 hz monitör varda ben oyle 80 90fps lik islemci alıyım?

Ani dususlerde inteller atıyorum 70 den 55 e inerken sendeki fx bir anlık 60 fps gordukten sonra devamli olarak 25 30 fps lere düşüyor ve sürekli oyun dalgali oluyor iste milletin keyif alamadığı noktada burası

Cok adam gördüm kartı 30 35 fps veriyor sözde takılma yok denecek kadar idare eder ama sürekli inip çıkması oyun zevki diye bisey bırakmıyor ve bu sebeple islemciden terfi ediyorlar pahalı inteller ama bi yerde intel tekellesti yapacak bisey yok ha bu arada zen islemciden de bence bişey beklemeyin o kadar

Fanboy detected fall back

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Çok abartılıyor bu konu bendede FX-8300 var daha önce FX-4100 ve FX-4300 kullanmış biri olarak söylüyorum yeni kartlarda kesinlikle FX-8xxx serisi alın İntele paranız yetmiyor ise.İmzamdaki karta FX-4100 ve FX-4300 darboğazın alasını yaptı ama FX-8300 aldıktan sonra sorun ortadan kalktı.Çok fazla bilgi kirliliği var bana da GTX970 darboğaz yapar dediler arkadaşımdan ödünç aldım test için yemin ediyorum darboğazın "D" si yok açıp oynadığım oyunlarda hiçbir sorun yaşamamıştım.Forumun %70 lik kısmı çok bilgisiz.

Darboğaz demek açıp oynadığın oyunlarda sorun yaşayıp yaşamaman demek değildir, kartın vermesi gerektiği fps'nin altında kalması demektir...

Oyunlarda bench alırsın, aynı kartın kullanıldığı test sitelerindeki ve forumdaki diğer kullanıcıların paylaştığı değerlerle kıyaslarsın, msi afterburner gibi programlarla oyun içinde işlemci ve ekran kartı kullanım oranlarına

bakarsın ve ona göre darboğaza karar verirsin...Ben oynadım takılma tekleme görmedim o yüzden darboğaz yok demek doğru olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Darboğaz demek açıp oynadığın oyunlarda sorun yaşayıp yaşamaman demek değildir, kartın vermesi gerektiği fps'nin altında kalması demektir...

Oyunlarda bench alırsın, aynı kartın kullanıldığı test sitelerindeki ve forumdaki diğer kullanıcıların paylaştığı değerlerle kıyaslarsın, msi afterburner gibi programlarla oyun içinde işlemci ve ekran kartı kullanım oranlarına

bakarsın ve ona göre darboğaza karar verirsin...Ben oynadım takılma tekleme görmedim o yüzden darboğaz yok demek doğru olmaz...

Alıntıları Göster
    1060 siparişi verdim. amazondan cihaz gelene kadar i5 almazsam geldiğinde g4400 ile bir kaç test yapar eklerim.

• Gercekler ne zamandan beri fanboyluk oldu hocam biz cok mu merakliyiz 500 liraya fx varken 250 liraya am3+ anakart varken 900 lira i5 islemci almaya 500 600 liraya z170 anakart almaya?

Bu fanboyluk degil güçlünün güçsüzü ezmesi ve insanların bunun karşısında çaresiz kalıp o fiyatlara katlanmasıdır

Isine gelir gelmez ayrı mesele ancak intelin oyunlarda amd yi tokat manyağı yaptığı bir gerçek isinize gelse gelmesede...

Aldığınız fxlerin beklentinizin altında kalıp ezilmesi ZORUNUZA gitsede gitmesede ;)

Bu yazdıklarım Kesinlikle fanboyluk degil ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 20 Temmuz 2016; 15:47:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salagil

1060 siparişi verdim. amazondan cihaz gelene kadar i5 almazsam geldiğinde g4400 ile bir kaç test yapar eklerim.

Alıntıları Göster
    witcher 3 demişsiniz o oyuna 8350 yeterli gelir biraz oc ile dürterek.bu muhabbetleri kullanan arkadaşlarımla yaptım.bana dedikleri bu oyuna işlemciyi yetiştirebiliyorlarmış 4.5 ghz yaptıklarında yanına 1080 bile takabiliyorsun çünkü oyun kart canavarı fakat witcher 3 gibi kart canavarı oyun yeterli geldi diye her oyunda 8350 yeterli diye bir şey yok.1070 değil 280x takalım işlemciye yüklenen bir oyun oynayalım yetersiz kalır işlemci ve kartla alakası olmaz.karışık oldu ama özetle 8350 yanına 1070 takıp oynayabileceğiniz oyun vardır ama kart ne olursa olsun bazı oyunların 8350'ye darboğaz yapacağı durum vardır.bu yüzden bu işlemciye bu kart yeter mi derken sürekli söylüyoruz oyununa göre değişir diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Gercekler ne zamandan beri fanboyluk oldu hocam biz cok mu merakliyiz 500 liraya fx varken 250 liraya am3+ anakart varken 900 lira i5 islemci almaya 500 600 liraya z170 anakart almaya?

Bu fanboyluk degil güçlünün güçsüzü ezmesi ve insanların bunun karşısında çaresiz kalıp o fiyatlara katlanmasıdır

Isine gelir gelmez ayrı mesele ancak intelin oyunlarda amd yi tokat manyağı yaptığı bir gerçek isinize gelse gelmesede...

Aldığınız fxlerin beklentinizin altında kalıp ezilmesi ZORUNUZA gitsede gitmesede ;)

Bu yazdıklarım Kesinlikle fanboyluk degil ;)
    Onların verdiği benchmark testleri senin sonuçlar ile aynı çıkması normal, çünkü aynı işlemci aynı ekran kartı. Fakat i7 6700k ile FX 8350 videosunu izle en az 15-20 fps atar fark.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Onların verdiği benchmark testleri senin sonuçlar ile aynı çıkması normal, çünkü aynı işlemci aynı ekran kartı. Fakat i7 6700k ile FX 8350 videosunu izle en az 15-20 fps atar fark.

Witcher 3 te farketmeyebilir işlemci sömüren bir oyun değil.

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    GTA5 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz baya bir olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

GTA5 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz baya bir olur.
    Her oyunda olmaması lazım. Bir oyunda bile darboğaz oluyorsa alınmaz :D Lütfen
  • 70 liraya aldigim e5620 var. R9 380 e kadar idare etti. Simdi r9 290 i tasimasi gerekecek.

Amd basarimi dusuk son mimaride o yüzden boyleler. Zen de bu durum ortadan kalkar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.