Şimdi Ara

Darboğaz Yalanı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bakın şunu söylemeye çalışıyorum, nedense herkes anlamamakta direniyor: amd kullanıyorsun diye koca forumun dediği gibi 40 fps falan az alınmaz. ben hiçbir cümlemde amd'nin intelden iyi olduğunu falan belirtmedim ki, tabi ki intel daha performanslı ama ona göre de parası var. yani burada intelin daha iyi olduğunu belirtmek pek bir anlamsız bunu zaten biliyoruz.

son paragrafınız zaten benim yakındığım durum. dediğinize ters şöyle bir durum var ki öyle başlıklar açan insanların arasında eriyorsunuz veya duruma müdahale etmekte geç kalıyorsunuz. sizi suçlamıyorum çünkü bu kadar sallayan adamın yanlışlarını düzeltmeye yetişme şansınız yok. veya düzeltirsiniz ama 4-5 gün geçmiştir konu sahibi zaten alacağını almıştır, sağ olsun o atıp tutan insanlar sizden önce hücum etmiştir.

"Bazı durumlarda ise durumun abartııldığıı kesin.i5 6400 gibi işlemcilerle bile 1070 kullanılamayacağını söyleyenler bile var.Onlar zaten dikkate alınmıyor." maalesef dikkate alınıyorlar çünkü sayıları çok fazla ve hiçbir şey bilmeyen insanın hemen kafasını bulandırıyorlar. vatan bilgisayar oem bölümünde 15 dk konuşmaları dinlerseniz kalbiniz sıkışır o kadar diyeyim size.

• Yalnız o iki buluşma darboğaz yapabilir
  • harbi komiksin ya diyecek laf yok. ya sallıyorsun ya da donanımın bozuk ama biliyorum ki forumda sizlerden çok var. gelmiş 6700k demiş gitmiş inanılmaz :D

oc genie ile nasıl oc yapmış oluyorum? ben 4.0'dan 4.30'a voltaj ayarı falan yapmadan çıkarınca oc oluyorsa 4.7'lere çıkaran insanlar ne yapmış oluyor, uçak gemisi mi?
    hadi sana göre ben üst düzey oc yaptım. hani oc yapınca darboğaz her türlü ortadan kalkıyor ya sana göre yine, nasıl yaptığımı da anlatayım da insanlar bilgilensin:
    -zamanında 150 TL'ye cooler master seidon 120v aldım sırf stock fan ses yapıyor diye mecburen (son model kaliteli bir soğutucu değil mi ben bile utandım yazarken(!))
    -bios'a girdim (bilmeyenler google'dan aratabilir üst düzey bir bilgidir her yerde bulamazsınız) OCgenie yazısına tıkladım.
    -pc açıldı tekrar, haydaaaaa işlemci 4.30'da çalışır olmuş helal olsun be bana ne yaptım ben öyle.

ya bir de demişsin ya herkes oc yapabiliyor mu anakartı müsait mi falan, e haklısın tabi ama merak ettim doğrusu: peki acaba herkes 6700k alabiliyor mu sence?

• NoNickMan kullanıcısına yanıt
    nasıl ağlıyorum bilemezsin, akşam haber geldi amd'deki hisselerimizin değeri yarı yarıya düşmüş :(
  • Bence bu tür konular açan arkadaşlar "darboğaz" ne demek onu bilmiyor.

Darboğaz olması demek oyunun donması, fps düşmesi v.b. şeyler değildir. İşlemcinin kartı besleyecek gerekli performansı verememesinden kaynaklı performans düşüklüğüdür.

Örneğin i3 bir işlemciyle GTX1080 kullandınız ve 70 fps alıyorsunuz bir oyunda. Bu şekilde kasma takılma olmadan zaten kullanırsınız.

Ama i7 işlemcisi olan adam aynı GTX1080 ile 130 fps alabilir aynı oyunda.

İşte darboğaz kartın tüm performansından yararlanamanıza sebep olan bu durumdur...
  • KıymalıBaklava K kullanıcısına yanıt
    Bak işte anlamak istemeyince biz daha napalım?

Darboğaz demek illa fps çakılacak demek değil zaten. Oyundan oyuna değişmekle beraber karta verdiğin paranın hakkını vermeyecek fps'yi alman demek. Sen darboğaz yaptığını kendin kabul ettin zaten, 8 fps az alıyorum ama stabil oynuyorum diyerek. Yani darboğaz yalanı diye açtığın konu çöp.

Oyundayken MSI afterburner açıp SS ekle buraya bi istersen, GPU kullanımı hangi çözünürlükte hangi ayarlarda % kaç oluyor diye. Biz de görelim sen de gör. Bench karşılaştırarak darboğaz ölçmek olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki az fps alacağım kullandığım işlemci fx8350 şaka mısın
    30. kere söylüyorum: benim bahsettiğim durum senin gibi millete "şu şuna darboğaz yapıyor o halde öbürü ohoooo" diyip 30-40 fps daha az alacağını belirtip üstüne 6700k itelemek. insanlara alacağı ekran kartından pahalı işlemci aldırıyorsunuz ya pes.
    ayrıca ben bu mesajımı başkasına cevap olarak yazmışım, senin salladığın şeylerle benim başkasına yazdığım cevabın ne alakası var, ben sana yazımı ayrıyetten yazdım. fps çakılmasını ben yazan kişi bahsettiği için sözünü ettim senin sallamasyon darboğaz meselenle nesi alakalı?
    okumamışsan belirteyim: fps düşmesinin darboğazın göstergelerinden biri olmasıydı konu, darboğazın tek sebebi falan değil senin dediğin gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıymalıBaklava

harbi komiksin ya diyecek laf yok. ya sallıyorsun ya da donanımın bozuk ama biliyorum ki forumda sizlerden çok var. gelmiş 6700k demiş gitmiş inanılmaz :D

oc genie ile nasıl oc yapmış oluyorum? ben 4.0'dan 4.30'a voltaj ayarı falan yapmadan çıkarınca oc oluyorsa 4.7'lere çıkaran insanlar ne yapmış oluyor, uçak gemisi mi?
    hadi sana göre ben üst düzey oc yaptım. hani oc yapınca darboğaz her türlü ortadan kalkıyor ya sana göre yine, nasıl yaptığımı da anlatayım da insanlar bilgilensin:
    -zamanında 150 TL'ye cooler master seidon 120v aldım sırf stock fan ses yapıyor diye mecburen (son model kaliteli bir soğutucu değil mi ben bile utandım yazarken(!))
    -bios'a girdim (bilmeyenler google'dan aratabilir üst düzey bir bilgidir her yerde bulamazsınız) OCgenie yazısına tıkladım.
    -pc açıldı tekrar, haydaaaaa işlemci 4.30'da çalışır olmuş helal olsun be bana ne yaptım ben öyle.

ya bir de demişsin ya herkes oc yapabiliyor mu anakartı müsait mi falan, e haklısın tabi ama merak ettim doğrusu: peki acaba herkes 6700k alabiliyor mu sence?

Ya adamı deli edersiniz boş boş insanların boş boş yorumlarını okumak bile beni benden alıyor.

Başkanım sen 4.0'dan 4.3' a çıkardın sonuçta demi? Hah işte buna oc denir. 4.7 de olsa bunun adı oc'dur. Terim sallamana gerek yok ekstradan.

Oc yapmakla "her türlü" ortadan kallıyor demedim. Ama genel anlamda darboğaz denen illetin çözümlerinden sadece bir tanesidir OC. Ne kadar oc yaptığına bağlı olarak darboğaz durumu kalkar. Haklı çıkmak için "her türlü" durum zarfını eklemişsin oraya.

Oc yapmak için de kaliteli bir anakart lazım. Voltajı iyi ayarlamak lazım. Güçlü bir soğutucu lazım. Senin yaptığın gibi ezik bi şekilde yapılmış oc o kartı o işlemciyle kurtarmaz.

Boş adamların boş yorumlarını ve cevaplarını daha fazla çekemeyecem. Hadi sana güzel işlemcinle mutluluklar.

• aynen aynen benim ezik oc'um gariban işlemcimle 6700k'nın yanından geçemiyor yazık valla niye böyle oldu ki?
    yoğunsunuz tabi daha 6700k önerilecek bir sürü forum konusu var.
    size de iyi akşamlar dilerim.
  • ne yazıkki amd fx serisi işlemciler güncel ve güçlü ekran kartlarını besleyemiyor...bu bir gerçek...resimlerle de arkadaşlar kanıtlamış...

oynadığınız oyun size akıcı gelmiş olabilir ama fps tarafına bakınca bariz bir fark var...ekran kartı fx serisi işlemci takıldığında gerçek performansını gösteremiyor...bende gittim intel sistem aldım...inteli sevmediğim halde..çünkü fx işlemciler hayal kırıklığı ayrıca aşırı elektrik tüketimi cabası
  • Eğer ben karttan 70 yerine 50 fps alıyorsam bu durum işlemciden kaynaklıysa bu durumdan şu sonuç çıkıyor; kartı %30 ı yatıyor ve harcadığım paranın %40 ı teorik olarak boşa gitmiş oluyor bu durumda. Aynı fpsyi 200 300 lira daha aşağı rakamda alabileceğim kart da verecekse o zaman bu darboğaz olayı irdelenmelidir her zaman. Kimse ben 100 lira harcıyım da 30 liralık performans kaybım olsun istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 20 Temmuz 2016; 21:28:20 >
  • 8350'de ani düşüşler darboğazdan daha büyük bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KıymalıBaklava

yazdığım yazıda zaten boş beleş insan dışında bilgili insan da olduğunu kendim belirttim fakat sorun şu ki o insanlar bu kadar boş beleş insanın arasında kaynıyor gidiyor, bilgisiz nüfusun daha yoğun olmasından ötürü.

ben o kartı witcher 3ü ultrada 60+ fps ile oynamak için aldım. dediğim gibi hiçbir problemim yok darboğaz dahil. az önce de gta5te de denedim ve yine tıpkı witcher gibi 80+ fps alıyorum.
    sizin attığınız videoyu da izlediğimde gözüme 3 kere büyük bir fps farkı çarptı ki onları da siz zaten ss olarak atmışsınız. fakat videonun kalanında (o 3 an hariç) ne uçuk bir fps farkı ne de darboğazın alası gibi bir durum var. hatta 1-2 an fx8350 ile daha fazla fps alınıyor. tabi ki genelde daha az fps veriyor ama 7-8 fps için ödenen para nasıl çöp oluyor anlamadım doğrusu.

kendim oynarken de herhangi bir fps düşmesi vs yaşamadım hani diyorlar ya fps bir anda çakılır falan. üzgünüm ama yok öyle bir şey. 7-8 fps daha az alıyorum ama stabil alıyorum.

ben am3+ anakartımı 200 tl ve işlemciyi de 300 küsür tl ye almıştım kaç sene önce. eğer siz şimdi bana o fps farkı için paran çöp diyecekseniz benim diyecek lafım yok. intel sistem kursaydım oluşacak fiyat farkını benden iyi biliyorsunuz.

son olarak gta5 directx11 bir oyun ve buna rağmen işlemci beni üzmedi (forumda dendiği gibi 30-40 fps düşük almadım) directx12'li oyunlar çıkınca bu durumun daha da iyileşeceğine inanıyorum.

Siz kendinizi avutmaya devam edin. İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Çok abartılıyor bu konu bendede FX-8300 var daha önce FX-4100 ve FX-4300 kullanmış biri olarak söylüyorum yeni kartlarda kesinlikle FX-8xxx serisi alın İntele paranız yetmiyor ise.İmzamdaki karta FX-4100 ve FX-4300 darboğazın alasını yaptı ama FX-8300 aldıktan sonra sorun ortadan kalktı.Çok fazla bilgi kirliliği var bana da GTX970 darboğaz yapar dediler arkadaşımdan ödünç aldım test için yemin ediyorum darboğazın "D" si yok açıp oynadığım oyunlarda hiçbir sorun yaşamamıştım.Forumun %70 lik kısmı çok bilgisiz.

i5 2500 k stock kullanıyorum fps tavan 127 fps de gtx 970 oc modeli var bırak darboğazı cpu kullanımı %50 yi geçmiyor

• siz darboğaz ne dir görmemişiniz intel duo d işlemciyle 4870 iceq ikilisi nedir bilirmisiniz efenim.

%100 cpu yükü durmadan fps droplamalar.

evet efenim darboğaz budur işte tam anlamiyla .

ve ordan öyle gider o

ayrica ben şunu hiç bir zaman anlamiyorum ? oyun gpu %100 işlemci üst düzey tabi %15-25 ama iki üst düzey işlemci arasında avenrange 5-10 fps var oluyor bazılarında açılıyor.

bunun sebebini anlamiyorum işte kardeşim demeki orda bişeyler yapip insanları kandırıyolar.

cünkü işlemciye yük binmiyor nerden geliyor bu fps ?

yani birileri birilerine yardım ediyor.

fx 6100-7870 kullandım daha i5 2500k sistemde kullandım daha ağalatırmadı.

ozaman kardeşim burda zamanında sistem toplarken millet i7 2700k alayımi dedinde.

nopocon o kadar oşlomci gerek yok diyip i5 2500k aldırdınız millete.

i7 2700k la i7 6700k arasında dağ taş oynamıyor efenim kimse kusura bakmasın . ve çok güzelde oc olan bir işlemci

bugun i5 2500k rx 480 soru işaretleri var oc la tabi olmaz.

ama i7 2700k diyor alsaydi adam burda bazı çok bilmeşleri dinlemeyip bugün çok bişey değiştirmezdi.

şimdi kalkmış i7 6700k hede hüdü diyolar bende diyorumki ne gerek var o kadar işlemci napcan sen i5 6600k al.

anlayan anladı demek istedimi.

• şimdi peki dx12 ile oyunlarda yaygınlaşırsa

bu Darboğaz olayı ortadan kalkacak mı yoksa devam edicek mi

kalkacak dedikosu var ama ne kadarı doğru bilmiyorum
    o zaman işlemci ekran kartı ilişkisi de ortadan kalkacak

demi

zamanında ekran kartım dx11 destekli olmadığı için crysis oynayamamıştım o geldi aklıma şimdi

acaba aynı durum mu olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 20 Temmuz 2016; 22:58:54 >
  • yorumunuz için teşekkür ederim ilginç bir noktayı öğrenmiş oldum. aynen dediğiniz gibi, zamanında burada o işlemci yeter abartmaya gerek yok diyenlerin hepsi bir anda "6700k'dan aşağısı kurtarmaz"cı oldu. herhalde milli gelir seviyesi yükseldi, milyarlık işlemcilerden aşağısı kesmiyor artık bizi.
  • Bu "darboğaz yapar mı" konuları yorumlarıda gtx 1080 çıkınca başladı. Gtx 1080 önce 2k 144hz monitörün hakkını versinde sonra ona uygun işlemcide çıkar

Bu i5in 4.nesillerinin darboğaz yaptığı kart yoktu ama i5 6.nesiller sanki 4den daha kötü hepsiyle darboğaz yapıyor ya i7 alacaksın yada yeni işlemci bekleyeceksin. heralde İntel ve Amd başlattı bu konuları yeni çıkacak işlemcilerini satabilmek için . 4kda 60hz üstü veremedikten sonra i5 yeterli.

Garip olan şeyde dx12 çıkmışken bu konunun böyle yayılması. Dx12 işlemci yükünü azaltıyor neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Temmuz 2016; 0:55:02 >
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    gtx 1080 4 way sli olmaz kardeşim.

1 bilmeden konuşma biliyormuş gibi @Admin nerde görsün bu arkadaşı.

2 bide çok biliyormuş gibi darboğaz felan geçiniz saçmalı nedir ?

3 üst düzey işlemci nedir tanımlarmısın?

4 troll ve fan boysun
  • Duble nickli arkadas asıl sen fan boysun block. i7 6700 k bile Darboğaz yapar diyenlere yazdım o mesaji. Demek ki sen de onlardansin üstüne alındığına göre. 5 yıl önceki 2011 üretimi i5 2500k ve i7 2600k ler piyasadaki ortalama üstü kartlara Darbogaz yapmıyor. konuda i7 6700k Darbogaz yapar diyenler vardı onlara yazmıştım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.