Şimdi Ara

Darboğaz Yalanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşallah hocam. Rekabet her zaman iyidir. Umarım boşa çıkarmaz AMD zeni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Bu forumun en çok abartılan konularından biridir darboğaz. Hiç sormayın bile, youtube'da pek çok bench videosu var. Onları izleyin. Bende Phenom X6 1055'den FX8350'ye geçtim. Arada ne mi fark oldu. 20-30 FPS daha fazla almaya başladım mesela CS:GO'da. Diğer oyunlarda fark 4,5 FPS ya da 7-8. Yani yüzdesel bir şey. Aldığınız FPS oranı ile doğrusal artıyor. Fakat 1055'de hiç çakılma, ani fps düşmesi falan yaşamadım.. Yaşadıklarımda zaten ekran kartının zorlanmasından dolayı. Eğer 144 hz monitör kullanıp prof. olarak online oyun oynamıyorsanız bana göre hepten traş bir durum.

Kilit noktayı söylemişsiniz. " Arada ne mi fark oldu. 20-30 FPS daha fazla almaya başladım mesela CS:GO'da " Yani online oyunlarda işlemci o kadar önemli ki intelin orta sınıf i5 işlemcisiyle ve Amd'nin Fx işlemcileriyle test ettiğiniz zaman farkı görürsünüz. CS Go gibi diğer online oyunlara göre "saçma" denebilecek bir oyunda bile bu kadar fark oluyorsa diğer oyunları siz düşünün. Yani problem online oyunlar...Üstelik işlemciyi ekstra zorlayan online oyunlarda siz düşünün.Bunun en basit testini,oyunu en düşük ayara aldığıınızda da benzer fpsyi alırsınız,en yüksek ayarlara aldığınıızda da benzer fps değerlerini alırsınız.Basitçe böyle test edilebilir.

Bazı durumlarda ise durumun abartııldığıı kesin.i5 6400 gibi işlemcilerle bile 1070 kullanılamayacağını söyleyenler bile var.Onlar zaten dikkate alınmıyor.

Bazı durumlarda ise yine en güçlü işlemciler dahi yeterli performansı gösteremezler.Bu da doğru.Yanlış olan konu sahibi arkadaş.Örneğin Far Cry 4 testinde 1080p ultra ile 2k ultra arasında 5-10 fps arası farkediyor.Burada kullandığıım işlemci 5930K... Yani bazı senaryolarda en güçlü işlemciler dahi istenilen seviyede değil.Buradan işlemcilerdeki gelişim ekran kartlarındaki gelişimle paralel ve aynı seviyede değil sonucu çıkar.Zaten bu yüzden Directx 12 ile işlemci bağımlılığını azaltmaya çalıştılar ve başardılar gibi görünüyor. Yani konu sahibi arkadaş bildiğini zannettiği şeyleri bilmiyor hepsi bu.

Gerçekten ilginç bir moda var forumda.İyi ya da kötü,doğru ya da yanlış bişeyler bilen herkese ders verir gibi konu açııyor. "GTX970 almayın"."Sıfır kart almayın"."RX480 almayın"."Yeni kartları bekleyin"."Yok bilmem napın". Emredersiniz öyle yapalım. Şaka gibi... Sisteme ve bütçeye göre,tavsiye isteyene en doğru kart önerilir.Yanlış kart önerildiyse kibarca arkadaşlar uyarılır ya da ilgili kullanıcıya en iyi kart bulunur.Kimi zaman yanlış önerileri düzelttiğim de olur.Yanlışlarıımı düzeltenler de... Ama ciddi anlamda birşeyler bilen hiçkimseden şu ana kadar "GTX970 almayın"."Sıfır kart almayın"."RX480 almayın"."Yeni kartları bekleyin"."Yok bilmem napın". tarzı saçma sapan konular görmedim.Görmem de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Temmuz 2016; 12:33:42 >

• Konu sahibi; bilgisizsin madem, yorum yapma diyeceğim ama sen direkt konu açmışsın. Herkes olmuş bir donanımcı.

Benim i7 2600 bile stok hızdayken 970'e AA açmayınca Full HD'de darboğaz yapıyor. GPU Kullanımı düşüyor %70'lere. Kaldı ki FX8350 1070'e yetecek öyle mi??

Sen işlemciye OC yapmışsın. İşlemciye OC yaptıktan sonra darboğaz ortadan kalkıyor ama herkeste de kaliteli soğutucular yok. Herkes OC yapabiliyor mu senin gibi? Herkesin anakartı OC'a müsade ediyor mu? Ki 8350'si olan birinin elinde şu saydığım imkanların hepsi olması lazım. Birisi bile olmasa o işlemci o karta yetmez. Darboğaz yapar.

Yani ortada bi yalan yok. Darboğazı kaldırmanın bir diğer yolu da çözünürlüğü artırmaktır. Veya artırmasan bile Anti Aliasing'e yüklenmektir. Ya da alacaksın bir tane 6700K lı sistem, başka hiçbirşey yapmayacaksın. Bilmiyorsan da yorum yapmayacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

Konu sahibi; bilgisizsin madem, yorum yapma diyeceğim ama sen direkt konu açmışsın. Herkes olmuş bir donanımcı.

Benim i7 2600 bile stok hızdayken 970'e AA açmayınca Full HD'de darboğaz yapıyor. GPU Kullanımı düşüyor %70'lere. Kaldı ki FX8350 1070'e yetecek öyle mi??

Sen işlemciye OC yapmışsın. İşlemciye OC yaptıktan sonra darboğaz ortadan kalkıyor ama herkeste de kaliteli soğutucular yok. Herkes OC yapabiliyor mu senin gibi? Herkesin anakartı OC'a müsade ediyor mu? Ki 8350'si olan birinin elinde şu saydığım imkanların hepsi olması lazım. Birisi bile olmasa o işlemci o karta yetmez. Darboğaz yapar.

Yani ortada bi yalan yok. Darboğazı kaldırmanın bir diğer yolu da çözünürlüğü artırmaktır. Veya artırmasan bile Anti Aliasing'e yüklenmektir. Ya da alacaksın bir tane 6700K lı sistem, başka hiçbirşey yapmayacaksın. Bilmiyorsan da yorum yapmayacaksın.

100-150 Lira verip soğutucu alamıyomusun 500-600 işlemciye verene kadar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

quote:

Konu sahibi; bilgisizsin madem, yorum yapma diyeceğim ama sen direkt konu açmışsın. Herkes olmuş bir donanımcı.

Soğutucu ile alakası yok paylaştığım video da fx 8350 zaten 4.7ghz de çalışıyor.

• Witcher 3 keske 380 degil de 980 ti kartim olsaydi dedirten oyundur ayni sekilde Project Cars.bende 8320 var kuzende 3570k var 4.5 ghz yaptik onda da 380 var bana misin demedi oyun(project cars) yani amd intel islemci farki 1 fps oynamadi cunku ekran karti istiyor oyun ya da belki nvidia istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

quote:

Aynen bir de 4.7 GHz'e çıkartılmış. Ona rağmen 2600'den 10 fps düşük 8350. Bir de kart 390 yani. 1070'in yanında ne ki bu 390?...

• i5-2500k kullanıyorum@4.3 OC . HD6950 kullanıyordum artık tat vermemeye başlayınca r9 390 aldım 2.el. Bende tereddüt içerisindeydim ama şu ana kadar rahatsız edecek bir şey yaşamadım. Bence de abartılıyor bu mesele biraz.
  • Kendi tecrübeme dayanarak söyleyeyim.

CPU'ya yüklenen bir oyunda, örneğin Starcraft 2 Legacy of the Void için:
    i5 2500K'dan i7 6700K'ya geçişte bariz 50-60 fps fark yaşadım. Ki bilen bilir bu oyun 2010 senesinde çıkmış ve DX 9 destekli eski bir motora sahip olmasına rağmen, 4v4'te hala en kral sistemleri kasar ki SandyBridge bu işlemci sizin bahsettiğiniz AMD işlemciden daha iyi perform eder. Gerisini varın siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stavroqin -- 20 Temmuz 2016; 14:41:40 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Ben genelde CS:GO başındayım, 144 hz monitör kullanıyorum. Şuan FPS 200 üzerinde. Yani çöp bir FPS durumu var. Intel işlemciye geçip 250 yapsam ne fark edecek ? Bundan bahsetmeye çalışıyorum. Ki diğer oyunlarda zaten 144 hzlik bir durum yok 60hz de akıcılık sunırında tutuyor işlemci. Ben Alan Wake vs oynarken 60 fps ile 160 fps arasında fark göremiyorum.

@Babanın.Oğlu.Kemal

Bu durum oyuna göre değişiyor. GTA 5'de min. fps değerleri FX işlemcilerde biraz daha iyi. Eğer DX 12 ile beraber çok çekirdek işi işe yararsa kullanmaya devam ederim. Yoksa benimde kafamda hafiften Intel'e geçme düşüncesi var. Fakat dediğim gibi şuan büyük çoğunlukla online oyun başında olduğun için pek fark etmiyor. Birde epey uygun fiyata düşürdüğüm için aldım FX 8350'yi.
  • Gorod kullanıcısına yanıt
    Hocam Cs Go söylediğiniz gibi kimin umurunda?2-3 tane oyun vardır 200 fps alınan.Ya geri kalan oyunlada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Ben genelde CS:GO başındayım, 144 hz monitör kullanıyorum. Şuan FPS 200 üzerinde. Yani çöp bir FPS durumu var. Intel işlemciye geçip 250 yapsam ne fark edecek ? Bundan bahsetmeye çalışıyorum. Ki diğer oyunlarda zaten 144 hzlik bir durum yok 60hz de akıcılık sunırında tutuyor işlemci. Ben Alan Wake vs oynarken 60 fps ile 160 fps arasında fark göremiyorum.

@Babanın.Oğlu.Kemal

Bu durum oyuna göre değişiyor. GTA 5'de min. fps değerleri FX işlemcilerde biraz daha iyi. Eğer DX 12 ile beraber çok çekirdek işi işe yararsa kullanmaya devam ederim. Yoksa benimde kafamda hafiften Intel'e geçme düşüncesi var. Fakat dediğim gibi şuan büyük çoğunlukla online oyun başında olduğun için pek fark etmiyor. Birde epey uygun fiyata düşürdüğüm için aldım FX 8350'yi.

Iyi siz ultra da 70fps yerine 50 alın diğer oyunlarda nasıl olsa farketmez.

• Fx kullananlar daha fazla aglamasin ama fx9590 bile i5 4690dan daha gucsuz. Bu nasil is

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gorod kullanıcısına yanıt
    Mevzuda zaten burda kopuyor hangi oyun amd de 200 fps çalışmış ki cs go lol vs gibi basit oyunlar dışında insanlar bi assassins creed project cars gta 5 far cry gibi oyunlarda ve gelecekteki serilerinde amd ile arada ucurum gördükleri icin amd almiyorlar önermiyolar bende amd kullandım ama gecti yani o eski devir çok geride kaldi amd islemcileri oyunda

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam Cs Go söylediğiniz gibi kimin umurunda?2-3 tane oyun vardır 200 fps alınan.Ya geri kalan oyunlada?

Hocam, bende diyorum ki online oyunlar haricinde 60 fps ile 144 fps arasında bir fark yok. En azından ben hissetmedim. CS:GO'da ise özellikle AWP oynuyorsanız size milisaniyelik farklar kazandırıyor. Ki AWP işide milisaniyelik olduğu için önemli oluyor. Fakat Assetto Corsa oynarken 250 FPS ile 60 FPS almanın arasında gram fark yok bunu demeye çalışıyorum.

FX 8350'den memnunmuyum ? Değilim. Dediğim gibi değiştirme planım var, eğer DX12'de söylenen şu çok çekirdek işi yalan çıkarsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stavroqin

Kendi tecrübeme dayanarak söyleyeyim.

CPU'ya yüklenen bir oyunda, örneğin Starcraft 2 Legacy of the Void için:
    i5 2500K'dan i7 6700K'ya geçişte bariz 50-60 fps fark yaşadım. Ki bilen bilir bu oyun 2010 senesinde çıkmış ve DX 9 destekli eski bir motora sahip olmasına rağmen, 4v4'te hala en kral sistemleri kasar ki SandyBridge bu işlemci sizin bahsettiğiniz AMD işlemciden daha iyi perform eder. Gerisini varın siz düşünün.

aynen hocam,
    tabi oyundan oyuna da değişiyor, Starcraft2 o kadar çok işlemci yiyor ki,, hele oyuncu sayısı arttıkca, unite sayısı arttıkca müthiş bir darboğaz oluşuyor.

Şu anda 4690K işlemcim var, ve üstündeki hd4600 ile oynuyorum.. ( eski 5850'im bozuldu)
    100-200 dolar aralıgında f/p ne alabilirim? USA dan gelecek arkadasım var bu hafta.

• Fx güçsüz değil güçlü ancak kimse inanmıyor gta 5 8çekirdeğide aktif kullanıyor sanıyor bazı fanboylar diyorum o kadar 4çekirdekli ve tekil çekirdek performansı önemli bazısı diyor tek çekirdekle mario mu oynayacak

Sonra darboğaz yalanı diye başlıklar açılıyor beyler dx12 6 aktif şekilde çekirdek destekleyecek kısaca 2çekirdeğinizi kapatarak passmark testinizi yapın performansı i5 in passmark puanını geçiyorsa o sistem i5den güçlü diyebiliriz ancak dx11 için 4çekirdeği kapatıpta bu testi yapmanız gerekecek buda i5i geçemeyeceği anlamına geliyor

Darboğazın detaylı anlaşılması için VSYNC OFF modunda GPU %99 KULLANIMDAN AŞAĞI DÜŞMEMELİDİR MSİ AFTERBURN ile bakabilirsiniz....Düşerse darboğaza takıldınız geçmiş olsun isterseniz 16çekirdeğiniz olsun oyun eskiyse 2 çekirdekten fazla aktif çekirdek kullanamaz

diyeceksiniz cpu kullanımı %100ü görmüyor darboğazım yok o işler öyle yürümüyor PC yi güç tasarrufuna alıp oyun oynadığımdada cpu %100görmüyor ancak 30fps düşüşe geçiyor...

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    yazdığım yazıda zaten boş beleş insan dışında bilgili insan da olduğunu kendim belirttim fakat sorun şu ki o insanlar bu kadar boş beleş insanın arasında kaynıyor gidiyor, bilgisiz nüfusun daha yoğun olmasından ötürü.

ben o kartı witcher 3ü ultrada 60+ fps ile oynamak için aldım. dediğim gibi hiçbir problemim yok darboğaz dahil. az önce de gta5te de denedim ve yine tıpkı witcher gibi 80+ fps alıyorum.
    sizin attığınız videoyu da izlediğimde gözüme 3 kere büyük bir fps farkı çarptı ki onları da siz zaten ss olarak atmışsınız. fakat videonun kalanında (o 3 an hariç) ne uçuk bir fps farkı ne de darboğazın alası gibi bir durum var. hatta 1-2 an fx8350 ile daha fazla fps alınıyor. tabi ki genelde daha az fps veriyor ama 7-8 fps için ödenen para nasıl çöp oluyor anlamadım doğrusu.

kendim oynarken de herhangi bir fps düşmesi vs yaşamadım hani diyorlar ya fps bir anda çakılır falan. üzgünüm ama yok öyle bir şey. 7-8 fps daha az alıyorum ama stabil alıyorum.

ben am3+ anakartımı 200 tl ve işlemciyi de 300 küsür tl ye almıştım kaç sene önce. eğer siz şimdi bana o fps farkı için paran çöp diyecekseniz benim diyecek lafım yok. intel sistem kursaydım oluşacak fiyat farkını benden iyi biliyorsunuz.

son olarak gta5 directx11 bir oyun ve buna rağmen işlemci beni üzmedi (forumda dendiği gibi 30-40 fps düşük almadım) directx12'li oyunlar çıkınca bu durumun daha da iyileşeceğine inanıyorum.

• pardon da kendi işlemcimi neden kurtarmaya çalışayım ben işlemcimi mi satıyorum burada? 2. el forumda gtx970leri 1200 TL'lerden itelemeye çalışanlarla karıştırdınız herhalde. bu söylediğim bile bu forumun ne kadar yıprandığını gösteriyor. ortalık kendi kartının fiyatı düşmesin diye her yere atlayanlarla dolu.

geri kalan kısma yanıt vermeye gerek duymuyorum çünkü ilk mesajımda bahsettiğim darboğazcı üyelerle tamamen aynı bir mesaj. bana dediğiniz gibi inip çıkan oyunları söylerseniz sevinirim en azından öğrenip onlardan uzak dururum.
  • çok haklısınız gayet açıklayıcı olmuş. ama maalesef ki çoğu üye sizin gibi oyununa göre değişir demek yerine üst mesajlarda da görebileceğiniz gibi otomatik olarak 20-40 fps az alır diye sallıyor.
    keşke forum çoğunluğu sizin gibi durumu açıklayanlarda olsa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.