Şimdi Ara

Darboğaz yok ama fps düşük.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Darboğaz yok ama fps düşük.

Arkadaşlar bu durumu açıklayabilecek olan biri var mı? GPU %30 çalışıyor işlemci %55 çalışıyor. Yani ne GPU darboğazı var ne de işlemci darboğazı ama fps 2-9 arasında gidip geliyor. Bu ayarların ve çözünürlüğün en yükseğe alınmış hali. Ayarları ve çözünürlüğü en düşüğe aldığım zaman GPU kullanımı %100 oluyor işlemci kullanımı ise değişmiyor yine %60 civarlarında oynuyor.

Sistem özelliklerim:

Intel Pentium E2180 Dual-Core 2.00 GHz
    Intel 82945G Express Chipset Family (Onboard VGA) (Ayrılmış bellek 256 MB olarak gözüküyor ama BİOS'dan bakınca 1 MB ve 8 MB olarak iki seçenek var 8 MB seçili)
    2 GB DDR2 ram

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incitenthug -- 20 Eylül 2015; 16:12:14 >

• sistemin kaldıramayacağı bir oyun oynuyorsan darboğaz olup olmaması önemli değildir.çok zayıf o sistem ne oynamaya çalışıyorsun?
  • Kullandığınız sistemde rakamlar her ne kadar onboard ekran kartının tam güçte çalışmadığını gösterse de 8mb vram değerine sahip olan onboard bir kart için bu rakamlara bakıp yorum yapmak doğru olmaz. Sizin bu sistemde oynayabileceğiniz oyunlar maalesef 2005 ve öncesi çıkan düşük grafikli oyunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

sistemin kaldıramayacağı bir oyun oynuyorsan darboğaz olup olmaması önemli değildir.çok zayıf o sistem ne oynamaya çalışıyorsun?

Point Blank. Şu sıralar A8-7650K tabanlı yeni bir sistem topluyorum zaten bu parçaları 2. El olarak satacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Kullandığınız sistemde rakamlar her ne kadar onboard ekran kartının tam güçte çalışmadığını gösterse de 8mb vram değerine sahip olan onboard bir kart için bu rakamlara bakıp yorum yapmak doğru olmaz. Sizin bu sistemde oynayabileceğiniz oyunlar maalesef 2005 ve öncesi çıkan düşük grafikli oyunlar.

Sistemin çöp olduğunun farkındayım ama GPU ve CPU'nun neden çalışmaktan vazgeçtiğine bir türlü mantıksal olarak bir anlam veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: incitenthug

quote:

sistemin kaldıramayacağı bir oyun oynuyorsan darboğaz olup olmaması önemli değildir.çok zayıf o sistem ne oynamaya çalışıyorsun?

Point Blank. Şu sıralar A8-7650K tabanlı yeni bir sistem topluyorum zaten bu parçaları 2. El olarak satacağım.

o islemciyle ekran karti almana gerek yok dedigin oyunu rahat oynarsin ama ddr3 2133 2400 gibi bisi alman lazim cunku islemcinin dahili gpu'sunu kullandiginda cok farkediyor.gidip de 1333 1600 ram takma performansin duser.o islemcilerin oyle bir gicikligi var hizli ram istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: incitenthug

quote:

o islemciyle ekran karti almana gerek yok dedigin oyunu rahat oynarsin ama ddr3 2133 2400 gibi bisi alman lazim cunku islemcinin dahili gpu'sunu kullandiginda cok farkediyor.gidip de 1333 1600 ram takma performansin duser.o islemcilerin oyle bir gicikligi var hizli ram istiyor.

Evet malesef dediğiniz doğru. Gönül isterdi ki 2400 MHz ram alayım ama 2400 MHz ram almaya yetecek kadar bütçem olsaydı zaten APU sistem toplamazdım, CPU + GPU alır daha iyi bir sistem toplardım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultra Düşük FPS Sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.