Şimdi Ara

Dark Android box incelemesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.381
Cevap
25
Favori
180.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektem

Goldmaster da Android Box çıkarmış. Çin ile, gümrük ile, desteği olmayan yerli ürünle başınızı ağrıtacağınıza bir bakın derim.
    http://www.goldmaster.com.tr/hd-media-player/hdm-185-and-media-player/1440/detay

bu ürünün fiyatı nedir?
  • Takip
  • ordu trabzon maçına sayfayı açmadı.bu siteden araştırdığıma göre bilgisayardanda siteye girmeye zorluk yaşanmış.problem anlaşılan sitedne kaynaklanıyor..akşama manısa gs maçındada deneyeceğim..
  • Bazı arkadaşlar makinanın dts sesi streo sese dönüştürüp verdiğini söylemiş. Telefonumdan bildigim kadariyla Mx player de yazılım kod çözücü diye bir seçenek var tikini kaldırmayı denedinizmi, onun altında yazılım ses tıkı var bunuda değiştirip denedinizmi.( bu menülerin bu olayla ilgisi olduğunu düşünüyorum belkide yanlıştır)
    En çok kafama takılan konu dts ses dinleyememek. Anfisi yada ses sistemi olan arkadaslar denerse sevinirim.
  • darkla seyredebiliyorum..1200k net:)
  • Ben android box cihazima Tivibu kurabilme şansim varm???
  • takip
  • ATV3000 kitlenme sorununu üretici firmaya yazdım ve bana aşağıdaki cevabı yazdılar;

About freeze issue, how does it work? It freeses while power on the box? Playback movies or doing some other things?

could you please enter into recovery mode(press the second button on the box and power up the box)?
    Then, you will see a verison number on the right upper of the screen, such as 20111102 or something. Please let me know that.

If it is 20120111 or 20111101 or 20111102, please update the box as attached manual.

Ekteki yönergeleri uygulayarak güncelle diye yazmış;

Geniatech Android 2.3 20120111 Version Upgrading Instruction
    1. Download firmware from
    http://www.geniatech.com/down-eng/Androidtvbox/update20120111.zip
    2. Copy the file into SD card, don’t unzip, change the file name/format to update.img, all are small characters. Please note you did not hide filename extension on your pc.
    3. Plug SD card into the box, go to setting->privacy->update system to update new firmware directly.
    You also can use USB disk to update, here is steps:
    A: Download and copy the file into USB disk, don’t unzip, change the file name /format to update.img, please note you did not hide filename extension on your pc.
    B: Connect USB disk to the box, then, press the update/reset button on the bottom, and plug in power adapter at the same time, hold some seconds, it will update automatically, release the button and the box will restart after finished.
    Improvements:
    1. Fixed jerky boot screen
    2. Improved the Youtube video playback, 1080P videos work more smoothly.
    3. Improved the local videos playback with video player.
    4. Adding CVBS resolution output in setting as default(For the model with CVBS port)
    5. Modified online update function. Update later firmware from internet directly is possible.
    Note:
    1. Update this firmware version base on previous any android 2.3(SPI must be 20111102) version directly is possible.
    2. If your current firmware version still is android 2.2, please check below to update to this version
    A: Check the android 2.2 SPI is 20110907 version or not (Uboot number is 20110906, recovery number is 20110907).
    B: Update android 2.3 SPI to 20111102 this version.
    C: Update this firmware version.

Burda dosyayı zipten çıkarmadan uzantısını update.img yap ve güncelle diyor.İyide cihaz zipin içindeki dosyayı görmüyor ki.
    Normal klasöre çıkartıp denedim,tam update başlıyor ve duruyor.,update failed yazıyor.Başarısız.

Benim cihazın versiyon ve firmware bilgileri aşağıda;

Model Number: M3 mediabox board
    Android version: 2.3.4
    Uboot version: v1.3.6-13-g49453f7 (2011.11.02 . 110343)
    Recovery Version: v1.3.0-32-g20c526c (20111101 . 190701)
    Kernel Version: 2.6.34v1.3.0-45-g384b1f1 (20111201 . 144746)
    Build Number: 20111206 . 102819

Sizin versiyonlarla karşılaştırırsanız benimki eski mi?

• Herkese merhaba,
    mesaj yazan arkadaslar genellikle internetten film izlemek icin bu cihazi almayi dusunduklerini yazmislar. Android isletim sistemli herhangi bir telefonla ayni islemi yapamazlar mi?
  • Sonunda firmware'i güncellemeyi kıvırdım.Zip dosyasını update.img yapsanızda aslında dosya update.img.zip olarak kayıtlı ve dolayısıyla cihazda zip uzantısını tanıyamıyor.
    Klasör ayarlarından dosya uzantılarını göster tarzında bir seçenek var.Aktif edip zip uzantısını silmeniz gerekiyor.Sonrası çok kolay.sd karta update.img yapılmış dosyayı atıp cihazın içindeki update seçeneğini çalıştırıyorsunuz.Geri kalan herşeyi kendi yapıyor zaten.
    Firmware update sonrası ATV3000 hiç kitlenmedi ama konuşmak için çok erken.Birkaç gün kullanmam lazım.Umarım yazılımla kitlenme problemi tarihe karışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brave34

darkla seyredebiliyorum..1200k net:)

Hangi browserla izliyorsun peki hocam.. Bende bu kutudan almayı düşünüyorum da..
  • Merhabalar,

İş yoğunluğundan pek fırsat ayıramıyorum. NTFS disk lerin Yazılabilir olması ile ilgili şimdilik uzun yoldan geçici bir çözüm anlatacağım.

Öncelikle

http://dl.xda-developers.com/attachdl/922a1e9a6fa2e75a25f2a6b1cb4012d2/4f7b736d/8/5/0/2/8/6/ntfs-3g.zip

buradan ntfs-3g.zip dosyasını indirin. açın. içinden çıkan ntfs-3g dosyasını sdcard'a atın.

Root Explorer'ı aşapıdaki linkten indirip cihaza kurun. BlackMart Aplha ilede kurabilirsiniz.
    https://****.com/#!download|832p9|2915765155|Root-Explorer-v2.18_Lethas.apk|380|R~6EB95CA2704259F3138195D0BA2F8DAC|0|0

Market ile,

https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImphY2twYWwuYW5kcm9pZHRlcm0iXQ..

kurun.

Root Explorer ı açın. SDCard içinden ntfs-3g dosyasını kopyalayıp /system/xbin klasörüne yapıştırın. (Eğer izin yok derse üst taraftaki Mount r/w butonuna tıklayıp deneyin.)

yada Terminal emulator'ü açıp sırası ile şu komutları girebilirsiniz.

su busybox ash
    cp /mnt/sdcard/ntfs-3g /system/xbin

Böylece ntfs-3g dosyasını system içindeki xbin klasorune kopyalamış olduk.

Şimdi diskimizi tanıtalım.

Sistemden sisteme disk ten diske fark edeceğinden terminal emulatorde

su busybox ash

dedikten sonra

df -h

komutu ile o anda sisteme bağlı sürücüleri listeyelim.
    Benim USB 500 GB Western Digital Diskim /mnt/sda/sda1 şeklinde görünmekte.
    sizde boyutundan hangisinin sizin diskiniz olduğunu anlayabilirsiniz.

bunu öğrendikten sonra mevcut bağlantıyı kopartmamız gerekmekte.

umount -l /mnt/sda/sda1

komutu ile bağlantıyı kapatalım.

ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/sda/sda1

komutu ile r/w oalrak tekrar bağlayalım.
    Burada dikkat edilmesi gereken, /dev/sda1 kısımında kullandığımız sda1 diskimizin yoludur. Yukarıda kalın yazdığım yerdeki yolu yazmanız gerekmektedir. sda1 sda2 sdb1 gibi olabilir.

Böylece disk artık rw olarak baglanmış olmalıdır.

mount

komutu ile kontrol edebilirsiniz. /mnt/sad/sda1 ro değil rw olmuştur.

Bir sonraki kapatıp açmaya yada diski söküp takmaya kadar bu şekilde kalacaktır. Tüm bu işlemleri tek tıkla yapabilecek bir şey hazırlamaya çalışacağım.

Kolay gelsin. Başa gelecek badirelerden mesul değilimdir.

• @victorious_tr

Siz bu forum için bir nimetsiniz.
  • Uğraşlarınız için çok teşekkürler Ben vuzyy yeni nick le devam ediyorum konu takipteyim
  • selam.digiturkplayde maçlarda yayın 3 ü seçtıkten sonra pencere çıkıyor.yenı yazılımı kabul et diye .ediyorum.ok yüklenecek yerı soruyor.sd kart ve u diye bişey.sd kart diyorum.biraz bekledıkten sonra yuklenıyor.çıft tıklayınca aır mausla tam ekran oluyor sorun yok.ertesı gun başka maç seyredeceğim zaman gene aynı işlemleri yaptırıyor..yanı kaydedemiyorum..bunu çözemedım.diğer sorunum kapanıp açılma olayı.kumandadan kapat dediğim zaman yanı kumandadan tıklıyorum kapatma duğmesine stand by ve kapat var.kapanıyor ama bi sure sonra açılıyor.ne yapmak lazım?bugun gene böyle oldu.aletten 4- 5 snye kapata bastım kapandı.ama bi süre sonra baktım gene açılmış..çözebilecek vasra çok tşk ederım.
  • @victorious_tr uğraşlarınız için tşlker.şu kaydetme olayını en basit şekilde çözersenız süper olur.sanırım yakında resmi guncellemeside çıkar..kapanma olayınada bakmanızı rica edicem.bazı arkadaşlardada bu sorun olduğunu okumuştum.tekrar tşlker..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave34 -- 11 Nisan 2012; 0:43:06 >
  • selamlar
    iyi forumlar.tüm sayfaları okudum ancak aşağıdaki sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim
    android box için hangi marka sdd kart almalıyım?kapasitesi ne olmalı?nasıl formatlamalıyım fat?harici harddiske kayıt yapabiliyormu?hangi marka ve kaapsiteli harddisk almalıyım?
    tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtmrtsen

selamlar
    iyi forumlar.tüm sayfaları okudum ancak aşağıdaki sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim
    android box için hangi marka sdd kart almalıyım?kapasitesi ne olmalı?nasıl formatlamalıyım fat?harici harddiske kayıt yapabiliyormu?hangi marka ve kaapsiteli harddisk almalıyım?
    tşkler

SD Card olarak tam olarak bilmiyorum ama en yüksek kapasiteyi sorunsuz tanıyacaktır. FAT32 formatlayabilirsiniz.

Harici disk'i FAT32 olarak formatlarsanız (4 GB üstü dosyalar yüklenemez) sorunsuzca direk USB HDD ye torrent indirebilir. Yukarıda bahsettiğim şekilde NTFS için de yazma desteği var. Fakat uzun yoldan bu işi yapmak zorunda kalıyoruz. Androidin 4 versiyonunda NTFS ye yazamama sorunu yok. Üretici yakın zamanda firmware güncellemesi yapacağını ve bu sorunu halledeceğini bildirmiş. Onlar bu sorunu çözene kadar ben yukarıda belirttiğim işlemleri kısa bir şekilde yapabilecek birşeyler hazırlamaya çalışıyorum. Diskin markası sizin tercihinizdir. Kişisel tercihim WD üzerinedir.

• arakdaşlar bu konuyu uzun süredir takip ediyorum ancak
    150-200 tl fazla verip bir Zotac ZBOX NANO Fusion E350 almanızı tavsiye ederim içine ister win7 ister linux istersenizde Android OS yükleyin size klmış oynatamayacağı
    yapamayacağı iş yok ;)
    bir değerlendirin derim...
    boyutlarına gelince sadece bir avuç :D
  • Msi E350IA-E45 Amd DDR3 1333 Gigabit Lan Sata Vga Socket AM3 İşlemcili Anakart 153,26 TL
    Kingston 2GB MB DDR3 1333 MHZ KVR1333D3S8N9/2G Bellek 24,34 TL
    Akasa Crypto Mini-Itx 60Watt Kasa 114,94 TL
    A4 Tech 7300N Kablosuz V-Track Nano 2,4Ghz Klavye&Mouse Mini Set 46,88 TL
    Inca IUDS-300 Wireless N 300 Mbps Usb Dongle 28,85 TL
    Kargo Bedeli 8,43 TL

Toplam : 376,70 TL
    KDV : 66,83 TL
    KDV Dahil Toplam : 438,12 TL
    İndirim Tutarı : 5,41 TL
    Komisyon Tutarı : 0,00 TL

Genel Toplam : 438,12 TL

Ben bunları topladım ve şipariş verdim.2 ay ötöleme +12 ay taksit...Elimde hdd vardı...Aksilik bu ya,320 gb. hdd çocukların lattobun üstüne su dökmesi sonucu bozuldu.En azından hdd ile kurtardık.elimdeki yedeği lattoba taktım.Yeniden kurdum.Yedekde kalmadı,alacağız mecburen.
    Zotak Zbox aynı işlemci ve ekran kartına sahip.bilmeden aynı sistemi kurmuşum galiba...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.