Bildirim
Dark Android box incelemesi (20. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Cihaza hem USB disk hem de sd kart takılı. İki farklı torrent dosyası ile dizi indirmeyi denedim ikisinde de indirme başlamadı.
Aktif olarak torrent kullanan var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: soran2
Arkadaşlar HD dizi izle programındaki yabancı dizilerin %90'ı açılmıyor.Sizdede durum aynı mı?
Partlar geliyor,oynat diyorum,maalesef bu video oynatılamıyor uyarısı alıyorum.
Benim için özellikle
* Battlestar Galactica 1978 ve Knight Rider'ı denermisiniz?
Uygulamaya güncelleme geldi onu yapmanız önemli. Ayrıca TTnet sıkıntılı bu aralar, o yüzden bir çok dizi sitesinde de sorun var.
Dns ayarı da bu durumu etkiliyor. Otomatik yapmayı unutmayın -
Cihazım dün elime ulaştı.
İlk izlenimler güzel. 1,5 yıldır Android kullandığımdan zorluk çekmedim.
Yazılımcıyım ve Linux bilgisine sahibim. İlk işim konuda bir çok kişinin ortak sorunu olan Android işletim sisteminin NTFS dosya sistemine yazma hakkı sorunu.
Cihaz rooted geldiğinden dün akşam yüzeysel bir kaç deneme ile NTFS formatlı 500 GB Harici diskimde dosya silme yeni klasör oluşturma gibi yazma yetkisi gerektiren işlemleri yapabildim. Yani kısacası NFTS ye RW olarak ulaşabildim. Bu durum cihaz restart edilene kadar sorunsuz çalışıyor. Restart'tan sonra varsayılana geri dönüyor. Bu hafta içinde bunun sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayıp burada nasıl yapılacağı hakkında bir tutorial hazırlayacağım.
Yalnız benim modemden kaynalı bir sorun var sanırsam. Daha önceki cihazım olan Dark Mini Mania da da vardı. Kablosuz ile bağlı cihaz. her şey yapıyor. fakat ben notebooktan cihaza ping atamıyorum. ssh yada airdroid ile bağlanamıyorum. Huawei marka ttnet modemi var. Reset atınca modeme geliyor herşey. Can sıkıcı bir durum.
-
Yahu bu cihaza bu kadar para verene kadar neden mini ITX onboard işlemcili bir mini pc almıyorsunuz?
Misal Zacate Apu entegre işlemcili miniITX anakartlar var, 2gb kingston ram takarsın, bir tane mini ITX kasa, birde en ucuzundan 250gb WD 7200rpm harddisk 567TL ye hadi üzerine birde wireless isteyenler için 20-25 liraya da bir tane Wifi Usb alın takın, çok daha performanslı olur...
Sonra içine ne isterseniz onu kurarsınız...
Hayır yani nedir bu cihazı 500 küsür lira yapan şey ? -
Arkadaş o dediğin cihazlardan pek haberim yokdu mini ITX küçük çaplı bir araştırma yaptım ama mlsf toplamada olsa fiyatı 600 e yakın çıkıyor ben bu cihazı 380 tl aldım hadi fiyatı geçtik senin dedğin cihaz pc den pek farkı yok kuracağın oyunlar ve herşey pcdeki gibi bide kullanım şekli farklı olacak büyük klavye maus felan zor iş bunun güzel yönleri işletim sistemi basit fazla detaya girmiyorsun harici hdd oynatıcı gibi kullanabiliyorsun kumandası hem klavye hem maus gibi kullanıyorsun yattığın yerden tek elle wii gibi oyun oynaya biliyorsun internette sörf pc gibi daha ne olsun :)
bi örnek vereyim dün tv de pek bişi yoktu benim izleyeceğim açtım cihazı istediğim şeyi izledim ha bide 2 tane çocuk var onlarda bakdım durmuyorlar netten hemen sevdikleri bir çizgi filim açtım
sadece cocuklar için değer en büyük benim için cezbedici tarafı kumanda klavye -
quote:
Orijinalden alıntı: vuzzy
Arkadaş o dediğin cihazlardan pek haberim yokdu mini ITX küçük çaplı bir araştırma yaptım ama mlsf toplamada olsa fiyatı 600 e yakın çıkıyor ben bu cihazı 380 tl aldım hadi fiyatı geçtik senin dedğin cihaz pc den pek farkı yok kuracağın oyunlar ve herşey pcdeki gibi bide kullanım şekli farklı olacak büyük klavye maus felan zor iş bunun güzel yönleri işletim sistemi basit fazla detaya girmiyorsun harici hdd oynatıcı gibi kullanabiliyorsun kumandası hem klavye hem maus gibi kullanıyorsun yattığın yerden tek elle wii gibi oyun oynaya biliyorsun internette sörf pc gibi daha ne olsun :)
bi örnek vereyim dün tv de pek bişi yoktu benim izleyeceğim açtım cihazı istediğim şeyi izledim ha bide 2 tane çocuk var onlarda bakdım durmuyorlar netten hemen sevdikleri bir çizgi filim açtım
sadece cocuklar için değer en büyük benim için cezbedici tarafı kumanda klavye
Dün benim atv3000 5 kere falan dondu.Anlamadım gitti derdini.Her geçen gün daha sık aralıklarla donuyor.Hiç fabrika ayarlarına çekmedim makineyi,deneyeceğim.
Ayarlarla oynadım wifiyi kapattım,ethernetten bağlandım ama yine dondu.Baktım olmuyor Nikingstore'la iletişime geçip çine geri göndericem cihazı yapsınlar.Kargo parası bana haşırt.O yüzden hep diyorum size eğer tüplü tv bağlama derdiniz yoksa Dark'ın cihazını alın,En azından Türkiyede bir muhatabinız olur.2 sene kafanız rahat.
-
quote:
Dostum bir bilgisayar olacak bootloader kilidi olmadığı için ister Windows ister OsX ister Linux ister de Android (evet bunu kurmak da mümkün biraz araştır internette) kurabiliyorsun. Yani sınırsızsın...
Donanım olarak incelersen çok daha avantajlı olduğunu görürsün... Haa bu arada sizdeki cihazda gelen uzaktan kumanda air mouse lar pc ler için de mevcut, isteyen, dileyen alır kullanır... Wireless oyun çubuğu bile bağlarsın veya yeni nesil Kinect sensörlerden (çok yakında pc versiyonları satışa çıkıyor).
Tamam almış olduğunuz cihaz da güzel ama ben böyle bir markaya bağlanıp, sonra güncelleme çıktı mı çıkmadı mı, yok efendim root edersen garanti dışı kalır işlerine pek gelemem...
Senin de demiş olduğun gibi en fazla 600liraya pc tabanlı multimedya canavarı oluşturabilirsin... Full Hd de filan takılma, ses formatlarında veya 3d filmlerde altyazılarda sorun olmaz...
-
Doğrudur ama benim öle çok uğraşacak zamanım yok keşke dediğin cihazı hazırlayıp bu şekilde satsalar niye almılayım demin apple tv ye bi göz attım yok gene bendeki iyi benim cihazla ilgili hiçbir şikayetim yok ve gayet memnunum ekstra güncellemelerle gelen uygulamalar zaten hep cihazı diri tutuyor Al
pişman olmazsın -
şu dns işini nasıl halledebiliriz?google playde arama ya dsn yazınca bir sürü program çıkıyor.hangisi kullanılablir kolay olarak?sanırım modemden yapmak daha ii gibi.bende netmaster kablosuz modem var.kısaca yazabilirmisiniz?birde webde girdiğimiz siteler altta çıkıyor.bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz?yani girdiğimiz sitelerin adresleri çıkmasın..tşler -
bendede airties modem var modemden nsıl dns ayarlayabiliriz.
Airties rt 205 -
Gecenlerde bu cıhazdan aldım.Fakat andoıd ısletım sıstemlı ve dlna desteklı htc desıre s cep telefonumdan ne yaptıysam dlna destegı olmayan plazma tvye goruntu aktaramadım..Bır yolu varsa yardımcı olursanız sevınırım.Teknık servısıne mail attım kımse gerı donus yapmadı... -
arkadaşlar ben masaüstünde herşey gözüksün istemiyorum 720p de kullanıyorum her şey küçük küçük yığınla uygulama var
çok kullandığım uygulamaları masaüstünde büyük simgelerle tutmak diğerlerin ide bir klasör açıp onun içine atmak istiyorum hatta klasörler açıp film için uygulamarı onun içine müzik klasörünede müzikle ilgili klasöre atmka istiyorum acaba çok mu şey isitiyorum :)
bunu yapabilir miyiz? -
Arkadaşlar merhaba,
Bende cihazı yeni aldım. Bazı sıkıntılarım var, sizlere sormak istedim.
1.Cihaz kapattığım halde bazen kendiliğinden açılıyor. Bunun sebebi ne olaki?
2. Film izlerken özellikle MX player da takılmalar oluyor. Hatta bazen cihaz kilitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Donanımsal bir problem olabilimi acaba?
Teşekkürler... -
Arkadaşlar bunun için küçük air mouse var mı uyan? varsa ondan alacam bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. -
ntfs sorununu çözdüm. ama gerekte kalmadı android 4 ics ye yükselttim aleti. bir kaç sorun var çözümlerini sağlarsam burada paylaşacağım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Afterdarq
quote:
Dostum bir bilgisayar olacak bootloader kilidi olmadığı için ister Windows ister OsX ister Linux ister de Android (evet bunu kurmak da mümkün biraz araştır internette) kurabiliyorsun. Yani sınırsızsın...
Donanım olarak incelersen çok daha avantajlı olduğunu görürsün... Haa bu arada sizdeki cihazda gelen uzaktan kumanda air mouse lar pc ler için de mevcut, isteyen, dileyen alır kullanır... Wireless oyun çubuğu bile bağlarsın veya yeni nesil Kinect sensörlerden (çok yakında pc versiyonları satışa çıkıyor).
Tamam almış olduğunuz cihaz da güzel ama ben böyle bir markaya bağlanıp, sonra güncelleme çıktı mı çıkmadı mı, yok efendim root edersen garanti dışı kalır işlerine pek gelemem...
Senin de demiş olduğun gibi en fazla 600liraya pc tabanlı multimedya canavarı oluşturabilirsin... Full Hd de filan takılma, ses formatlarında veya 3d filmlerde altyazılarda sorun olmaz...
msi e350 175tl
http://www.teknobiyotik.com/msi-e350ia-e45-amd-zacate-e350-brazos-cift-cekirdekli-islemcili-ddr3-usb3-sata3-mini-itx-anakart.html
2gb ram 25tl
slim atx kasa da 60-70 tl civarı.
Toplamı 270TL ediyor,
Touchpadli kablosuz klavye de 50-90tl arasına var marka modeline göre artık logitechden goldmastera kadar.
Toplam maliyet HDD hariç en çok 360-370 tl civarı faln ediyor yannışım yoksa. Dediğniz gibi tam boy iş yapacak bilgisyar, sıkıntı dert olmadan her işe gelir. 3d iso hariç her tür medyanın da sorunsuz altından kalkar.
Maliyet 500-600tl nin çok altında yani bence. HDD için bu Darkı alanların ya hdd si oluyor zaten yada extradan satın alıyorlar. Aleti karşılaştırırken bence HDD hesaba katmamak lazım. Istenirse zaten usb den hızlı boot eden linux versiyonları da var. HDD de takılırsa zaten az kırpık tweakli windows kurulursa jet gibi çalışır.
Ben bu tür aletlere karşı değilim ama fiyat olarak dediğiniz gibi çok yüksek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gurcanbulut
Arkadaşlar merhaba,
Bende cihazı yeni aldım. Bazı sıkıntılarım var, sizlere sormak istedim.
1.Cihaz kapattığım halde bazen kendiliğinden açılıyor. Bunun sebebi ne olaki?
2. Film izlerken özellikle MX player da takılmalar oluyor. Hatta bazen cihaz kilitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Donanımsal bir problem olabilimi acaba?
Teşekkürler...
Aynı dert bende var.Dün fabrika ayarlarına çektim,eskiye göre düzelsede yine bir kere kitledi.
mx player 'daki takılmalar normaldir.Hd film izlediğiniz için oluyordur.ES Media Player kullanmanızı tavsiye ederim.Hiç takılmıyor.
Arkadaşlar,şu donma sorununu azda olsa hepiniz yaşıyormusunuz? nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: victorious_tr
ntfs sorununu çözdüm. ama gerekte kalmadı android 4 ics ye yükselttim aleti. bir kaç sorun var çözümlerini sağlarsam burada paylaşacağım.
Nasıl yükselttiniz? Ayrıntılı anlatabilirmisiniz?
En azından farkları neler,yükseltmeyi tavsiye edermisiniz?
Menü hızlarında yavaşlama oldu mu? -
merhaba arkadaşlar, geçen hafta bende 1 tane deneme amaçlı Dark Android Box aldım, hepsiburada.com dan
dikkatımi çekti içinden garanti belgesi çıkmadı. Menu leri karıştırdım, cihaz kendisini cep telefonu olarak tanıtıyor ve illegal yollardan android market'a girebiliyoruz, normalde girememesi lazım. (sonuçta android marketa girmesi illegal olsada güzel birşey :))
NTFS ve FAT32 formatlı harddisk/usb sorunsuz çalıştırıyor, filmlerde codec sorunu yaşamadım, ve bir çok kişi içinde en önemli şeyler.
DLNA bulunuyor, DTS, THX, (bunlarda esasında normalde lisanslı olması gerekir)
telefonumla wi-fi'a nasıl baglanabiliyorsam, aynı kolaylıkla bu cihazla da baglandım, online stream video izlemek isterseniz, internetiniz biraz hızlı olması güzel oluyor, yavaş bir internetle acı cekersiniz, kotalıysada dikkat edin.
kumanda/mouse/klavye kombinasyonu çok iyi, ama makinanın içinden bir usb dungle ile bağlı olduğundan dolayı, kumandadan makineyi tam olarak kapatamıyoruz, sadece ekranı karartıyor, makineyi kapatığımızda ise kutudan, kumanda ile açamıyoruz.
sonuç olarak bu fiyata gayet iyi bir ürün, rakiplerine göre avantajları fazla ve kullanışlı ama illegal.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X