Şimdi Ara

DARK MEDIA MANIA MKV/DTS İNCELEME !!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
188
Cevap
0
Favori
16.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @e_equal_mc2 Güzel bir inceleme ve bilgilendirme olmuş. Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_equal_mc2

Yaklaşık 2 haftadır bu ürünü kullanıyorum ; Alacak olan arkadaşlara ışık olur düşüncesiyle izlenimlerimi yazıyorum ;

Fiziksel Özellikler
    --------------------
    1-Ürün oldukça güçlü bir tabaka içinde ön ve arka paneller sökülerek monte edilebiliyor, HDD takılan kısımla ,devre plakası plastik ayıraçlarla ayrılmış, Bu sayede hdd sıcaklığının doğrudan hdd ye teması kesilmiş, ayrıca içinde
    küçük bir fan var,Bu fan hdd de sıcak havayı dışarı atıyor, Dezavantajı : Hassa kulağınız varsa ve aşırı sessiz ortamda film izliyorsanız bazen ses çıkarabiliyor.. Fanı söküp kullanmama rağmen cihaz ısınmadı bu arada..
    Chip' arka kısımda zemine yakın yerde bulundugundan ısınmıyor, Arkasında 2+1 adet usb çıkışı var,+1 çıkışı pc ye bağlamak için kullanabiliyorsunuz, Oldukça efektif..
    Gene beğenilen özelliğinden biri de optik çıkışıyla içinde kendinden dts çözücü sü ile dts bluray rip leri izleyebiliyorsunuz..
    wireless dongle p&p özelliğe sahip

Yazılım Özelliği
    -------------------

2-Sade güzel ve user -friendly arayüze sahip, türkçe desteği (altyazılarda dahil ) sorunsuz, Menüden dahili hdd ye , usb 'ye harici usb media oynatıcıya dvdplayer veya bluray 'a bağlanılabiliyor.DVD yi otomatik oynat özelliği ile dvd player'a taktığınız dvd yi ,sanki dvd player da açarmış gibi hemen açabiliyorsunuz.

3-Şuan torrent dünyasında olan full hd 1080p 20 megabit'e kadar bitrate li tüm mkv formatlarını sorunsuz okuyor ve oynatıyor, MKV içinden ikinci,üçüncü ses, aynı şekilde altyazılara ulaşabiliyorsunuz.
    MKVMerge programıyla içine mkv içine gömdüğüm altyazılara sorunsuz ulaşabiliyorum.

4-Eğer herhangibir dvd filminiz varsa ; Nero ile DVD yi image haline getirirseniz (ISO formatında) tüm dvd özellikleriyle kullanabiliyorsunuz. KINGDOM 'un orjinal dvd'sini iso haline getirerek player'a attım, Otomatik tanıdı ve menüleriyle dvd'yi oynattı.

5-Gelelim en enterasn kısma, 27 GB lı International Bluray Remux'u hiç takılmadan (30 Megabit/bitrate sahip) oynattı, Yani Bluray remux larda sorun yok, diğer dillere ve altyazılara geçebiliyorsunuz.

6-Altyazı film ismi ile aynı olmak şartıyla srt uzantısını destekliyor, 2.07 den sonraki sürüm sub formatınıda destekliyor

ALTYAZI
    -----

7-Altyazı sorunu kesinlikle yok, orjinal firmware ile ok tuşları ile altyazıyı büyütüp yön ayarlayabiliyorsunuz, sonraki sürümünde özel menü geliyor.

8-JPG leri slayt şeklinde gösterirken arka plana mp3 atabiliyorsunuz.

---Diğer
    9-Ağ ayarlarını kolaylıkla yapabiliyorsunuz, Wireless 'i şifrelemek mümkün (sorun yok) ,Ağ üstünden dosya atmak mümkün..

--Bittorent özelliğini denemedim, hdd ye format atmadım çünkü

10 -Eski tüplü tvlere uygun kablo ile bağlanabiliyor, ekran çözünürlüğünü otomatik ayarlayabiliyor

11- Sitesinde yoğun bir destek var,Donanım sitesi var kullanıcı sorunlarıyla bire bir ilgileniyorlar

12- pc ye bağladınızda dark yazısı bir süre sonra kaybolarak ay-dede ekran koruyucu devreye giriyor :)

Dezavantajları
    -----------------

1- Ürün nadirde olsa HDD seçebiliyor, 1,5 TB ye kadar disk destekliyor , Firmware ile belki daha fazlasını da destekleyebilir ama kesinlik yok
    2- 20Mbit/bitrate üzeri 20-25 GB üzeri blurayriplerde donma yapabiliyor.. (Format factory i kullanarak standart mkv yaparsanız sorun yok)
    3- Arkada 2 tane usb çıkışı var, diğerine de wireless bağlayınca tek çıkış kalıyor, tak çıkar yapmamak için hub gerekebilir.
    4- Kapatma düğmesi olmaması kötü
    5-LCD ön-panel yok

genel

fiyat/performans olarak bence 8/10 alır.. Şuan için memnunum diyebilirim...

bende teşekkür ederim size benim topiğe benden daha iyi açıklama yazmışsınız yaw

eğer kastınız başka bişi değilse ,sadece 1 ilave yapayım açma kapama düğmesi var cihazın önünde gözünüzden kaçmış olabilir

• Arkadaş tam gücü kesecek düğmeden bahsediyor. Yani elektrik geldiğinde aletin çalışmasını engelleyecek bir düğme ki bu tür aletlerin bir kısmında yok. Bence de olması gerekir. Ancak önünde ekrarın olmaması benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü filmi izlerken dikkatimi hiçbir şey dağıtamıyor.
  • peki her türlü wireless dangle ı bu cihaza takabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Arkadaş tam gücü kesecek düğmeden bahsediyor. Yani elektrik geldiğinde aletin çalışmasını engelleyecek bir düğme ki bu tür aletlerin bir kısmında yok. Bence de olması gerekir. Ancak önünde ekrarın olmaması benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü filmi izlerken dikkatimi hiçbir şey dağıtamıyor.

ok anladım şimdi pc nin arakasında açkapa düğmesi (siyah anahtar gibi) değil mi
  • Uyumlu HDD lerle bilgi aşağıdaki ilgili linkte mevcut;
    http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=98&t=617&start=0
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmuc

peki her türlü wireless dangle ı bu cihaza takabiliyor muyuz?

Hayır takamazsınız, içindeki realtech chipsete uygun bir dongle olmalı..

Genel bir Güç Düğmesi yok, Mesala LCD tv ile birlikte akım korumalı uzatma kablosu kullanıyorsanız, kabloya güç verdiğinizde cihaz hemen açılıyor (Bence bu dezavantaj, elektrik kesintilerinde gereksiz hdd açılıp, açık kalmasına neden olur, cihaz uzun periyotta stand by konumuna geçmiyor, sadece ekran koruyucu devreye giriyor)

Bluray ISO su atıp deneme yapıcam, menülü bluray oynatıyor mu diye, eğer bunu da başarabilirse tam puan alacak benden :) Tabi önce full bluray içeriği bulmalıyım

Bu arada güzel yorumlar için teşekkür ederim..
  • Dostlar bu güç düğmesi olayı pek çok alette yok. Bunu maliyetiazaltmak için mi yapıyorlar bilmiyorum ama Dmmyi elektrik kesilip gelince torrent downloadlarına devam etmesi için böyle yapmışlar. Ama tabii bu aletin 7/24 açık kalamsını istemeyen kişiler için o kadar da iyi değil. Benim aklıma şöyle bir şey geldi. Aletin adaptöre balğanan kablosuna bir açama kapama düğmesi koymak. Tabii bunun için bir tane bulup satın almak gerek. Çünkü aletin değişimi gibi bir işlemde bütün parçaları göndermenizi istiyorlar sanırım. Adaptörsüz olan daha kolay bulunur diye yazmıştı bir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 9 Ocak 2010; 11:38:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Dostlar bu güç düğmesi olayı pek çok alette yok. Bunu maliyetiazaltmak için mi yapıyorlar bilmiyorum ama Dmmyi elektrik kesilip gelince torrent downloadlarına devam etmesi için böyle yapmışlar. Ama tabii bu aletin 7/24 açık kalamsını istemeyen kişiler için o kadar da iyi değil. Benim aklıma şöyle bir şey geldi. Aletin adaptöre balğanan kablosuna bir açama kapama düğmesi koymak. Tabii bunun için bir tane bulup satın almak gerek. Çünkü aletin değişimi gibi bir işlemde bütün parçaları göndermenizi istiyorlar sanırım. Adaptörsüz olan daha kolay bulunur diye yazmıştı bir arkadaş.

sayın spawn düşünce süper

• merhaba, ben de ürünü bugün teslim aldım, henüz kurma fırsatım olmadı ama aklıma takılan bir konu var şimdi.
    daha önce pc'de kullandığım logitech g51 model 5+1 ses sistemini dark media'da kullanabilecek miyim, yoksa çöp mü oldu?
  • DTS bir albüm denedim hiç sorunsuz çalıyor, ayrıca dün esir ripli 1080P benjamin button ı izledim 15 GB hiç sorunsuz oynattı
  • @aviator35 benim sorum bağlantıyla ilgili. dts'yi destekliyor dark media, ona şüphem yok. logitech g51'deki çıkışlar sağ-sol-center ve mikrofon çıkışları. bunlar için bir dönüştürücü olabilir mi? çünkü dark'ta optik giriş var panelde.
  • Merhaba

Ben bu cihazı wirelss alıp hdd takmadan evimdeki diğer bilgisayardaki hdd de üzerinden film seyredebilirmiyim hiç takılmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerimBuldan -- 11 Ocak 2010; 17:03:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceandreams

@aviator35 benim sorum bağlantıyla ilgili. dts'yi destekliyor dark media, ona şüphem yok. logitech g51'deki çıkışlar sağ-sol-center ve mikrofon çıkışları. bunlar için bir dönüştürücü olabilir mi? çünkü dark'ta optik giriş var panelde.

valla senin soruya teknik bilgiye vakıf arkadaşlar cevap verir ben optik kablo ile ses çıkışından ht bağladım ama sende o kırmızı sarı beyaz kablolar ile bağlarsın sorun olmaz sanırım

spawn var mesela o arkadaş bilgili bayağı görürse senin soruyu cevap yazar benim çok teknik bilgim yok

• logitech 51 üzerinde optik çıkış yok. beyaz-kırmızı kablolarla da sadece stereo ses alabileceğimi öğrendim.
    oynatıcıyı almadan önce demekki bunu da kontrol etmek gerekiyormuş.
  • dark media mania benzeri olan "cyclone mkv adapter" arastırması yaptım
    bu sıteden :http://www.sumvision.com.cn/searchResults.aspx?ptype=10
    youtube, pıcasa, bbc-news , v.b. gıbı bırcok eklentı gosteren fırmware'sını ındırdım ;
    http://www.sumvision.com.cn/drivers/cyclonemkvE_enable_tube.rar

en guzelı de "turkce" olması ...
    testlerım hala devam edıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

dark media mania benzeri olan "cyclone mkv adapter" arastırması yaptım
    bu sıteden :http://www.sumvision.com.cn/searchResults.aspx?ptype=10
    youtube, pıcasa, bbc-news , v.b. gıbı bırcok eklentı gosteren fırmware'sını ındırdım ;

en guzelı de "turkce" olması ...
    testlerım hala devam edıyor.

teşekkürler emeğinize sağlık devamını bekliyoruz

• merhaba
    sonunda transmıssıonu DMM de calıstırmayı basardım.
    bunu sızınle paylasmak ısterım.
    burada anlattıklarım tamamen uzmanlık ıstemektedır ve hıcbır unıx deneyımı olmayanlara tavsıye edılmez .
    oncelıkle cyclone mkv son fırmware'yı ınstall yapılır.
    sonra;
    http://www.e-turay.com/files/DMM/BT%20install%20telnet.rar
    buradakı dosyalar usb flashdisk'e kopyalanır ve DMM'ye takılır.
    hardısk formatlanır.
    daha sonra DMM usb hıost uzerınden pc ye baglanır.
    ntfs bolumu mın 3gb olacak sekılde kucultulur.
    daha sonra bolumlenmemıs alanın tamamını ext3 formatlanır.
    cd'den calısan gparted ıle yaptım sız partmagic gibi programlar ıle deneyebılırsınız.
    acıklama burada ;
    http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=3138
    [simage]http://dl.dropbox.com/u/1225177/pohd/howto/partitioning.png
    [/simage]
    sımdı sıra optware kurulum yapmakta ;
    http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=2819
    cd /tmp/hdd/root 
    wget -O ryanopthttp://wd.mirmana.com/ryanopt
    sh ryanopt

burada bırcok optware bırcok uygulama ıle bırlıkte kurulmaktadır.

kurulum bıtınce ;
    reboot

oncelıkle transmıssıon servısını durduralım
    service transmision stop 
    service transmision off

kullanmayacagımız servısı de durduralım ;
    service nzbget off

tarnsmıssıon servısını sılelım (orj servıs ayarları cok kapsamlı fakat hernedense download yapamıyor... ? )
    cd /tmp/hdd/root/opt/etc/init.d 
    rm S90transmission

nano edıt uygulamasını kuralım ;
    ipkg install nano

sımdı sıra geldı kendı baslangıc ayarlarımızı yapmaya ;
    once baslangıcta hdd ext3 baglayalım:

nano S01mount

buraya alttakılerı yazalım
    #!/bin/sh 

umount /tmp/hdd/volumes/HDD1
    mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part4 /tmp/hdd/volumes/HDD1 -o noatime

exit 0

ctrl + O ıle dosyayı kaydedıp.
    ctrl + X ile edıtten cıkalım.
    sonrada dosya ozellıklerını ayarlayalım ;
    chmod +x S01mount 

chown 509:509 S01mount

sonra baslangıcta tranmıssıonu calıstıralım.

nano S01transmission

#!/bin/sh 

transmission-daemon

exit 0

ctrl + O ıle dosyayı kaydedıp.
    ctrl + X ile edıtten cıkalım.
    sonrada dosya ozellıklerını ayarlayalım ;
    chmod +x S01transmission 

chown 509:509 S01transmission

transmıssıon confıg dosyası asagıdakı gıbı olmalıdır.
    nano /.config/transmission-daemon/settings.json

{
    "alt-speed-down": 50,
    "alt-speed-enabled": false,
    "alt-speed-time-begin": 540,
    "alt-speed-time-day": 127,
    "alt-speed-time-enabled": false,
    "alt-speed-time-end": 1020,
    "alt-speed-up": 50,
    "bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
    "bind-address-ipv6": "::",
    "blocklist-enabled": false,
    "dht-enabled": true,
    "download-dir": "\/tmp\/hdd\/volumes\/HDD1\/torrent",
    "encryption": 0,
    "lazy-bitfield-enabled": true,
    "message-level": 2,
    "open-file-limit": 32,
    "peer-limit-global": 90,
    "peer-limit-per-torrent": 20,
    "peer-port": 15625,
    "peer-port-random-high": 65535,
    "peer-port-random-low": 49152,
    "peer-port-random-on-start": false,
    "peer-socket-tos": 0,
    "pex-enabled": true,
    "port-forwarding-enabled": true,
    "preallocation": 1,
    "proxy": "",
    "proxy-auth-enabled": false,
    "proxy-auth-password": "",
    "proxy-auth-username": "",
    "proxy-enabled": false,
    "proxy-port": 80,
    "proxy-type": 0,
    "ratio-limit": 2.0000,
    "ratio-limit-enabled": false,
    "rpc-authentication-required": false,
    "rpc-bind-address": "0.0.0.0",
    "rpc-enabled": true,
    "rpc-password": "",
    "rpc-port": 9091,
    "rpc-username": "",
    "rpc-whitelist": "*.*.*.*",
    "rpc-whitelist-enabled": true,
    "speed-limit-down": 1000,
    "speed-limit-down-enabled": false,
    "speed-limit-up": 80,
    "speed-limit-up-enabled": true,
    "umask": 18,
    "upload-slots-per-torrent": 14
    }

dosyayı kaydedım nano'dan cıkalım

sonra da reboot yapalım
    reboot

bu halıyle transmıssıon gayet perfonmanslı calısıyor.
    sadece eger onceden ındırılmesı bıtmıs dosya torrente eklendıgınde
    dosya dogrulaması bıraz yavas ve cpu yuksek calısıyor.
    dogrulama bıtınce ne download ne de upload cpu'yu yormuyor.
     DARK MEDIA MANIA MKV/DTS İNCELEME !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 17 Ocak 2010; 1:59:50 >

• DMM için kolay yoldan eklentılerı yukleme programı ;
    [url]
    http://www.plugondevice.com/index.php[/url]
  • ARKADAŞLAR MERHABA EN YAKIN ZAMANDA BU ÜRÜNÜ ALMAK İSTİYORUM AMA BUNDAN 2 ÜRÜN OLARAK GÖZÜKÜYOR.

Dark Media Mania Full HD 1080P 3.5” Sata Hdd Network Mkv/dts Media Player BUNUN FİYATI:300TL CİVARINDA

Dark Media Mania Full HD 1080P 3.5” Sata Hdd Kablosuz(wlan) Mkv/dts Media Player FİYATI:350TL CİVARINDA

ARASINDAKİ FARK NEDİR BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM SAYGILARIMLA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terribilis -- 19 Ocak 2010; 1:46:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.