merhaba arkadaşlar benim n10 advance yan cam kırıldı acaba net ölçüsü nedir pleksiden yaptırmak istiyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemgsm -- 15 Kasım 2021; 10:22:35 > |
Dark N10 Kullananlar Kulübü (82. sayfa)
-
-
Dark n10 kasaya sıvı soğutma sistemi takılabilir mi? 120mm ya da 240mm olur mu? Kasanın içinde de 5 adet fan var. Radyatörü nereye kurmamız lazım ?
-
Bu kasayı kullanıyorum. Kasadaki egzoz fanın 1 parçası kırıldı. Soğutması güzel fan ne önerirsiniz ?
-
14 CM destekliyordu sanırım o kasa Egzos olarak. CFM Değeri yüksek 100 Üstü olursa baya verim alırsın. Akasa Viper olabilir sıfırı pahalıdır ama.
-
Konu aktif mi arkadaşlar? Aktif ise bir sorum olacak. Egzoz fanını değiştirip olumlu sonuç alan var mı aranızda? Ben elimle bi kontrol ediyorum da pek üflemiyor gibi geldi bana. Alıp boşa masraf da yapmak istemiyorum.
-
Daha yüksek CFM değerine sahip bir fan alırsanız tabiki fark eder.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dark N10 kasanın fanları hakkında hiç bilgi yokki adam akıllı. Nedir ne değildir bilmiyorum.
-
Fanın üstündeki etikette marka ve model numarası yazıyor. Şu an evde olmadığım için yardımıcı olamıyorum. Bende Akasa Viper vardı, ben onu kullanıyorum egzoz fan olarak mesela.
Modeli buymuş egzoz fanının: YHS A1225M12S 0.25A.
-
Çin malı çoğu üründe olduğu gibi bu fanın da doğru düzgün katalog bilgilerine ulaşamıyoruz. Bir sitede max. 54 CFM görünüyor ama doğru mudur bilemiyorum.
Değiştir hocam Dark n10'un Egzos fanı çok dandikti zaten baya fark eder. 2.Elde Akasa Viper gibi CFM'i yüksek bişiy bulursan iyi olur 110 CFM lik bir ürün üstündeki fandan 2 Kat daha iyi olarak düşünün 54 CFM ise eğer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 31 Mart 2023; 17:32:34 > -
Bikaç haftadır bakıyorum ama düşmüyor onun da fiyatı. Aslında 5 fanın 5'ini de akasa viper yapasım var da neyse.
-
Be Quiet'ta olabilir. 5 Fanın hepsini değiştirmeye gerek yok Egzos'a iyi bir fan taksan yeterli aynı kasayı kullanmış birisi olarak söylüyorum.
-
Be Quiet olarak da şunu buldum ama nedense bu fiyatlar bana çok yüksek geliyor ya anlamıyorum.
amazonBe Quiet! BL081 PURE WINGS 2 120mm 4 Pin PWM Kasa Tahliye Fanı Siyahhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B07MQJGGVW/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A164Q32FWUA6LL&psc=1 -
Malesef Fiyatlar böyle artık.
-
Konu aktif mi bilmiyorum hocam mesajınızı alıntıladım kusura bakmayın.
Egzoz fanı alacağım kasaya. Akasa Viper'ın 12cm destekli 14cm fanını almayı düşünüyorum.
TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073)https://www.teknobiyotik.com/akasa-viper-r-14cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan-12-cm-yuva-uyumlu.htmlUyumlu olur mu acaba bilemedim, Teknobiyotik'e yazdım bilgi için. Farklı bir öneriniz var mı bu fiyat bandında?
-
Günaydın. Konuyu takip eden olursa diye ufak bir açıklama yapayım.
Kasa için egzoz fanı arama sürecindeydim. Bu süreçte egzoz fanı bölgesinin 14cm desteği olmadığı için Akasa Viper'ın 12cm yer için 14cm egzoz fanına baktım ama bu fan her ne kadar deliklere uysa da dış ebat ölçüleri egzoz bölgesine uymuyor. Arayan arkadaşlara ön bilgi olsun dedim.
Benim kasada tüm fanlar kendi fanları şu an. Kasaya Arctic Bionix P120 fanını egzoz fanı olarak, 2 adet Akasa Viper 14cm fanı da ön tarafa giriş fanı olarak sipariş verdim. Geldiği zaman montajını yapıp eski ve yeni sıcaklık değerleri kıyaslamasını burada paylaşırım.
Kasanın kendi fanlarının yeterli olup olmadığı konusunda da belki bir fikir olur. Birçok kişi daha kaliteli fan takmanın bir etkisinin olmadığını söylüyor, bazıları ise etkilediğini söylüyor. Tabii 10 derecelik fark olmayacak ama yine de beklentim 3-4 derecelik bir fark oluşabileceği yönünde.
-
Kasanın görüntüsü şu şekilde oldu. Ön tarafı kapatınca sarı renk hiç belli olmuyor.
Sıcaklık değerlerinde beklediğimden de yüksek düşüşler oldu. Tabii hava tabancası ile detaylı temizliğini de yaptım kasanın, bunun da etkisi olabilir ama el il kontrol ettiğimde hava akışının daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Bir diğer eklemem gereken şey ise kasa içi basınç muhabbeti. Maalesef bu Dark N10 kasalarda kasa içi negatif basınç oluşuyor. Bundan dolayı da kasaya fanlar dışında dışardan hava girişi oluyor. İyi hava optimizasyonu için az pozitif basınç en iyisi diyorlar. Bu şekilde ayarladım. Ayarlamayı da şu şekilde yaptım. Ekran kartı portlarının oraya peçete tuttum. Eğer peçete dışar yöneliyorsa pozitif basınç oluyor diye düşünebiliriz. bu şekilde kasa içi minimum tozlanmış olur.
Şöyle de bir ekran görüntüsü aldım. Temizlik ve fan değişimi öncesinde işlemci 55-60 aralığında, ekran kartı ise 60-65 aralığında gezinirken temizlik ve fan değişimi sonrasında işlemci max 48.6, ekran kartı ise 59 dereceyi gördü. Ekran kartı tarafında çok az bir değişiklik bekliyordum şahsen ama işlemci tarafında tam beklediğim gibi oldu. Maalesef Dark N10'ların egzoz fanı çöp. Aşırı düşük CFM değeri (30-35 arası) var.
Şöyle de ufak bi öneride bulunayım. Kasa içi fanların ortalama CFM değerinin 50-60 aralığında olması yeterli olur sanırım. Bundan sonrası fanların doğru konumlandırılması ve kasa hava akışının iyi olmasıdır. 50-60 CFM ötesi boş gürültüden başka bir şey değil. Gidip daha çok CFM değeri var diye bağıran fan almayın. Ben Akasa aldım %70 yapınca masanın altında mazda motoru çalışıyor
Öne 2 tane giriş, arkaya 1 ve üste de 2, toplamda 3 egzoz yeterli oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 12 Ocak 2024; 21:38:40 >
-
Hocam Merhabalar,
Kasamı 2017 yılında aldım ve halen kullanıyorum hiç bir şikayetim yok. Alır almaz sıvı soğutucu almıştım geçen sene bozuldu ve cooler master masterliquid 240ml montajı yaptım. Toz filtrelerini 3-5 ayda bir yıkıyorum ön paneli de açmayı bilmiyordum son 1,5 senedir onları da 3-5 ayda temizliyorum. Şimdi sitem güncellemesi yapıyorum ve güçlü bir sistem kuruyorum kasamı çok sevdiğimden değiştirmeyi düşünmüyorum. Ancak artık fanlarını değiştirmek istiyorum hala ön 2 ve arka 2 egzoz fanı kasayla birlikte gelen fanlar.
Müsadenizle bir kaç sorum var,
1) Egzoz fanına neden akasa viper 120mm tercih etmediniz? Kağıt üstünde 1,5 kat daha güçlü ve sessiz gözüküyor.
2)Ön 2 fanı 2 tane 140mm akasa ile değiştirmem yeterli olur mu? daha güçlü fanlar mı önerirsiniz?
şimdilik sorularım bu kadar, cevaplarınıza istinaden daha fazla soru yönlendirebilirim :)
-
Merhaba, arkaya Akasa Viper tercih etmememin sebebi yüksek ses. Ön tarafa taktığım 140mm olanlar da hatrı sayılır ses yapıyorlar, sessiz deniyor güya ama yok, iyi sesi var.
Ön tarafa da fiyat olarak çok uyguna geldiği için tercih ettim. Hava akışında sorun yok ama sesi var. Sessizlik önemli değilse alabilirsiniz ama, epey etkili bir fan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X