Şimdi Ara

Dark RAcer 600w + Ati 5750 = ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DARK RACER Acrylic Şeffaf Panelli Oyuncu Kasası 600W PSU

Sistemin diğer parçaları

Amd phenom II x3 720 b.e
    Gigabyte 790xt-ud4p
    Team Elite 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9
    Western Digital Cavier black 1 tb
    lg dvd rw
    His 5850 EKran kartı

Dark Racer daki psu bu sistem için yeterli olurmu?

Yoksa Dark RAcer a verceğim paraya daha basşka sistem + psu önerileriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celduin -- 4 Ekim 2009; 23:07:49 >

• bu konuyu acmıs olmana cok sevindim bende arastırmaktan kafayı yemek üzereyim.benzer bi sistemi bende dün topladım sadece kasaya karar veremiyorum.Bazı arkadaşlar benzer sistemler için 550 w yeter diyo bazıları 700 w ideal diyo.700 w için psu artı kasa almak lazım buda maliyeti haliyle cok artırıyo.bende bu kasa ile lianli 600 arasında kaldım inşallah bizi aydınlatan biri cıkar.
    topladıgım sistem:

Amd phenom II x3 720 b.e
    Gigabyte 790xt-ud4p
    kingston 4GB ddr 3 1333 mhz CL9
    gtx 260
    Seagate 1 tb 32 mb 720
    lg dvd rw
    BIGTYPE 120VX CPU SOĞUTUCU
  • inşallah bekliyorum biri çıksın diye ama.

Kdv indirimi bitecek olanların siparişini verdim. Keran kartı hariç tabi.

Eğer ekstra psu gerekecek ise onun da siparişini bugün vericem.

O kadar sistem dizdim 3-5 liranın hesabını yapıyomuşum gibi oldu ama ekonomi sarsıldı napalım

Site açıklamasında 500w gerçek 600w max. güç yazıyor ama bu neye göre 600w oluyor acaba?

Bu arada Sİstemin GÜzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celduin -- 30 Eylül 2009; 14:48:57 >
  • rahat rahat kaldırır kardesim 600w high power o psu boru degil
  • Türkiye'de kasaların içerisinde satılan güç kaynakları "Peak" veya "Max." denilen "anlık güç" tanımına göre isimlendiriliyor. Bu biraz hoparlörlerde kutu üzerine RMS değeri yerine PMPO değerinin yazılmasına benziyor.

Örneğin 420W diye satılan Gigabyte kasalar aslında 350W değerine sahip. Veya 600W, 700W diye satılan Coolermaster RC-690'lar aslında 500W ve 600W gerçek güç değerlerine sahip.

Thermaltake, Coolermaster, Gigabyte gibi çok satan markalar bu şekilde isimlendirme yaptığı için geri kalan tüm markalar da aynı yöntemi izlemek zorunda kalıyor.

Soruna gelecek olursak 500W gerçek güç değerine sahip bir güç kaynağı 5870 için yeterlidir çünkü TDP değeri 188W ve bu değer GTX260 ile hemen hemen aynı. Ben şahsen High Power 500W ile GTX260+Quad core işlemciyi rahatça çalıştırdığım için problem çıkmayacağını garanti edebilirim.

• Sakın 790xt alma, 785g'de hem onboard var hem daha düşük nm üretimli çipler. Daha iyi oc yaparsın, düşük sarfiyat da cabası ACC gibi ayarları da full, eksiği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

Türkiye'de kasaların içerisinde satılan güç kaynakları "Peak" veya "Max." denilen "anlık güç" tanımına göre isimlendiriliyor. Bu biraz hoparlörlerde kutu üzerine RMS değeri yerine PMPO değerinin yazılmasına benziyor.

Örneğin 420W diye satılan Gigabyte kasalar aslında 350W değerine sahip. Veya 600W, 700W diye satılan Coolermaster RC-690'lar aslında 500W ve 600W gerçek güç değerlerine sahip.

Thermaltake, Coolermaster, Gigabyte gibi çok satan markalar bu şekilde isimlendirme yaptığı için geri kalan tüm markalar da aynı yöntemi izlemek zorunda kalıyor.

Soruna gelecek olursak 500W gerçek güç değerine sahip bir güç kaynağı 5870 için yeterlidir çünkü TDP değeri 188W ve bu değer GTX260 ile hemen hemen aynı. Ben şahsen High Power 500W ile GTX260+Quad core işlemciyi rahatça çalıştırdığım için problem çıkmayacağını garanti edebilirim.

öncelikle acıklaman için tesekkür ederim.yıne bu forumda yanılmıyosam bı arkadas bu güç sistemleri ile ilgili olarak şöle bı acıklama getırmıstı konuya.onun yaptıgı gıbı örnek vermek gerekirse diyelim yüzde 80 verimli bir 400 w lik psu sisteme 400w sorunsuz olarak verir.ama sebekeden yaklasık olarak 440 w ceker cunku 440 ın yuzde 80 si kaba hesap 400 yapıyo.yani bu ancak elektrik faturana extra olarak yansır baska sorun cıkarmaz demiş.Bu acıklama benım kafamı cok karıstırdı cunku sızın yazdınız acıklamayla cok tezat oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celduin

inşallah bekliyorum biri çıksın diye ama.

Kdv indirimi bitecek olanların siparişini verdim. Keran kartı hariç tabi.

Eğer ekstra psu gerekecek ise onun da siparişini bugün vericem.

O kadar sistem dizdim 3-5 liranın hesabını yapıyomuşum gibi oldu ama ekonomi sarsıldı napalım aynı

Site açıklamasında 500w gerçek 600w max. güç yazıyor ama bu neye göre 600w oluyor acaba?

Bu arada Sİstemin GÜzelmiş

saolasın senin sistemde güzel baya ,aynı kafadayız sanırım bu kasa olaylı ilgili gözden kacırdımız söle bi mantıkda var aslında .kasalarda kdv indirimi yok ama psularda var.Yani psu ile satılan kdv indirimsiz bi kasa almaktansa gelecege dönük olarak kdv indirimli güzel bi psu almak aklıma daha cok yattı.
    Sonucta nekadar sözünü ettimiz kasaların içindeki psu lar kalite birer marka olarak kabul edilsede tek basına 160 lira olan bir psu ile tek basına 210 lira olan bir lian li kasanın 370 liraya birleştirilip satılmasında cok fazla iskonto yapılması beni söz konusu kasalarda kullanın psuların aynı markanın tek basına satılan psu dan kalite olarak düşük oldugunu düşündürtmeye itiyo bilmiyorum ben mi cok senaryo yazıyorum

• quote:

Türkiye'de kasaların içerisinde satılan güç kaynakları "Peak" veya "Max." denilen "anlık güç" tanımına göre isimlendiriliyor. Bu biraz hoparlörlerde kutu üzerine RMS değeri yerine PMPO değerinin yazılmasına benziyor.

Evet güzel bi açıklama olmuş. Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Aslında cooler master rc690 600w ile dark racer arasında çok düşündüm ama dark racer daki psu daha kaliteli gibi geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: 35and
    öncelikle acıklaman için tesekkür ederim.yıne bu forumda yanılmıyosam bı arkadas bu güç sistemleri ile ilgili olarak şöle bı acıklama getırmıstı konuya.onun yaptıgı gıbı örnek vermek gerekirse diyelim yüzde 80 verimli bir 400 w lik psu sisteme 400w sorunsuz olarak verir.ama sebekeden yaklasık olarak 440 w ceker cunku 440 ın yuzde 80 si kaba hesap 400 yapıyo.yani bu ancak elektrik faturana extra olarak yansır baska sorun cıkarmaz demiş.Bu acıklama benım kafamı cok karıstırdı cunku sızın yazdınız acıklamayla cok tezat oluyor.

Bu tümüyle başka bir konu ve benim yaptığım açıklama ile alakası yok. Gerçek veya Peak değerden bağımsız olarak hiçbir güç kaynağı %100 verimle çalışamayacağı için sisteminize verdiği güç ile şebekeden çektiği güç aynı olmayacaktır. Yani diyelim 500W'lık ve ortalama %75 verimli bir güç kaynağı kullanıyorsunuz. Sisteminiz de diyelim 200W güç çekiyor, bu durumda %75 verim sebebiyle güç kaynağı şebekeden 200W yerine 250W çekip sisteminize 200W verecek ve 50W ısıl enerji olarak kaybolacaktır. Bu durumun güç kaynağının max. verebildiği güçle bir ilişkisi yoktur 1200W'lık güç kaynağı kullanıyor da olsanız eğer sisteminiz 200W harcıyorsa güç kaynağı şebekeden bununla orantılı bir güç çekecektir 1200W değil.

• bence ikinizin de sistem güzel ama ram lerinizi a-data ddr3 1333 mhz cl7 ile değiştirin. daha iyi olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 35and

Bu tümüyle başka bir konu ve benim yaptığım açıklama ile alakası yok. Gerçek veya Peak değerden bağımsız olarak hiçbir güç kaynağı %100 verimle çalışamayacağı için sisteminize verdiği güç ile şebekeden çektiği güç aynı olmayacaktır. Yani diyelim 500W'lık ve ortalama %75 verimli bir güç kaynağı kullanıyorsunuz. Sisteminiz de diyelim 200W güç çekiyor, bu durumda %75 verim sebebiyle güç kaynağı şebekeden 200W yerine 250W çekip sisteminize 200W verecek ve 50W ısıl enerji olarak kaybolacaktır. Bu durumun güç kaynağının max. verebildiği güçle bir ilişkisi yoktur 1200W'lık güç kaynağı kullanıyor da olsanız eğer sisteminiz 200W harcıyorsa güç kaynağı şebekeden bununla orantılı bir güç çekecektir 1200W değil.

tesekkür ederim suan cok net bi şekilde olayı anladım.Kafam cok farklı biyere gitmiş benim bu konuda buarada gelecegede donuk olması acısından high power 750 w psu aldım sistemim için,kasayıda ayrı olarak lian li yada truvatek almayı dusunuyorum. ilgin ve acıklamaların için bikere daha tesekkur ederım.

• quote:

Yeni Sİstem topladım kasa olarakta

Sistemin diğer parçaları

Amd phenom II x3 720 b.e
    Gigabyte 790xt-ud4p
    lg dvd rw
    His 5750 EKran kartı

ne zaman geldi acaba da sen topladın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 4 Ekim 2009; 12:14:07 >
  • Kart ortada yok. Nedir bu acele anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalFortress

quote:

Sistemin diğer parçaları

Amd phenom II x3 720 b.e
    Gigabyte 790xt-ud4p
    lg dvd rw
    His 5750 EKran kartı

Aslında ben Ati Corp. ta çalışan bir Ceo yum. Yakın zamanda oc kapasitesi yüksek 5750 kartını çıkaracaz. :D

Şaka bir yana
    Yok zaten almadım Sistemin Yarısını topladım sayılır. Kasa-psu-ekran kartı kaldı geriye. Kafamda 5870 veya 5850 vardı az cok ne kadar W yeteceğini hesaplayabilelim diye yazdım.
    Düzelteyim başlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celduin -- 4 Ekim 2009; 23:06:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sakın 790xt alma, 785g'de hem onboard var hem daha düşük nm üretimli çipler. Daha iyi oc yaparsın, düşük sarfiyat da cabası ACC gibi ayarları da full, eksiği yok.

+1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalFortress

quote:

Sistemin diğer parçaları

Amd phenom II x3 720 b.e
    Gigabyte 790xt-ud4p
    lg dvd rw
    His 5750 EKran kartı

Aslında ben Ati Corp. ta çalışan bir Ceo yum. Yakın zamanda oc kapasitesi yüksek 5750 kartını çıkaracaz. :D

Şaka bir yana
    Yok zaten almadım Sistemin Yarısını topladım sayılır. Kasa-psu-ekran kartı kaldı geriye. Kafamda 5870 veya 5850 vardı az cok ne kadar W yeteceğini hesaplayabilelim diye yazdım.
    Düzelteyim başlığı

sanırım böyle daha iyi oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.