Şimdi Ara

Dark Record Mania 2 (Yeni Ürün İncelemesi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
348
Cevap
3
Favori
40.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız eski yazılım ortada yok. Yenisini yüklerken başınıza bir iş gelirse yandınız. Eskisinin de yayımlanmasını bekleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Yalnız eski yazılım ortada yok. Yenisini yüklerken başınıza bir iş gelirse yandınız. Eskisinin de yayımlanmasını bekleyin derim.

Evet lektem kardeş doğru söylüyorsun..Site yöneticisi eski sürümününde yükleneceğini ve en kısa zamanda kullanıcaların paylaşımına sunacaklarını ifade etti.
  • Orijinal yazılım siteden dağıtılmayacakmış. Upgrade yapmak isteyenler acele etmesin. Sonra elinizde kutu, oradan oraya dolaşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Orijinal yazılım siteden dağıtılmayacakmış. Upgrade yapmak isteyenler acele etmesin. Sonra elinizde kutu, oradan oraya dolaşmayın.

Ben güncelleme yaptım. Yeni yazılımın eski yazılıma göre tek eksik tarafı alt yazı özelliklerini her seferinde tekrar ayarlamanız gerekmesi, onun dışında eskisini aratacak bir durum yok. Yeni yazılım kusursuz olmasa da bence gayet iyi sayılır. Ben tereddütsüz güncelleme yapın derim. Bu arada yaptım ama eskiye dönmek istiyorum derseniz cihazınızı akorteke kargolamanız gerekiyormuş...
  • Herkese selamlar :)
    Ben de media player almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim.
    Dark record mania 2 ile dark media mania 2 arasında gidip geliyorum.
    Aralarında fazla fiyat farkı yok aslında (30 TL fark var) e bu kadar az fiyat farkı varken,olmuşken kayıt özelliği de olsa iyi olur elbette diye düşünüyorum.

Dark media mania 2 ile ilgili resimli ve videolu bir çok incelem var internette ama record mania 2 ile ilgili çok fazla şey bulamadım.

Ben media mania 2'nin kullanıcı arayüzünü açıkçası çok çok beğendim ve gerek video,gerek altyazı,gerekse de resim ve mp3 oynatırken bir çok özellik sunuyor ve arayüz gerçekten çok hoş.

Ama dedim ya internette dark record mania 2'nin kullanıcı arayüzünü gösteren hiç bir resim ya da video bulamadım,dark markası akortek bilişim için türkiye'ye özel yapıldığından aslı olan Noontech markası ile tarama yaptım ama yabancı sitelerde de konuyla ilgili hiç bir döküman yok.

Bu konuyu başlatan arkadaşımız ya da bunu almış başka birisi buraya ilk açılış ekranı görüntüsünü,video,altyazı seçenekleri,resim ve mp3 oynatma ekranlarını koyarsa bizlerde yazılımsal olarak nasıl bir arayüzü olduğunu öğrenmiş oluruz.

Dediğim gibi Dark Media Mania 2'nin kullanıcı arayüzü çok hoş, Record Mania 2'nin arayüzünü de sizler buraya resimler şeklinde eklerseniz çok çok faydalı olacak.

Aşağıdaki linkte Dark Media Mania 2'nin kullanıcı arayüzünü gösteren resimler var,oradan bakabilirsiniz.
    http://www.pclabs.com.tr/2011/05/24/dark-media-mania-2-ortam-oynatici-incelemesi/2/

Eğer Dark Record Mania 2'nin arayüzü de bunun gibiyse ve bundaki özelliklerin tamamını birebir destekliyorsa kesinlikle Record mania 2 alırım.
    Ama yok yazılımından dolayı arayüzü media mania 2 gibi değilse ve kullanım açısından bunun kadar özellik sağlamıyorsa kayıt özelliğinden taviz verip madia mania 2 almayı düşünürüm.

Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 13 Ağustos 2011; 8:48:28 >

• Sanırım kimse ilgilenmedi konuyla :(
  • Firsat bulursam bu aksam, olmadi yarin aksam cihazin menusunun videosunu cekip linkini bu baslikda yayinlayacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hımmm,demek ki Dark media mania 2 şu anda arayüz konusunda en iyi olan tek cihaz anladığım kadarıyla.Ama yine de record manis 2'nin arayüz resimlerini veya videosunu buraya ekleyebilirseniz çok daha kesin bilgi edinmiş olacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hippotang

Firsat bulursam bu aksam, olmadi yarin aksam cihazin menusunun videosunu cekip linkini bu baslikda yayinlayacagim.

Vallaha hocam süper olur bu dediğini yaparsan,hem de bu ürünü düşünen diğer insanlar için menü ve arayüz konusunda internette ki ilk ve şu an için tek bilgi kaynağı olmuş olur.
    Şimdiden ellerine sağlık diyorum ve merakla bekliyorum incelemeni :)
  • http://www.youtube.com/watch?v=nKgA0Q6PpqU

Bu linkten videoyu izleyebilirsiniz. Urun hakkinda sormak istedikleriniz varsa firsat buldukca cevaplarim...
  • Bu arada cihazin ana menusunde filmler, muzikler ve fotograflar seklinde sekmeler var ama hic bir ise yaramiyorlar. Videoda da gordugunuz gibi film ya da muzik her hangi bir medya dosyasina ulasmak icin file manager (dosya yoneticisi) sekmesine girip hard diskdeki dogru klasore gitmeniz lazim. Firma ilerdeki guncellemelerle durumu duzeltecegini soyluyor. Videonun basinda NTV den yapilan kısa sureli bir canli kaydi gorebilirsiniz. Kayit ozelligi su an icin iyi calisiyor. Alt yazi secenekleride bol ve yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippotang -- 14 Ağustos 2011; 23:06:50 >
  • Öncelikle ellerine sağlık hippotang kardeşim,gönderdiğin video bana record mania 2 ile ilgili fikir verdi sayılır.Anladım ki record mania 2 ile media mania 2'nin menüsü ve kullanıcı arayüzü birbirine çok benziyor ama media mania 2'nin menüsünün türkçe olması çok daha iyi.

Bir de Record Mania 2 ile ilgili merak ettiğim bir kaç konu daha var;
    1-Resimleri slayt yaparken Media Mania 2'de olduğu gibi arka fonda müzik çalma,geçiş efektleri ekleme ve geçiş süreleri seçme gibi ayarlar Record Mania 2'de de var mı?
    2-İnternal HDD veya USB'den takılan HDD ya da Flash belleklerin içerisindeki dosyaları silme,kopyalama ya da isim değiştirme gibi işlemleri yapabiliyor mu?
    3-Video veya resim oynatma esnasında parlaklık,doygunluk,kontrast ve renk tonu ayarlamaya izin veriyor mu?
    4-Üst mesajlarda Yazılım güncelledim demişsin,yazılım güncelemeden önce de menü böyle miydi yoksa yazılım güncellemesiyle mi menü Media Mania 2'ye benzedi?
    Yazılım güncelledikten sonra sıkıntı oldu mu? Markanın teknik desteği size göre ne derece iyi?

Ürünlerin her ikisinin de internette satışı mevcut;

Dark Record Mania 2 Wifi
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/veri-depolama/dark-record-mania2-wifi-kayit-mkv-7-1-dts-dolby-ses-kizakli-disk-takilabilir-medya-oynatici-dkmprec2w_30.031.9352.0100.htm#tabs

Dark Media Mania 2 Wifi
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-media-mania-2-1080p-71-wlan-youtubemkvdtsdolby-internet-tv-hdmi-kablo-hediyeli-media-player-dkmpmania2w/ProductDetails.aspx?productId=bd130815&categoryId=112123

İkisi arasında çok da fiyat farkı yok aslında,kullanım amacına göre tercih edilebilirler.Aslında ben tercihimi biraz daha fazla ödeyip hazır almışken kayıt özelliği de olsun diye Record Mania 2'den yana kullanmak istiyorum ama Media Mania 2'nin menüsünün Türkçe olması ve ev halkının da kullanacağını düşünerekten tercihimi Media Mania 2'den yana yapabilirim.Şu durumda bir kaç gün daha düşündükten sonra karar vereceğim.

Konuya emeği geçen ve ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 14 Ağustos 2011; 1:27:57 >

• Nihayetinde kayıt yapabilme özelliği DRM2 ye artı bir değer katıyor. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Ben şimdi alsam yine DRM2 yi tercih ederdim. Cihazın menüsü normalde daha basitti, güncellemeden sonra bu hale geldi önceki yazılımın bununla uzaktan yakından alakası yoktu. Yanlız güncelleme cihaza görsellik dışında bir özellik katmadı diyebilirim. Her hangi bir olumsuz etkisi de olmadı. Cihaza bağlanmış harici veya dahili her türlü hafıza kaynağı arasında dosya transferi, dosya silme, kopyalama, yerini değiştirme ya da yeniden isimlendirme yapmak mümkün. Cihazın dil seçenekleri arasında Türkçe mevcut. Ben bir sepepten İngilizce kullanmak durumundayım. Siz ayarlardan Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Videodaki resimler Flicker üzerineden internetten resimlerdi. Kendi resimlerimi yükleyip slideshow yapmadım hiç. Ancak ayar menüsünde slideshow geçiş efekti, süresi falan gibi ayarlar var demekki slideshowları istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Arka fonda müzik içinse önce müzik oynatıcıdan istediğiniz müziği açıp sonra fotoğraflara girmeniz gerekir diye düşünüyorum çalan parçayı durdurmadan menüde başka bir yere geçtiğinizde parça çalmaya devam ediyor. Yani fotoğraflarınızı istediğiniz müzik eşliğinde izlemeniz mümkün olacaktır. Video oynatımı esnasında renk, kontrast, parlaklık ayarları yapmak mümkün, film oynatımı sırasında menü tuşuna basarsanız altta beliren hızlı menü sayesinde filmi durdurmadan istediğiniz ayarları yapabiliyor ya da ana menüye dönmeden başka bir fonksiyona geçebiliyorsunuz. Oynatamadığı bir dosya türüyle de henüz karşılaşmadım. Cihazın kötü yönlerine gelince;

1) Uzaktan kumandanın sinyali çok kuvvetli değil, algılaması için cihazı direkt olarak görmesi gerekiyor yanlız bildiğim kadarıyla bu bir yazılım değil donanım yetersizliği ve DMM2 de de aynı donanım kullanılıyor.

2)Uzaktan kumanda, cihazı sadece StandBy moduna alıyor. Tamamen kapatmak isterseniz cihazın üzerindeki butonu kullanmanız gerekli. Bunda ne var, zaten birçok elektronik cihaz böyle diyebilirsiniz. Ancak DRM2 nin kötü tarafı, cihazı üzerindeki butondan tamamen kapatsanız dahi cihaza gelen elektrik gidip geri gelirse cihaz kendiliğinden çalışmaya başlıyor. Benim TV ünitemdeki bütün cihazlar uzaktan kumandalı bir prize bağlı ve gece yatarken kumanda sayesinde bütün cihazlara giden elektriği kesip hiç bir cihazı StandBy modunda bırakmamış oluyorum ve hatırı sayılır bir elektrik tasarrufu oluyor. Ancak sabah tekrar prize elektrik verince diğer tüm cihazlar StandBy moduna geçerken DRM2 açılıp çalışmaya başlıyor. Çok can sıkıcı.

3)Cihaz YouTube kullanıcı adınızı ve şifrenizi saklamıyor her açılış kapanışında şifre kayboluyor, kendi videolarıızı izlemek isterseniz yeniden kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz lazım.

4)Cihazda kablosuz klavye desteği yok. Klavye kullanmak isterseniz kablolu standart klavye takmanız lazım.

5) Ana menüde Film, Fotoğraf, Müzik sekmesi varken bu dosyaları oynatmak için dosya yöneticisini kullanmak sinir bozucu.

Teknik servise çok şükür işim düşmedi. İthalatçı firmanın internet üzerinden destek hizmeti veren bir forum sayfası var ancak sorulan sorulara çok tatmin edici cevaplar verdiklerini söyleyemem. İleri tarihli güncellemelerle cihazdaki yazılımsal eksiklikleri gidereceklerini söylüyorlar. Sözlerini tutarlarsa Record Manianın da Media Mania dan bir eksiği kalmayacağını düşünüyorum çünkü aralarında donanım açısından bir fark yok.

• Çok teşekkür ederim hippotang arkadaşım,beni fazlasıyla aydınlattı buraya yazdıkların.
    İnan bana DRM2 ve DMM2 için internetteki en kapsamlı karşılaştırma yazısı bu oldu.
    Ellerine sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellence -- 14 Ağustos 2011; 19:27:20 >
  • Elektriği verince kendi kendine açılması çok sinir bozucu bir durum. Günde 4-5 kere kapatmak zorunda kalıyorum. Sırf bu sorunu yüzünden bütün aile bireyli kıl oldu bu cihaza

Standby dan nefret eden biri olarak tüm elektronik cihazlarımı anahtarlı prize bağladım. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum. Her hangi bir cihazı kullanmak istediğimde anahtara basıp cihazlara elektriği veriyorum tüm cihazlar standby da duruyor fakat Dark Media Mania 2 fırlama gibi kendi kendini açıyor ve illaki kumandasından kapatmak gerekiyor. Çok ama çok sinir bozucu bir durum. Bazen kapatmayı unutuyorsunuz saatlerce çalışıyor.

Bu durumu akorteke bildirdim. Bana söyledikleri;

Cihaz torrent indirmesi yaparken elektrik gidip gelirse kendi kendine açılsın ve kaldığı yerden devam etsin diye bu özellik varmış

Bende aynen şöyle dedim; Türkiyenin %95 i anahtarlı priz kullanıyorsa %5 i bu cihazın torrent özelliğini kullanıyordur dedim. Neye dayanarak bunu yaptınız dedim. Hiç değilse menüye ''OTOMATİK AÇILMA: AÇIK/KAPALI'' diye bir seçenek ekleyin isteyen istediğini ayarlasın dedim. Hiç bir cevap vermediler.

• Rica ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    Ben de şimdi merak edip Media Mania2 nin yazılımını inceledim. Record Mania2 ile bire bir aynı. İlker arkadaşın dediğine göre Standby sorunu Media Mania'da da mevcut. O zaman gözümden kaçan bir şey yoksa, iki cihaz arasında iki temel fark kalıyor.

1. DRM2 kablosuz klavye desteği sunmuyor, DMM2 sunuyor.
    2. DRM2 TV den kayıt yapıyor, DMM2 yapmıyor.
  • Mania 2 olanını alacağım ama yinede sorayım: Blu-ray iso'larını oynatıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

Mania 2 olanını alacağım ama yinede sorayım: Blu-ray iso'larını oynatıyor mu?

Evet, Isoları oynatıyor.
  • DVD iso'su değil yalnız, blu-ray iso'su! Neyse, oynatıyorsa sorun yok. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

DVD iso'su değil yalnız, blu-ray iso'su! Neyse, oynatıyorsa sorun yok. =)

Oynatıyor. Dvd iso ları menüsüyle bluray isoları direk oynatıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.