Şimdi Ara

.Dat uzantılı bir dosya acma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
118.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaslar bulundugum yerinde Bir cv aldık .dat uzantılı bunu nasıl açabiliriz acaba birde bi kac cizim dosyası geldi dat uzantılı bunları nasıl açabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitai -- 18 Ekim 2011; 10:08:34 >

• sağ tık, birlikte aç diyerek not defteri, word vb. açabilirsin
  • sorunuzda aslında yatıyor cevabın kaynağı.
    birisi CV birisi çizim dosyası..
    Buradan yola çıkarak sağ tıkla notepadde aç demek de çok mantıklı gelmiyor bana.
    Çizim dosyasını hangi notepad, word açacak?

Bence siz aldığınız dosyaları (özellikle çizim dediğinizi) aldığınız yere hangi programda hazırlandığını sorun..Dat uzantılı çizim dosyasını açıkcası ilk defa duyuyorum.
  • sadece yazıdan oluşan bir dosya olduğunu tahmin ettiğim dosya notdefterinde açılır
    çizim de varsa wordde açılır, başka hangi programda yapmılmış olabilir ki?
    .dat uzantılı dosyalar bilgi dosyalarıdır, amatör programlardaki formlar doldurulup kaydedildiğinde bu uzantıyla kaydeder genellikle.
  • .dat bilgi dosyaları fln diyorsunuzda dat uzantılı filmlerde var hatırlatırım
  • işte onlarda bilgilendirici filmler
    .DAT - Genel veri(data-bilgi) dosyası. Video CD'lerde bulunan DAT dosyalarıysa sıkıştırılmamış ses ve MPEG görüntü barındıran basit video dosyalarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilsisco

işte onlarda bilgilendirici filmler
    .DAT - Genel veri(data-bilgi) dosyası. Video CD'lerde bulunan DAT dosyalarıysa sıkıştırılmamış ses ve MPEG görüntü barındıran basit video dosyalarıdır.

+
    Aynen katılıyorum kardeş..
    Özellikle imzanızdaki yazılar günümüz insanlarına-gençlerine ders verici nitelikte.
    Hoşça kalın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe konusunda Bay_KG'ye katılıyorum..Dikkat etmeye çalışıyorum ama hızlı yazınca baze imla hataları olabiliyor..O yüzden kusura bakmayın yazılarımla alakalı olarak.DAT konusuna gelince;

çizim de varsa wordde açılır, başka hangi programda yapmılmış olabilir ki? demiş arkadaş.
    ÇİZİM DOSYASI deyince sizin aklınıza ne geliyor?
    paintte çizilen bir resim mi?
    benim aklıma autocad,catia,pro engineer falan geliyor..O yüzden garipsedim.Çizim dosyası,word de aç vs yazınca.
    Çok müneccimvari bir cevap olmuş kanımca.
  • Dat dosyası vcd lerin çalıştırdığı vidyo formatıdır ve bilinen hiçbir çizim programıyla alakası yok media player ile rahatlıkla açabilirsin.
    Ancak birşey daha var bazı yazılımlar veri tabanı dosyalarında dat uzantısı kullanabiliyor ki onuda ancak o programla açabilirsin.
    Bu yüzden kimden aldıysan ona sormaktan başka seçeneğin yok. Küçük bir ayrıntı daha var oda hiçbir program default olarak dat kaydetmez,
    yani kaydeden kişi o uzantıyı özellikle seçmiş gerekçesi nedir bilemiyorum.
  • Teşekkür ederim Türkçe duyarlılığınız için.
    Hani yazı wordde açılır, çizim de varsa(yazıyla beraber) not defterinde açılmaz, wordde açılır bir dene demek istedim.
    programlardaki dediğim, delphi gibi görsel programlarda veri dat uzantılı olur genellikle
    arkadaş cv deyince bunları denesin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilsisco -- 21 Ekim 2011; 11:54:38 >
  • .dat openPCD nin kullandığı veritabanı uzantısıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PxlPlus

ARkadaslar bulundugum iş yerinde Bir cv aldık .dat uzantılı bunu nasıl açabiliriz acaba birde bi kac cizim dosyası geldi dat uzantılı bunları nasıl açabiliriz

Merhaba

Şimdi çizim dosyanızın içinde akıllı veri mi var...

Mesela Mapinfo dosyaları tab, dxf, dat formatını açar..

Ayrıca buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum. DAT dosyası sadece video dosyası değildir. İşlenmiş veri dosyasıdır anlamı.

NOT: CV dosyası demişsiniz. Çizim dosyası içinde CV değilde CVS dosyası olması gerekir. CV dosyası olduğuna emin misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 21 Ekim 2013; 12:16:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.