slm... bir cd hazırlamak istiyorum. bu cd normal olarak vcd formatında olacak ancak içinde uygulama dosyası da barındırabilecek. yani cd yi vcd oynatıcıya taktığımda cd içindeki klibi izlenebilecek ve de bilgisayara taktığımda da içerisindeki uygulama dosyaları da görülebilecek ve .exe dosyasını barındırabilecek. bilmem anlatabildimmi.. cevaplarınızı bekliyorum...
nero veri CD/DVDsi yarat >> dosyaları seç>> yazdır.
Dediğin şey imkansız. Neden? Eğer bir cd'yi VCD formatında yapıyorsan, cd'nin içindeki tüm dosyalar yazılmadan önce Nero (Ya da hangi programı kullanıyorsan) tarafından decode edilerek VCD formatına dönüştürülür. Yani uzantısı .DAT olur. Bu yüzden cd'nin içine uygulama dosyaları yerleştiremezsin. Dediğin şey (Vidyo + Uygulama) sadece Data CD/DVD lerde olur.
quote:
Orjinalden alıntı: LionTech16
Dediğin şey imkansız. Neden? Eğer bir cd'yi VCD formatında yapıyorsan, cd'nin içindeki tüm dosyalar yazılmadan önce Nero (Ya da hangi programı kullanıyorsan) tarafından decode edilerek VCD formatına dönüştürülür. Yani uzantısı .DAT olur. Bu yüzden cd'nin içine uygulama dosyaları yerleştiremezsin. Dediğin şey (Vidyo + Uygulama) sadece Data CD/DVD lerde olur.
imkansız değil ki zaten elimde böyle bir cd var. yapan kişi tanımadığım için nasıl yaptığını da bilmiyorum. cd hem vcd oynatyıcıda klipleri oynatabiliyor, pc ye takıldığında autorun çalışarak bir exe dosyasını devreye sokuyor. elimdeki cd 7 yıl önce elime geçmişti ve bir düğün davetiyesi olarak hazırlanmış. kısacası böyle bir cd bende mevcut ancak nasıl yazıldığını bir türlü çözemedim.
quote:
Orjinalden alıntı: python_112
quote:
Orjinalden alıntı: LionTech16
imkansız değil ki zaten elimde böyle bir cd var. yapan kişi tanımadığım için nasıl yaptığını da bilmiyorum. cd hem vcd oynatyıcıda klipleri oynatabiliyor, pc ye takıldığında autorun çalışarak bir exe dosyasını devreye sokuyor. elimdeki cd 7 yıl önce elime geçmişti ve bir düğün davetiyesi olarak hazırlanmış. kısacası böyle bir cd bende mevcut ancak nasıl yazıldığını bir türlü çözemedim.
İlk defa duydum. Bir araştıralım. Bu dediğin cd nin tipi ne o zaman ki hem vcd hem de exe çalıştırıyor.
cd tipi hakkında bi bilgim yok zaten nasıl bir formatla yazıldığını bilsem belki uygun bir programla yapılabilir düşüncesiyle o formatı yazdırabilecek programı arıyacağım ama o da belli değil.