Şimdi Ara

Databese Eklerken Bir Şart Belirtme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Textbox'ım var ve ona girilen firma adını databaseme ekliyorum. Fakat kullanıcılar bazen firma adlarının baş harflerini küçük harf ile kaydediyorlar. Bu da listeleme yaparken estetik açıdan hoş durmuyor. Acaba database ekleme yaparken baş harfleri otomatik olarak büyük kaydettirebilir miyim?

-Teşekkürler.

• Merhaba,

Şöyle bir yöntem izleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz; kullanıcının girdiği string değerin ilk karakterini getirin ve ToUpper fonksiyonu ile bu karakteri büyük harfe dönüştürün ve yanına kullanıcının girdiği string değerin ilk karakterinin çıkartılmış halini ekleyin. C# için şöyle(http://www.dotnetperls.com/uppercase-first-letter) bir örnek mevcut incelerseniz kolaylıkla anlayabileceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin...
  • oldu teşekkürler :)
  • Eger isiniz profesyonel bir konu ise bu tip isleri sql tarafında basit bir işlem ile yapabilirsiniz.
  • evet profesyonel bir iş için çalışıyorum.
  • ALTER TABLE musteri
    ADD CONSTRAINT BuyukAd CHECK (musteri_ad LIKE '[A-Z]%')

ALTER DATABASE TICARET
    COLLATE Turkish_CS_AS yada Turkish_CS_AI

BU ikisi isini gorucektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 18 Kasım 2013; 19:31:22 >
  • ALTER TABLE musteri
    ALTER COLUMN musteri_ad nchar(10) COLLATE Turkish_CS_AS

Buda colondakini degistirir ama baska kolonlar ile karsılastırma yapamazsın bu durumda aklında olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.