yeni aldığım samsung HM160HC model hard diski sisteme bağladım dvd okuyucusnu çıkarmadan bir türlü çalıştırılmadım. Çıldırmak üzereyim sanırım çakışıyor ikisi anlayabilmiş değilim. Bios update yapmam lazım phoenix bios win7 işletim sistemi var şu an dvd okuyucusu yok sistemde. LAptop Datron kn1 Yardım edebilecek var mı bios update yapalım ?
160GB formatted capacity TuMR head with wireless suspension design ultra ATA-100 interface fluid dynamic bearing spindle motor technology interface: PATA buffer memory: 8MB
Harddiskinin özellikleri bu.Yani yüksek ihtimal dvd okluyucuda pata olduğu için çakışıyordur. Öncelikle elindeki cd sürücüyü slave, harddiski ise master olarak ayarlaman gerekiyor. Muhtemelen hdd master dir. Onu biostan veya everst programından öğrenebilirsin.
Boş yere biosla uğraşma, senin sorunun için güncellenmemiş biosun bir faydası olmaz.
Çözemezsen hdd ve cd romun arka bağlantılarını gösteren resim eklemen iyi olur.Ayrıca yazı olan kısımda jumperlerin üzerinde mutlaka hangi bağlantının neyi ifade ettiği yazıyordur.
hdd de baglantinin yapildigi kisim yaninda 4 tane pin var. bu pinlerden altta olanlari bir jumper ile baglayin ve oyle deneyin
arkadaşlar dediklerinizi yaptım jumperi bir sefer yedi bir daha işe yaramadı gene aynı problem devam ediyor dvd rom Quanto marka başka bir dvd okuyucu takmayı deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak başka sitelerde kn1 lerin hepsinin fijutsu marka hddden başka çalıştırmadığını okudum acaba bunu kıran bir bios falan yok mudur yada başka bi çözümü ?
yaw neden calistirmasin. jumper ayarlandiktan sonra hersey calisir. Ben bir dvd-rw aldim baktim illaki master olarak gosteriyor kendisini. diski slave moda getirdim direk kullandim. ayni makinede daha once disk arizasi cikmis gidip bir adet 160gb disk alip gecmistim...
Jumper işe yaramadı dostum ya slave ve cablesel var ikisindede denedim biosdanda ayar çektim olmadı Başka bi laptopun dvdromunu taktım gene işe yaramadı. Anakartıma uygun olan hp veya dell marka laptop biosu yüklesem olmaz mı ya bios aradım onuda bulamadım
alttaki 2 tane demiri birlestirmen lazim. bak disk calisinca jumper oynuyor olabilir. bu tip disklere normal jumper degil kucuk jumper takilir hareket edipte temassizlik yapmasin diye. sata2 olan seagate lerin uzerinde hazir takili geliyor bu jumperlar. bilgisayarcilardan bulabilirsin ufak tip jumperlardan. onunla sabitle o sekilde dene
vaktim olmadığı için bilgisayarcıya hala gidemedim en kısa sürede bi jumper alıcam..
sürücüler ata ise tabiki jumper ayarı yapılmalıdır yapmadan olmaz bios olayına gelince bios yazılımları anakarta özel üretilirler başka modellerle deneme yapmaya kalkma deneme yanılmayla çözüm üretilecek bi konu değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme