Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb heyecanlandım yaa:D bende bios güncellemesi yapmak istiyorum nasıl ver ne ile(yeni sürüm bios u nerden inderebiliriz filan) oldugunu anlatabilirmisiniz ? Birde bu bizim yaptığımız ram ilavesi garantisini bozuyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcl -- 20 Ekim 2008; 2:07:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ookorkut

Arkadaşlar casper minibook kullanıcısıyım.
    makinada bir iki ufak değişiklik yaptım ;2 gb ram ve 250 gb 5400rpm harddiskle xp lite edition kurulu makinamdan çok iyi performans alıyorum...

bütün forumu baştan sonra okudum , bios versiyon güncellemesi hakkında bilgi vermişsiniz....casper minibook'ta bu güncellemeyi deneyen bir arkadaş var mı ?

bir arkadaşımız deneyeceğim diyordu ama ses seda çıkmadı kendisinden....

merakla bekliyorum..

hocam pm olarak iletilmiyor buradan yazayım dedim galiba bir sorun var sistemde..

merhaba arkadaşım öncelikle hayırlı olsun :) şimdi zaten 1,6 olarak görünecek cpu-z programı kullanıyorsun sanırım ama bizim cihazlar da speedstep özelliği var, bu şu demek sen bir işlem yapmazken 1,6 da kalır ancak mesela açarsın divx'i o zaman 1,94'e vurur işlem yaparken cpu hızını ölç eğer bu olmasaydı hep 1,94 de kalırdı buda hem işlemciyi hem ana kartı yorardı ;) anlıyacağın ihtiyacı olursa overclock yapıyor :)

quote:

Orjinalden alıntı: mfcl

Mrb heyecanlandım yaa:D bende bios güncellemesi yapmak istiyorum nasıl ver ne ile(yeni sürüm bios u nerden inderebiliriz filan) oldugunu anlatabilirmisiniz ? Birde bu bizim yaptığımız ram ilavesi garantisini bozuyormu?

burayı adım adım uygularsan hemen yapabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_26716992/mpage_2/key_/tm.htm#26918232
    ram'i kendin değiştirdiysen garanti dışı kalıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

Arkadaşlar Ankara da MacOSX kurmak isteyen arkadaşlara mesai günleri 09.00-16.00 saatleri arasında yardımcı olabilirim. Netbookta Vista veya XP kurulu olması farketmez.dual boot olarak sistem çalıştırılarak teslim edilir. Kurulum webcam dahil bütün fonksiyonları ile ofis dahildir.(Wi-Fi hariç)

valla süper olur hemşerim :) işlerim vardı uzun zamandır uğrayamadım açıkcasıda mac osx'i halledemedim bu teklifin süper oldu, bende vardiyalı çalışıyorum zaten, işim 16,30 da başlıyor en kısa zamanda başını ağrıtabilirim :) birde bu mac osx deki wi-fi sorunu nedir acaba tanımlanan bir sorun varmı yoksa sadece driver mı yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 20 Ekim 2008; 2:12:37 >

• bu arada içindeki lisanslı vista starter'i satsak çok iyi olurdu 10lira veren olur mu acaba
  • wi-fi nin driver henüz çıkmadı, ancak ethernette problem yok.
  • Casper minibook mobee ile tam olarak aynı mı?,pilin süresi..vs,fiyatı da biraz daha düşük,bunu önerir misiniz?
  • noqturko sana PM atamıyoruz çantadan istiyorum bende parasını ve yol paranı peşin havale edeceğim o çantayı istiyorum mail ile ulaşabilirsin yada siteden pm atabilirsin

canerr@gmaill.com
    (MSN olarak kullanmıyorum, sadece mail)
  • quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon
    Bende xp cs'si var,ama flash belleğe boot edecek şekilde nasıl atmak lazım?,nero ile xp cd'sinin imajını alıp sonra memeory'e yazdırsam boot eder mi?

Hocam birkaç arkadaş daha sormuştu. onlara da aynı yanıtı vermiştim.
    http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx
    linkindeki yönergeyi aynen uygula. Ben öyle yaptım gayet güzel kuruluyor XP

arkadaşım bişey sormak istiyorum şimdi aynı yolla bende flas diski boot ettim güzel ama flas ile başlatınca ekran çok hızlı geçiyor yani şu en son kısımda ki
    Bilgisayariniz başladiginda

2. GUI MOde Setup
    1. TXT MOde Setup
    menusu gelecek ilk seferde 1.TXT Mode Setup secin.
    burda takıldım burası çok hızlı geçiyor işlem yapamıyorum ekranda görünmesi ile gitmesi bir oluyor defalarca yeniden başlattım tam ora gelirken 1 basıp basıp çektim olmadı aynı şekilde 2 ye basıp basıp çektim yine olmadı ora görünüyor ve gidiyor xp açılıyor burayı siz nasıl yaptınız varmı bir püf noktası

• quote:

Casper minibook mobee ile tam olarak aynı mı?,pilin süresi..vs,fiyatı da biraz daha düşük,bunu önerir misiniz?

mobee de pil 6 hücre casper da 3.
    mobee de bluetooth var casper da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 21 Ekim 2008; 2:42:13 >
  • quote:

Casper minibook mobee ile tam olarak aynı mı?,pilin süresi..vs,fiyatı da biraz daha düşük,bunu önerir misiniz?

KIRMIZI İLE İŞARETLİ OLAN ÖZELLİKLER CASPERDA BULUNMAMAKTADIR.

İşlemci : Intel Atom 1.6GHz
    Chipset : 945GMS + ICH7M
    Sistem Veri Yolu : 533 Mhz
    Ekran : 10 inç
    Bellek : 1 GB DDR2
    Sabit Disk : 160 Gb
    Ethernet : 10/100
    Wireless LAN : 802.11B/G
    Portlar : 3 adet USB port
    Ses Kartı : Realtek ALC888
    Ekran Kartı : UMA Paylaşımlı
    Kart Yuvaları : 3 in 1
    Pil türü : 6 hücre CASPERDA 3 HÜCRELİ
    Pil Ömrü : 7 saate varan pil ömrü
    Boyutlar : 260*180*19-31.5mm
    Ağırlık : 1.2 kg
    Bluetooth : Var
    Klavye : Q Türkçe
    Ses : 1Wx2
    Renk : Beyaz
    Yüklü yazılımlar : MS Vista Starter CASPERDA Microsoft® Windows® XP Home

Garanti Süresi : 2 Yıl

CASPER Minibook CPU-N270-8E00 N270 1.6Ghz 1GB 160GB 10' XP

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

Ürünün Fiyatı :489,00 USD + KDV
    KDV Dahil YTL :888,61 YTL

DATRON MOBEE N011-8FVS Atom 1.6GHz 1GB 160GB 10' LCD Vista Starter

Ürünün Fiyatı :549,00 USD + KDV
    KDV Dahil YTL :997,64 YTL

MSI Netbook Wind U100-074TR

Ürünün Fiyatı :498,00 USD + KDV
    KDV Dahil YTL :904,97 YTL

MSI Netbook Wind U100-074TR de DATRON MOBEE den farklı olarak 3 Hücreli pil ve 80 Gb Harddisk kullanılmıştır. Diğer özellikleri aynıdır.

MSI Netbook Wind U100...... :KDV Dahil 904,97 YTL

DATRON MOBEE .................:KDV Dahil 997,64 YTL

CASPER Minibook CPU-N270 :KDV Dahil 888,61 YTL

Güncel Fiyat bilgileri için tıklayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 21 Ekim 2008; 22:08:09 >

• Anlaşıldı,datronu bekliyeceğiz artık,teşekkürler.
  • quote:

Anlaşıldı,datronu bekliyeceğiz artık,teşekkürler.

CHIP DERGİSİ VİDEO İNCELEMESİNİ( TANITIM ÇOK EKSİK VE YANLIŞ BİLGİ İÇERSEDE ) İNCELEYEBİLİRSİNİZ: http://www.chip.com.tr/video/Datron-Mobee-MS-N011-Notebook_463.html

DATRON ŞU ANDA ZATEN SATIŞTA AMA BENCE DOLAR KURUNUN BİRAZ DÜŞMESİNİ BEKLEMEKTE FAYDA VAR.

Sonuçta bu kategorideki makinelerin 500-600 YTL aralığında olması gerekir. Şu anki dolar kuru ile 1000 YTL barajını geçti

SATIŞ LİNKLERİ:

http://www.sanalmarketim.com/urun/0ec1d2ac987bcf845f2ada60a29182cd/DATRON-MOBEE-N011-8FVS-Atom-1.6GHz-1GB-160GB-10#39;-LCD-Vista-Starter

http://www.hepsiburada.com/datron-mobee-n011-8fvs-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-160gb-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd72794

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 21 Ekim 2008; 17:41:13 >

• bi yanlışlık olmasın casper mini book ta da 3 in 1 kart yuvası mevcuttur :) Ufocu yok demiş ama var kart yuvası
  • batarya sorunu 6 celli olarak bulamadım casper için araştırmaya devam ediyorum arkadaşlar 2 gb ramim var bende bios update yapmak istoyurum bana yardımcı olabilirmisiniz nasılş yapcam vede yapınca ne kaybedecem...yada kazanacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: casper-minibook

bi yanlışlık olmasın casper mini book ta da 3 in 1 kart yuvası mevcuttur :) Ufocu yok demiş ama var kart yuvası

Evet Cart Reader ı ben ACER ile karıştırdım Sanırım. CASPERDA CARD READER MEVCUT.

quote:

Orjinalden alıntı: neyler

batarya sorunu 6 celli olarak bulamadım casper için araştırmaya devam ediyorum arkadaşlar 2 gb ramim var bende bios update yapmak istoyurum bana yardımcı olabilirmisiniz nasılş yapcam vede yapınca ne kaybedecem...yada kazanacam

Bios Update ile hiçbir kaybın olmayacak. 1.98 Ghz Hıza 224 Mb Ekran kartına kavuşacaksınız. Bazı Fn tuşlarının çalışmadığı belirtilmiş ama bende tümü çalışıyor.

Bios update i @Navigate 2nci sayfada ayrıntılı olarak açıklamıştı.

quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

Dikkat!!! Bu çeviri orijinalinden alıntı olup cihazınıza arar verebilecek işlemler içerir!! Önce kendi Mobee'mde denedim sorunsuz bir şekilde işliyor fakat yapacağınız işlemleren kendinizin sorumlu olduğun unutmayın

Kaynak sayfa buradadır;http://www.electricvagabond.com/2008/09/bios-factor-overclock-msi-wind-with-one.html

Unoffical Bios ver. 1.08

DİKKAT bu bios güncelleştirmesi yapıldığı zaman ilk sıradaki FN tuşları hariç (Işık, Ses, Camera vb) diğerlerini NumLock tuşunu aktif etmeden kullanamayacaksınız!

1.Mobee'nizi kapatın ve bataryayı çıkartarak sadece adaptörü kullanarak bataryasız bir halde Mobee'nizi açın. (bu önemlidir ne olcak çıkarmasam demeyin, deneyenlerin sonu iyi olmuyor.. eğer elektrik şebekenize güvenmiyorsanız güç kaynağı ile deneyin)

2.Buradan 1.08 Unoffical bios'u indirinhttp://r.........e.com/files/150496731/flash.zip.html
    (boşlukları dolduralım)

3.Wi-Fi, Bluetooth ve virüs programlarını kapatın (varsa firewall'uda) Usb portlarından, başka hiçbir cihaz Mobee'ye bağlı olmasın.

4.C: ana sürücüsünün içinde FLASH isimli bir klasör oluşturarak indirdiğimiz paketin içindekileri Rar'dan çıkartarak bu klasöre koyun.

5.Başlat'a basarak Çalıştır diyin ve CMD komutunu yazarak Dos ekranını görüntüleyin. CD\ komutunu kullanarak C: ana dizine gelin, CD FLASH yazarak ekrana C:\FLASH dizininin gelmesini sağlayın, dizin geldikten sonra RUNFLASH yazın ve Bios'unuzun Update edilmesini izleyin. İşlem bitince EXIT yazarak ekrandan çıkın. Yazmaya çalışırken klavyeniz mi çalışmadı sakın paniklemeyin ve Mouse ile Mobee'nizi kapatın.

6.Kapalı olan Mobee'nin adaptör bağlantısını söküp 20 sn bekleyin.
    Bataryayı takın ve Mobee'yi açın. Del'e basarak Bios'a girin ve Advanced sekmesine gelin (Speedstep'in enable olup olmadığını kont. edin değilse enable yapın) orada %8 ile %24 arasında ki DOC değerlerini göreceksiniz. Seçeceğiniz değer Overclock değerleridir örn %24'ü seçerseniz Turbo mod'da 1.984 Mhz göreceksiniz. İlk başlatma DOC değerini %8 seçmenizi öneriyorum. Seçimi yaptıktan sonra F10 tuşu ile kaydedip Bios'tan çıkın.

Turbo mod'u aktif etmek içim Fn-F10 tuşunu kullanacaksınız. Mod aktif olduğu zaman ekranda Turbo On Osd'sini görürsünüz ve Power Led'i Turucuya dönüşür. (Mavi normal mod, Turuncu turbo mod, Sarı underclock enerji tasarruf mod)
    Ayrıca ekran kartınızın değerine bakın eğer ram'iniz 1GB ise 128MB, 2GB ise 224MB paylaşımlı olarak göreceksiniz.

Dikkat: Turbo mod sadece cihaz şebeke elektriğine bağlıyken çalışacaktır!

Cihaz açılmadığı zaman yapılacaklar;

-Eğer Mobee'niz Flash'landıktan sonra açılmadıysa bütün güç kaynaklarını 20sn devredışı bırakın veya Power düğmesine şebeke elektriği bağlıyken 10sn basılı tutun.

-Eğer extra bir Ram taktıysanız onu sökün ve o şekilde açın sonra kapatıp tekrar Ram'i takın ve Bios ayarlarını yapın.

-Bios'tan AHCI mod'u enable\disable yapın.

-Eğer ekranda Turbo Mod On ikonunu görmüyorsanız System Control Manager'in en son sürümünü indirin.
    http://download1.msi.com.tw/files/downloads/uti_exe/SCMSetup_xp_u100_nb.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 21 Ekim 2008; 22:24:51 >

• Yahu aranızda "çözünürlüğü bir nokta yirmi üçe altıyüz (1.23-600)" diye bişey duyan, bilen varmı, mobee de yada başka bi bilgisayarda
    Harddsikide 150 gb mış
    Ha birde "bir nokta on dört cigabayt rem hafızasına (1.14 gb ram)" sahipmiş

Yahu ayıp, koskoca CHIP siniz, Hepsiburada sınız. Biraz daha Özen gösterebilirsiniz
    bnkz:http://www.chip.com.tr/video/Datron-Mobee-MS-N011-Notebook_463.html

• noqturko mailini aldım cevabın için teşekkürler. fakat bu çantayı şimdi tekrar inceledim sanki biraz fazla kalın gibi? ben düşüneyim şu işi bi daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

quote:

Orjinalden alıntı: ookorkut

Arkadaşlar casper minibook kullanıcısıyım.
    makinada bir iki ufak değişiklik yaptım ;2 gb ram ve 250 gb 5400rpm harddiskle xp lite edition kurulu makinamdan çok iyi performans alıyorum...

bütün forumu baştan sonra okudum , bios versiyon güncellemesi hakkında bilgi vermişsiniz....casper minibook'ta bu güncellemeyi deneyen bir arkadaş var mı ?

bir arkadaşımız deneyeceğim diyordu ama ses seda çıkmadı kendisinden....

merakla bekliyorum..

hocam pm olarak iletilmiyor buradan yazayım dedim galiba bir sorun var sistemde..

merhaba arkadaşım öncelikle hayırlı olsun :) şimdi zaten 1,6 olarak görünecek cpu-z programı kullanıyorsun sanırım ama bizim cihazlar da speedstep özelliği var, bu şu demek sen bir işlem yapmazken 1,6 da kalır ancak mesela açarsın divx'i o zaman 1,94'e vurur işlem yaparken cpu hızını ölç eğer bu olmasaydı hep 1,94 de kalırdı buda hem işlemciyi hem ana kartı yorardı ;) anlıyacağın ihtiyacı olursa overclock yapıyor :)

quote:

Orjinalden alıntı: mfcl

Mrb heyecanlandım yaa:D bende bios güncellemesi yapmak istiyorum nasıl ver ne ile(yeni sürüm bios u nerden inderebiliriz filan) oldugunu anlatabilirmisiniz ? Birde bu bizim yaptığımız ram ilavesi garantisini bozuyormu?

burayı adım adım uygularsan hemen yapabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_26716992/mpage_2/key_/tm.htm#26918232
    ram'i kendin değiştirdiysen garanti dışı kalıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

Arkadaşlar Ankara da MacOSX kurmak isteyen arkadaşlara mesai günleri 09.00-16.00 saatleri arasında yardımcı olabilirim. Netbookta Vista veya XP kurulu olması farketmez.dual boot olarak sistem çalıştırılarak teslim edilir. Kurulum webcam dahil bütün fonksiyonları ile ofis dahildir.(Wi-Fi hariç)

valla süper olur hemşerim :) işlerim vardı uzun zamandır uğrayamadım açıkcasıda mac osx'i halledemedim bu teklifin süper oldu, bende vardiyalı çalışıyorum zaten, işim 16,30 da başlıyor en kısa zamanda başını ağrıtabilirim :) birde bu mac osx deki wi-fi sorunu nedir acaba tanımlanan bir sorun varmı yoksa sadece driver mı yok?

Teşekkür ederim abi ilgilendiğin için 2. sayfada yazdığını görmemişim ram i casper bayisine taktırınca garanti devam ediyormu acaba sen kendin takınca deyince merak ettim? bu bios işinide gidip sorayım hepsini ögrenince buraya yazarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcl -- 22 Ekim 2008; 2:42:50 >

• ya Bu arada minilerde oyun oynayan ekran kartını 224 yapabilen arkadaşlar ben Brothers In Arms ı çok seviyorum bu makinelerde normalde ekranı siyah açıyor msi in oyun listesine güncellenmemiş zaten neyse bu gma 945/950 paylaşımlı ekran kartının özelliğindenmiş araştırmıştım 3d analyze diye bir programla force sw tnl ve emulate hw tnl caps özelliklerini aktif edince oyunu açabilmiştim ancak takılıyordu yani cok düşük fps veriyordu üzülmüştüm acaba bu 2 ghz işlemci 2 gb ram ve 224 mb ekran kartıyla nasıl açıyor eger deneme imkanı ve haberi olanınız varsa beni bilgilendirirseniz çok sevnirim

• Şuanda bende datron mobeemi beklemeye geçmek zorunda kaldım msi laptop umu 650 ytl sattım ve o gün firmadan aldığım datron mobee fiatı 802ytl idi ama stok yoktu söyledğim gibi pazartesi günü ise stoğa girdiğinde fiat 980 ytl idi şuan beklemedeyim düşmesini bekliyorum bugun baktım fiat 900 ytl olmuş bu arada çanta cok güzelmiş hesabınıza para cıkartsak bizede alıp gönderebilirmisiniz acaba ?
  • SATIŞ LİNKLERİ:

http://www.sanalmarketim.com/urun/0ec1d2ac987bcf845f2ada60a29182cd/DATRON-MOBEE-N011-8FVS-Atom-1.6GHz-1GB-160GB-10#39;-LCD-Vista-Starter

http://www.hepsiburada.com/datron-mobee-n011-8fvs-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-160gb-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd72794

Bizde 549,00 USD + KDV
    KDV Dahil 1.075,38 YTL

Fiyatlar aldı başını gidiyor. Bakalım nereye kadar çıkacak .

@noqturno Çantadan bende istiyorum. Alabilirsen Hesap numaranı ver havale yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 22 Ekim 2008; 19:11:06 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.