Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu makineyi (mobee) alacak olanlardan biriyim. Merak ettiğim şudur; ürünün 2. partisinin gelmesini benim gibi bekleyen adamlara objektif olarak sizde oluşan birkaç haftalık izlenimi yazar mısınız?

Mesela bu netbooklar çok küçük ekranlı kullanımı kolay değil bu yüzden zorlandım diyen, ya da performans olarak beni hayal kırıklığına uğrattı diyen var mı aranızda? Ya da nebileyim klavyesi hoş değil gibi gibi?

Kimse malım kötü demez. OK. Ama mutlaka bişeyler olmalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimaru -- 16 Ekim 2008; 18:15:32 >
  • Ürünü almadan önce bu Topici sıkılmadan 1nci sayfadan itibaren okumanızı tavsiye ederim.
    Şimdiye kadar karşılaşılan tek olumsuz durum altta ram ve hdd değişimi ve ilavesi yapmak için ayrı bir kapak konmamış olması. Bu durumda alt kapağın komple açılması gerekiyorki 2 vidada garanti etiketi yapıştırılmış. Bunu sökerseniz cihazınız garanti kapsamı dışında kalıyor. Serviste bu işlemi yaptırısanız garantiniz bozulmuyor. Bu durumda 25 ytl lik rem ilavesi için sevise 15 ytl ücret ödüyorsunuz. Buda cihazın ömrü boyunca belkide 1 kere yapılacak bir işlem olduğundan bir mahsur oluşturmuyor. Bazıları benim cihazımda kapak var servise gitmek durumunda kalmıyorum diye bunu avantaj olarak gösteriyor ama kapaklı laptoplarında alt kapaklarını ikide bir açmıyoruz. Laptopun ömrü boyunca 1 veya 2 kere açılır.
    Cihazınız şimdiden hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz ama malesef dolar kurunun çok yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Örneğin ben cihazımı 740 ytl ye aldım ama yeni parti cihazların fiyatı ne olur bilinmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: yojimaru

Bu makineyi (mobee) alacak olanlardan biriyim. Merak ettiğim şudur; ürünün 2. partisinin gelmesini benim gibi bekleyen adamlara objektif olarak sizde oluşan birkaç haftalık izlenimi yazar mısınız?

Mesela bu netbooklar çok küçük ekranlı kullanımı kolay değil bu yüzden zorlandım diyen, ya da performans olarak beni hayal kırıklığına uğrattı diyen var mı aranızda? Ya da nebileyim klavyesi hoş değil gibi gibi?

• sevgili arkadaşlarım esasen ram değişimi için çok sorun olduğunu düşünmüyorum casper sote götürdüm ordaki teknik servis elemanları ilk kez minibokun remini artırıoruz dediler bu işlem 3 dakkada bitti kapağı açmak çok sorun olmuyor birde etiket metiket vidanın altında ben rastlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yojimaru
    Bu makineyi (mobee) alacak olanlardan biriyim. Merak ettiğim şudur; ürünün 2. partisinin gelmesini benim gibi bekleyen adamlara objektif olarak sizde oluşan birkaç haftalık izlenimi yazar mısınız?

Hocam ben sana samimiyetle fikirlerimi söyliyeyim.

Artılar
    + Oldukça estetik, şık. Bakan bir daha bir daha bakıyor
    + Klavyesi rahatlıkla kullanılabilecek genişlikte...
    + 1.6 atom işlemci, 1gb ram, 160 gb hdd, webcam, bluetooth, card reader ile oldukça donanımlı ve performanslı
    + Bu kadar özelliğe göre hafif sayılır. 1250 gr
    + Isınma ve ses hemen hemen hiç yok
    + Ekranı çok net parlak ve kaliteli
    + Bataryası 5 saati rahatlıkla buluyor
    + 30-35 ytl para ve birkaç basit işlemle 2gb Ram, 2.ghz işlemci hızı, 224mb ekran kartına çıkma şansın var. Hdd artırımını söylememe gerek varmı bilmem
    + Sorunlarınız Forumun bu başlığındaki @ufocu, @negative ve diğer arkadaşlar tarafından hemen çözülüyor

Eksiler
    - Paketten çanta yada kılıf gibi bişey çıkmıyor. (basit te olsa bişey koyabilirlerdi)
    - Batarya 6 hücre olduğu için alttan çıkıntı yapıyor (gerçi bunun + yönleride var)
    - Vista starter ile geliyor. Ben hemen formatı basıp XP yükledim.
    - Ram eklemek için tüm alt kapağı çıkarmak gerekiyor, ve vidaların ikisinde bant var, yani serviste ekletmek gerekcek rami

Notlarım:
    1 - Sürekli program yükleyip güncelleme yaparak kullandım mobee 10" imi. batarya bu halde bile 4.5 saat gitti.
    2 - Şu anda 1 word dosyası + Firefoxta 4 tane sayfa + msn messenger + İrfanview de 1 resim + Gomplayer de 1film ve elbette altta antivirüs yazılımı açık... Ve Hiç kasılma yok makinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 16 Ekim 2008; 23:56:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ufocu

Şimdiye kadar karşılaşılan tek olumsuz durum altta ram ve hdd değişimi ve ilavesi yapmak için ayrı bir kapak konmamış olması. Bu durumda alt kapağın komple açılması gerekiyorki 2 vidada garanti etiketi yapıştırılmış. Bunu sökerseniz cihazınız garanti kapsamı dışında kalıyor. Serviste bu işlemi yaptırısanız garantiniz bozulmuyor. Bu durumda 25 ytl lik rem ilavesi için sevise 15 ytl ücret ödüyorsunuz. Buda cihazın ömrü boyunca belkide 1 kere yapılacak bir işlem olduğundan bir mahsur oluşturmuyor. Bazıları benim cihazımda kapak var servise gitmek durumunda kalmıyorum diye bunu avantaj olarak gösteriyor ama kapaklı laptoplarında alt kapaklarını ikide bir açmıyoruz. Laptopun ömrü boyunca 1 veya 2 kere açılır.
    Cihazınız şimdiden hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz ama malesef dolar kurunun çok yüksek olduğu bir dönemdeyiz. Örneğin ben cihazımı 740 ytl ye aldım ama yeni parti cihazların fiyatı ne olur bilinmez.

quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

Hocam ben sana samimiyetle fikirlerimi söyliyeyim.

Artılar
    + Oldukça estetik, şık. Bakan bir daha bir daha bakıyor
    + Klavyesi rahatlıkla kullanılabilecek genişlikte...
    + 1.6 atom işlemci, 1gb ram, 160 gb hdd, webcam, bluetooth, card reader ile oldukça donanımlı ve performanslı
    + Bu kadar özelliğe göre hafif sayılır. 1250 gr
    + Isınma ve ses hemen hemen hiç yok
    + Ekranı çok net parlak ve kaliteli
    + Bataryası 5 saati rahatlıkla buluyor
    + 30-35 ytl para ve birkaç basit işlemle 2gb Ram, 2.ghz işlemci hızı, 224mb ekran kartına çıkma şansın var. Hdd artırımını söylememe gerek varmı bilmem
    + Sorunlarınız Forumun bu başlığındaki @ufocu, @negative ve diğer arkadaşlar tarafından hemen çözülüyor

Eksiler
    - Paketten çanta yada kılıf gibi bişey çıkmıyor. (basit te olsa bişey koyabilirlerdi)
    - Batarya 6 hücre olduğu için alttan çıkıntı yapıyor (gerçi bunun + yönleride var)
    - Vista starter ile geliyor. Ben hemen formatı basıp XP yükledim.
    - Ram eklemek için tüm alt kapağı çıkarmak gerekiyor, ve vidaların ikisinde bant var, yani serviste ekletmek gerekcek rami

Notlarım:
    1 - Sürekli program yükleyip güncelleme yaparak kullandım mobee 10" imi. batarya bu halde bile 4.5 saat gitti.
    2 - Şu anda 1 word dosyası + Firefoxta 4 tane sayfa + msn messenger + İrfanview de 1 resim + Gomplayer de 1film ve elbette altta antivirüs yazılımı açık... Ve Hiç kasılma yok makinede

Çok teşekkür ederim. Ben yayıncılıkla uğraşan biriyim. Doğal olarak işim metin işlemek ve düzenlemek olarak tarif edilebilir. Bu yüzden klavye benim için çok önemli, genelde notebook kullanırken kendi F klavyemi bulundururum hem işte hem evde hem de gittiğim yerlerde mutlaka beni bekleyen bir F klavye olur. Ancak Türkiye de macler hariç F klavyeli notebook yok (yanılmıyorumdur sanırım?) ve ben bu Notebook için F klavye isteğinde bulundum Datrondan 70 gün süre vermişler getirmek için ancak o kadar da beklenemez sanırım.

Datronun özellikle böyle bir cihazda kesinlikle F klavye opsiyonu sunması gerekirdi diye düşünüyorum. Etrafımda o kadar çok F klavye müdavimi adam var ki bu makineyi F klavyeli olsa alacak olan.

Bu yüzden ya F sticker kullanıcam ya da Q üzerinden F yazmaya devam edicem bu netbookta.(F klavyeye destek vermeyen Türkiyedeki üreticileri hiç ama hiç anlamıyorum! Kullanıcının şu haline bak!).

İlaveten ben bir Linux kullanıcısıyım. Bu benim için bir zorunluluk zira metinle terminalden uğraşmak çok avantaj sağlıyor (tek komutla onlarca dokümanı aynı anda düzenlemek gibi). Makineyi alınca burdan Linuxla deneyimlerimi yazarım. (Niye beni vista parası vermek zorunda bıraktıkları da ayrı bir soru zaten!?)

Özetle benim kullanıcı profilim bu sanırım ve inşallah bu makine ile kanlarımız uyuşur :)

• Bende eskilerden olduğum için hala genelde F Klavye kullanırım. Beko tablet PC mde harf çıkartması alıp yapıştırarak f klavye yaptım. DATRON da eğer istenirse F klavye çıkartmaları ile F klavyeye dönüştürülür. Sadece klavye seçeneklerinden F klavyeyi aktif edeceksiniz. O kadar.

http://urun.gittigidiyor.com/Q-ve-F-KLAVYE-STICKER-ETIKETI-1-KALITE_W0QQidZZ13130193

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

• Arkadaşlar Biliniz gibi casper minibook ta 6 cell batarya yerine 11,1 V 2200 mAH yani 3 celll batarya ile paketlemişler.
    Aradım taradım ebaydan buldum 6 cell batar ya ;http://cgi.ebay.com/6cell-Battery-For-MSI-BTY-S11-BTY-S12-U100-Empire-Black_W0QQitemZ250309223581QQcmdZViewItemQQimsxZ20081015?IMSfp=TL081015163006r22256
    100 dolar yani bugunki döviz kuru ile 150 ytl :) fakat ebaydan nası alcaz türkiye'ye kargolarlarmı bunlar var galiba neyler arladaşımda
    6 cell batarya istiyordu senin çalışmaların nasıl bulabildin mi türkiyede

• arkadaşlar çok acil olarak
    ASUS EEE PC 1000H 80G XP
    Datron Mobee Intel Atom 1.6GHz 1GB 160GB 10" VSST Notebook
    ve Casper MİNİBOOK

bana bu 3ünün fiyat sıralamasını çıkarabilir misiniz? zamanım olmadığından dolayı inceleme ve başlığı baştan sona okuma fırsatım olmadı. tecrübelerinize güvenerek bunlardan hangisini önerirsiniz diye soruyorum?

sanrım datron da caspera + olarak bluetooth özelliği varmış, fakat bluetoot hiç kullanmıyorum. yalnız uzun süreli kullanım da önemli benim için, batarya hangisinde daha uzun gider?

kusura bakmayın acelem olduğu için sorularımı gelişi güzel sıraladım. bilginizi ve tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirm. cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

edit: bu arada demin eklemeyi unutmuşum, vista deil de xp kullanmayı tercih ederim, hangi makine xp ile geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhAk -- 17 Ekim 2008; 21:02:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DhAk

arkadaşlar çok acil olarak
    ASUS EEE PC 1000H 80G XP
    ve Casper MİNİBOOK

bana bu 3ünün fiyat sıralamasını çıkarabilir misiniz? zamanım olmadığından dolayı inceleme ve başlığı baştan sona okuma fırsatım olmadı. tecrübelerinize güvenerek bunlardan hangisini önerirsiniz diye soruyorum?

sanrım datron da caspera + olarak bluetooth özelliği varmış, fakat bluetoot hiç kullanmıyorum. yalnız uzun süreli kullanım da önemli benim için, batarya hangisinde daha uzun gider?

kusura bakmayın acelem olduğu için sorularımı gelişi güzel sıraladım. bilginizi ve tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirm. cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

edit: bu arada demin eklemeyi unutmuşum, vista deil de xp kullanmayı tercih ederim, hangi makine xp ile geliyor?

Sadece 1000H ile XP geliyor. Datron Mobee'yi şu an piyasada bulamazsın çünkü yok. Çok çok uğraşırsan kıyıda köşede bi tane bulabilirsin belki. Ama yakında sanalmarketim.com'a gelecek aşağıdaki linkten izleyebilirsin.

http://www.sanalmarketim.com/urun/0ec1d2ac987bcf845f2ada60a29182cd/DATRON-MOBEE-N011-8FVS-Atom-1.6GHz-1GB-160GB-10#39;-LCD-Vista-Starter

1000H şu an dolar yüzünden fiyatı çok fazlalaştı. 900-950 TL arasında değişiyor. Casperı sakın düşünme bile. Çünkü pili 2 saat zor dayanıyor. 1000h ile datron mobee en az 5 saattlik kullanım süresi sunuyorlar. İkisinin fiyatları aşağı yukarı aynı. her iki makinede de aynı işlemci aynı ram aynı hdd aynı ekran ve aynı pil var. 1000H'nin 80G olan versiyonu yok artık 160lık versiyonu satılıyor. Mobee 1.2 kg. 1000h 1.4 kg. tasarımları farklı olduğu için 1000hde pil bölümü çıkıntı değil makineye tam oturmuş. Mobeede ise alttan fazlalık var. Ayriyetten 1000h de wireless N desteği de bulunmaktadır. Maalesef mobee de yok. Ve bir artı daha 1000h de multitouch teknolojisi var. Touch padde bir çok şeyi moussuz yapabiliosun resim döndürme yakınlaştırma uzaklaştırma falan parmaklarınla yapabiliyorsun. Datronda kutu içeriğinde taşıma çantası ve silme bezi yok. 1000H de bunların ikisi de bulunmakta. Şimdi arkadaşlar bana marka fanatikliği yapıyor diyebilir ama söylediklerim yalan değil. Her ikisininde yönlerini yazıyorum ki bizden sonraki kullanıcılar da doğru kararlar vererek alsın. Ben 1000H yi tavsiye ederim. Ama zevkler tartışılmaz elbette. Son bir hatırlatma daha şu an netbook alınmaz bu fiyatlarla. Dolar iner mi bilinmez ama paranız kısıtlıysa bekleyin. 900 ytl sorun değilse alın gitsin

NOT: BÖYLE ÜRÜNLER ACELEYLE ALINMAZ ZAMAN AYIRIP DETAYLI ŞEKİLDE İNCELEMELİSİN.

1000H incelemesine de buradan ulaşabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26404777/tm.htm

1000H sahibi olduğumdan ötürü her türlü sorunu da bana danışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 17 Ekim 2008; 21:24:17 >

• Arkadaşlar casper minibook kullanıcısıyım.
    makinada bir iki ufak değişiklik yaptım ;2 gb ram ve 250 gb 5400rpm harddiskle xp lite edition kurulu makinamdan çok iyi performans alıyorum...

bütün forumu baştan sonra okudum , bios versiyon güncellemesi hakkında bilgi vermişsiniz....casper minibook'ta bu güncellemeyi deneyen bir arkadaş var mı ?

bir arkadaşımız deneyeceğim diyordu ama ses seda çıkmadı kendisinden....

merakla bekliyorum..
  • [C_a_N_e_R] arkadaşım zaman ayırıp görüşlerini açıkladığın için çok teşekkür ederim. cidden çok açıklayıcı olmuş. görüşlerini dikkate alacağım.
  • quote:

[C_a_N_e_R] arkadaşım zaman ayırıp görüşlerini açıkladığın için çok teşekkür ederim. cidden çok açıklayıcı olmuş. görüşlerini dikkate alacağım.

Eywallah 1000h bilgisayaın hayırlı olsun şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 17 Ekim 2008; 21:50:21 >
  • sağol teşekkür ederim. inşallah hepimizin ürünleri hayırlı olur :)
  • Tercih yapacağınız 3 makine arasımdan DATRON MOBEE ve ASUS 1000H Görsel özellikler açısından farklılık göstersede rahatlıkla tercih edilebilecek benzer donanıma ve performansa sahip cihazlar. Yanlız DATRON da Yeni bios yüklemesi ile ve 2 GB rem kullanılması durumunda ekran kartını 224 Mb olarak kullanabiliyrsunuz. Sanırım ASUS En fazla 64 Mb oluyor. ( Yanlışsa düzetin )
    Bunun farkınıda oyunlarda ve grafik gerektiren proğramlarda görebilirsiniz.
    Bulması şu anda imkansız gibi olsada bu tekrar gelmeyeceği anlamına gelmez. Şu anda Türkiyede satılmış ve satılan en iyi notbook Teknik olarak DATRON dur. Çünkü bu makine 2 Gb rem Yeni bios 224 Mb ekran kartı ve 1800 Mhz (TURBO MODDA) işlemci hızıyla artık diğerleri gibi NETBOOK olarak değil NOTBOOK olarak kullanılıyor.

Yanlız genede belirtmekte fayda var şu dolar kuruyla 900-1000 ytl arası hiçbir NETBOOK alınmaz Bence bunların fiyatlarının 600 YTL yi geçmemesi gerekir.

DATRON MOBEE niz şimdiden hayırlı olsun.

quote:

arkadaşlar çok acil olarak
    ASUS EEE PC 1000H 80G XP
    ve Casper MİNİBOOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 17 Ekim 2008; 23:38:35 >

• 1000H de yakında 224 MB ile burada olacak, bekleyin
  • Ben de bu ürünü almaya karar verdim,teknofiyat.com'da taratınca bazı mağazalarda var görünüyor,sizler 2.parti gelecek demişsiniz,bu gördüklerim aradığımız bu ürün mü?,
    Bir de xp'ye döndürürsem driver sorunu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 18 Ekim 2008; 1:45:01 >
  • Mrb Benimde Casper Minibook um var dediğiniz gibi bu msi wind datronun ki ve casper tamamen aynı :) Ben çok memnunum tavsiye ederim (3 ünüde :) Ya neyler o atmalar yanlışlıkla touch ped e dokunduğundan oluyordur,ben bu makineyi çıktıgında aldım sanırım kayseride ilk bende :) neyse microsoft kablosuz mouse baglayıp touch pet i kapatınca yazı yazarken atmalar kalktı bir bak istersen... Ayrıca bende senin gibi 6 cell istiyorum bu arada senin 3 celli ile performansın nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcl -- 18 Ekim 2008; 3:06:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon
    Ben de bu ürünü almaya karar verdim,teknofiyat.com'da taratınca bazı mağazalarda var görünüyor,sizler 2.parti gelecek demişsiniz,bu gördüklerim aradığımız bu ürün mü?,

Hocam driver sorunu yok. mobee nin kutusundan xp driver cd si çıkıyor. + datron un sitesinde de var tüm driverler + o da mı olmadı msi ın sitesindeki wind driverları aynen datron mobee ye oluyo :)
    Harici cd-dvd rom un yoksa da sıkıntı etme 1gb lık basit bir flash belleklede yükleniyor XP (ben öyle yaptım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

Ben de bu ürünü almaya karar verdim,teknofiyat.com'da taratınca bazı mağazalarda var görünüyor,sizler 2.parti gelecek demişsiniz,bu gördüklerim aradığımız bu ürün mü?,

Evet vermiş olduğum yeni parti sizin istediğiniz DATRON mobee linki. Sanalmarketimde gelecek.
  • arkadaşlar yakın zamanda ben de almayı düşünüyorumç datron mobee'yi.
    şu anda tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı alabileceğim? Bir de beklemek daha mı iyi olacaktır ürünün fiyatı malum doların artışıyla beraber arttı. yoksa beklersek dolar daha da artabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.