Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani casperde böyle bir özellik varmı bir tuşa basınca işlemciyi hızlandıran bilgisayarı uçuran bir int sitesinde msi için turbo boost yyapınca msi turbo moda geçiyor yazıyordu ondan sordum bilgilendrriseniz sevinirirm dostlar
  • bendede casper mini book var turbo mod için bir programvar sanırım gerideki sayfalarda vardı BİOS güncelleme nin anlatıldığı kısımda ben kurdum ama çalışmadı galiba BİOS versiyon güncellemeden sonra çalışıyor
  • Bios versiyon güncellemesinin ardından Fn-F10 tuşuyla yapılan işlemci yavaşlatma işlemi AC adaptör takılı iken Turbo Boost özelliği kazanıyor. Yeni biostan sonra AC adaptör takılı iken Fn - F10 tuşuna basarsanız işlemci Overclock oluyor ve yüksek hızda çalışmaya başlıyor. Yüksek hızda makinenin harcadığı güç miktarı arttığından ve bataryanın çabuk boşalmasına neden olacağından böyle bir ayarlama yapmıştır.

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 11 Ekim 2008; 11:31:45 >
  • o zaman turbo özellik kazandıgında çok güc tüketiyorsa bilgisayarca çokda elzem bir şey değilmiş gibi geliyor bana turbo özellği nedersiniz yani birşeyler kazanılırken birşey kaybedilecekse bence gere yok zatan atom işlemciyle bir çok işlemlerı hızla gerçekleştirebiliyioruz bende 1 gb ram var açılışta gayet hızlı.Ancak başlangıç programları oldugu için açıldıktan sonra bilgisayar ancakk 15 saniye gibi bir zamandan sonra çok rahat işlemlerini yapmaya başlıyor bu durumuda inşallah 2 gb yaparak aşmayı düşünüyorum.İnşallah doğru bir hareketttir.Son oalrak birde 6 celli casper minibokk için batarya bulursam çok sevinicem ha birde usb dvd ve güzel şık bir çanta herkes minibookunu hayırla güzelce keyfini çıkaraarak kullansın inşaallah.merak edilen sorular varsa casper minibookla ilgili herzaman yardımcı olurum saygılar....neyler neylerse güzel eyler....
  • Yazdıklarınız genel olarak doğru. İşlemci turbo özelliği zaten AC güçte devreye girdiği için güç tüketiminin artması bir şey değiştirmiyor. Bu yüksek gücü oyunlarda ve fazla işlem gücü gerektirem uygulamalarda kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Turbo özelliği sadece 1.08 bios ile devreye giriyor. Bununda artısı ekran kartını 64 Mb dan kurtarıp 1 Gb rem ile 128 Mb 2 Gb rem ile 224 Mb a çıkarması.
    Yani Bios ve Turbo Onn iken elinizdeki Netbook 1.89 Mhz İşlemci hızına 2 Gb Reme ve 224 Mb ekran kartına sahip bir NOTEBOOK a dönüşüyor. Bu özellikle ise ancak AC güçte faydalandığınız için Pil tüketimine bir dezavantaj oluşturmuyor.
    NOT .: 1.08 BİOS DATRON ve MSİ de denenmiş olup henüz CASPER da deneyen olmamıştır. Bu yönde bir Bios Update i yapacak olan CASPER kullanıcısı bunun olabilecek aksi sonuçlarına kendi razı olup yapmalıdır. Bu konuda sorumluluk tarafımızdan kabul edilmemektedir.

quote:

Orjinalden alıntı: neyler

o zaman turbo özellik kazandıgında çok güc tüketiyorsa bilgisayarca çokda elzem bir şey değilmiş gibi geliyor bana turbo özellği nedersiniz yani birşeyler kazanılırken birşey kaybedilecekse bence gere yok zatan atom işlemciyle bir çok işlemlerı hızla gerçekleştirebiliyioruz bende 1 gb ram var açılışta gayet hızlı.Ancak başlangıç programları oldugu için açıldıktan sonra bilgisayar ancakk 15 saniye gibi bir zamandan sonra çok rahat işlemlerini yapmaya başlıyor bu durumuda inşallah 2 gb yaparak aşmayı düşünüyorum.İnşallah doğru bir hareketttir.Son oalrak birde 6 celli casper minibokk için batarya bulursam çok sevinicem ha birde usb dvd ve güzel şık bir çanta herkes minibookunu hayırla güzelce keyfini çıkaraarak kullansın inşaallah.merak edilen sorular varsa casper minibookla ilgili herzaman yardımcı olurum saygılar....neyler neylerse güzel eyler....

• verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim inşallah kısa bir süre sonra 1 gb ram daha alıp performans izlenimlrini size aktırırım.Rami nerden almalıyım kaça alırım birde alırken nediye isteyeceğim normal notebooklarınküyle aynı rami mi kullanıyor bu minibooklar
  • Arkadaşlar galiba casper minibookta bu adımı ben atıcam ilk olarak fakat bunun gerçekleşebileciğe artık çok eminim çünkü bugun bimeks de aynı ürünü gördüm özelliklerine şöyle bir göz atım atım birde baktım ki 128 mb ekran kartı genel olarak onboard 128 mb ekran kartı yok bu modellerde hatta şöle daha iyi anlaşılırhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=101106

* İşlemci Modeli : Intel® Atom™
    * İşlemci Numarası : N270
    * İşlemci Hızı : 1,60 GHz
    * İşletim Sistemi : Windows XP Home
    * Bellek : 1 GB
    * Bellek Türü : DDR2
    * Ekran Boyutu : 10"
    * Parlak Ekran : Evet/Var
    * Geniş Ekran : Evet/Var
    * Ekran Kartı : Onboard
    * Ekran Kartı Belleği : 128 MB
    * Paylaşımlı Ekran Belleği : Hayır/Yok
    * Sabit Disk Kapasitesi : 160 GB
    * Kablosuz Ağ : 802.11b
    * Klavye : Türkçe Q

Yani standart 64 mb ise kesin burdada aynı işlem yapılmıştır teşhirdeki ürünün bios bilgilerine bakamadım tam ama akşam tekrardan incelicem
    eğer flaslan mış ise benim de ilk işim Flas la mak :)
    Bende Vatan computer den almıştım bakabilirsiniz model ve kodları aynısıhttp://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34563

• quote:

verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim inşallah kısa bir süre sonra 1 gb ram daha alıp performans izlenimlrini size aktırırım.Rami nerden almalıyım kaça alırım birde alırken nediye isteyeceğim normal notebooklarınküyle aynı rami mi kullanıyor bu minibooklar

Eğer garantiden vazgeçtin ise her hangi bir bilgisayar dükkanından alabilirsin ama garantinin sürmesini istiyor san makinayı aldın yerden alıp ramı de orta taktırman daha doğru sana zaten ram in özelliklerini tarif etmiş önceki sayfada ama tavsiyem aldın yerden garantisini bozmadan taktırman
  • Ram takmak için cihazın altındaki tüm vidaların çıkarılması gerekiyor ki 2 tanesinde anlamsız bir şekilde garanti etiketi yapıştırmışlar. Garantinin bozulmaması için Yetkili servisinde taktırman daha iyi olacaktır.
    Ben garantiyi boşverip alt kapağı sökerek ram ilavesini yaptım.
    Benim kullandığım ram ki sizede tavsiye ederim ( KİNGSTON DDR2 667 Mhz 1 Gb SODİMM )
    Ram montajı hakkındaki bilgiler önceki sayfalarda ( 1nci Sayfa ) mevcuttur.

http://www.hepsiburada.com/kingston-1gb-667mhz-ddr2-notebook-memory-ram-kvr667d2s51g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd81598

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 11 Ekim 2008; 19:00:39 >

• Ben ufoteki aradım. Garanti işini sordum.
    Evet dedi, eğer o etiket sökülürse ürününüz garanti dışı kalır. Siz ne kadara takıyorsunuz 1gb ram i ? dedim.
    29$ + KDV dedi.

Ufocu arkadaşın söylediği ram 18,25 USD + KDV yani 31.23 ytl
    Ufotek ise 29$ + KDV ye takıyo. yani 49,62 YTL.
    Aradaki fark : 18.39 ytl :)

Şahsi fikrim: Garantiyi bozmaya değmez
  • çok teşekkürler değerli bilgiler için ben vatan bilgisayardan almıştım bilgisayarımı oraya taktıtırsam garantisi devam edermi yoksa illaki cssper yetkili servise götürmem lazım
  • ya arkadaşlar casper notebook için 6 celli bir çıksa süper olur yada çıkmışmıdır varmıdır ne güzel olur ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

Ben ufoteki aradım. Garanti işini sordum.
    Evet dedi, eğer o etiket sökülürse ürününüz garanti dışı kalır. Siz ne kadara takıyorsunuz 1gb ram i ? dedim.
    29$ + KDV dedi.

Peki Ram Kington'mı olucakmış? Ya da biz Ram'i kendimiz götürürsek kaç lira olur acaba?

quote:

ya arkadaşlar casper notebook için 6 celli bir çıksa süper olur yada çıkmışmıdır varmıdır ne güzel olur ya

Datron'un 6 hücreli pili Casper'a tam olur ama renk farkı ile, bi ufotek'i ara sor kaç liraymış batarya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 12 Ekim 2008; 0:35:12 >
  • datronunki tam olurda onun rengi beyaz casper siyah nasıl çözeriz bu sorunuda acaba siyahı varmıdır ya
  • quote:

datronunki tam olurda onun rengi beyaz casper siyah nasıl çözeriz bu sorunuda acaba siyahı varmıdır ya

valla tek bulalımda tek sorun rengi olsun boyarız gerekirse :P sen araştırdın mı bulabildin mi datronun pilinden ben mail attım datron teknik sevise hala ses yok olmazsa yarın arayıp telefondan görüşmeyi düşünüyorum
  • Yeni Masa üstümden görünüm.

AlienWare Tema,Invader(Media Player skini) ve TopDesk153 (Aero arabirimi için ) kullanılmıştır.
    İşletim sistemi Windows XP Pro dur.
    Bütün ayarlar kusursuz iken bir image alsam fena olmaz sanırım

START MENÜSÜ

MASA ÜSTÜ GÖRÜNÜMÜ

AERO ARABİRİMİ XP İLE ÇALIŞIYOR.[:D]

MEDİA PLAYER DAN GÖRÜNÜM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 12 Ekim 2008; 15:22:18 >

• Nasıl derler çok janjanlı olmuş
  • Görünüm 10 numara ama bunlar sistemi kasar fazla kullanma taraftarı değilim ben şahsen
  • quote:

Orjinalden alıntı: _-_

Görünüm 10 numara ama bunlar sistemi kasar fazla kullanma taraftarı değilim ben şahsen

2 Gb Ram 224 Mb ekran kartı olunca sorun teşkil etmiyor .

• Bugün arkadaşım 12.1" lik acer aspire 2920z Intel® Core Duo T2370 1.73GHz, 1gb ram, 120gb hdd makinesini getirdi. Bende fırsat bu fırsat deyip benim minik canavarla karşılaştırayım dedim. Öncelikle belirtmek istiyorum pil performansı kötü bu makinenin bizimkiler yanında, tasarruf modunda bile 2:15 dakika gösteriyo. Ayrıca (vistanında katkısıyla) bana oldukça performanssız geldi. Ama amacım kötülemek değil. elbette XP ile veya 2gb ramle eminim çok daha iyidir.
    Şu duyguyu hissettim: Bizim minik canavar cd-dvd rom sürücü dışında hiçbir konuda geri kalmıyo bu makineden.

Bunlarda resimler. 12.1" acer VS 10" datrron

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.