Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Navigate

quote:

Orjinalden alıntı: kersoz2003

peki arkadaşlar bios update'i nasıl yapmam gerek casper minibook'a?usb ile oluyo mu?yoksa windows üzerinden mi yapıyoruz update'i?

Öncelikler Casper'da aynı Bios'umu kullanıyor onu kontrol edelim system information'da EN011TMS ver. 106 mı yazıyor? öyleyse benim konuda yazdıklarımı dikkatlice uygulayarak Windows ürerinden yapacaksın.. Ama öncelikle bios'a bakmayı unutma yoksa problem yaşabilirsin..
    http://forum.donanimhaber.com/m_26716992/mpage_2/key_/tm.htm#26918232

bende yeni casper minibook aldım bios güncelleme işi benimde aklıma yattı fakat tam anlamı ile kavramadan olayı başlamak istemedim
    System INfornation da BIOS Versiyonu ENO11IC6 Vers.106 yazıyor EN011TMS ile ENO11IC6 farklılık teşkil eder mi yoksa gönül rahatlığı ile uygulayablirmiyiz

• quote:

Orjinalden alıntı: casper-minibook

quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

quote:

Orjinalden alıntı: kersoz2003

peki arkadaşlar bios update'i nasıl yapmam gerek casper minibook'a?usb ile oluyo mu?yoksa windows üzerinden mi yapıyoruz update'i?

Öncelikler Casper'da aynı Bios'umu kullanıyor onu kontrol edelim system information'da EN011TMS ver. 106 mı yazıyor? öyleyse benim konuda yazdıklarımı dikkatlice uygulayarak Windows ürerinden yapacaksın.. Ama öncelikle bios'a bakmayı unutma yoksa problem yaşabilirsin..
    http://forum.donanimhaber.com/m_26716992/mpage_2/key_/tm.htm#26918232

bende yeni casper minibook aldım bios güncelleme işi benimde aklıma yattı fakat tam anlamı ile kavramadan olayı başlamak istemedim
    System INfornation da BIOS Versiyonu ENO11IC6 Vers.106 yazıyor EN011TMS ile ENO11IC6 farklılık teşkil eder mi yoksa gönül rahatlığı ile uygulayablirmiyiz

Sırf senin için 1.06 ver'e geri dönüş yaptım :) ve benimkinde EN011IMS yazıyor bunlar farklı olabilir, sana dene diyemem ama denersende hiç değilse uygun olup olmadığına bakabilirsin ama bir sorun olursa sorumlu olmak istemem. en azından hepsinde EN011 yazıyor zaten buda aynı bios olduğunu gösterir..

• Bende de kütük gibi bir quosmio 17" var,hiç bir zaman neden aldoğımı da anlayamadım.Rahat taşınır,heryerde kullanılır bir şey araıyorum,bun hemen nereden bulurum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

Bende de kütük gibi bir quosmio 17" var,hiç bir zaman neden aldoğımı da anlayamadım.Rahat taşınır,heryerde kullanılır bir şey araıyorum,bun hemen nereden bulurum?

Ben teknosa'dan aldım her şubesine 4 tane gönderiyorlarmış varsa yakınlarında sor istersen.. Ama gerçekten taşıması çok rahat :) (bu arada senin 17"liğe baktımda hakkaten dudak uçuklatan cinsten Mobee'nin yanında Godzilla gibi kalıyor)

Ufak bir anı: Çalıştığım yerde içeri girerken Lap Top'ları güvenliğe vemek zorundayız, akşam bunla işim vardı işe giderken yanıma aldım, güvenliğe verdiğimde adam almadı sadece Lap-Top alıyoruz çanta ile girebilirsiniz dedi ehehehe :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 9 Ekim 2008; 1:14:07 >
  • arkadaşlar selam bende casperminibook aldım çok güzel tek sorunum rami 2 gb yapıp performansı arttırmak istiyorum.1 GB RAM caspermini book için nerden bulurum adı ne olarak geçiyor nekadardır kime taktırayım sevgilerimle...
  • arkadaşlaar datronun 6 celli pili casper minibook a takılırmı takılırsa nerden alabiliriz yani datronun 6 celli pili caspera uyarmı uymazsa casper için 6 celli pil çıktımı varsa nerdedir saygılar...
  • kasa aynı olduğuna göre büyük ihtimal takılacaktır. ama bulabilirmisin bilemem. Bu ara Datron mobee 10" bulmak bile imkansız gibi bişey
  • @neyler

1- 1 GB DDR2 667mhz Notebook RAM,bu şekilde sor al,dikkat et 533 mhz ini vermesinler

2- Datronun pili Casper a uyar,uyarda renk tutmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

Ankara maviden NEC 7590 USB SLIM HARİCİ DVD YAZICI yı 75 dolar artı kdv satınaldım. çanta olarakta daha önceden mevcut olan evrak çantamı kullanıyorum. Winbook siyah, external yazıcı siyah ve çanta siyah dolaysıyla tam renk uyumu içinde.

Dvd yazıcıyı kendi adaptörü ile mi kullanıyorsun yoksa Usb güç yetiyor mu?
  • peki arkadaşalr siyah renk 6 celli casperminibookum için pil bulunurmu şuanki kullandıgımda iyi ama 2 saat gidiyor
  • Navigate benim kullandığım Dvd yazıcı nın yanından adaptör cıktı ama usb den kullanılıyor sorunsuz. Adaptörü takmadan.
    Ama alırken sormak lazım bazıları sadece adaptörle çalışıyor. Usb yi güç kaynağı olarak kabul etmiyor.
    Benimkinin markasını modelini istersen sölerim ama memnun değilim zaman zaman kitleniyor ve sistemi yavaşlatıyor...
  • NEC 7590 USB SLIM HARİCİ DVD YAZICI usb den kullanıyor. çok kibar ve ince. mavinin sitesinde görüntü ve özellikleri mevcut.

MSİ WINBOOK 2GB RAM,224MB EKRAN KARTI VE 320GB HARDDİSK

Kurulu sistem XP SP3 ve WİNOSX
  • Ya arkadaslar bu datronu kullanan biriniz pm'den cep no'sunu versin de bana bi arayayım, aklıma takılanları ayrıntılarıyla sorup öğreneyim..

Uzun otobüs yolculuklarında film izlemek üzerine basladığım cihaz arastırmalarıma psp, gpx2, ve portatif dvd player incelemelerimden sonra hepsini eleyerek buna karar kılmış gibiyim. Bi hayli var ogrenmek istediğim...
  • slim DVD rom almayın,çok sorun çıkardığı söyleniyor forumlarda,ve en ufak şeyde bozulmaya müsait
  • quote:

Orjinalden alıntı: neyler

peki arkadaşalr siyah renk 6 celli casperminibookum için pil bulunurmu şuanki kullandıgımda iyi ama 2 saat gidiyor

casper 6 cell pil getirirmi ? pek sanmıyorum,yinede sor,sanırım MSI yakında 6 cell ile wind satışa çıkaracak,MSI ve Casper la görüş derim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26716992/tm.htm

Topicin 1nci sayasınd düzenleme yapıyorum. Artık Tpicimize ANA SAYFA HABERLERİ-Kullanıcı incelemeleri bölümünden de ulaşılabiliyor.

FUN CLUP Düzenlemesini daha sonra yapacağım.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzay_üssü_alfa

slim DVD rom almayın,çok sorun çıkardığı söyleniyor forumlarda,ve en ufak şeyde bozulmaya müsait

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

NEC 7590 USB SLIM HARİCİ DVD YAZICI usb den kullanıyor. çok kibar ve ince. mavinin sitesinde görüntü ve özellikleri mevcut.

quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

Navigate benim kullandığım Dvd yazıcı nın yanından adaptör cıktı ama usb den kullanılıyor sorunsuz. Adaptörü takmadan.
    Ama alırken sormak lazım bazıları sadece adaptörle çalışıyor. Usb yi güç kaynağı olarak kabul etmiyor.
    Benimkinin markasını modelini istersen sölerim ama memnun değilim zaman zaman kitleniyor ve sistemi yavaşlatıyor...

Bugün nec'in slim usb 7593 modelini aldım external (sırf macosx yüklemek için) şimdi winxp'yi tekrar yüklüyorum bakalım performansına neredeyse bir dvd boyutunda çok hafif ve taşıması kolay (ayrıca gayet sessiz) ayrıca en sonunda paraya kıyarak birde çanta aldım, harici 160GB lik hdd harici usb dvd yazıcı ve adaptör çok rahat sığıyor hem sağlam hemde çok kaliteli ;)http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125041375&CS_Category=_SBA_990_1662_957_5441&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK_AKSESUARLARI990#
    şu ana kadar harcadığım para 1.000 YTL'yi geçti birde 1GB lik ram alıcam offf offff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 9 Ekim 2008; 22:19:23 >

• Dolar kurundan sonra bu makinenin fiyatıda zaten 1000 ytl bulacak bu gidişle .

2 Gb rem bu makineye özellikle 1.08 bios kullanmanaz durumunda kesinlikle yararlı. Çünkü bu durumda ekran kartınız 224 Mb adresleyebiliyor.
    Topiç oldukça sakinmi bu aralar banamı öyle geliyor.

• arkadaşlar casper minibook turbosunu nasıl aktive edebilirim.Turbo Boost böyle bir tuşu varmı yani casper minibook un nasıl akitive edebilirim yardıme edebilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.