Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet doğru drivermış. 45 dakkadır bağlıyım bi sorun yok. teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

evet doğru drivermış. 45 dakkadır bağlıyım bi sorun yok. teşekkürler arkadaşlar

geçmiş olsun sevindim düzeldiğine ;)

@bikurti
    rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 5 Ekim 2008; 0:05:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ufocu

Doğru drivers ı yüklemişsiniz. Bende bunu yükledikten sonra kopma problemim kalmadı. Hatta her ihtimale karşı bir İNTEL miniPCİ Wireless almıştım ama takmaya gerek kalmadı. Yedek olarak duracak.

Hocam sende amma masraf ettin :) yakında 320 GB Toshibayı görürüz sende :p
    Bu arada 1 GB uyumlu ram'i kaça aldın, birbe bu biosun vista yüklendiğinde theatre modu ortaya çıkıyormuş senin sistem kaldırır bi ara denesene ama sn scm yi yüklemen gerekicek yeni ikonları görüntülemen için linkini vermiştim..

quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

arkadaşlar bence ps2 çantasına bir şans verin ben 2 haftadır kullanmaktayım belki çok sık değil ama hem içine tam oturuyor ve öndeki cepte fazlasıyla eşya alıyor.

Arkadaşım güzel diyorsun bende çantayı beğendim ama Ankara diye Türkiye'nin en büyük köyünde yaşıorum burada onu bulabilmek bir sorun, kaça aldın onu olmadı bir havale yapayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 5 Ekim 2008; 0:59:56 >

• 25 Ytl ye aldım.
    yeri Taksimde İstabul disinda olanlar için irtibat numarasını verebilirim.
  • Arkadaşlar sayenizde mobee şu an canavar gibi. driver program falan herşey tamam. tabbiki 1 gb ram hariç. onuda takıcam yakında.
    Bu haliyle bide imaj alsak süper olcak. her ihtimale karşı
    Ama ben daha önce imaj işini hiç yapmadım, sanırım 2 program var. Acronis true image ve Norton ghost. Hangisini tavsiye edersiniz.
    Bunlar cd yada dvd roma mı imaj alıyo. d sürücüsüne yada usb ye alabilirmiyiz. ve sonra nerden boot edilcek?
  • quote:

Arkadaşlar sayenizde mobee şu an canavar gibi. driver program falan herşey tamam. tabbiki 1 gb ram hariç. onuda takıcam yakında.
    Ama ben daha önce imaj işini hiç yapmadım, sanırım 2 program var. Acronis true image ve Norton ghost. Hangisini tavsiye edersiniz.
    Bunlar cd yada dvd roma mı imaj alıyo. d sürücüsüne yada usb ye alabilirmiyiz. ve sonra nerden boot edilcek?

Ben Acronis'i tavsiye ederim zaten neredeyse tüm forumlarda resimli anlatımı mevcut (ecnebilerin dediği gibi "just google it" :) d sürücüsüne alman çok bir şey değiştirmeyecektir özellikle xp açılmadığı zaman sürücü bir işine yaramaz ;) ama önceden dediğim gibi bir micro cruser edinirsen veya sd card'ı ufak bir yazılımla bootable yaparsan image ordan yükleyebilirsin.. sanırım bikurti arkadaşımız bu konuda bilgili..

• ben norton ghost kullanıyorum memnunumda. Kısaca ghostan bahsedeyim yanlışlık olursa düzeltin arkadaşlar.
    Ghost kısaca fotoğraf çeker normalde bizler kurulum yaparken teker teker 101100 gibi yazdırırken ghost direk image alıyor ve onu istediğin zaman c: yada d: ye yapıştırıyor.

bence kesin kez kullan usb yoksa d: de durmasında fayda var.
    norton ghostun yenisi windows çalışırkende ghost alıyor eskiden dos tan yapmayı tercih ediyordum şimdi
    usb den boot ediyorum ve direk ghost yapıyorum adobe master collection,office 2007 full vb. programlar içindeyken 15 dak kuruyor.
    bu sayede istediğimi kurup baktımki windows saçmalıyorsa hemen dönüyorum. Tabi oyun ve benzeri şeyleri d ye kuruyorum yoksa ghost file şişer ama genede olur sadece cok fazla yer tutar.

usb den boot etmek için hp nin bir programını kullandım ama ofisteki bilgisayarda istersen pazartesi upload ederim.ghost kullanmaya karar verirsende detaylı olarak nasıl yapıcağını anlatırım. Navigate tin dediği gibi sen bi araştır ben çok uzun zamandır kullanıyorum belki daha iyisi vardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

quote:

Arkadaşlar sayenizde mobee şu an canavar gibi. driver program falan herşey tamam. tabbiki 1 gb ram hariç. onuda takıcam yakında.

Ben Acronis'i tavsiye ederim zaten neredeyse tüm forumlarda resimli anlatımı mevcut (ecnebilerin dediği gibi "just google it" :) d sürücüsüne alman çok bir şey değiştirmeyecektir özellikle xp açılmadığı zaman sürücü bir işine yaramaz ;) ama önceden dediğim gibi bir micro cruser edinirsen veya sd card'ı ufak bir yazılımla bootable yaparsan image ordan yükleyebilirsin.. sanırım bikurti arkadaşımız bu konuda bilgili..

acronis programını bende kullanıyorum,güzel bir program.yedeği D: ye almanın hiçbir sakıncası yok,yalnız akronis ile boot cd si hazırlamanız lazım,buda çok basit.sistem göçerse bu cd ile boot ediyorsunuz,acronis dos altında açılıyor ve D: deki yedeği geri yüklüyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

Hocam sende amma masraf ettin :) yakında 320 GB Toshibayı görürüz sende :p
    Bu arada 1 GB uyumlu ram'i kaça aldın, birbe bu biosun vista yüklendiğinde theatre modu ortaya çıkıyormuş senin sistem kaldırır bi ara denesene ama sn scm yi yüklemen gerekicek yeni ikonları görüntülemen için linkini vermiştim..

Valla çok masraf ettim sayılmaz

1 GB uyumlu ram olarak ben KİNGSTON 667 MHZ DDR2 SODİMM kullandım.
    İntel Wireless i de s a h i binden.com dan sadece 15 YTL ye aldım.( Takmaya gerek kalmadı kendi wirelessi mükemmel )
    320 Gb 2.5 " 7200 RPM 16 Mb Cashe Harddisk bulabilirsem neden olmasın

Vista 32 Bit Home Premium Dvd 'm iş yerimde. Sonra denerim tabiki neden olmasın ama bence XP daha uyumlu. Ben evdeki diğer bilgisayarlarda bile üst donanım olmasına rağmen hala XP kullanmaya devam ediyorum.
    Son SCM yi yükledim. Turbo onn ve off logoları dediğin gibi büyüdü ve daha görsel oldu.

Bu makine artık piyasada bulunsada daha çok kişiye burdan yardımımız dokunsa ama zor bulunuyor meret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 5 Ekim 2008; 13:53:29 >

• Arkadaşlar teşekkürler. yedek alma konusunda söylediklerinizi dikkate alacağım.

Bende sizinle bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz datron mobee 1024x600 çözünürlüğe sahip. Yatayda çözünürlük yeterli iken dikeyde az. Birçok sitenin 1024x768 çözünürlüğe göre hazırlandığını biliyoruz. Bende İnternet gezintilerim sırasında dikeydeki düşük çözünürlükten rahatsız oldum. F11 e basıp tam ekran gezmeyede alışamadım nedense.
    Gezinti ekranımı nasıl genişleteceğimi düşündüm. Ve bir Firefox kullanıcısı olarak çözümü yine Firefoxta buldum.
    Resimlere bakınız

Firefox:
     Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

Resmin orjinal boyu:https://store.donanimhaber.com/6f/c1/e4/6fc1e4d92cb6542b8807d2d882dcdd5e.jpg

Explorer:

Resmin orjinal boyu:https://store.donanimhaber.com/e2/43/c0/e243c0b6cb6951f3412e63643600ab84.jpg

Dikkat ederseniz tablarda dahil firefoxta üst kısım 2 satıra düştü
    explorer da ise 3 satır.
    Bu şekilde ayarladıktan sonra farkedilir derecede genişledi gezinti yaptığım siteler.
    İlgilenirseniz anlatayım nasıl yaptığımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 5 Ekim 2008; 13:16:43 >

• firefox için eklenti falanmı yükledın bende denedım 2 satıra düşüremedım..Yardımcı olursan sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 5 Ekim 2008; 16:09:59 >
  • Aynı şekilde bende merak ediyorum benim de ihtiyacım var.
  • arkadaşlar anladığım kadarıyla mobee asus u sadece sağ shift tuşuyla bile döver. En lazım sağ shift tuşu ufacık asus ta.

yanlız son bi nokta var. mobee nin webcam i kaç megapixel? görüntüsü nasıl. megapixel de bi yere kadar ama asus ta 1.3 mp. Eğer aynıysa tek sorun mobee nin vistayla gelmesi gözüküyo bu durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Redalert2

arkadaşlar anladığım kadarıyla mobee asus u sadece sağ shift tuşuyla bile döver. En lazım sağ shift tuşu ufacık asus ta.

yanlız son bi nokta var. mobee nin webcam i kaç megapixel? görüntüsü nasıl. megapixel de bi yere kadar ama asus ta 1.3 mp. Eğer aynıysa tek sorun mobee nin vistayla gelmesi gözüküyo bu durumda.

DATRON MOBEE dede 1.3 Mp webcam var ve gayet başarılı.

Ayrıca bu makinede REDALERT 2 de çok rahat çalışıyor

Dolara bağlı olarak olsa gerek ürün bazı satış sitelerinde satışta mevcut ama fiyatı baya bir uçmuş. Ben 740 YTL ye almıştım.
    Şimdi 792 YTL olarak satışta

http://www.hepsibudukkanda.com/urun_detay.asp?pid=12439
    http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=113788

• quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}
    firefox için eklenti falanmı yükledın bende denedım 2 satıra düşüremedım..Yardımcı olursan sevınırım

Arkadaşlar önce Tiny menü isimli minik firefox eklentisini indiriyoruz
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1455

Böylece dosya düzen görünüm geçmiş.... sekmelerinin bulunduğu menüyü küçülterek Menü yazısı altına indiriyoruz. Şöyle yani:

Daha sonra Durdur ve yenile butonunun olduğu yere sağ tıklayarak özelleştir diyoruz.

Sonra üst kısımdan istediğimiz bölümü (adres çubuğu dahil) istediğimiz yere sürükle bırak yöntemiyle çekerek düzenliyoruz.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu

• explorerda da menü çubuğunu kaldırdığınız zaman aynı şey olmuyormu ctrl ye basıp mouse tan rollerı geri ittirip ekranı ufaltabilirsinde noqturno bu şekilde de denedinmi ?

• Ayrıca windows "görev çubuğunu otomatik olarak gizle" yaparsanız daha fazla alan kazanırsınız
  • Bikurti@ haklısın elbette mümkündür, ama ben menü çubuğunu kaldırmadım, Firefoxta sadece topladım bi araya. Ayrıca ben explorer a yıllardır ısınamamış bir adamım. Firofoxta sorun çıkaran 1-2 site dışında asla kullanmam. Hazetmem hatta nefret ederim Önerin için teşekkürler. Eminim explorer sevenler için faydalı olacaktır

uzay_üssü_alfa@ hocam: Ben hiçbirşey gizli kalmasın fikrine sahip bir adamım
  • quote:

uzay_üssü_alfa@ hocam: Ben hiçbirşey gizli kalmasın fikrine sahip bir adamım

valla dikey 600 piksel çözünürlükte bırakta gizli kalsın o çubuk
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.