Şimdi Ara

Dava kararı hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, babama ait basit yaralamalı trafik kazası davasında hakim bir ceza çıkmadı demiş. Fakat 1500 TL ceza yazıyor dava kararında. Ödemesi gerekiyor mu yoksa 5 yıl süresince suça karışırsa mı ödeyecek? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iron nick -- 21 Temmuz 2019; 4:44:45 >

• 5 yıl süresince suç işlerse ödeyecek
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, düşündüğüm ve temenni ettiğim gibiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iron nick -- 28 Haziran 2019; 23:7:3 >
  • Siz genede bir ceza avukatına gösterin kararı.. Ödenmezse hapis cezasına ihtarı var!.
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    O maddenin altında HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA, 5 YIL SÜRE İLE DENETİME TABİ TUTULMASINA, suç işlememesi halinde kamu davasının DÜŞÜRÜLMESİNE KARAR VERİLMESİ o kastettiğiniz maddeyi geri bırakmış olur diye yorumlamıştım ben kendimce. Forumdan da tasdik eder yorum alınca unuttum açıkçası bu davayı içime kurt düştü şimdi bir sordurayım o zaman adam 1500 lira için sıkıntı çekmesin.
  • Evet HAGB yazıyor. Yorumunuzda haklı da olabilirsiniz.. Lakin, hem hükmün açıklanması kararı, hem hapis cezası verilmesi ve onun paraya çevirmesi ve bunun yazılması çok çelişik bir karar metni. Ben de bu yüzden ceza avukatına danışmasının uygun olacağını belirttim. Kamucu yorumlayana güven olmaz. Dediğiniz gibi 1500 lira için değmez işi sağlama bağlamak, bir uzmandan görüş almak en iyi yol bence..

quote:

Para cezaları ise; ertelenemez, koşullu salıverilmeye konu edilemez, ödenmediği takdirde hükümlünün para cezasının gün karşılığı olarak kamuya yararlı işte çalıştırılması veya tazyik hapsine dönüştürülmesi gündeme gelir.

Hukuk dikkatlinin sanatıdır!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 4 Temmuz 2019; 10:48:49 >

• Bunu hukuk fakültesi 4. Sınıf öğrencisine sorsanız onlar da cevaplar ,dert edilecek bir şey yok. Karar metni çelişik değil aksine gayet net .
    Hakim ilk verdiği kararını.. En alttaki paragraf kararı ile şerh etmiş, karmaşıklaştırmış. Biz de suç yok! Çeliştiren videoya göre yargıç!

bkz; https://www.youtube.com/watch?v=2ThrVIYSpvM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 4 Temmuz 2019; 15:51:31 >
  • Konuyla alakasız uzun cevabinizdan icinizin bayağı dolu olduğunu anlıyorum. Burası bir forumdan ibaret siyaset arenası değil. Hukukculugumuza laf ederken bir o kadar da kibarsiniz !!!! Herkes iyi hukukçu olamayabilir fakat iyi insan olmanın önünde bir engel yok. Ben zahmet edip videoyu izledim attığınız yazıyı da okudum.

Ersan hoca bunun görüş ayrılığına dayandığını belirtmiş. Farklı doktrinler olması gayet mümkün. Hapis cezasına hagb verirsek sonrasında hükmü açıklarken adli para cezası verme imkanımız yok bu sebeple farklı bir görüş taşımak da hukukun parçasıdır. Saygılar.
    Af edersiniz, sizin(şahsınızın) hukukçuluğunuza laf etmiyorum, sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu,

quote:

Adli para cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilir mi?
    Adli para cezası, doğrudan verilebileceği gibi hapis cezasından da çevrilebilen bir yaptırımdır. Yargılamanın sonucunda sanık hakkında sadece adli para cezası veya hapis cezası ile birlikte adli para cezası verilmiş ise bu para cezası hakkında da HAGB kararı verilebilir. Ancak hapis cezasından çevrilen adli para cezaları için hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi mümkün değildir.http://www.bireyselbasvuru.com.tr/hukmun-aciklanmasinin-geri-birakilmasi-hagb-cmk-231/

Sanırım soruya cevabı yukarıdaki alıntı karşılıyor. Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 4 Temmuz 2019; 16:29:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.