Şimdi Ara

İlk ve acil yardım (paramedik) hakkında yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
26.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lisede tıbbi Laboratuvar teknisyenligi okuduktan sonra yıllarca tek bir odada akşama kadar oturarak çalışmak istemediğim için üniversitede ilk ve acil yardım bölümüne geçtim, bölüm Hakkında biraz araştırma yaptım ancak hala tam emin olamadığım bazı şeyler var onları sormak istiyorum
    -24 saat nöbet tuttuktan sonra 72 saat mi dinlenme var yoksa 48 saat mi?
    -24 saat nöbet kaldırılacak diyorlar doğru mu? Eğer doğruysa 16 saat nöbete kaç saat dinlenme veriyorlar?
    -Yıpranma payı var mı? Varsa nasıl işliyor?
    -Paramediklerin maaşları ne kadar devlette çalışırken, malum lisede att okuyup ünide paramedik okuyunca maaşta artış oluyor, biz paramedik bitirip de dgs ile 4 yıla tamamlarsak onda da maaş artışı oluyor mu olursa toplam maaş ne kadar oluyor?
    -Dgsden Hemşireliğe ve sağlık kurumları yönetimi gibi bir bölüme geçiş yapma hakkı var, hangisine geçmem daha iyi olur?
    -Kaç sene çalıştıktan sonra tayin isteme hakkımız oluyor ve tayin istediğimizde gidiş kolay mı yoksa zorluk çıkarıyorlar mi?
    Arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra merak ettiğim başka bir şey olursa sorarım yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Hakkında Bilgilendirici Metin

Paramediklik Eğitimi

Paramedik olmak için lisanslı bir paramediklik programını tamamlamalısın. Bu programlar genellikle iki ila dört yıl sürer ve teorik dersleri ve klinik rotasyonları içerir. Paramediklik dersleri zorlu olabilir, ancak hevesli ve çalışkan öğrenciler başarı sağlayabilir.

ATT Ataması

Paramediklik mezunları, Sağlık Bakanlığı tarafından Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak atanır. ATT ataması genellikle rekabetçidir ve atama almak için yüksek not ortalaması ve güçlü özgeçmiş gerekir.

Paramediklerin Memnuniyeti

Çoğu paramedik, işlerinden memnun olduğunu bildirir. İnsanlara yardım etme ve fark yaratma fırsatı sunan ödüllendirici bir kariyerdir. Ancak, iş stresli ve zorlu olabilir ve vardiyalı çalışma saatleri kişisel yaşamı etkileyebilir.

Paramedik Okuma Zorluğu

Paramediklik okumak zorlu ama tatmin edici bir deneyimdir. Programlar akademik olarak zorludur ve öğrencilerden özveri ve çalışma isteği gerektirir. Bununla birlikte, paramediklik alanına olan tutkun ve motivasyonun zorlukların üstesinden gelmene yardımcı olacaktır.

İlk ve Acil Yardım Önü Açık Mı?

İlk ve acil yardım alanında????ları geniştir. Paramediklere hastanelerde, ambulans şirketlerinde, itfaiye teşkilatlarında ve diğer acil durum hizmetlerinde ihtiyaç duyulmaktadır. Nitelikli paramedikler için iş imkanları açıktır.

Sonuç

Paramediklik, insanlara yardım etmek ve acil durumlarda yaşam kurtarmak isteyen kişiler için ödüllendirici bir kariyerdir. Paramediklik eğitimi zorlu olsa da, gayretli ve kararlı öğrenciler başarılı olabilir. Paramediklik mesleği, çalışma fırsatları ve kişisel tatmin açısından geniş olanaklar sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O kadar yazdık yav cevap yok mu

• Att okuyorum, 24 saat nöbetten sonra 72 saat dinlenme var. Yıpranma payı nöbet usulü çalışan hemşireler için var ama attler için var mı onu bilmiyorum. Dgs ile geçilebilecek en iyi bölüme geçmişin ataması açık. Paramedikleri kadrolu değilde sözleşmeli alıyorlar gittiğin yerde 10 yıl çakılısın ama atandığın yerde 1 sene çalıştıktan sonra kadroluya geçer tayinini istersin bildiklerim bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Claudio Marchisio

Att okuyorum, 24 saat nöbetten sonra 72 saat dinlenme var. Yıpranma payı nöbet usulü çalışan hemşireler için var ama attler için var mı onu bilmiyorum. Dgs ile geçilebilecek en iyi bölüme geçmişin ataması açık. Paramedikleri kadrolu değilde sözleşmeli alıyorlar gittiğin yerde 10 yıl çakılısın ama atandığın yerde 1 sene çalıştıktan sonra kadroluya geçer tayinini istersin bildiklerim bu kadar

Hocam bi yanlış anlaşılma oldu sanırım paramedikler şu An açığı olan bir meslek dalı, ataması en çok yapılan mesleklerden birisi. Ayrıca dgs ile şu An bi yere geçmedim, sınavsız geçişle geçtim dgsyi ilerisi için soruyorum

• Düzeltelim ozaman, sınavsız geçişle en iyi yere geçmişin.

• quote:

Düzeltelim ozaman, sınavsız geçişle en iyi yere geçmişin.

Peki ya diğer sorularla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cannurkars

quote:

Malesef, ama forumda bildiğim tek att yi çağırayım. Belki cevaplar. @spidermanisokanorumcek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ve ACİL YARDIM OKUMAYIN
    9 yıl önce açıldı
    Tıp tercihi hakkında acil yardım!!!
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Malesef, ama forumda bildiğim tek att yi çağırayım. Belki cevaplar. @spidermanisokanorumcek

Valla iyi olur saolun :)

• Arkadaşlar bu arada yeni bir soru geldi aklıma, Türkiye'den paramedik olarak mezun olduktan sonra hangi ülkelerde çalışabiliyoruz? Bildiğim kadarıyla Amerika gibi yerlerde çalışmak için o ülkede okumuş olmak gerekiyor. Buna gerek olmayan ülkeler hangileri acaba?

• Gerçekten zor(rezil) bir iş Allah yardım etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nafakacı Mario

Gerçekten zor(rezil) bir iş Allah yardım etsin.

İşin zorluklarını biliyorum bilerek isteyerek bu işi seçtim benim açımdan sorun yok :)

• Cevap verecek olan yok mu?

• Hocam att arkadaşı konuya çağırmıştık burda banı olduğu için yazamadı. Pmden yazdığını paylaşıyorum

quote:

Hocam banim olduğu için cevap yazamıyorum

Att paramedik mesai saatleri ilden ile değişebiliyor . Eğer hastane ise 24 saat nöbet yasak . Ama cogu hastanede devam ediyor bu olay çünkü it iti ısırmaz mantığı devlet ses çıkarmıyor . Istasyonlar da ise genellikle 24 saat çalış 72 saat dinlen fakat bazı yerler de 12/36 uygulanıyor ..att maaşı 2300 paramedic 2700 . Hastaneler De donerle birlikte bu fiyat artıyor
    arkadasa dgs ile lisans tavsiye ederim . Paramedik ve att nin puanlari yükseliyor artık. Cunku yeni Bölümler ve mezunları cok ama emeklisi yok. O yüzden 2 4 sene arası devlet att ve paramedige doyacak ve almayacak ama hemşirelikte emekli cok olduğu için alim olmaz . Lisans Hemşireleri suan paramedikden daha rahat atanıyor . Ayriyetten hemşirelikte yükselme muhabbeti var fakat att de yok . Kazanabiliyorsa lisans olmazsa da paramedik olsun derim arkadasa
    Saygılar

• quote:

Hocam att arkadaşı konuya çağırmıştık burda banı olduğu için yazamadı. Pmden yazdığını paylaşıyorum

quote:

Hocam banim olduğu için cevap yazamıyorum

Att paramedik mesai saatleri ilden ile değişebiliyor . Eğer hastane ise 24 saat nöbet yasak . Ama cogu hastanede devam ediyor bu olay çünkü it iti ısırmaz mantığı devlet ses çıkarmıyor . Istasyonlar da ise genellikle 24 saat çalış 72 saat dinlen fakat bazı yerler de 12/36 uygulanıyor ..att maaşı 2300 paramedic 2700 . Hastaneler De donerle birlikte bu fiyat artıyor
    arkadasa dgs ile lisans tavsiye ederim . Paramedik ve att nin puanlari yükseliyor artık. Cunku yeni Bölümler ve mezunları cok ama emeklisi yok. O yüzden 2 4 sene arası devlet att ve paramedige doyacak ve almayacak ama hemşirelikte emekli cok olduğu için alim olmaz . Lisans Hemşireleri suan paramedikden daha rahat atanıyor . Ayriyetten hemşirelikte yükselme muhabbeti var fakat att de yok . Kazanabiliyorsa lisans olmazsa da paramedik olsun derim arkadasa
    Saygılar

arkadaşa ilgisi için çok teşekkür ederim, bir çok sorumu cevaplamış, ayriyeten hiç çalışmadan bu seneki kpssden 70 aldım, yani 2 sene sonra çalışarak 75 veya daha yüksek bir puan alacağımı tahmin ediyorum ki paramedik atamaları için yeterli bir puan. yani yerleşmede problem yok gibi görünüyor şu an. önceki mesajlarda da söylediğim gibi paramedik mesleğini çok araştırdım ve mesleğe kendi isteğimle gittiğim için yükselememek çok da problem değil. cevaplar için tekrar teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :)

• Arkadaşa ben de teşekkür edeyim burdan. 79 aldım bende lise 3. Sınıfım. Olayın farkına varıp son 1 ay çalıştım bu çalışma 79 aldırdı bana. 2016 yılı yaz ataması olursa yeterli bir puan gibi. Kazai rüşt alıp atanırım inşallah. Atanamassam 2016 KPSS'ye çalışır bir yandan da paramedik okurum. Size de başarılar dilerim eğitim ve çalışma hayatınızda

• Bende spider'a bi soru sorayım bare :D Ameliyathane Hizmetleri okuyorum ilk dönem ygs ile ilk ve acil yardıma geçsem sıkıntı çıkarmı 2 sene olan okulun 1.5 senesini bölümde okuyacağım ve smyo mezunu değilim
  • quote:

Arkadaşa ben de teşekkür edeyim burdan. 79 aldım bende lise 3. Sınıfım. Olayın farkına varıp son 1 ay çalıştım bu çalışma 79 aldırdı bana. 2016 yılı yaz ataması olursa yeterli bir puan gibi. Kazai rüşt alıp atanırım inşallah. Atanamassam 2016 KPSS'ye çalışır bir yandan da paramedik okurum. Size de başarılar dilerim eğitim ve çalışma hayatınızda

çok teşekkürler size de inşallah
  • Claudio Marchisio kullanıcısına yanıt
    hocam ben tıbbi görüntüleme düşünüyorumda att zor bir iş değilmi aynı şekilde paramedik ne farkları var? kaldıramama durumu olabilir diye tercih etmedim ayda kaç gün çalışıyorsunuz nöbet usulünden
  • Hocam ben henüz çalışmıyorum ama elimden geldiği kadar yaptığım stajlardan gördüklerimi vs anlatayım.
    Öncelikle att paramediğin altıdır. Paramedik doğum yaptırıp ilaç yazabilir ve defibrilatör kullanma yetkisine sahiptir, kısaca paramedik ambulansın doktoru, att de o doktorun hemşireleri gibi düşün, iş şartları güzel, eğer ambulansta çalışırsan 24 saat çalışıp 72 saat dinlenirsin, ama hastane içinde çalışırsan ne zaman eleman eksik olursa çağırırlar çalışma saatlerin belli olmaz.
    Kaldıramama konusuna gelirsek de Evet herkesin kaldırabileceği bir şey degil. Önünde insanlar ölecek, üstüne kusacaklar, kolu bacağı kopan insanlarla uğraşacaksın vs. Şimdiye kadar bizim hastaneye gelen hastalardan 3 kişi öldü. Birine ben kalp masajı yapmıştım hatta öldükten sonra, onun dışında iki çocuk babası genç biri de bizim orda hastanede öldü. Yükü kaldıramayıp ağlayan arkadaşlarım da oldu, kimi zaman intihar eden kızın pansuman bölümünde bileklerini diktigim de, yani kısaca bu işi yaparken sürekli bi aksiyon içindesin, sağlam mide, sağlam irade, sabır, dayanıklılık ve büyük oranda ruhsuz biri olmak gerekiyor. Yoksa diğer türlü işin zor.

• quote:

Arkadaşlar lisede tıbbi Laboratuvar teknisyenligi okuduktan sonra yıllarca tek bir odada akşama kadar oturarak çalışmak istemediğim için üniversitede ilk ve acil yardım bölümüne geçtim, bölüm Hakkında biraz araştırma yaptım ancak hala tam emin olamadığım bazı şeyler var onları sormak istiyorum
    -24 saat nöbet tuttuktan sonra 72 saat mi dinlenme var yoksa 48 saat mi?
    -24 saat nöbet kaldırılacak diyorlar doğru mu? Eğer doğruysa 16 saat nöbete kaç saat dinlenme veriyorlar?
    -Yıpranma payı var mı? Varsa nasıl işliyor?
    -Paramediklerin maaşları ne kadar devlette çalışırken, malum lisede att okuyup ünide paramedik okuyunca maaşta artış oluyor, biz paramedik bitirip de dgs ile 4 yıla tamamlarsak onda da maaş artışı oluyor mu olursa toplam maaş ne kadar oluyor?
    -Dgsden Hemşireliğe ve sağlık kurumları yönetimi gibi bir bölüme geçiş yapma hakkı var, hangisine geçmem daha iyi olur?
    -Kaç sene çalıştıktan sonra tayin isteme hakkımız oluyor ve tayin istediğimizde gidiş kolay mı yoksa zorluk çıkarıyorlar mi?
    Arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra merak ettiğim başka bir şey olursa sorarım yine

ı need medic

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.