Şimdi Ara

daxom hermatik şohben sizce nasıl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
49.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Eve yeni daxom ukdax 11 st hermetik şofben aldık. Ama su sıcaklığı sabit durmuyor. 40 derece ayarlıyorum , yavaş yavaş 50 derecelere yaklaşıyor. MUsluğu az açınca genellikle böyle oluyor. Bu sefer ılıştırmak için soğuk su açınca su iyice soğuyor. Sonra tekrar ateşleyip suyu ısıtmaya çalışıyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba
  • sinan8439 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kombi ve şofben türü kullanım suyu ısıtma fonksiyonu olan cihazların teknik tablolarında belirtilen minimum su debileri vardır.Bu miktarlar cihazdan cihaza değişmekle birlikte genellikle 2,5-3 litre/dakika civarıdır. Dakikada 2,5-3 litre su alırken, kombi/şofben üzerinden suyu 35-40C yapsanız da musluktan akan su 60-70C'yi bulabilir. Zira bu cihazlar belirli bir debi-sıcaklık grafiğine göre sıcak su üretirler. İdeal sıcaklık olan 40C derecede su almanın tek yolu, sıcak taraftan akan suyun dakikada en az 5-6 litre olması ve soğuk tarafı hiç kullanmamaktır...
    Yeni nesil bazı premiks yoğuşmalı kombilerde minimum ısıl güçler 5-6kW veya altında olduğundan daha düşük debilerde (3-4lt/dk gibi) sabit sıcaklıkta su almak mümkün.
    Şofbenlerde ise şimdilik 5-6lt/dk debiyi bulmak gerekiyor...
  • 2012 senesinde eca hermetik şofben(sıfır) takdırdım sıfır evin tum su tesısatı ve vanalarda sıfır ( eca ) takıldı
    takıldığı gunden bu yana su bı ısınıyor 10 dakk sonra soğuyor sonra gene ısınıyordu
    2 kere servis cağırdım su debisinden dediler sonra dedım napcaz dedıler tesısat gırısısne reguletor takacaksın 110 tl verıp eca marka regulator takdırdım sonra debıyı sabıt ayarladılar ama problem gene devam ettı
    servis çağırdık dedıler duş başlığındandır gittik 70 tl ye eca marka duş başlığı alıp takdırdık toplam 180 tl harcadık sonuç:
    elde var sıfır bırde uzerine sofben canı sıkılınca arıza vermeye başladı servısı aradım 2-3 kere reset (hızlıca) getırıp tekrar yapın dedıler en son saat sabah 6da yıkanırken gene arızaya geçtı saat sabahın 6sında bornozumla kafamda şampunala balkonlarda makınaya reset atmayla uğraştım.
    dayanamadım aradım yetkılı servıslerını ağzıma gelenı soyledım ( daha evvel gelıp değiştirip test edeceklerını soyledıler ama ne gelen nede gıden oldu)
    gene servıs geldı bu sefer servısın yanında problem cıkarmadı servıs gıttı.
    dedıler dereceyı mınımuma getırın oyle kullanırın soğuk suyla ılıklaştırmayın bu seferde 41 dereceye gelıyor ama gene soğuk su açmak gerekmekte gene aynı problem devam edecek yarın oburgun.
    bu 3. defa servıs actırdım .
    doğalgazı yapan makına muhendısı sıra arkadasım sofbenıde onun tavsıyesıyle alıp ona takdırdım ama oda pişman oldu bende .şimdi şofbeni geri verip paramı eca adan almaya çalışıyorum.
    bundan önce eca elektrklı sofben kullanıyordum hıc bır probelem yaşamamıştım ve eca yıda cok sevrdım artema yerıne evdekı tum bataryaları emnıyet ve çamaşır makınası dahil hep eca alıp taktım ama bu saatten sonra ecadan uzak ara kaçarım.
    bu daxomlar sabıt sıcak su demekte ama bır hıle olarakta dusuk sıcaklıkta demekte
    kullanıpta memnun olan varmı gercekten çin malı diyerek almamıştım gıttım 250 tl fazla para verıp eca almıştım şuan bin pişmanım.

• 7 sene kadar önce site bacalarının inşa hatası nedeniyle hermetik şofen almam gerekti . Benim için ilk görüşte aşktı Daxom 11 Lt Ukdax-10WT O gün bu gündür servisin yüzünü görmedim Arada sırada E3 ( fan arızası ) arızası veriyor . Genelde kapatıp açınca düzeliyor. Anladığım kadarı ile temiz ( ve kirli ) hava bacası direkt rüzgarı karşıdan aldığında çalışmakta sıkıntı yaşıyor. Velhasılı kelam klasik sözdür Elektronik ,Araba ,Kadın şans işidir bunun haricinde Daxom' mutlu bir birlikteliğimiz oldu. Bunu bir tavsiye olarak kabul ederseniz .Tavsiye ederim.

• Biz yaklaşık 2,5 yıl önce Kendimize ait 20 dairelik binamıza 20 adet DAXOM şofben aldık. 2 yıl garantiliydi ama cihazlar takıldıktan 2 ay sonra hepsi tek tek arızalanmaya başladı. servis 2 günde bir bizim binadaydı. 3 ay içinde 20 şofbenden 18 tanesi arızalandı. garantide olduğu için hep servis geçici çözümlerle garanti süresinin dolmasını bekledi. garanti süresi dolduğunda aradığımızda gelip bakımını yapacağız 350 TL kabul ederseniz öyle geleyim dedi. 500 tl ye aldığımız DAXOM ları garanti süresi dolar dolmaz 350 Tl ödemek zorunda bırakıldık. tabiikide ona ödeyeceğim 350 Tl ye 500 tl verir sıfır alırım diye düşündüm. Yani işin özeti 20 tane DAXOM şofbeni 2 yıl sonunda 19 tanesini çöpe atmak zorunda kaldık. Siz siz olun DAXOM markasından uzak durun..
  • Bizim evdede daxom hermetik 12L şofben var ve 4-5 yıldır kullanıyoruz hiç bir arıza vermemişti bugüne kadar önceden elektrikli ani su ısıtıcısı kullanıyorduk ama daxom dan çok memnunuz bütün musluklardan sıcak su gelmesi ve sıcaklığın sabit kalması çok güzel bir şey özellikle soğuk kış sabahında duş yapmak kolaylaşıyor netice itibariyle ateşleme yok şu anda şofben de servisle görüştüm gelip kontrol edicekler küçük bir balkona sahip olanlar ve bütçesini düşünenler için harika bir ürün yıllardır kullanıyoruz ilk arızasını verdi o kadarda olucak artık yani tavsiye ederim;

İyi Günler.
  • daxsom hermetik şofben piyasada fazla parçası bulunmayan sofben bence uzak dur:)
  • daxom markası ve ürünlerine verilen para milli servete zarardır hepsi çin malıdır burda etiket basılıyor
  • yaklasık 8 sene önce ben demirdkm hermetik aldım.aynı zamanda kaynanam daxom aldı arada fiyat farkı ne kadar hatırlamıyorum ama 200 tl idi galiba. daxom 3-- 4 sene sonra sorun cıkarmaya basladı.bügün sofben nerdeyse yanıyormus.cok basarısız bir marka.belki sansına iyi cıkan vardır ama demirdökümden şaşmayın... ya da bilinen markalardan çünkü beklenen performans verilen paraya göre oluyor..deneyimlerimi paylaştım
  • Evet söylenen tüm yorumlar doğru ama iki defa eşanjör degistirdim. Eşanjör demek sofbenin kazanı demek. 1 sene de eşanjoru deliniyor.
    Çekirdek bir aile de bu oluyorsa gerisini siz düşünün.

Kullanıma gelince eğer ben kisa sureli kullanirim diyorsaniz yani el yikamak vs gibi bu sofbenden uzak durun. Senede bir esanjor denilen parcayi degistirirsiniz. 235 TL!!!

Ben sene de 235 TL verdikten sonra bana ne çok guzel su ısıtmasından.

Katılmayan arkadaşlar, nasıl kullandın da delindi diyen arkadaşlar buyursunlar kullansınlar!!!

Servis elimde en az 80 tane patlak esanjor var dedi. Yapimi yok atip yenisini takiyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekimn aylarında buralarda şofben araştırıyodum ve sonunda Daxom almıştım,

Benim gördüğüm çok sesli çalışıyo- yattığınız odadaysa ve de uykusu hafif biriyseniz gece zırt pırt uyandırıyo sizi...

Bozulma olaylarına daha şahit olmadım.3-4 sene kullanayım yeter.
  • Biz yaklaşık 6 yıldır kullaniyoruz. Sabit sicaklikta saatlerce su alabilirsiniz. Mutfakta kullandigimiz icin ses sıkıntısı var diyemem. Ancak 6 yılda en ufak problem yasamadik. Hatta baglı olduğu duvarda inanilmaz soguk olur gece. Asırı soguklarda kendi kendine calisip dondan koruyor kendini

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfunerdogann

Biz yaklaşık 6 yıldır kullaniyoruz. Sabit sicaklikta saatlerce su alabilirsiniz. Mutfakta kullandigimiz icin ses sıkıntısı var diyemem. Ancak 6 yılda en ufak problem yasamadik. Hatta baglı olduğu duvarda inanilmaz soguk olur gece. Asırı soguklarda kendi kendine calisip dondan koruyor kendini

yine ümraniyeden bir daxom çalışanı üye olup yorum yapmış her zaman olduğu gibi daxom eşittir çin malı çöp miillli servete zararr
  • Kayseride yasiyorum ailemle yasayan bir universite ogrencisiyim isterseniz kimlik bilgilerimi vereyim.

• gerek yok yeterli, bu kadarı
  • tarih söyleyim 2014 ekim ayında daxom aldım bana tavsiye eden arkadaşlar biri 2 sene biri 4 senedir kullanıyor ben yaklaşık 10 aydır kullanıyorum sorun yaşamadım. mutfakta takılı ilk ateşlemede biraz ses var sonra sesi gittikçe azalıyor sessiz diyebilirim . bizimle beraber komşularım goldtherm diye bir marka aldılar hem yapısı büyük hemde sıcak su yetiştirememesinden şikayetçiler.
  • 3 aydan fazladır kullanıyorum. 12lt aldım şimdilik çok memnunum.
  • arkadaşlar boşuna debelenmeyin cihaz çöp insanların parasına yazık
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    valla rikse girdim, sabit su sıcaklığı yok diğerlerinde yoksa markayı çok sevdiğimden değil. Özellikle sabit su sıcaklığından memnunum.
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Sizin Daxom'u cihazı tavsiye ettiğiniz mesajda var. Hangisi doğru?.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.