Şimdi Ara

dayanikli dslr makina tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecende elime canon 760d dslr makina gecti biraz kurcaladim merakla. Bu makinalari anca dugunlerde gorurdum cunku. Sagini solunu oynarken baktim zevkli bisey bi tane alayim dedim sordum sorusturdum cok kıl tuy seylerle ugrastirdilar sevgili arkadaslar ben istiyorum ki soyle su toz tuy kıl kımıl gecirmeyen dayanikli 20mpx biseyler bakayim ama pek terimleri bilmedigimden beceremedim tavsiyelerinize ihtiyacim var hem gunluk hem hobi amacli 20 25mpx su toz kül yutmayan hersey dahil 2000tl bir oyuncak bakiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pentax in cogu makinesi ve bazi lensleri toz, su vs gecirmez. 2 . el dusunurseniz sahibinden.comda 1500 liralara k5 IIs ler var. On numara cihazdir.

Daha ucuzlar da var. K30, k50, k5, k20d vs.

Nikonda toz su gecirmeyen modeller 2000 liranin epey uzerinde gibi.

Sifir dusunuyorsaniz o paraya oyle bir cihaz var mi bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentax in cogu makinesi ve bazi lensleri toz, su vs gecirmez. 2 . el dusunurseniz sahibinden.comda 1500 liralara k5 IIs ler var. On numara cihazdir.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSLR makinelerin hiçbirisi kıl tüy toz geçirmez.

şu marka geçirmiyor, bu marka hiç geçirmiyor gibi şeyler bence anlamsız.

sahip olduğun DSLR'ı, kitapçığında anlatılan optimum koşullarda kullanırsan, gövdesinin içine kıl toz tüy girmez. kabaca diyebilirimki, gövde üzerindeki tüm delikler, kıl tüy ve toz girmesin diye olabildiğince izole edilmiştir.

1 tanesi hariç. bu 1 tane delik de, kıl toz ve tüy'ün problem yaratacağı yerdedir. bu delik, lensin takıldığı deliktir.

DSLR kullanıyorsan ve lens değiştiriyorsan, o kıl, tüy ve toz o gövdeye hem de sensörün olduğu bölgeye girer.

kıl tüy toz ile uğraşmamak için yapabileceklerin, lensi 1 defa takmak ve bir daha ne olursa olsun hiç çıkarmamak yada DSLR yerine, lensi çıkmayan DSLR like olarak da adlandırılan makinelerden birini almak olabilir.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Su geçirmeyenler var. Fuji nin su geçirmeyen gövdesi ve lensi alınıp gönül rahatlığı ile fırtınada foto çekilebiliyor. Ama fiyatları ucuz değil.

http://admiringlight.com/blog/review-fujifilm-fujinon-xf-18-135mm-f3-5-5-6-r-lm-ois-wr/

Aksiyon kamerası tarzı birçok seçenek de var.

https://www.ephotozine.com/article/top-10-best-waterproof-tough-cameras-2017-17302

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Fuji'den verdiğin örnek, su geçirmeye dayanıklı lens incelemesi.

ikinci linktekiler, benim anladığım kadarıyla, 15 - 30m arasında su geçirmezlik özelliğine sahip, kullanım amaçları arasında su içinde çekim de olan, compact sınıf makineler. gopro'lar, sony action cam'ler de var bunlara ek olarak.

Konuyu açan arkadaşın yazdığından anladığım, Canon 760 gibi bir makine olsun ama içine kıl tüy girdi derdi çok olmasın. yanlış anlamış olabilirim.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Tabii siz de haklısınız.

"su toz tuy kıl" demiş. Ben de su geçirmeze örnek verdim.

Dediğiniz gibi, lens çıkarıp takacaksanız her makina dış etkenlere karşı sıkıntılı.

Soruyu soran arkadaş tam bilmediği için genel bir soru sormuş, biz de her açıdan cevaplamış olduk :)

O arkadaş olmasa bile daha sonra google dan filan gelenler için faydalı olabilir bu başlık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.