Şimdi Ara

DayZ [ANA KONU] (304. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.149
Cevap
65
Favori
235.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok mu hiç bir Türk server'ı falan? Olmazsa biz kuralım?
  • Maalesef öldü...

Bu derece potansiyele sahip, bu derece oyuncu kitlesine ulaşan bir oyunun nasıl geliştirilemediğini izledik 5 sene içinde. Beta'ya 5. senesinde ancak geçebilen bir oyundan bahsediyoruz, dile kolay...

Bundan sonra ne getirseler, zaten bir başka oyunda hali hazırda olan bir özellik olacak. Çünkü artık öncü değiller.

Ne zaman Bohemia Interactive'in mühendis ekibinin yardımını reddettiler, işler sarpa sardı. İşin ilginç kısmı da bu yardım teklifini kabul etmeyen, DayZ'nin baş sorumlusu Dean Hall de görevden ayrıldı.

Halbuki ortada Arma 3'ü yapan ekibin yardımı söz konusuydu. Arma 3 oynayanlar, özellikle de Exile Mod oynayanlar zaten DayZ SA'na kolay kolay dönmez. O kitle dönmediği sürece de DayZ tekrar canlanmaz. Zaten dönmek için de sebep yok. Arma 3 çıktığından beri base building var, çeşit çeşit zombi modları var, çeşit çeşit silah modları var (en az 200 silah var her serverda neredeyse), araçlar var, helikopterler-uçaklar-tanklar vs var... Üstelik DayZ'e göre çok çok daha iyi bir optimizasyon ve sorunsuz bağlantı var. Niye tekrar eziyet çekmeye dönsün ki insanlar ?

Bu dediğim modların yanında, hava modları, ambiyans modları, ses, hareket, görüş ıvır zıvır, her şeyin modu var. Kimse DayZ'nin ambiyansı da diyemez eskisi gibi.

Ortada ARMA 3 gerçeği varken ve DayZ bu sistemi ısrarla reddederken tekrar canlanması çok zor, hatta imkansız. Mod desteği fala güzel şeyler ama oyunun temelinin kurulu olduğu Enfusion motoru bunu ne kadar destekler bilinmez. Sözde yepyeni bir motor yarattılar Enfusion'u modlayarak ama kısmen kalas gibi bir motordan bahsediyoruz. Mod işi tutarsa belki biraz daha düzelir ve belli bir kitleyi bünyesinde tutabilir. Yoksa beta muhabbettinden ötürü yıl sonuna kadar 5-7 k oyuncu ile devam eder, sonra eğer ekip sözlerini tutarsa 2018 sonu, 2019 başı tam sürümle birlikte bir iki ay 10 k 'yı bulup sonra yine 2-3 k oyuncu sayısına düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 26 Kasım 2018; 6:26:37 >

• oyun 2013 de çıkmış betası 2018 de gelmiş tüküreyim böyle ekibe ve oyuna. yüklemeye değmez yorumlardan anladığım kadarı ile..
  • Esigara ile takas edebilicek varmı kaos pectrum 230 watt mod var 2 likit + 2pille birlikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siannis

Maalesef öldü...

Bu derece potansiyele sahip, bu derece oyuncu kitlesine ulaşan bir oyunun nasıl geliştirilemediğini izledik 5 sene içinde. Beta'ya 5. senesinde ancak geçebilen bir oyundan bahsediyoruz, dile kolay...

Bundan sonra ne getirseler, zaten bir başka oyunda hali hazırda olan bir özellik olacak. Çünkü artık öncü değiller.

Ne zaman Bohemia Interactive'in mühendis ekibinin yardımını reddettiler, işler sarpa sardı. İşin ilginç kısmı da bu yardım teklifini kabul etmeyen, DayZ'nin baş sorumlusu Dean Hall de görevden ayrıldı.

Halbuki ortada Arma 3'ü yapan ekibin yardımı söz konusuydu. Arma 3 oynayanlar, özellikle de Exile Mod oynayanlar zaten DayZ SA'na kolay kolay dönmez. O kitle dönmediği sürece de DayZ tekrar canlanmaz. Zaten dönmek için de sebep yok. Arma 3 çıktığından beri base building var, çeşit çeşit zombi modları var, çeşit çeşit silah modları var (en az 200 silah var her serverda neredeyse), araçlar var, helikopterler-uçaklar-tanklar vs var... Üstelik DayZ'e göre çok çok daha iyi bir optimizasyon ve sorunsuz bağlantı var. Niye tekrar eziyet çekmeye dönsün ki insanlar ?

Bu dediğim modların yanında, hava modları, ambiyans modları, ses, hareket, görüş ıvır zıvır, her şeyin modu var. Kimse DayZ'nin ambiyansı da diyemez eskisi gibi.

Ortada ARMA 3 gerçeği varken ve DayZ bu sistemi ısrarla reddederken tekrar canlanması çok zor, hatta imkansız. Mod desteği fala güzel şeyler ama oyunun temelinin kurulu olduğu Enfusion motoru bunu ne kadar destekler bilinmez. Sözde yepyeni bir motor yarattılar Enfusion'u modlayarak ama kısmen kalas gibi bir motordan bahsediyoruz. Mod işi tutarsa belki biraz daha düzelir ve belli bir kitleyi bünyesinde tutabilir. Yoksa beta muhabbettinden ötürü yıl sonuna kadar 5-7 k oyuncu ile devam eder, sonra eğer ekip sözlerini tutarsa 2018 sonu, 2019 başı tam sürümle birlikte bir iki ay 10 k 'yı bulup sonra yine 2-3 k oyuncu sayısına düşer.
    Kötü ve yavaş geliştirildiğine katılsam da diğerlerine katılmıyorum öncelikle arma 3 çok mu iyi ki? bence dayz ekibi de arma ekibi de birbirlerinin aynısı, yapabilecekleri şeyler sınırlı. Bu adamlar oyun geliştirme konusunda yeteneksizler çünkü branşları oyun yapmak değil askeri simülasyon programlamak, o yüzden görsel olarak çok iyi işler çıkarıp en temel oyun mekaniklerinde başarısız oluyorlar.

bunun dışında bence arma3 modları çok kötü, hepsi amatörce yapılmış yarım yamalak, sığ ve buglarla dolu, dayz'den farklı değil yani. optimziasyon konusunda dayz arma3'ten daha iyi. dayz'den sonra onlarca benzer konsepte oyun çıkmasına rağmen hala ona alternatif olabilmiş tek bir oyun yok bence. en son scum çıktı çıktıktan bir kaç hafta sonra dibi gördü. dayz gibi bir oyun yapılamıyor ne yazık ki, ha yapılırsa da dayz'yi ilk silecek kişi benim. hem nefret edip hem de vazgeçemediğim tek oyun bu sanırım.

• Ne kadar tükürseniz de, kötüleseniz de, bu türün bu kadar kaliteli başka bir örneği yok. Bug'larına bile kurban olurum
  • 1.0 sürümünün çıkmasıyla ücretsiz haftasonu olacakmış. bu haftasonu indiricem beğenirsem kesinlikle alıcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık oynamıyorum, hesabımı ucuza devrederim diyen kardeşlerim iletişime geçebilirler mi? Öğrenciyim de.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygtpasha

Esigara ile takas edebilicek varmı kaos pectrum 230 watt mod var 2 likit + 2pille birlikte
    edelim nasıl olcak
  • oha inanamıyorum , oyun early access'ten çıkmış

DayZ [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 14 Aralık 2018; 22:13:45 >
  • Sonunda Dayz de oynadık ya tamam. Hem de fps uçuyor benim külüstür makinede şaşırdım. Fiyatı aşırı pahalı 30 tl olursa alırım. Neden bu kadar abartıldığı ortada çünkü oyun hem ilk hem de içerik olarak hakikaten dolu görünüyor. Gezebildiğim kadarıyla harita uçsuz bucaksız. Zamanında Pubg denen çöpü alana kadar bunu alsam da olurmuş. Yalnız şöyle bir şey var tek başına oynayınca ne kadar devamlılığı olabilir. Bir de server bazlı oyunlar bana android oyunu gibi geliyor ne kadar ciddi olursa olsun. Girdin oynadın bir hafta sonra server sıfırlanır veyahut da ayrı bir servera girersin eskisi orada kalır falan oldu bitti mantıklı bulamadım.

• Jeneratöre bi el atın arkadaşlar taşınmıyor meret

DayZ [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temet Nosce -- 16 Aralık 2018; 21:13:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temet Nosce

Jeneratöre bi el atın arkadaşlar taşınmıyor meret

SEN BURDAMISIN LA POTUR BEN :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüvenlikMurat

SEN BURDAMISIN LA POTUR BEN :d

Alıntıları Göster
    Oha potur şansa bak
  • Kaç gündür yayıncıları izliyorum. Adamlar bildiğin bozuk oyunu 1.0 diye kakalamışlar millete. Hala bomboş his, aynı buglar, kötü animasyonlar, server çökmeleri... 5 yıl geçmesine rağmen bir ilerleme yok. Hala 2014 yılında verdiğim 30 dolara yanıyorum.

Boşuna indirip zaman kaybetmeyin arkadaşlar. Bu oyun bence resmi olarak ölmüştür. Ben zaten 2015 yılında oynamayı bıraktım, hala umut besleyenler için söylüyorum.

• bedava haftasonunda indirip denedim yeminle 5 dk dayanamadım böyle birşey yok arma3 dayz modları kurun daha stabil bundan
  • Destny kullanıcısına yanıt
    gerçekten milleti iyi dolandırdılar, çok üzüldüm bu adamların elinde olmasına böylesine bir projenin. çığır açabilirlerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destny

bedava haftasonunda indirip denedim yeminle 5 dk dayanamadım böyle birşey yok arma3 dayz modları kurun daha stabil bundan
    DayZ, Arma 3'ün tırnağı bile olamaz şu haliyle. Arma için gelen modlar zaten çok keyifli. Ona buna her şeye mod var zaten. Ambiyans ise ambiyans, silah ise silah, base ise base, araç ise araç...

Kağıt üstünde açık ara 2013-2014'ün belki de tarihin en iyi oyunlarından birisi olmaya adaydı, ama realite felaket ile sonuçlandı. İlk duyurulduğunda neler neler olacak diye hayal kurarken, elde kalanlar terlik giyme animasyonu, 20 farklı renkteki aynı tip bere, loot çıkmayan evler, bölgeler, hileciler, gitmeyen mermiler, bugda kalıp kaybolan türlü türlü işlevsiz eşyalar oldu.

Zombi-survival için Arma 3 (Exile ve Ryan Zombies Mod ile birlikte), eski çağlardan esintiler olsun diye dinozor temalı Ark Survial Evolved, MMOFPSRPG-Survival için de Escape From Tarkov piyasadayken, maalesef hiç şansı kalmadı DayZ'nin. Çok daha iyileri ve güncelleri de yolda. 2019 ile birlikte gelecekler.

5 sene önce neredeyse, hala orada bırakmışlar oyunu. Bir de eklenmesi sokaktan geçen amatörün de amatörü bir kişi tarafından bile en fazla 2 hafta sürecek base sistemini getirip 1.0 yaptılar oyunu. DayZ'nin korsanını oynayanlar oyunu 5 senedir base sistemi ile oynayabiliyorlar. Çünkü Arma 2 ve Arma 3'ün base sistemi ile ilgili kodları, araç kodları vs hepsi çalışıyor oyunda.

Bunu bile kullanmayıp sözde özgün olmak adına 5 sene uyuttular insanları. O zamanlar 75 TL'ye falan geliyordu dolar kuru ile... Düzgün bir yerde yemek yeseniz ödenecek makul bir paraydı... Ama yine de acıdım o paraya. İlk gün çıktığı gibi almıştım. Hem de nasıl bir hevesle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 19 Aralık 2018; 7:27:35 >

• Bu oyubu oynuyorum genellikle friendly yaklaşırım ama bu gecd yanımda arkadaşlar uyuyodu benimde mic basma durumum yoktu yani bandit oldum bana el sallıyanı arkasından falan vurdum oyunda bile olsa kötü hissettim baya ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

oyun 2013 de çıkmış betası 2018 de gelmiş tüküreyim böyle ekibe ve oyuna. yüklemeye değmez yorumlardan anladığım kadarı ile..
    Bu oyunun aynısını Battlefield serisini yapan ekipler yapsa CSGO gibi yıllarca oynanırdı. DayZ i yapan ekibin amacı kısa yoldan zengin olmak. Başka amaçları yok diye düşünüyorum. Yıllarca oyuna bisiklet eklemediler. Harita büyük. Yiyecek bulacağım derken ölüyorsun. Bisiklet olsa oynardım. Sonra oyunu zorlaştırdılar. Hem bisiklet eklemediler hem de yiyecek bulmak zorlaştı.
  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.