Şimdi Ara

DB... table..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. yardım bana yardım edebilecek arkadaşalara şimdide tesekkur ediyorum...bir DB war paadoxda hazorlanmıs veri tabanına baglı bir table war ve buna baglı birde Dbgrid...istdiğimi şey tam olarak şu Dbgridde listedeki herhangi birine tıkladıgımda onun hakkında bilgileri saklayabileceğim Ayrı Bir Db yaratmak...Dbgridde listedeki birine tıkladıgımda bilgi kaydedeceğim formu nasıl cagırabilirim ve asıl onemli boyutu da eger yoksa onunla alakalı bir Db nasıl olusturabilirim...?

• quote:

Dbgridde listedeki herhangi birine tıkladıgımda onun hakkında bilgileri saklayabileceğim Ayrı Bir Db yaratmak
    Ayrı bir tablo oluşturmaktan bahsediyorsun sanırım. keşke tablolarda ne saklayacağını açık açık söyleseydin. şimdi bir kör dövüşü yapacağız. rasgele ... :)
    diyelim veritabanında bir tablon var ve bu tablonda firmana ait satışların fişlerini tutuyorsun. bu fişlerin kendilerine özel fisnoları var. DBGrid üzerinde listelediğin bu fişlerden birisine tıkladığında fişte yazılı olan malların listesini görmek istiyorsun. bunun için bir başka tablo oluşturman ve veritabanındaki diğer tablo ile ilişkilendirmen gerekiyor. Bu işi her tıklama yaptığında yapmayacaksın. program yazmaya başlamadan önce veritabanında iki adet tablo oluşturacaksın, DBGrid üzerinde tıklama yaptığında da gidip kontrol işlemi gerçekleştireceksin.

buraya kadar işine yarayıp yaramadığına dair bilgi ver ki, ona göre devam edilsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.