Şimdi Ara

DC-DC Dönüştürücü Winners vs XL4016 + DC100V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar mini atölyeye dc-dc dönüştürücü alayım dedim. Ufak tefek amatör devre kartları üzerinde kullanmak için iki ürün gözüme kestirdim. Forumda daha önce kullanan varsa tavsiye ve tüm yorumlara açığım.

İlk ürün Winners DC-DC Dönüştürücü Modülü

Giriş voltajı 5~23V

Cıkış voltajı 0~16.5V

Akım ise maksimum 3A

Diğer ürün ise iki parçadan oluşuyor, DC-DC Dönüştürücü (Voltaj +Akım)

Giriş voltajı 5-40 V

Cıkıs voltajı 1,2-35 V

Akım ise maksimum 9A ( kağıt üstünde 9 ama youtube yorumlarında 4A sonrası aşırı ısınma yaşandığından bahsedilmiş)

Bu dönüştürücüye ek olarak şöyle bir lcd ekran eklerim diye düşünüyorum

Hangisini almalıyım ? DC güç kaynağına tonla para dökmeyi istemiyorum açıkcası ufak tefek hobi işlerinde kullanabileceğim bişey olsun. İlk modül görsel olarak hoş ve voltajı sağ sol tuşlarıyla ayaralanabiliyor ama 3A ve akım ayarı yok. Diğer dönüştürücü biraz büyük ama üzerinde iki potansiyometre var akım ve voltajı istediğim gibi ayarlarım kontrolünüde lcd ekrandan yaparım diye düşündüm ama kararsız kaldım.

Keyifli forumlar.

• DC-DC Dönüştürücü Winners vs XL4016 + DC100V
    DC-DC Dönüştürücü Winners vs XL4016 + DC100Vwww.kartalotomasyon.com.tr
    Unit UNIT UTP3315TFL-II DC Güç Kaynağı 30v 5Amper Taşınabilir Güç Kaynağı - 996,52 TL
    https://www.kartalotomasyon.com.tr/urun/unit-utp3315tfl-ii-dc-guc-kaynagi-30v-5amper-tasinabilir-guc-kaynagi
  • bu cihaz benim bütçemi fazla fazla aşıyor. Profesyonel değilim. Teknik servis, laptop tamiri vs yapan biriside değilim. Elektrik elektroniğe hobi olarak başladım. O yüzden bu tarz bi cihaz bana fazla gelecektir diye düşünüyorum. Bahsettiğim ürünleri epey uygun fiyata toplayacağım için bu iki ürün arasında bi seçim yapmam gerekiyor.

• Bugün 20 liraya 20V 4.5A lik laptop şarj aleti aldım ikinci el. Uzun araştırmalar sonucu XL4016 + DC100V ikilisinde karar kıldım. Winners modülünün kısa devre koruması yok xl4016 da ise bu özellik mevcut. XL4016 nın yüksek voltaj ve akımlarda aşırı ısındığından ve ses çıkarttığından bahsetmişler ama benim yüksek voltaj ve akımla şimdilik işim yok. Umarım doğru karar vermişimdir.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    bende de xl4015 var çok güzel bir modül. adkım sınırlama özelliği olması çok iyi. bende aynı sizin gibi volt ampermetre bağladım ve kullanıyorum. kendiniz güzel bir kutu yaparsanız şık görünür. tek kötü yanı potansiyometrelerin vidası çok küçük olduğuiçin ayar yapmak zor oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. o potansiyometrelerin ömrü 200 dönümmüş. lehimle sökülüp amper ve voltaja uygun harici potansiyometre bağlanamaz mı sence ? ilk zamanlar için değilde sonrası için mesela ...

Bağlarsın da normal pot bağlarsan ince ayar yapamazsın. Çok turlu potlar da 30-40 lira :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

o zaman tornavida ile çevirmeye devam :) sizdeki devrenin şematiği veya bağlantı görseli var mı? foto bile paylaşsanız çok makbule geçer , yanlış bağlantı yapıp tüm devreyi heba etmiyim.

Siz ürünler gelince beni haberdar edin. Bağlantı hakkında yardımcı olurum , çok basit zaten :))

ürünler geldi. youtubede bir kaç devre şematiği buldum çoğu transformatör kullanıp direk 220 vermiş. Ben 10 liraya lenovo laptop şarj aleti aldım. bugün yarın eğer bağlantı şeması atarsanız montaj işlemlerine başlarım kısa zamanda.

edit: bekleyemedim bugün netten şema bulup tamamladım. painttende kaba taslak çizdim umarım birilerine yardımı olur. devre tam canavar. kısa devre özelliği falan var kolay kolay ısınmıyo (ben küçük devrelerde çalıştığım için) şuanlık 12v luk led ve 1.5v luk motor üzerinde denedim. yalnız çözemediğim bir kısım var akım ayarlaması yapamıyorum. örn: 12v led takınca voltajı 12v ye ayarlıyorum akım ise 0.00da ledi bağlayınca 0.05 A oluyor. bu akımı 12V 1A şeklinde yapamadım, beceremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 23 Şubat 2022; 19:30:17 >

Akım ayarı bu modüllerde dediğiniz gibi olmuyor. Uçları kısa devre edip eğer ampermetre - voltmetre bağlantısınıda doğru yaptıysanız ekranda çekilen akımı göreceksiniz örneğin 5a diyelim. Sizin vermek istediğiniz maksimum akım ise 1a diyelim potansiyometre ile ayarlayıp kullanabilirsiniz. Bu işlemi yaparken elinizi biraz çabuk tutun çünkü bu modullerin belirli bir süre kısa devre koruması var. Size önerim modül üzerindeki potansiyometreler ile aynı değere sahip çok turlu potansiyometre alıp kullanmanız sizin için çok daha rahat olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratilmaz kullanıcısına yanıt

demek o yüzden 10w lık led ampulü bağladığımda ampul yanmadı çünkü kısa devre yaparak akımı 1a ya ayarlamıştım. Yani bu demek oluyo ki maximum 1a çekicek bu bilgiyi öğrendiğim çok iyi oldu. Bugün 5a ya alıp yeniden deniyim bakalım bu sefer yanıcakmı. çok turlu potansiyometre alıp ekstra masraf yapmak istemiyorum banana jack falanda bağlamadım zaten. Kartondan bi kutu yaptım içine xl4016 ve dc100v yi montajladım biraz dandik oldu ama xl ve dc ikilisi fena bişey, fazlasıyla işimi görüyor. Bilgi için tekrardan teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.