Şimdi Ara

DC III mü İS II mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne zamandır ikilemdeyim canon 600d ve 650d arasında ama arada çok fark olmadığını gördüm yapılan yorumlara istinaden. 600D almaya karar verdim fakat şimdi de lens işi kafamı karıştırmaya başladı. Bu lens elbette ki yeterli olmayacak bir süre sonra bunun farkındayım ama almışken de düzgün bir şey olsun istiyorum. Henüz yolun başındayım başlangıç seviyesi bu cihazı alıp bir şeyler öğrenmek istiyorum.

İS II mi yoksa DC III mü?

aklım İS den yana fakat ilk aşamada bütçeyi zorlamadan uygun bir şey almak istiyorum. DC III alınır mı?

lütfen yardım!

• Altı üstü kit lens, bütçenize uyanı alın gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is olanı alın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dc3 al yaninda 50mm f1.8

• DC optik kalitesi düşük bir lenstir...
    ilk sırada STM gelir, olmazsa IS II de iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

DC optik kalitesi düşük bir lenstir...
    ilk sırada STM gelir, olmazsa IS II de iyidir...

Ya şöyle söyleyim henüz amatörüm bu işte iki lensin arasinda ki farki kolay anlayamam, o kadar ince fark gözüme batmaz. Şimdiye kadar hep is II araştırdım ama sonradan dc alsam cok şey kaybeder miyim diye düşünmeye başladım.

• dc lensin AF'si biraz yavaş ve biraz da seslidir, problem değilse amatör için yeterli...

@Rapz01
  • quote:

dc lensin AF'si biraz yavaş ve biraz da seslidir, problem değilse amatör için yeterli...

@Rapz01

Rahatsız edecek kadar sesli değilse o kadar da önemi yok kabul edilebilir. Fakat görüntü ya da kalite olarak farkı varmı İS II ile?
  • malzeme kalitesi düşük, hızı düşük, sesi çok, optik keskinliği iyi değil...
    sadece gündüz dış çekimlerde kullanılacaksa bazı eksikleri hissedilmez...
    iç mekanda kullanılırken farkeder...

@Rapz01
  • quote:

malzeme kalitesi düşük, hızı düşük, sesi çok, optik keskinliği iyi değil...
    sadece gündüz dış çekimlerde kullanılacaksa bazı eksikleri hissedilmez...
    iç mekanda kullanılırken farkeder...

@Rapz01

Bayağı eksiği varmış :) 3 5 ay yine kullanacağım o lensi yeni bir lens alana kadar ama sıkıntı sorun yaşamak istemiyorum.
    Çok karışık bir durum benim için bütçeyi de çok fazla zorlamadan almak istiyorum birini.
  • Rapz01 kullanıcısına yanıt
    Sen 200 liraya sıfırı satılan kit lense bu kadar titizleniyorsun ki hakkındır para kolay kazanılmıyor bence bu sevdadan vazgeç çünkü sonrası çok daha pahalı olacak telesiydi , geniş açıydı, makrosuydu,flaştı alamadıkça mutsuz olacaksın bir gün bakmışsın makine aylardır bir köşede duruyor tecrübeyle sabit tavsiyedir naçizane

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Sen 200 liraya sıfırı satılan kit lense bu kadar titizleniyorsun ki hakkındır para kolay kazanılmıyor bence bu sevdadan vazgeç çünkü sonrası çok daha pahalı olacak telesiydi , geniş açıydı, makrosuydu,flaştı alamadıkça mutsuz olacaksın bir gün bakmışsın makine aylardır bir köşede duruyor tecrübeyle sabit tavsiyedir naçizane

Hocam tedirgin olmamin nedeni şu aslında henüz amatörüm ve nerede nasil kullanacagimi bilmiyorum. Mesela 2000 lira verip daha iyi bir cihaz alacak gücüm de Var ama kullanmasini bilmiyorum işte. Yani daha prof bi cihaz alip aylarca bi kenarda tutmak batar yani :) fakat amacim en uygun sekilde işime yarayacak olani almak ve işi ogrenmek. Sonrası icin daha iyi bir cihaza geçip gerekli olan lensi alir rahatima bakarim benimkisi fotoğrafçılık değil işim gereği turlara gezilere gittigimde o ani çekmek o kadar. :)

Alacağın lensin bilmekle ilgisi yok o zaman imkan varsa hiç kit lens düşünme direk tamron 17-50 ya da sigma 17-50, sigma 17-70 gibi bir lensle başla daha büyük keyif alırsın öğrenirken yani boşuna kit lense 200 lira para verme selamlar

• quote:

Alacağın lensin bilmekle ilgisi yok o zaman imkan varsa hiç kit lens düşünme direk tamron 17-50 ya da sigma 17-50, sigma 17-70 gibi bir lensle başla daha büyük keyif alırsın öğrenirken yani boşuna kit lense 200 lira para verme selamlar

sigma 17-50 iyi bir tercih olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INOVASYON

quote:

Ama şöyle düşünüyorum o lensi alacaksam eğer 600d ile kullanmak istemem ki. Ya da mantikli olur mu 600d icin o lensi almak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapz01

quote:

Orijinalden alıntı: INOVASYON

quote:

Ama şöyle düşünüyorum o lensi alacaksam eğer 600d ile kullanmak istemem ki. Ya da mantikli olur mu 600d icin o lensi almak?

600d bile o lensle mark II keyfi verir sana

660D den 7d ye hepsi aynı fotoğrafı çeker. Fullframe olmadıktan sonra crop croptur. Yani 17-50 600d için lüks değildir. Keza çoğu kişi giriş seviyesi makine ile bu lensi kullanmıştır (ben dahil)

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

660D den 7d ye hepsi aynı fotoğrafı çeker. Fullframe olmadıktan sonra crop croptur. Yani 17-50 600d için lüks değildir. Keza çoğu kişi giriş seviyesi makine ile bu lensi kullanmıştır (ben dahil)

peki sevindim bu duruma o zaman en azindan önemli olan lensmis.
    Bu durumu düşünüp karar verecem cok teşekkür ederim.

Sana önerilen lensler giriş seviyesi zaten niye 600d ile kullanmayacaksınki bu iş çok ucuz değil gördüğün gibi

• quote:

Sana önerilen lensler giriş seviyesi zaten niye 600d ile kullanmayacaksınki bu iş çok ucuz değil gördüğün gibi

Bilmem daha iyi bir gövde almak daha mantıklı geliyordu ama öğrenmiş oldum bunu. Önemli olan lens demek ki gövde çok bir şey değiştirmiyormuş.
    Peki daha mantıklıysa lens'in üzerine düşeceğim o zaman. teşekkür ederim herkese.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.