Evimdeki eski radyatörlerden eskisi gibi ısıl güç alamadığımı fark ettim ve artık değiştirmeye karar verdim...
Evimde oda termostatı kullanıyorum bu yüzden evi bir an önce ısıtmak için alüminyum radyatör yada DD Plus Radyatör arasında karar veremiyorum...
Bir ECA bayisinde 3 metre Alurad Klas model ikinci el alüminyum radyatör buldum, fiyatı da şaşılacak kadar uygun (100 tl), ancak yaptığım araştırmalar sonucu bu modelin tek kanallı radyatör modeli olduğunu ve kullanışlı olmadığını duydum...
Diğer bir ikinci seçeneğim de Koçtaş ta kampanya da olan Özeren Alüminyum Radyatörleri, ancak onlar hakkında hiç bir fikrim yoktur.
İşin uzmanı yada almüminyum radyatör kullanan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var...
1) DD Plus hiç kullanmadım diğer radyatörlere göre ısıl güç farkı varmı?
2) Alurad Klas model hakkında tecrübesi olan varmı?
3) Evde oda termostatı kullanıyorum, DD Plus mı yoksa Alüminyum Radyatörmü?
alüminyum radyatörler çabuk ısınıp çabuk soğuyormuş. yani kombi kapandığında petekler hemen soğur ama verimini bilemem.
Başka bir siteden alıntı:
quote:
22-PKKP Panel Radyatör su hacmi:5,8 lt/m, Isıl verimi:2053kcal/hm
Oda ıs kaybı: (4x5x3)m3 x 50 kcal/hm3=3000 kcal/h olsun
22-PKKP Panel Radyatör Hesapları, Radyatör İhtiyacı 3000/2053≈1,5m Su hacmi : 1,5 x 5,8 = 8,7 lt
Alüminyum Dilim Radyatör Hesapları, Radyatör İhtiyacı 3000/129≈24 dilim Su hacmi : 24 x 0,096 = 2,304 lt, Yaklaşık Uzunluk: 0,078 m/dilim x 24 =1,872 m
Hesaplamaların Işığında 4m x 5m x 3m hacminde bir odayı ısıtmak için Panel Radyatöre göre Alüminyum Dilimli Radyatör;
%73 daha az su alıyor, %24 daha uzun.
Bu bilgiler ışığında Alüminyum radyatör ilk başlarda pahalı olmasına rağmen ileri zamanlarda tesisatta dolaşan su %73 daha az olacağı için kendini amorti edip kâra geçireceği gibi duruyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Başka bir siteden alıntı:
quote:
22-PKKP Panel Radyatör su hacmi:5,8 lt/m, Isıl verimi:2053kcal/hm
Oda ıs kaybı: (4x5x3)m3 x 50 kcal/hm3=3000 kcal/h olsun
22-PKKP Panel Radyatör Hesapları, Radyatör İhtiyacı 3000/2053≈1,5m Su hacmi : 1,5 x 5,8 = 8,7 lt
Alüminyum Dilim Radyatör Hesapları, Radyatör İhtiyacı 3000/129≈24 dilim Su hacmi : 24 x 0,096 = 2,304 lt, Yaklaşık Uzunluk: 0,078 m/dilim x 24 =1,872 m
Hesaplamaların Işığında 4m x 5m x 3m hacminde bir odayı ısıtmak için Panel Radyatöre göre Alüminyum Dilimli Radyatör;
%73 daha az su alıyor, %24 daha uzun.
Bu bilgiler ışığında Alüminyum radyatör ilk başlarda pahalı olmasına rağmen ileri zamanlarda tesisatta dolaşan su %73 daha az olacağı için kendini amorti edip kâra geçireceği gibi duruyor.
Konuyu biraz işin ustalarına danıştım ve ortak karar şu;
Eğer parana kıyıp çift kanallı alüminyum radyatör alabiliyorsan verim alabilirsin, ama tek kanallı olanlardan verim alınamıyormuş...
Hatta satın alınan lüx dairelerde bu tür radyatörü olanlar verim alamadıklarından sökmek zorunda kalıyorlarmış...
Sanırım DD Plus almaya karar vereceğim, artık bu kış ta geçti seneye Allah kerim...