Şimdi Ara

DDR 4 Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sistemime küçük kardeşim el koyduğu için bilgisayar almak zorunda kalıyorum ve bu işi bu gün halletmem gerekiyor.

Ekran kartımı ona vermek gibi bir fikrim yok yerine ona idare edecek birşey aldım bile.

GIGABYTE GA-Z68AP D3
    Intel Core i7 3770 3.4 GHz 8MB 1155p HD 4000 VGA Ivy Bridge
    Kingston Hyperx Solid State 120gbx2
    Xigmatek PSU 700W
    500 gb Western Digital 7200 RPM
    In Win MaelStrom Tower Kasa
    Nvidia Geforce GTX 980
    Kingston XMP Beast HyperX 32GB(4x8GB) 2400MHz CL11

Üstteki sistem yerine ben ofistede daha önce tecrübe ettigim Asus Rampage serisinden bir anakart seçerek
    bu anakart a göre hareket etmeye çalıştım.Ama açıkçası DDR4 sistemler üzerine pek bilgi sahibi olmadığım aşikar.

Bu konuda desteginizi rica ediyorum

Asus RAMPAGE V EXTREME DDR4 2133MHz S+GL+16X 2011p 545,00 $
    Intel Core i7 5930K 3.5 GHz 15 MB LGA 2011 577,00 $
    Samsung 850 Pro Series 512 GB SSD Disk MZ-7KE512BW 2x 714$
    Kingston XMP Predator 16(4x4)GB 3000MHz DDR4 Ram 2x 716$

Sıvı soğutma sistemi,
    Kasa için PSU
    ve hangi kasayı seçecegime karar dahi vermedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkalyoncu -- 6 Şubat 2015; 8:14:20 >

• Eger boyle bir sistemde karar kildiysaniz su sekilde onerilerim olacak;

- Rampage V Extreme gereksiz pahali bir urun vergisini de odeyecekseniz biraz daha uygun fiyatli urunler ayni isi gorup butceyi biraz daha indirecektir. Asus X99-Deluxe guzel bir alternatif. Vergi olmadan aliyorsaniz benim gibi biraz gereksiz oluyor dusurumek fiyat farki fazla olmadigi icin.

-Ram olarak kingston yerine Corsair ya da Gskill tercih etmenizde fayda var. Liderlik onlarda ve urunleri genelde daha az sorunlu cikiyor. Mhz olayina fazla takilmayin belleklerde, 2133 ve uzeri ddr4 icin yeterlidir. Siz 2400-2666-2800 seceneklerinden birisine yonelebilirsiniz ancak marka olarak kingston almamanizi siddetle tavsiye ediyorum.

Onun disinda sistem guzel. Gtx980'in iyi sogutmali olan bir modelini tercih etmenizde fayda var. Geforce yazdiginiz referans mi onu tam bilemedim ama gozunuze hos geliyorsa o da bir tercih olabilir. Ancak fiyattan dolayi diger sogutuculu olanlar daha avantajli hiz ve sogutma bakimindan. Marka olarak asus-gigabayte benim kisisel tercihlerim olurdu. Diger markalara daha uzagim ancak herhangi biri de sizi pisman etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 6 Şubat 2015; 6:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler vakit ayırdıgın için

Ben Asus Rampage IV Black edition kullanıyorum ofiste ve inanılmaz şekilde memnunum vergi konusuda vergi ödüyorum o yüzdeen deluxe tercih etmeyecegim.

Ram'lar konusuna gelince gskill hiç kullanmadım, Corsair ile 2 senelik kısa süreli bi ilişkimiz oldu ama, son 2 yıldır ddr3 te dahi XMP 2400 kullanıyorum ve iş render'a geldiginde fazlasıyla tatmin edici olabiliyor
  • http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-hydro-serisi™-h110-sivi-sogutma-sistemi.html Soğutucu bu veya bir düşük modeli H100 olabilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-graphite-serisi™-780t-full-tower-beyaz-pencereli-kasa.html Bu kasanın görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Bunu seçebilirsin veya bunun siyahı var daha ucuza.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-rm-serisi-80plus-gold-850w-full-moduler-guc-kaynagi.html Güç kaynağını biraz fazla seçtim ama ileride sıkıntı çıkarmasın. Daha üst Psu'lar da seçebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.