Şimdi Ara

DDR2 RAM HAKKINDA BİLGİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bulunan '' ecs p4m800 m v1.0a '' anakartının DDR2 ram desteğinin bulunduğu, DDR3 ram desteğinin bulunmadığını okudum... Bu yüzden kafama bazı sorular girdi...

Yani tespitime göre bu anakarta DDR3 ram takarsam aktif olmaz (okumaz) sanırım değilmi....

Birde 1 GB DDR2 ram ile 1GB DDR3 ram arasındaki fark nedir ?

Diğer bir sorum ise 4 GB vb. boyutlarda DDR2 ram bulma ihtimalimiz varmı ?

Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

• ddr2 nin ddr3 ten farkı hızdır ddr3 ddr2 den çok daha fazla hızlı

4gb lık ddr2 bellek var ama önemli olan anakartının max kaç gb desteklediği
  • Elinizdeki anakarta DDR3 ram takamazsınız. DDR2 ve DDR3 ram lerde pin (ayak) sayısı aynı olsa da (240 pin) yanlışlıkla birbirlerinin yerine takılmasını engellemek için ram de 1 adet bulunan 'notch' dedikleri çentiğin yerini değiştiriyorlar. Bundan dolayı DDR2 ram slotuna DDR3 girmiyor.
    1gb lık DDR3 var mı bilmiyorum en azından ben 2gb lık tan az olanını görmedim. Soruyu 2gb DDR2 ram ile 2gb DDR3 ram arasında ne fark vardır? şekline dönüştürürsek: Cevabımız her iki ram in üzerinde aynı anda açabileceği maximum veri miktarı aynı olmasına rağmen DDR3 ram in bu veriyi DDR2 ram den daha hızlı transfer etmesi şeklinde olabilir.
    Diğer sorunuza gelirsek forumda bir arkadaş 4gb lik DDR2 ram aldığından bahsetmişti. Yabancı sitelerde gördüm ama Türkiye'de şu anda satışı yapılıyor mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 20 Ocak 2015; 14:52:37 >
  • ddr ve ddr2 ramler mevcuttur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rulurak kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımda bulunan 3GB DDR3 ramlari ben anakartıma takmıştım tamda oturmuştu :D ama bilgisayar bozuk olduğu için bakamamıştım çalışıyormu diye :D nası olcak bu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: frktaskn07

Arkadaşımda bulunan 3GB DDR3 ramlari ben anakartıma takmıştım tamda oturmuştu :D ama bilgisayar bozuk olduğu için bakamamıştım çalışıyormu diye :D nası olcak bu :D

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=530&MenuID=24&LanID=0
    bu anakartının resmi sayfası .. maximum 2GB DDR 400 MHz ram takılabilir.. ölü bir anakart bu kısacası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 27 Ocak 2015; 11:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frktaskn07

Bu tür denemelerinizin ufkunuzu açabilecek olması bakımından faydalı olacağını düşünüyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.