Şimdi Ara

DDR2 Ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Gigabyte EP45DS3R ankartıma uyumlu 2. el uygun fiyatlı 4x1 lik ddr2 ram alacağım fakat ramların en az 1200mhz ve üzerine oc olabilmesi lazım.Mesela 4x1 lik Kingston hyperx 1066 alsam ne kadar oc oluyorlar kullanıp bilgisi olan var mı?

• kardeşim çok az şey istiyon sanki.

1- 4x1 gb ne olacak bari 2x2 de veya 2x1 1x2 de 4x1 nerden bulunsun.

hyperx kullanmadım ama kolay kolay 1200 ü aşan bir ddr2 ram görmedim. hyperx 1200 e oc olur. ama tavsiye etmem. corsair veya bulabilirseniz mushkin alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

kardeşim çok az şey istiyon sanki.

1- 4x1 gb ne olacak bari 2x2 de veya 2x1 1x2 de 4x1 nerden bulunsun.

hyperx kullanmadım ama kolay kolay 1200 ü aşan bir ddr2 ram görmedim. hyperx 1200 e oc olur. ama tavsiye etmem. corsair veya bulabilirseniz mushkin alabilirsiniz

Kardeş 4x1 hyperx buldum 1066 lık uygun fiyatlı fakat şuan kullandığım 4x1 lik ramlar 950mhz i geçmediği için, değiştirdiğime değmesini istiyorum o yüzden en azından 1250mhz civarı oc olabilmeli.
  • kardeşim kusura bakma ama senin kadar müsrifini görmedim.

allah rızası için ben 4gb 667 mhz ramlerimi normal kullanıyorum. bir tek sıkıntı çıkarmadılar. ha 950 ha 1250 orda çok oynamamı yapacağını sanıyorsun.
    arkadaşın biri de ddr2 den gereksiz yere ve lga 775 ile ddr3 e geçmek istiyor. onun ki bile bundan mantıklı.

sadece tek soru soracağım 950 ile 1250 arasında ne fark bekliyorsun?
  • quote:

kardeşim kusura bakma ama senin kadar müsrifini görmedim.

allah rızası için ben 4gb 667 mhz ramlerimi normal kullanıyorum. bir tek sıkıntı çıkarmadılar. ha 950 ha 1250 orda çok oynamamı yapacağını sanıyorsun.
    arkadaşın biri de ddr2 den gereksiz yere ve lga 775 ile ddr3 e geçmek istiyor. onun ki bile bundan mantıklı.

sadece tek soru soracağım 950 ile 1250 arasında ne fark bekliyorsun?

işlemci çarpanı düşük(7,5) olduğundan fsb ye dayanıyor, sistem şuan 475mhz fsb de ve ram çarpanı en düşükte olmasına rağmen ramların sınırında çalışıyor, fsb yi biraz daha yükseltirsem ramlar problem çıkarıyor.
  • anladım...

ancak arkadaşım 950 ile 1250 arasında fazla fark görmeyeceksin. kaldı ki oyunlarda fazla değil hiç görmeyeceksin.
    sende fsb yi yükseltme daha ne olsun böyle stabilse?
  • quote:

anladım...

ancak arkadaşım 950 ile 1250 arasında fazla fark görmeyeceksin. kaldı ki oyunlarda fazla değil hiç görmeyeceksin.
    sende fsb yi yükseltme daha ne olsun böyle stabilse?

Mevcut aramları satıp 1066 lık olanları aldığımda 30tl lik bir zararım oluyor ama birde şu yönü var, şuanki ramlarla oc yle bile çıkamadığım 1066mhz hızı, aldığım ramların başlangıç değeri ki en az şuanki ramlarım kadar onlarında oc olabileceğini düşünüyorum.Kullanmakta olduğum ramlar kingston un 800 lük value serisi.
  • ya dediğini anladım hocam ancak şu var sen mhz e takmışsın. o kadar da önemli değil ki. 950 ila değil 1066 1250 bile fazla fark etmeyecek.

ben sana onu soruyorum. sen nasıl bir performans artışı bekliyorsun ki böyle bir değişiklik yapmaya ihtiyaç duydun?
  • quote:

ya dediğini anladım hocam ancak şu var sen mhz e takmışsın. o kadar da önemli değil ki. 950 ila değil 1066 1250 bile fazla fark etmeyecek.

ben sana onu soruyorum. sen nasıl bir performans artışı bekliyorsun ki böyle bir değişiklik yapmaya ihtiyaç duydun?

Kardeş bu upgrade sonucu en az %30 luk bir performans artışı oluyor sence hissedilmez mi bu?
  • %30 luk performans artışı???

hocam yanlışın var o max artıştır. senin pc bileşenlerine göre değişir.

yalnız sanmıyorum o kadar artacağını. ddr2 den ddr3 e geçmek bile o kadar hissedilmez.

masaüstünde %30 luk artış sağlasa bile oyunlarda farkedilmez 1-2 fps bu konular da çok konuşuldu ve en mantıklı çözüm bekleyip sistem değiştirmek olarak görüldü.
  • quote:

%30 luk performans artışı???

hocam yanlışın var o max artıştır. senin pc bileşenlerine göre değişir.

yalnız sanmıyorum o kadar artacağını. ddr2 den ddr3 e geçmek bile o kadar hissedilmez.

masaüstünde %30 luk artış sağlasa bile oyunlarda farkedilmez 1-2 fps bu konular da çok konuşuldu ve en mantıklı çözüm bekleyip sistem değiştirmek olarak görüldü.

Aslında değiştirmeyi birazda oc yapmak için istiyorum, ankartım 1333+ destekliyor, öyle olunca sınırlarını zorlayayım diyorum.Yoksa sistemin performansından şimdilik memnunum, şuan sistemi frenleyen cpu ve ram var win7 derecelendirmesine bakacak olursak.İleride Q9300 ü satıp Q9550s almayı düşünüyorum, hem çarpanı yüksek hemde 65watt tdp ye sahip.

• sen bilirsin hocam ama dediğim gibi...
  • quote:

sen bilirsin hocam ama dediğim gibi...

Yorumlarınız için teşekkürler..
  • merhaba.arkadaşlar benim anakart gigabyte p35c ds3r uzerinde 1+1 800mhz kingston ram var.ramler yetmemeye basladı.sitemde sadece internette dolasırken %60 ını kullanıyor.anakart 1,8 volt ddr2 destekliyor yanılmıyorsam.2+2=4gb 1066mhz ram almayı dusunuyorum.ancak olurmu bilmiyorum.farklı bir ram tavsiyesi olanınız varsa yardımcı olursanız sevinecegim.saygılar.
  • Yapacağın upgrade sonucu performans artışı %1 bile olmayacaktır
    http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/ddr2-800-vs-ddr3-1333.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.