Ben AMD kullancısıyım yeni toplayacağım sistemde ddr3 bellek kullanacağım ama ddr3 2 kanal belleklerde iş yok gibi 3 kanallarda daha fazla seçenek performans v.b. var bu yüzden 3 kanal ddr3'ü 2 kanal anakarta takarsam ne olur çalışırmı performans düşüşü olurmu ne gibi sonuçlar alırım bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
ddr3 2 kanallı ddr3 kanal destekli anakarta takılıp çalıştırılıyor yani sanırım evet çalışır galiba
quote:
Orjinalden alıntı: 01000101e
Ben AMD kullancısıyım yeni toplayacağım sistemde ddr3 bellek kullanacağım ama ddr3 2 kanal belleklerde iş yok gibi 3 kanallarda daha fazla seçenek performans v.b. var bu yüzden 3 kanal ddr3'ü 2 kanal anakarta takarsam ne olur çalışırmı performans düşüşü olurmu ne gibi sonuçlar alırım bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Hiç bir sorun yaşamazsın. Tek takıp kullansan da olur....
Şu an kullandığım anakartta 4x1gb ddr2 ram kullanıyorum onda ramlerden birini çıkardığımda 3 gb olunca bilgisayar açılmıyor o tarz birşey olmaz değilmi
onun garantisini kimse veremez işte..
Denersin... Çalışmazsa genelde ramlerin yerini değiştirince açılır... Aynı özellikte ramler işte...yerleri değişince neden çalışmaz anlaşılır bi olay değil.
Beyler doğru söylüyorsunuz garanti veremezsiniz ama alıpta birini kullanamazsam çok kötü olur deneyenler varsa ona göre almam daha mantıklı olur bence yoksa çift kanallarla yetinmek zorundayım teşekkürler herşey için
quote:
Orjinalden alıntı: 01000101e
Beyler doğru söylüyorsunuz garanti veremezsiniz ama alıpta birini kullanamazsam çok kötü olur deneyenler varsa ona göre almam daha mantıklı olur bence yoksa çift kanallarla yetinmek zorundayım teşekkürler herşey için
3 kanal olayı belleğe göre belirlenmez... 3 kanal olan anakarttır... 3 tane aynı ram alırsın anakart onları 3 kanal olarak çalıştırır... aynı 3 tane rami 3 kanal desteği olmayan anakarta takarsan yine çalıştırması lazım ama 3 kanal olamaz...
Ram bildiğin ram yine...3 tane 2 tane 1 tane aynı hepsi... Yanisi ramin 3 kanalı olmaz...3 tanesi olur... Sen 3 kanal desteğim yok anakartta ama uygun 3 tane ram buldum dersen al yine...
garantisi yok dediysek, çalışmama ihtimali %5 max. bütün ramlerin %5 i sorun çıkarabilir...farklı bi durum yok yani...