Şimdi Ara

DDR3 anakartıma DDR5 ekran kartı alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, konu başlığında da anlaşılacağı gibi DDR3 anakartıma DDR5 ekran kartı alabilir miyim? Bir sorun yaratır mı?

• İkisinin birbiri ile ilgisi yoktur. Sisteminizi yazarsanız forum size yardımcı olur.
  • Midgardian kullanıcısına yanıt
    Windows 7 Ultimate 32-bit
    Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz
    4,00GB İkili-Kanal DDR3 @ 533MHz
    ASUSTeK Computer INC. P5G41T-M LX (LGA775)
    Intel G41 Express Chipset (ASUStek Computer Inc)

SAPPHIRE HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit
    ASUS HD7850 DirectCU 1GB GDDR5 256Bit

Bunlardan birini alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berksarıkaya -- 27 Haziran 2014; 17:57:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berksarıkaya

Sapphire r7 265 Dual x

• Flamvell13 F kullanıcısına yanıt
    Yukarda alacaklarımı belirttim, hangisi daha uygun olur?
  • berksarıkaya kullanıcısına yanıt
    DDR5 yoktur. Daha DDR4 çıkmadan DDR5 nasıl olsun, hemde yıllardır? Ekran kartlarındaki bellek GDDR'dir ve DDR belleklerden farklıdır. GDDR5 aslen DDR3 temellidir. Ekran kartındaki bellek sistem belleğinden bağımsız olduğu için hiçbir sorun oluşturmaz. Daha fazlası için imzamdaki "Ekran kartlarındaki GDDR bellek nedir? DDR5 bellekli ekran kartı var mıdır?" konusuna göz atabilirsiniz.

Sapphire'nin belirttiğiniz modeldeki ekran kartında kronik hatalar vardır. VGA bağlantıda dalgalanma, siyah ekran, kapanma vs... 1 GB vram bulunan ürün de önermem.

aynı fiyatta olan R7 265 Dual-X olabilir.http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=PU#genel-bakis

• quote:

4gb ramdan faydalanmak için 64bit windows yükleyin. Ayrıca hd7850 civarı kartlar ile darboğaz yaşarsınız o işlemci ile. O işlemciye en fazla hd 7770 alınır. Ama ile c2q bir işlemciye geçerseniz alınabilir. Yoksa israf olur. Ayrıca psu da önemli 12v dan kaç A verdiğini yazarmısınız ya da resmini koyarsanız daha iyi yardımcı oluruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • One_Shot kullanıcısına yanıt
    PSU değerlerine nerden bakılıyor bilmiyorum ama powerda 400w/180-264v/5A/47-63hz yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

DDR5 yoktur. Daha DDR4 çıkmadan DDR5 nasıl olsun, hemde yıllardır? Ekran kartlarındaki bellek GDDR'dir ve DDR belleklerden farklıdır. GDDR5 aslen DDR3 temellidir. Ekran kartındaki bellek sistem belleğinden bağımsız olduğu için hiçbir sorun oluşturmaz. Daha fazlası için imzamdaki "Ekran kartlarındaki GDDR bellek nedir? DDR5 bellekli ekran kartı var mıdır?" konusuna göz atabilirsiniz.

Sapphire'nin belirttiğiniz modeldeki ekran kartında kronik hatalar vardır. VGA bağlantıda dalgalanma, siyah ekran, kapanma vs... 1 GB vram bulunan ürün de önermem.

aynı fiyatta olan R7 265 Dual-X olabilir.http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=PU#genel-bakis

hemen size bir aciklamada bulunmak istiyorum DDR 5 vardir ancak... ikiside ayni islevi gormekte oldugu halde farkli gorevlerde calismaktadirlar

G D D R = Graphic Double Data Rate dir
    D D R = Double Data Ratedir

http://www.youtube.com/watch?v=pbgvzVgfoSc

buradanda ufak bir goz gezdirirseniz sevinirim iyi forumlar

• alianil07 A kullanıcısına yanıt
    ben de size hemen bir açıklamada bulunmak istiyorum. DDR5 yoktur. DDR4 çıkmadan DDR5'in yıllardır var olup-kullanılmasını aklınız nasıl alıyor? İmzamdaki konuya baktınız mı? O konuda verdiğim kaynaklara baktınız mı?

http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR3
    http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5

Bağlantı verdiğiniz videoda da zaten bu durum anlatılıyor. Kendi kendinizi haksız çıkarıyorsunuz zaten.özellikle dakika 1.30 dan sonra dikkatli izleyin. GDDR2'nin DDR2 temelli, GDDR4 ve GDDR5'in DDR3 temelli olduğunu anlatıyor zaten.ayrıca GDDR3'te DDR2 temellidir.

Bana bilmiyormuşum gibi komikçe açıklamalarda bulunup, buraya göz gezdirin falan diyorsunuz. Anlamada sıkıntı mı çekiyorsunuz acaba?

• Konuyu tartışma için açmadım.

"PSU değerlerine nerden bakılıyor bilmiyorum ama powerda 400w/180-264v/5A/47-63hz yazıyor."
    yok canım ne tartışması.normalde tartışmadan doğru olan bulunmaz ama zaten kesin olan bir şeyin tartışması da olmaz.

Aslında işlemciniz yetersiz sayılır. Günümüz i3 işlemcilerinin neredeyse yarı performansında. daha düşük bir ekran kartı sanki daha mantıklı olabilir. Güç kaynağınız da daha düşük bir kart için yeterli sayılır.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core2-Duo-E7500-vs-Intel-Core-i3-3220

• quote:

Yukarda alacaklarımı belirttim, hangisi daha uygun olur?

R7 265 7850 ile aynı karttır fakat daha yeni seridir ve aynı fiyatadır bu yüzden onu önerdim ayrıca r serisinin oyun kampanyasıda mevcut bu karta iki adet ücretsiz oyun alabiliyorsun
  • O işlemci ile darboğazın kralını yaşarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blood Money

O işlemci ile darboğazın kralını yaşarsın.
    R7 265 7850 rahatça alabilir miyim kısaca?
    Parayı verirsen rahatça alırsın tabiki. Fakat büyük ihtimalle tam performans kullanamazsın.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Bana 5 yıl gitsin ekran kartı yeterli. Oynadığım oyunlar DayZ, Infestation MMO, League of Legends, BF3&BF4. Bu oyunları orta veya yüksek çözünürlükte oynarsınız diyorsanız yarın ekran kartını satın alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blood Money

O işlemci ile darboğazın kralını yaşarsın.

Aynen.İşte bu kadar basit değil mi.

R7 265 gibi kartları önermişlerde bikaç kişi dışında o işlemci o kartlara yetişemez dememiş.
  • O işlemciye yetişecek ekran kartı söyleseniz o halde?
  • O işlemciye max 7770 ve dengi kartlar gider.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.