Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu sonuçlar nasıl peki hocam sizce DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Dusuk ouan hocam adida64 ile test yap daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    Acaba hocam montajım mı yalnış 2 adet corsair 16 gb dominator 3200 serisi var Yani 2*8 den 2 tane var gei slotta. Devam edeeeek 4 tansini griye bağladım
    Acaba 2 tanesi gri slot 2 tanesi siyahamı montaj yapılcak ?DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
    DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

• Hepsini Gri slotlara tak hocam adida 64 ten anakart bolumunden ramlere bak 256 bit mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 30 Haziran 2016; 23:49:46 >
    Dımm slot bağlantı yönergesi anakart kitapçığında mevcuttur ,

Anakartın belirttiği üzere , ramlerinizi doğru dimm soketlerine yerleştirebilirsiniz eğer yanlış ise

Renkler değilde anakart kitapçığı daha sağlıklı olur , kimi marka renkli soket kimi marka siyah soketi 1. kanal olarak ataya biliyor user manual garanti olur
    Psycho53 P kullanıcısına yanıt

Hocam ekran kartı hala kullanmıyorsunuz değilmi ?

Ekran kartı olmadığından cpu daki gpu biriminin yükü arttığından dolayı throttle olmuştur belki diyeceğim veya veri yolu daralmıştır , birçok ihtimal var , çok uzun zamandır kullanmasamda cinebench in temeli grafik birimi üzerine değilmiydi ?

Opengl yazıyor oyle olması lazım..

Gpu birimi 1150 mhz demi ne çalışıyor benim 6700k da , gpu işlemci biriminin hızı yansımışta diyemem , yazılımsal karışıklık olmuş olabilir önemsenmesi gerekmiyordur belkide gösterilen ghz in ama temel sorun bench in grafik tabanlı olması gibi geliyor bana..
    Aida64 te anakart bolumunde hocam ram bolumu degil

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    X79 da onboard ekran yok hocam gtx 260 takili suan goruntu gelsin

Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    256bit hocam evet
    Hersey normal hocam tekrar aida64 tet alirmisin

Hocam bios üzerinden X.M.P. Açıkmı ? sadece mhz mi seçtiniz ?
    arkadaş xmp yi açıp bide öyle sonuçları deneyebilir,

Sizin durumla ilgili aklıma pek birşey gelmedi hocam açıkcası , sizinle aynı işlemciye sahip kişiler 950 puan falanmı alıyor şimdi doğrumu anladım , sizde fena puan almamışsınız ?

856 , aradaki puan eksiliğim neden diyemi soruyorsunuz 100 Cb puanı ?
    Cpu yu bus speed i 166 ya aldim cpuz z de qpi link 6666 mhz ye firladi sisteme bir yarari yok testlerde bu qpi ninDDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
    Hocam bende pasif olarak rated fsb yazıyor , blck yani

Hiç extreme core kullanmadığımdan lga 2011 , deneme fırsatım olmadıgından konu ıle ılgılı çok bir bilgim yok açıkcası üzülerek söylüyorum :)

x58 yongada @6,4 e kadar çıkabiliyormuş ,

QPI (QuickParth Interconnection):QPI ,noktadan noktaya bir bağlantıdır.FSB yi kullanan sistemelerde ,ön veri yolu göreceli olarak daha yavaş çalıştığından ve CPU ,FSB'den çok daha hızlı olan saat hızına erişmek için bir çarpan kullanır.
    QPI CPU ya kilitli varsayılan bir özel saat hızında çalıştığından bu tür bir sınır yoktur. Bu hızlı arabirim büyük miktarda veriyi hızlı bir şekilde taşıyabildiğinden LGA-1156 Core i7 ve Core i5 işlemcileri QPI'yı dahili olarak CPU çekirdeği ve bellek denetleyicisi arasında kullanır.

Bu kadarına ulaşa bildim hocam şuan ,

Fsb veri yolunu kullanıyorsunuz , Front diye kalmış herkeste ama Bclk olması lazım , yeni adı benimseyen yok , mantığıda tam kavrayamadım , bellek ile iletişimi Fsb üzerinden yapıyor yazıldığına göre QPİ veri yolu , köprü çipi ile CPU çekirdekleri arasında kullanılıyor, yani veriyi taşımıyor bir nevi , başka bişey taşıyor buda bizim bildiğimiz anlamda istediğimiz performansı bize vermiyor sanırım , Bus hızını arttırmak gibi bir etkisi olmadığına göre bizim işlemlerimiz onun üzerinden geçmiyor , belki köprü çipine gitme nedeni ram ler değilde , kontrol ettiği diğer arabirimlerdir , Pci-e , usb vb..

Siz ne düşünüyorsunuz hocam kafam karıştı biraz :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_QuickPath_Interconnect

Qpi çevre birimlerini kapsıyor hocam , köprü çipi üzerinden , bize bencler de falan fazla etkisi olmaya bilir anakartın üzerine entegre olanlar ile hızlı erişim gibi bir kısaltma ile geçiyor yanlış çevirmiyor isem..

Ama güzel hızı var..
    Tesekkur ederim hocam dedigin gibi buyuk ihtimal

Rica ederim hocam, düşük puan nedenini bilemesemde.. , iyi benchler dilerim..
  • Xmp zaten açık hocam yalnışınız var DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

Read ve copy puanin normal hocam cunku oc yapmamissin... ama write puanin cok az

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.