Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

Acaba hocam montajım mı yalnış 2 adet corsair 16 gb dominator 3200 serisi var Yani 2*8 den 2 tane var gei slotta. Devam edeeeek 4 tansini griye bağladım
    Acaba 2 tanesi gri slot 2 tanesi siyahamı montaj yapılcak ?DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
    DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

Dominatörler yakıyor hea Ah onlar bende olcakti 4000mhz gözü kapali
    Hocam link kablosuyla ankarta bağlayin ramleri sicaklik voltaj değerleri anlık kontrol edebilirsiniz daha kolay korkmadan overclock edersiniz ramlerinizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 1 Temmuz 2016; 8:15:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Haha fiyatlarıda aynı..

Bende aynı ürünü kullanıyorum 3200 mhz c16

https://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-3200MHz-PC4-25600-Memory/dp/B0143UM4TC/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1466820066&sr=1-1&keywords=CMK16GX4M2B3200C15

3200 ü alın hiçbir kaybınız olmaz :) sıkıntı çıkar ise clock düşürürsünüz

Onun için sormak istedim multiplayer için gecikme vs önemli ya acaba cl değeri düşük almak mı iyidir ?

Herzaman ramlerde cas düşük mhzsi yüksek ve voltaji düşük olan ramler en iyileridir ve iyide overclock olurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Üstadlar bf4 multi için,

3200 mhz cl16 mı yoksa 3000 mhz cl 15 mi almak lazım?

Ka. voltajda çalişiyor bunlar?Ram overclocktan anlarsa voltajı düşük olanı al overclock edersin yok anlamam dersen yüksek olanı al çok fiyat farkı varsa arada ucuz olanını al arada 200mhz fazla fps oynamaz 3-5fps oynar
    bende bf4 multi oynuyorum 2133mhz ve 2400 arasinda pek fazla fps farki gözlemlemedim
  • quote:

Yakmak.. Öhöm. Garanti kapsamına girmedi sanırım , "kullanıcı hatası" neyaptınızda gitti hocam ?

Voltajlamı.. nasıl olur , yazılımda max voltajlar bellidir , asus un gpu tweak msi ın after burner.. vs.. nasıl olabilir böyle bişey

Ekran karti Titan X pencil mod yapmiştim biostan veriyordum paso voltaji custom hava soğutma firestrike dedim en yüksek titan X rekoru kırayım verdim kırbacı
    Ogün havada yağışlıydı aşırı voltaj gitti sanırım psu gpu hepsi yandi
    Birde kingston ramler vardi hayatımda okadar takoz bu rame rastlamamiştim sinirimden dayadim voltajı dayadım yandi
    Çok uygun fiyata gelmişti o ramler.işlemci g3258 vardi delid yapmiştim 6ghz üstüne zorladim hava soğutmayla balkon mod 1.9v verdim pat etti
    birde arkadaştan aldığım tamir ettiğim pini kırık i5 2400 vardi oda işte pinde temassızlık oldu sanırım takoz sandım verdim 1.6v felan oda yandı foxcoon anakartla beraber
    Ekran karti hariç diğerlerinin garantisi yoktu ve sistem pc kastırıyordu photoshop yaparken sinir oldum ya hızlansın ya ölsün die ölümüne yapmiştim overclock yane ölene kadar dedim mokoku

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bazi bech programlari torpil geçiyor yeni işlemcilere daha yuksek puan veriyor yeni piyasaya çikan işlemcilere ..
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hocam X sağlammı şimdi değiştilermi onu çok merak ettim ,hem bios hem voltaj yemiş..

Hocam.. Diyecek söz bulamıyorum efsane fantazi.. Cpu 'ya 1.9v acaba kaç Dereceye çıktı.. Çok değişik bir fantaziyapmışsınız hocam zevkle okudum yapması çok daha zevklidir..

Geçmiş olsun
  • quote:

Hocam X sağlammı şimdi değiştilermi onu çok merak ettim ,hem bios hem voltaj yemiş..

Hocam.. Diyecek söz bulamıyorum efsane fantazi.. Cpu 'ya 1.9v acaba kaç Dereceye çıktı.. Çok değişik bir fantaziyapmışsınız hocam zevkle okudum yapması çok daha zevklidir..

Geçmiş olsun

TitanX içindeki chip yanmiş evga sağolsun değiştirdiler ama tabikide anlayamadilar herhangi bir deforme olmadiği için
    g3258 öküz gibi bir hava soğutucu vardi biraz eski mecidiyeköyde bulmuştum 10000rmpde dönüyordu 12cmlik fan onu takmiştim balkon mod.
    Komşu amcamın oğlu var 2de birde gelip elektirikli süpergeyi kapat gece gece diye kızıyordu halbuysem işlemci soğutucusu kasa zırlayıp titriyordu 10000rpm
    Kaygan zemine koysam kasa götürcek fan uçuşa geçiyordu kasa nerdeyse .Nese ben kökledikçe duvara vuruyor amca oğlu kapat süpürgeyi die
    Yeni işlemci alcaktim ama delidli diye kimse yanaşmadi almaya bende kökledim kaç derece oldu bilmiyorum 6ghz felan açtim windows sonra gece yarisi dalmiş 1.9v verince pat etti böle anakart soğutucu orasi kabak çiçeği gibi açildi amca oğlu seslendi arkadan heh patlattin sonunda süpürgeyi
    Anakart işlemci pert pinler felan yamulmuş işlemci kömür Korkmadim desem yeridir uykumda gelmişti birden pat edince ödüm patladi

Hocam efsane.. Titan ı kurtarmanız iyi olmuş kartı iyi haşat etmişsiniz demek bios kontrolü yapsalardı... ,

O fan gerçekmi hani süpürge olan.. Kaç cfm basıyor o
    Torpil diye birsey yok hocam arti yeni islemci islemci tabiki bir onceki kendi seriden iyidir.. islemci neyse o dur islemcinin mhz sine cekirdek sayisina ve cachesine gore olcuyor test programlari... benim mesele anakarttan.. anakart cok zayif biosta... x79 sistem diger marka anakartlar bioslarini inceledim hepsi asus tan iyi...biostar bile asustan iyi x79 da.... tum anakartlarda nout bridge mhz ayari var tek tek videolari inceledim.. bu elimdeki asus anakart son asus allahin izniyle bundan sonra ya MSi ya Asrock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 1 Temmuz 2016; 21:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Dediğim gibi bazi bech programlari torpil geçiyor yeni işlemcilere daha yuksek puan veriyor yeni piyasaya çikan işlemcilere ..

Torpil yok hocam hersey anakartta bak msi x79 da adamin 2700 mhz sonucu nekadar tatli goruntu ddr4 quad ramden bile iyi sonuc almis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 1 Temmuz 2016; 20:53:05 >

• quote:

Rica ederim hocam, düşük puan nedenini bilemesemde.. , iyi benchler dilerim..

New cinebench scores

farklı versiyonmu kullandınız hocam ? eski sinde puan birimi cbs idi cine score , bunda Pts

Bus tan güzel yol vermişsiniz ama 5 ghz in altına inmiş.. aynı score tablosundan olsa ıdı puanlar , bench puanı arttımı azaldımı anlardık dıye dusunuyorum
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Evet farkli versiyoN ile denedim buda 5ghz nin ustundeki test

4930k guzel islemci ama x79'un en populeri bence 3930k dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 2 Temmuz 2016; 18:05:33 >
    hocam bence yazılım 4.58 ghz üstünü desteklemiyor ondan öyle gözüküyor..
  • quote:

166 bus ile oc yaptimmi cpuz de ki ghz cinebenhdede yaziyor bende anlamadim atarim goruntu

• quote:

166 cpu fsb bus speed oc yaptim cinebenchdede 5 ghz ye cikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 2 Temmuz 2016; 21:13:41 >

3 fanimi radyatorun ust tarafina bu sekil takarsam fayda edermi disari dogrumu uflesin fanlar

air flow yönü seçip ona göre ayarlamanız lazım , ben kasadışından yukardan , aşağıya cpu ya doğru verip Push/pull düzende aşağıya indiriyordum güzel güzel,

Kasa içinden dışarıda verilebilir , kasa içi bir miktar daha sıcak olabilir diye ben tercih etmedim

Not: Ben UT60 kullanıyordum , st30 gibi ince radlarda airflow un nerden gelip nerden gittiği pek fark etmez rad soğutması için , kasanın içindeki , air flow u güzel bir şekilde yönlendirmeye çalışın yeterlidir , Kalınlıkları 45~60 cm in üzerindeki radlarda ince ayar daha elzem oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 3 Temmuz 2016; 1:07:52 >
    Radyatordeki fanlar suan icerden disari ufluyor malum havalar isindi radyatoru elliyorum oc li iken radyator bile nerdeyse el yakacak :-)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.