Bildirim
DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (11. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre9110
quote:
Orijinalden alıntı: Psycho53
Haha fiyatlarıda aynı..
Bende aynı ürünü kullanıyorum 3200 mhz c16
https://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-3200MHz-PC4-25600-Memory/dp/B0143UM4TC/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1466820066&sr=1-1&keywords=CMK16GX4M2B3200C15
3200 ü alın hiçbir kaybınız olmaz :) sıkıntı çıkar ise clock düşürürsünüz
Onun için sormak istedim multiplayer için gecikme vs önemli ya acaba cl değeri düşük almak mı iyidir ?
Herzaman ramlerde cas düşük mhzsi yüksek ve voltaji düşük olan ramler en iyileridir ve iyide overclock olurlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre9110
Üstadlar bf4 multi için,
3200 mhz cl16 mı yoksa 3000 mhz cl 15 mi almak lazım?
Ka. voltajda çalişiyor bunlar?Ram overclocktan anlarsa voltajı düşük olanı al overclock edersin yok anlamam dersen yüksek olanı al çok fiyat farkı varsa arada ucuz olanını al arada 200mhz fazla fps oynamaz 3-5fps oynar
bende bf4 multi oynuyorum 2133mhz ve 2400 arasinda pek fazla fps farki gözlemlemedim -
quote:
Yakmak.. Öhöm. Garanti kapsamına girmedi sanırım , "kullanıcı hatası" neyaptınızda gitti hocam ?
Voltajlamı.. nasıl olur , yazılımda max voltajlar bellidir , asus un gpu tweak msi ın after burner.. vs.. nasıl olabilir böyle bişey
Ekran karti Titan X pencil mod yapmiştim biostan veriyordum paso voltaji custom hava soğutma firestrike dedim en yüksek titan X rekoru kırayım verdim kırbacı
Ogün havada yağışlıydı aşırı voltaj gitti sanırım psu gpu hepsi yandi
Birde kingston ramler vardi hayatımda okadar takoz bu rame rastlamamiştim sinirimden dayadim voltajı dayadım yandi
Çok uygun fiyata gelmişti o ramler.işlemci g3258 vardi delid yapmiştim 6ghz üstüne zorladim hava soğutmayla balkon mod 1.9v verdim pat etti
birde arkadaştan aldığım tamir ettiğim pini kırık i5 2400 vardi oda işte pinde temassızlık oldu sanırım takoz sandım verdim 1.6v felan oda yandı foxcoon anakartla beraber
Ekran karti hariç diğerlerinin garantisi yoktu ve sistem pc kastırıyordu photoshop yaparken sinir oldum ya hızlansın ya ölsün die ölümüne yapmiştim overclock yane ölene kadar dedim mokoku
-
Dediğim gibi bazi bech programlari torpil geçiyor yeni işlemcilere daha yuksek puan veriyor yeni piyasaya çikan işlemcilere .. -
Hocam X sağlammı şimdi değiştilermi onu çok merak ettim ,hem bios hem voltaj yemiş..
Hocam.. Diyecek söz bulamıyorum efsane fantazi.. Cpu 'ya 1.9v acaba kaç Dereceye çıktı.. Çok değişik bir fantaziyapmışsınız hocam zevkle okudum yapması çok daha zevklidir..
Geçmiş olsun -
quote:
Hocam X sağlammı şimdi değiştilermi onu çok merak ettim ,hem bios hem voltaj yemiş..
Hocam.. Diyecek söz bulamıyorum efsane fantazi.. Cpu 'ya 1.9v acaba kaç Dereceye çıktı.. Çok değişik bir fantaziyapmışsınız hocam zevkle okudum yapması çok daha zevklidir..
Geçmiş olsun
TitanX içindeki chip yanmiş evga sağolsun değiştirdiler ama tabikide anlayamadilar herhangi bir deforme olmadiği için
g3258 öküz gibi bir hava soğutucu vardi biraz eski mecidiyeköyde bulmuştum 10000rmpde dönüyordu 12cmlik fan onu takmiştim balkon mod.
Komşu amcamın oğlu var 2de birde gelip elektirikli süpergeyi kapat gece gece diye kızıyordu halbuysem işlemci soğutucusu kasa zırlayıp titriyordu 10000rpm
Kaygan zemine koysam kasa götürcek fan uçuşa geçiyordu kasa nerdeyse .Nese ben kökledikçe duvara vuruyor amca oğlu kapat süpürgeyi die
Yeni işlemci alcaktim ama delidli diye kimse yanaşmadi almaya bende kökledim kaç derece oldu bilmiyorum 6ghz felan açtim windows sonra gece yarisi dalmiş 1.9v verince pat etti böle anakart soğutucu orasi kabak çiçeği gibi açildi amca oğlu seslendi arkadan heh patlattin sonunda süpürgeyi
Anakart işlemci pert pinler felan yamulmuş işlemci kömür Korkmadim desem yeridir uykumda gelmişti birden pat edince ödüm patladi
-
Hocam efsane.. Titan ı kurtarmanız iyi olmuş kartı iyi haşat etmişsiniz demek bios kontrolü yapsalardı... ,
O fan gerçekmi hani süpürge olan.. Kaç cfm basıyor o -
Torpil diye birsey yok hocam arti yeni islemci islemci tabiki bir onceki kendi seriden iyidir.. islemci neyse o dur islemcinin mhz sine cekirdek sayisina ve cachesine gore olcuyor test programlari... benim mesele anakarttan.. anakart cok zayif biosta... x79 sistem diger marka anakartlar bioslarini inceledim hepsi asus tan iyi...biostar bile asustan iyi x79 da.... tum anakartlarda nout bridge mhz ayari var tek tek videolari inceledim.. bu elimdeki asus anakart son asus allahin izniyle bundan sonra ya MSi ya Asrock
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 1 Temmuz 2016; 21:14:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
farklı versiyonmu kullandınız hocam ? eski sinde puan birimi cbs idi cine score , bunda Pts
Bus tan güzel yol vermişsiniz ama 5 ghz in altına inmiş.. aynı score tablosundan olsa ıdı puanlar , bench puanı arttımı azaldımı anlardık dıye dusunuyorum -
-
4930k guzel islemci ama x79'un en populeri bence 3930k dir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 2 Temmuz 2016; 18:05:33 >
hocam bence yazılım 4.58 ghz üstünü desteklemiyor ondan öyle gözüküyor.. -
quote:
hocam bence yazılım 4.58 ghz üstünü desteklemiyor ondan öyle gözüküyor..
166 bus ile oc yaptimmi cpuz de ki ghz cinebenhdede yaziyor bende anlamadim atarim goruntu
-
-
air flow yönü seçip ona göre ayarlamanız lazım , ben kasadışından yukardan , aşağıya cpu ya doğru verip Push/pull düzende aşağıya indiriyordum güzel güzel,
Kasa içinden dışarıda verilebilir , kasa içi bir miktar daha sıcak olabilir diye ben tercih etmedim
Not: Ben UT60 kullanıyordum , st30 gibi ince radlarda airflow un nerden gelip nerden gittiği pek fark etmez rad soğutması için , kasanın içindeki , air flow u güzel bir şekilde yönlendirmeye çalışın yeterlidir , Kalınlıkları 45~60 cm in üzerindeki radlarda ince ayar daha elzem oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 3 Temmuz 2016; 1:07:52 > -
Radyatordeki fanlar suan icerden disari ufluyor malum havalar isindi radyatoru elliyorum oc li iken radyator bile nerdeyse el yakacak :-)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X