Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    Her zamanki gibi ateş ediyosunuz hocam .d Maşşallah. İşlemciyi değişmişsiniz Hayırlı olsun..
  • Eğer sistemim için herhangi bir sorun teşgil etmeyecekse ram'lerimi 2666'dan 3000mhz'e çıkartıp sabit ve stabil bir şekilde kullanmayı istiyorum. Bios'dan ram'imin mhz'ini yükseltirken yapmam gereken ayarlar nelerdir? Voltajını da yükseltmem mi gerekiyor işlemcide o.c yaparken yaptığımız gibi?

Anakartım rog maximus viii ranger
    ram'ler 2 adet 8gb ddr4 2666mhz kingston hyperx fury
  • Overclock Ailem..

6700k Nın ettirdiği isyan Lanet olsun Sana SKYLAKE! Dedikten sonra bırakmıştım bu işleri ekran kartımda yok bulaşmamıştım o yüzden, canım sıkıldı...

Sonuç olarak eski değerlerime bakarsanız overclock cpuda herşey değildi önemli olan ram frekansı , Ve bu kahrolası işlemciyi overclock etmek istiyor iseniz. O Ram frekansı düşürülecek. Başka yolu yok , Load line calibration lar ile bir çok kombinasyon ortaya tabiki çıkar ama köprü beslemeleri dahil , heryer daha fazla watt çekmeli , bunun için iyi bir besleme , Tabir Olarak Aragaz. Vermek lazım yüksek miktarda , cpunun dimm slotlarını yöneten entegre birimine yüklenmek lazım sonuç yinede Muamma.

~

OHAAA Olduğum an. 215 Watt Ufak saniyelik bir andı , donma başladı 300 küsür watt yazıyordu , sistem hatası çıktı orda muhtemelen sistem blue screen e düştü , limitlerini biraz kaldırdım cpu nun , aban dedim watt a.

TPU Nun Eseri

TPU sorun çıkartıyodu nedeni CPU nun içindeki entegre gpu birimini overclock etmesi frekansı 1150 mhz , bu mubarek 2400 mhz e zorlamış GPU birimini.

Sonuç olarak , Frekans önemli eski yine basit ayarlardaki değerlerim , paylaşayım yine , ince ayara hiç giresim yok , ekrankartım yok.

Aida sonucu yoktu elimde.. Bu o.c windows üstünden yapılmıştı o yüzden pekte kayda değer bulmuyorum o nu , çünkü sistem Startupta çöküyor.. 3200 mhz ram ile 4.7@ ghz pek mümkün değil gibi slow start yaptırıla bilir belki , nekadar yavaş başlar geç açılır sistem bilemiyorum denemedim

Hızımda bayağı azmış aslında yavhu , 39 40 lara çıkmamışım demek..

Eski~

Ufak bir ekleme daha. Ramlerin hızını düşürdüğüm halde XMP 3200 Latency değerlerinde kullandığımdan , ram değerleri birazdaha artar ince ayar ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 30 Temmuz 2016; 0:24:05 >

• Genelde startupta sıkıntı yaşıyorum zaten, 4.2 ghz de bile , Kalıyor anakart. AC power loss da olsada %80. Cpu core voltajı sabitlendiği zaman kafayı yiyiyor. 3200 MHZ ramde oluyor tabiki bu , 3200 ü seçerkende ac power loss start up boot failure gibi bir uyarı veriyordu hatırlamıyorum şimdi . Çok çektim yani kısaca. o ilk uyguladıgım ayarlarda elektriği kesip verince %85 anakart self testte kalıyordu , uzun zamandırda , elektrik kesilmeden başlattıgımda self testte kalmaya başladı oranı %15 falandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 30 Temmuz 2016; 9:45:10 >
  • Bir uyarı alıyordum,

Ram de' oyazı X.M.P. Seçince çıkıyormuş."Gelişmiş ram ayarları vs.. Power-On Self-Test Failure."

Şeklinde yazıyor xmp yi seçince , xmp yapıp latency leri alayım dedim onuda yemedi asus beni orjinal asus ayarları ile çalıştır diyor , busefer #cas lara kendi hükmetmek istiyor autoda kalıyor , 3200 mhz yapınca sistem hiç açılmıyor.

X.m.p. Siz 3200 mhz mi zorlasam.. Ne yapsam bilemedim XMP niye böyle bir sorun çıkartıyor bu kart xmp yi desteklediği halde neden böyle ? Çözümü bilen varsa tartışalım.. Asus Ve yeni nesil BIOS sorunları. Bi Bitmedi...
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    ram lerin 2133 mhz de aldiği skor ddr3 ile ayni... oc yapmişşin işlemciyi
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    ram timingle belirttiğim gibi hiç uğraşmadım hocam , belki bişey daha alırdı , ama 70k quad lara göre yerlerde sürünüyor bence.
    2600 2700 mhz quad ddr3 te 70k aliyor... 3200 mhz quad ddr3 de 80k yi gorur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 30 Temmuz 2016; 22:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4930k 4.5ghz 2133mhz quad ram

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

4930k 4.5ghz 2133mhz quad ram

ooo yeni işlemci yapmişiz hayirli olsun

konuya biraz haraket gelsin ram write 71k... nb 5125 mhz cpu 5125 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 19 Eylül 2016; 0:31:37 >

• quote:

konuya biraz haraket gelsin ram write 71k... nb 5125 mhz cpu 5125 mhz

Vay cok guzel
    Yeni ram alcam ozanan kapisiriz yine
    Bide senin anakart matx miydi bu resmini attigin i7 nin?

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Anakarkim Asus p9x79 pro 8adet ram yuvali... yeni ram alirsan bile bana Bana yaklaşman imkansiz quad destekli anakartin olmasi lazim yanimdan gecmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 19 Eylül 2016; 21:22:15 >
  • quote:

Anakarkim Asus p9x79 pro 8adet ram yuvali... yeni ram alirsan bile bana Bana yaklaşman imkansiz quad destekli anakartin olmasi lazim yanimdan gecmek için

tozuna yetişir ama canım o kadar da değil.
    YENİ DDR3 PNY 2800mhz ddr3 RAMLERİM geldi chip ler hynix mfr ddr3 te en iyi chip

• ddr3 2800 mhz ram p9x79pro anakartta 2800mhz yi gormuyor 2700mhz lerde max xmp 1 xmp 2 profilindede 2133 gosteriyor 2700mhz de cl 10-12-12-12 timing

• quote:

ddr3 2800 mhz ram p9x79pro anakartta 2800mhz yi gormuyor 2700mhz lerde max xmp 1 xmp 2 profilindede 2133 gosteriyor 2700mhz de cl 10-12-12-12 timing

Neden gormuyorki 2800???

fabrika çıkısı anakartim 2400mhz oldugundan olabilir diyorum yeni bios ta 3200 mhz destekliyor aslinda... z97 de 3000hmz çıktığim ramlerde de 2700mhz çikiyorum x79 da... yeni ramlerim bir sorunu yok çunku hynix in en iyi chip i kullanilmiş
    rampage 4black olmasi lazim x79 da daha yuksege çıkmak için... hocam z97 de rahat 3200 yi gorur cunku hynix in en iyi chip i kullanilmiş
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.