Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    X-FI X kullanıcısına yanıt
    2400mhz cl9-11-11 1.65v stabil

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 15 Mart 2017; 16:46:10 >
  • berdush42 kullanıcısına yanıt
    2133 mhz CL8-10-9 1.65V stable

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel değerler. 2133 cl8 de ram yok şu an dünyada pny anarchy ler demi bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    evet hocam pny anarchy ramlerim
  • Almayacağım o ramleri ısrar etme

Aslında bende satma taraftarı değilim

2700mhz cl10-12-11-12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 22 Mart 2017; 17:56:3 >
    Akıyooo Maşallah
    Yağ gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

2700mhz cl10-12-11-12

Kanka bunu atsana hwbot felan bakalim kacinci sora alcan?

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Kanka hwbot takiler cl6 da 2700 MHz ye çıkmış lar onların yanından geçemem

• quote:

Kanka hwbot takiler cl6 da 2700 MHz ye çıkmış lar onların yanından geçemem

Oha ben baktigimda okadar degillerdi ddr3 un okunu cikarmislar desene

http://hwbot.org/newsflash/3799_superpi_32m_5_ghz_challenge_leaderboard_(july_21_2016)___splave_fastest_at_5_minutes_and_53.296_seconds_with_skylake/ 32m sıralama hwbot ddr3 de 2800 MHz de cl6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 26 Mart 2017; 0:17:50 >
    Konuya biraz hareket gelsin 2200mhz de kullanıyordum ramleri dün iraz daha zorladım ve cl12 de 2400mhzde stabil yapmayi başardim benim 1600mhz ramleri
    daha üstü çıkmıyor ramler ne denediysem olmadi ne timing ne voltaj
    sanırım kapasitesi bu işlemci ve ram overclocklu stabil günlük bu değerde kullanıyorum işlemci delid var yoksa 4,5ghz hayal hemde stok fanla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 29 Mayıs 2017; 14:20:6 >

Kanka latency ddr4 gibi olmuş

• quote:

Kanka latency ddr4 gibi olmuş

kingstonlar bole kanka napim okuz gibi latency istiyor

hcimemtest ile 1 saat hatasız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

hcimemtest ile 1 saat hatasız mı?

aidanin memeroy stress 1saat tuttum sorun yok intel extrem tuningde denedim sorun yok!

Zaten hocam bellek overclock işlemcilerdeki gibi olmuyor eğer overclockda sorun olursa sistem açılmıyor genelde.
    Sistem açıldımı %98 overclock başarili oluyor bellek overclockta windows açtınmı %98 overclock başarılı oluyor

Bu arada oyunda daha yüksek fps veriyor diye millet dünya para verip ddr4 geçiyor alltan baksınlar test etmişler ayni hizlarda ddr3ler daha yüksek fps veriyor ddr4'den artik gerisini siz düşünün

Kanka ayni frekansta MHz de ddr3 ddr4 hemen hemen ayni aida64 benchmark puani aliyor ddr4 çok küçük bir farkla önde oda işlemcinin RAM bant genişliği yüksek diye

aida yeterli gibi fakat zamanın varsa dediğimi yap 1 saat. ne kadar ramın varsa boşta ona denk gelecek şekilde 2048MB olarak hcimemtest programını başlat... yani 14000MB boş var diyelim, 2048MB olarak 11 tane açacaksın ve 12. yi use left ram'ı işaretleyip çalıştıracaksın.. umarım anlaşılır yazdım.

tecrübelerimden konuşacak olursam eğer. 98% başarılı olur dediğine katılmıyorum. cpu gibi değil evet daha fazla iş istiyor ve 15dk stabil kalan ram hcimemtest'te ufak hata veriyordu bende. full stabil yapınca hiç hata vermemesi lazım 120% coverage bitince yani 1 saat birşey ediyor bu da.

cpu oc'ta ise cpu stabil oluyor bazen ama BIOS ekranıda gezerken PC donuyor reset istiyor, ya da 40dk prime95 26.6 (26.6 versiyondan başkasını kullanma) blend test yaparken full ram ile WHEA logger olmuyor ama 30dk oyun oynarken event log WHEA hatalarıyla dolup taşıyor. yani cpu voltaj istiyor demek daha stabil değil.

WHEA logger ile mesela BF1 crash oluyordu bende, bir kere stabil ettin mi tam manasıyla ne crash ne WHEA oluyor. WHEA logger bilmeyenler için CPU'da hata oluyor ve kendi düzeltiyor tolere ediyor, bazı oyunlar etmiyor ama o anda.

Prime95 ile de OC'lu ram'ı CPU ve IMC'si full yükteykende test etmen lazım, bu da 1 saat en az. blend testi seçip custom'a alacaksın oradan kalan ram'ı yazacaksın ve başlatacaksın. sırf cpu test için small fft, hepsi için blend. imc cpu içinde olduğundan blend daha iyi kasar.

edit: bu arada intel extreme tuning güzelmiş... ryzen'da gelen amd'nin yazılımını andırıyor. bende çalışır mı o yazılım? 3570k var z77 chipset.
    edit2: benim gözlemime göre, ddr3 2400 = ddr4 3000 performans olarak kabaca, genelde. aynı şekilde ddr3 2600 = ddr4 3200 vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 3 Haziran 2017; 22:27:54 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.