Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lifetime i azaltan , overclock değil , Yüksek amper çekimi ve ısıdır , malzemenin kaldiramayacagi voltaj onu içten içe yer.

Doğru değerler ile , 10 yil life time i olan bir islemci yine yaklasik 8~10 yil calisacaktir doğru koşullar altinda. Enfazla Stock değerlere dönersiniz.. Oda islemci agir bir sıkıntı gecirmedigi sürece olmaz diye düşünüyorum.

Laptop biraz muamma. O islemciler Kısılmış , amper beslenme oranlari düsürülmüs islemciler , K serisi acik islemci var ise laptop unuzda illaki biraz olacaktir , fazla amper cektigi icin hizli şarj biter o kadar..
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Bunun nedeni tamamı ile Seri ve kalite ile alakali..

DDR3 lerde o hizlara çıkılamazdi çok zordu.. 2400 mhz corsair dominator platinum lar dediğiniz fiyata gelmemişti..

biraz aşırı bir örnek olmuş.

8 gb ddd3 single
    http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-extreme-memory-8gb-3000mhz-cl12-1-65v-ddr3-memory-kit-cml8gx3m2a3000c12r

2x8 16 gb ddr4 dual
    http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-lpx-16gb-2x8gb-ddr4-dram-3000mhz-c15-memory-kit-black-cmk16gx4m2b3000c15

Bir anormallik yok , 2400 sonrasi o zamanlar zor olduğu için fiyat artardi , şimdi teknoloji gelişti ddr4 de 3200 mhz alip geçiyorsunuz Boardlar overclock ile 4k destekliyor..

Fazla takilacak bir mesele kalmadi Ramler konusunda , ram değerleri ile oynarsiniz ancak #cas lari düsürmek için

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    stoklarında olmadığından dolayı 54 gbp diye bir fiyat sallamışlar sanırım ddr3-3000mhz için çıkış zamanındaki haberlere baktım bütün kaynaklarda 749$ dan piyasaya çıkıyor yazıyor.

http://www.techfresh.net/corsair-8gb-4gbx2-cml8gx3m2a3000c12r-ddr3-memory-module-kit/

https://www.donanimhaber.com/ram/haberleri/Corsairdan-3000-MHzde-calisan-8-GB-DDR3-bellek-kiti-Vengeance-Extreme.htm

hiç biyerde de ürün yok 5,10 tane modül üretip bırakmışlar herhalde.

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah
    Dediğin gibi 750 dolar civarıydı bir ara çok takip ediyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sene 2013 , o zamanlarda normal..

Dediğim şey ilerleyen teknoloji ve günümüzü kapsiyor.

bundan 4-5 yil öncesinde o fiyatlarin olmasi bence gayet doğal. Çünkü biraz erişilemez bir seviyeydi. Nadir olan pahalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperepla

tabi bakışı ile alakalı bir şey ben dediğim gibi bilgisayımın ramini 3000-3200 mhzlere upgrade etmek istiyorum bu birazda zevk meselesi. benim ödemem gereken miktar 450 dolar iken ddr4 kullananın ödemesi gerek miktar 150 dolar arada kıyaslanamayacak kadar büyük bir uçurum var. tabi bu uçuruma bakınca winner ddr4 yazıp soru işareti(?) koymak hiç anlamlı değil. ram hızındaki 1000 mhz lik farkı günlük kullanıcı fark etmiyor ise günlük kullanıcının aynı hızda çalışıp bazen bazen 1,2 milim önde bazen 1,2 milim geride olan ddr3 ü nasıl fark edecek. bence burada aynı hızda çalışan ddr3 ile ddr4 ü değil aynı fiyata alınmış ddr3 ile ddr4 ü kıyaslamak lazım! hatta ddr4 3200 mhz ile aynı fiyata alabileceğim ddr3 bulursanız linkini yollayın alayım. ddr4 e geçecek miyim? hayır. ddr4 ddr3 den daha mı iyi kesinlikle. sonuçta bu bir teknoloji hepimiz para verip alıyoruz maliyette teknoloji geliştirmelerinin içersindedir.

Hocam benim anlatmak istedigimi anlamadiniz sirf daha hizlo ve dusuk voltajda caliaiyor die daha hizli ram almak isteyen biri komple sistemini degistirmek zorunda birde bu acidan bakin arada kac binlira fark odemesi lazim ayrica 3000mhz degil ddr3 1600mhz ustu herturlu her platformda is gorec3ktir keza ddr3 ramlar kotu denmeyecek overclock performansi var 1600mhz 20ye yakin ram kullandim %90 ni 2133mhz o.c kolaylikla oluyor voltaj timinle oynayarak sadece
    Yine soyluyorum ddr3 sisteme sahip biri ddr4 gecmesi huzulu masraf olur keza samnsung ve micron aciklama yapti ddr5 cag atlaticak pclere diye cpudan daha hizli ramler geliyor ve tek slot 64gb ram fiyatlarida dusuruceklermis ssd ve harddiskler tarih oluyor diyor 8000mb okuma yazma hizlari artik gerisini siz dusunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 24 Haziran 2017; 16:45:50 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Yokmu x299 aida64 ram skorlari gelsin

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Haci ddr3 4444mhz buldum adamlar overclock etmişler gskill marka lakin latency 16 olmasına rağmen neden bu sendeki benchmarktan daha düşük skor almiş?
    Ayni hizlarda ddr3 ramler ddr4 ramleri solluyor latency düşük olduğu için lakin ddr3 ramlerle 3000mhz üstü görmek imkansiza takın max piyasada olanlar 2400mhz oyun için kullananlar ise ddr3 sistemlerde %90ı 1600mhz ram kullanıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Haci ddr3 4444mhz buldum adamlar overclock etmişler gskill marka lakin latency 16 olmasına rağmen neden bu sendeki benchmarktan daha düşük skor almiş?
    Ayni hizlarda ddr3 ramler ddr4 ramleri solluyor latency düşük olduğu için lakin ddr3 ramlerle 3000mhz üstü görmek imkansiza takın max piyasada olanlar 2400mhz oyun için kullananlar ise ddr3 sistemlerde %90ı 1600mhz ram kullanıyor!

Kanka bu nasil sistem anlamadim gitti çözemedim x99 larda ddr3 kullaniliyormu??? writede dusuk almis kullanilan ananart belli değil birde aida 64 surumu ile alakali olabilir cunku x99 ilk ciktiginda aida64 te x99 a gore değildi çikan sonuclar düşük tü

Kisacasi bu aida64 surumunde x99 destegi gelmeden alinmis bir skor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 14 Aralık 2017; 18:45:42 >

Corsair ddr3 ram kodlari

Dominatörlerin genelinde 3x yaziyor haci biçok kere dominatör serisi kullandım hiç takoz denk gelmedik voltaji ver çossun yane micron chip tek geçerim ramlerde
    Kanka ben corsair ram alirsam gunun birinde ver5.xx hiynix alacağim

Yok haciya hynixler micron kadar iyi değil lakin kötüde değil bendeki 1600mhz 2400 gördümdü max
    Dukkanımdan bakabilirsin 8gblik bitane hynix satmiştim ben
    Kanka ramlari bir ara baya araştirdim hazir 2800mhz 2933mhz 3000mhz ram olsun bu hizda hynix ic kullanilmiş.. samsung ic de ise 2600 ve 2666mhz ramler kullaniliyor samsung ic li bu ramler 2600 ve 2666 mhz olanlar fabrika çikisi cl-9 da 3000mhz ye kadar çikiyor

Bu ramler corsair 2666 mhz samsung ic li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 21 Aralık 2017; 16:37:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Dominatörlerin genelinde 3x yaziyor haci biçok kere dominatör serisi kullandım hiç takoz denk gelmedik voltaji ver çossun yane micron chip tek geçerim ramlerde

Geçmisime baktim micron chip ile ibrem 2800mhz yapmiş

Ben şaun daha çok ddr4 ramlerin overclock kapasitesini merak ediyorum bu konuda pek fazla paylaşim yapan yok ne türk nede yabanci sitelerde ddr4ler takoz çikti sanirsam
    Aslında voltajlarıda düşük daha iyi overclock olmalari gerekir mesela 2133 mhz ramler kolaylıkla 3600 mhzlere çıkmasi lazim?

Bu aşşağida vericem inceleme yapan site ramleri overclocklamiş bunlarda hep hynix chipli ram inceliyor nedense ve güzel değerler yakalamişlar 2666mhz lik ramleri 4000mhz yakın değere çikmişlar
    https://overclocking.guide/retail-ddr4-vs-engineering-samples/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 22 Aralık 2017; 18:17:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mgedik06

quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

ddr3 2800 mhz ram p9x79pro anakartta 2800mhz yi gormuyor 2700mhz lerde max xmp 1 xmp 2 profilindede 2133 gosteriyor 2700mhz de cl 10-12-12-12 timing

kuzey köprüsüne voltaj veriyor musun hacı abi

Cl-10-12-12

2733mhz çikmisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 4 Nisan 2018; 15:46:17 >

Güzel değer kaç volt verdin kanka ramlere?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.