Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    maxxMEM testleri

orninal ayarlarda latency

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

IO compensation (ch1) 14
    IO compensation (ch2) 14
    RTL init value (ch1) 14
    RTL init value (ch2) 14

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Sisoftware sandra LATENCY testi orjinal ayarlarda

IO compensation (ch1) 14
    IO compensation (ch2) 14
    RTL init value (ch1) 14
    RTL init value (ch2) 14 değerlerinde aldiğim Sisoftware sandra LATENCY testi

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Sen çözmüşsün bu işi bende eve geçince şu ayarlari bi deneyeyim IO compensation

(ch1) 14
    IO compensation (ch2) 14
    RTL init value (ch1) 14
    RTL init value (ch2) 14 bayaği fark ettirmiş latency güzel değerler denemek lazim
    İyi yakalamışsınız hocam tebrikler.. BIOS bilgi verememiş, bu ayarlar ile ilgili o yüzden ayarlar hakkında tam bilgim olmadan yorum yapamayacağım..

Ama hwbot , güzel detaylı bir test ve açıklamadan geçirmiş bu ayarları

http://hwbot.org/newsflash/3058_advanced_skylake_overclocking_tune_ddr4_memory_rtlio_on_maximus_viii_with_alexaros_guide

Herzaman auto yerine sabit değerlerden yanayımdır ama , bazen olası bir en basitinden voltaj düşüm durumu olsa veya hut , bir işlem parçası bir yerde hata yaptığında , sabit değerin üstüne çıkamadığında hata alacaktır

Auto mod'da performans düşük kullanılan voltaj gereksinim çok üstünde olsada mesela.. Böyle bir durumlarda şahsen hiç beğenmedim. Auto mod , gerekli & gereksiz işlem ve işlemci parçacıklarının herbirine istediği şekilde ekstra baskı uygulaya bileceğinden olası bir crash dan kurtarır sistemi

Günümüzde HDD leri bırakın SSD lerimizde bile anlık işlem hataları ve takılmalar olabilmekte , o yüzden testler harici günlük kullanımda limit belirtilen özelliklede ram gibi çok fazla configuration ve diğer ayarları ve ram'ın çiplerinin üretim kalitesinden tutun uyumluluk sürecine kadar çok ta senkronize ayarlara ihtiyacı olduğu için..

Test için evet hepsi yapılabilir. Ama gönül isterdiki daha fazla imkanımız olsun hiç düşünmeden yaklaşık 32 ayarıda manual bir şekilde sorunsuz'ca ayarlayıp o şekilde kullana bilelim , Ama şahsen bu konuda oldukça şüpheliyim , kusursuz diye bir üretim olmadığından herşeyin mükkemmeli de imkansız oluyor..

verdiğiniz link cok guzel hocam ddr4 te 38 ns ye dusmusler... şimdi merak ettiğim ram de read write copy hangi uygulamalarda işe yariyor birte latency hangi uygulamalarda işe yariyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam beyler.
    Elimde asus g751 var. Overclock isinden hic anlamam. İntel extreme tun. Util. uygulamasina grdim. Butun ayarlari sona getirip bi denim dedim. 2 3 dkka bile surmemistr. Hemen orjinal ayarlarina geri dondurdum bbu esnada notebooka zarar vermis olabilir miyim ?
    Yardimci olursaniz sevinirim

Okuma yazma yükün boyutu ile alakalı olur , genelde render gibi hız ve güç gerektiren işlemlerde çok ön plana çıkarlar 30 gb/s yenin üstünün bir oyunda gerekli olacağını pek zannetmiyorum :) ama yükseyi iyidir sonuçta ama 22 de yeterli 30 da yeterlidir oyunlar için stock değerler böyledir zaten

Onun yanı sıra latncy ye gelirsek o ap ayrı bir mevzuat , sistemde anakarttan Cpu ' ya , cpu dan Gpu ' ya kadar çokça MS(büyük ms mega saniye , mili saniyeden bahsediyoruz tabiki ler geçikme vardır , bunlar nekadar düşük olursa beklemedeki yapılması gereken işlemler okadar hızlı işlemciye ve onun ardından çıkış portlarına yönlendirilir,

Ram in Latency zaman birimi Nano saniye(saniyenin 1000:1) Yani ms nin çok çok altında bir değerdir bu gecikme , biz bilgisayardan çıkana kadar 50 ms yaklaşık gecikmeli bir işi yapabiliyoruz zaten , 50 daha koyun 1 saniye :)

40 ns , 50 ns bize göre fark etmez.. Temelde böyle ama bunun tek dayanak yardımcı noktası işlemciyedir , işlemci ile tüm veriyi ram kendi paylaşır en yakın en düşük gecikmeli organıdır işlemcinin ram , onu nekadar hızlı veri ile gecikmesiz besler ise , cpu da okadar hızlı başlar işe , he ama bukadarda ufak değerler günlük hayatımızda neredeyse hiçbir işe yaramaz 1~2 ns , render bile yapsanız 1 saatlik render de 1 ~2 ns farkla 1~2 Saniye kazanç bile elde edemezsiniz okadarcık bişeydir , çünkü cpu ve gpu nun bir işlem limiti var yine ,

(Random Access)Rasgele erişimde işe yarar , sıralı düzende render gibi başlayıp bitecegi yerin belli olduğu noktalarda , gecikme diyoruz ama fark edebileceğimiz bir değişim yarata bilecek değerler değiller , ama tabiki insan olmuşken en iyisi olsun demekte :)

• 100 mhz için arttırdığınız latency ve voltaj değeri çok gereksiz olmuş
  • 1600 mhz ramlerimi 1.85 volt vererek 3000mhz de kullanabiliyorum seninde sonuçlarini bekliyorum aida64... 1.90 a kadar kormadan voltaj verebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Overclocksuz

Overclocklu biraz daha zorlasam 16 çekirdek zenon bile geçicekmişim yanlız 3000mhzdeki timing ayar silmişim yanlışlıkla unuttum ayarını şimdilik 2600mhz sonucum

overlord7134 kullanici arkadasimizin ramleride senin ramlerden 2600 degerlerini paylasti alintiladiğim resimde var mus714

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 26 Mayıs 2016; 16:00:30 >

• ddr3 ~ ddr4 voltaj farkı var ddr4 kullanıyorsanız dahadüşük voltajlar deneyin diyeceğim ama elinizdeki ramler 1.65v muhtemelen ddr3 dür..

Density: 16GB (2x8GB)
    Speed: 3200MHz
    Tested Latency: 16-18-18-36
    Voltage: 1.35V

ddr3 v1.65 lerde çalışır overclock'luları

ddr4 de voltaj düşürülmüştür , ddr4 de voltaj son değeri'ni ddr3 ün başlangıç değerini (v1.65) Baz almanız sanırım pekte yanlış olmaz
    hocam ram ayarlarini biraz daha kurcaladim twr twtr trrd trtp tfaw twcl tcke nin değerlerin duşurdum ortama copy de 1000 mbs read da 1000 mbs write de 1000 mbs puanim artti latency ayni 39 ns de ama bu degerlerde ram cl12 olarak calisiyor cl11 yapinca overclock hatasi veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mus714

quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

1600 mhz ramlerimi 1.85 volt vererek 3000mhz de kullanabiliyorum seninde sonuçlarini bekliyorum aida64... 1.90 a kadar kormadan voltaj verebilirsin

Hocam,
    senin ram ler supermiş. Bende cricual 1600Mhz 8-8-8-24 cr2 ramler var, onlar 2200Mhz e 11-11-11-32 de çıkıyor.
    Bi heves g-sill leri aldık ama tam istediğim performansa oturmadı. 2450Mhz ve 10-12-12-31 e çektim tekrardan.
    Daha üstüne çıkmıyor. Anlamadığım birde 2520Mhz e aldığımda bellek okuma puanı 26000 e düşüyor.
    Crucialler 1,89V a kadar veriyordum ama geçen gün corsair 2400Mhz lere 1,85V verdim sanırım yandı, geri gönderdim.
    Elimdeki g-skillerdide yakarım diye korkuyorum ,o yüzden 1,80V un üstünü denemedim. birazdan somnuçları atarım.

Hocam bendede Gskill var şaun 8gbx2 xpm profil 2400mhz 1,65v cl10 2600mhz ayni değerlerde sorunsuz çalişiyor .
    3000mhz cl12 1.95v sorunsuz ama işte benim kasada 2adet önde 140mm lik nochtua var 220cfm hava üfürüyor içeri 1tane 12cm ramlerin önünde 50cfm hava üfleyen 12cm cooler master fan mevcut en tepedede hava dişari atan 4adet crosair sp120 h100i takılı push pull şeklinde aylıycağiniz ramleri soğutmakta gerekli eğer üzerine hava üfleyen fan felan yoksa 1.8v dan fazla vermemek gerekir ram modülleri yanabilir isi ölçeriniz varsa ramlerde 70derece geçmemeniz lazim 80derece aşınca ram modülleri zarar görüyor çünkü ram overclock yapıcaksaniz eğer ramlerin üzerindeki soğutuculari güçlü modellere yönelin dominatör gibi
    Olmadi ram modülerin soğutuculariyla arasina benim yaptiğim gibi termal macun sürebilirsiniz nochtua macun gibi ozaman daha hizli soğuyor modüller sorunsuz kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 26 Mayıs 2016; 16:27:04 >

• full aida64 indir araçlardan on bellek ve bellek karsilastirmali testi var ordan test yap hocam

bios tan ram ayarlarini biraz daha kurcaladim TWR 16 İDİ 5 E DÜŞÜRDÜM
    TWTR 12 İDİ 4 E DÜŞÜRDÜM
    TRRD 7 İDİ 5 E DÜŞÜRDÜM
    TRTP 12 İDİ 4 E DÜŞÜRDÜM
    TFAW 3O İDİ 4 E DÜŞÜRDÜM
    TWCL 8 İDİ 4 E DÜŞÜRDÜM
    TCKE 8 İDİ 4 E DÜŞÜRDÜM

Read da 1000 mbs write de 1000 mbs copy de 2000 mbs artiş oldu LATENCY de değişme yok yine 39ns lerde fakat bu ayarlarda cl12 olarak çalişiyor ramlerim cl11 e gore daha fazla puan aldim LATENCY de değişiklik yok testler yine cpu clock 4.7 ghz de nb clock yine 4.5 ghz de yapilmiştir bios resimleride baylaştim resimlerin uzerinde değişiklikleri gösterdim

bu resimlerde dün en yuksek sonuçlarim cl11 de cpu clock 4.7 ghz nb clock 4.5 ghz

Güzel değerler bu aralar kasayi dekore ediyorum ramlerin üzerine soputucu fan takınca yeni değerleri bende paylaşcam şuan fan arayişindayim alttaki fanlar güzel mi?Fiyat bayaği pahalı ama =(( inventusa gelmiş ama hem görsellik hem performans hem sessizlik bir arada şuan nochtua fan var iğrenç duruyor kasada herşey okeyde renkleri kötü kusmayayım die kapaği açmiyorum kasanin

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Fanlar guzel ama cok pahali hocam noucta fanlar nekadar iyi olsa renkleri coķ kotu duruyor... benim kasada ramlerim buz gibi benim corsahir h105 e takili olan corsair af120 performance fanlar vrm devrelerini ve ramleri sagutuyor... bukadar da kormayin ram oc den ramlerin zaten 2400 mhz rahat 3000mhz ye cikarman lazim... sana tavsiyem curicial ramleri alma TEAM EXTREMM ram al

2933 mhz ramin xp ye faydasi xp yazisi gelmeden açiliyor bilgisayarim

[DHTUBE=]
    o.c den asla cekinnem ben bu aralar pek vaktim yok is yerinde arkadas senelik izine ayrildi yoksa ramlerin anasini aglatmistim.Zamaninda 2 islemci 1 anakart yaktim 6ghz ve ustu deger yapayim derken ona gore.he 1 de kingston ram yakmistim.oyuzden iyi bilirim max gidecekleri yeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 28 Mayıs 2016; 23:51:07 >
    windows xp yeni test sonuçlarim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.