Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Overlord7134

quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

sorun DDR4 değil kardeş.. program DDR4 için optimize değil , normalde aida 50ns altına kadar OC ile düşebiliyor.. bide latency goreceli bir değer ,, ddr1 540-550mhz CAS 1.5 yaptıgımızı hatırlıyorum ramları voltaja boğarak hatta ramlara voltah vermek için mod yada rame voltaj veren aparat bile vardı.. şuanda cas 13 / 14 ddr4 4000mhz lere çıkanlar var.. CAS değeri cok büyük gelmesine latency değerleri daha iyi..

Haklısında toprağım benim demek istediğim ne olursa olsun ddr4'lerin CL değerlerinin yüksek olduğundan kaybediyor yoksa muazzam hızlara ulaşıyor ddr4 ramler ama gel gelelim cl değerleri cl30 felan olduktan sonra aşırı bir performansa getirisi olmuyor cl 30 değilde 4000mhz cl10 olsa bak işte ozaman ddr3 nasıl fark atıyor

4000 mhz hıza ulaşsa ne olur işlemcinin desteklediği bellek frekans hızı 2133

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Ramlerim geldi Şimdilik 2133mhz overclockladim max 38 derece

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA

Overclockla okadar fazla uğraşamadim bios downgrade yapiyordum anakartin biosu ta ilk biosa forwardladim :(.En stabil düşük voltajli overclock bulmak için çünkü farklı bioslarda farklı tepkiler verebiliyor pc mesela ilk bios döndüm şuan sıcaklıklarda 5derece düşüş var anlamadım neden
    O yüzden işlemci 5ghz almadim 4.8ghz ayarim kayıtlıydı onda aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 16 Haziran 2016; 4:20:43 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

Bios meselesi evet sıkça problem çıkartmaya başladı, overclock u bile engelliyor , dikkat etmekte fayda var temp sensörleri yanlış ölçümede gidiyor olabilir bios'tan dolayı
    Ramlerin hayirlisi olsun 2133 mhz için guzel degerler neden diceksin çunku read write copy degerlerin birbirine yakin nb degerini 4000 mhz lere çikarsan 2şer bin read write copy de artiş olur.... Ben x79 da nb yi dusuremiyorum işlemci mhz neyse NB mhz de ayni

Bu akşam yine deniycem sahura kadar .şimdilik %50 yakın overclockladik 1.75v verdim kolay çiksin diye ama biraz ince ayar daha aşşaği çekeceğime eminim.
    Eski dominatörler okadar kolay overclock oluyorduki 1600mhz overclockladim 2133mhz cl8 1.5v düşünsene gözü kapali +3000mhz cikar o ramler voltaj ne kadar az okadar iyi .
    Bunları deniycem bakalim ne kadar gidicek ama soğutuculari ve led aydinlatmasi beni benden aldi Corsair Dominatörden sonra alınacak en iyi ramler bunlar bence
    Yeni x79 kasam
    Hayırlı olsun buda çok güzel olmuşha anakartta tam fanların rengine uymuş
  • Tesekkur ederim mavi halkalari taktim onceki sistemde kirmizi halkalar takili idi fanlara

1333 mhz cl6 sonuclarim dual ramde 2933 mhz de aldigim sonuca yakin read ve copy daha fazla 1333 mhz 4 kanalda hatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 16 Haziran 2016; 23:56:16 >
    Frekans #cas dan üstün göründüğü üzere..

Çok güzel uğraşıp bilgiler kazandıyorsunuz hocam , ellerinize sağlık..
    Benim birtakim ince ayar yapmam lazim sanirim yada stabil bios bulcam uzun zaman demek tek tek dene işin gücün yoksa 1.6v 2133mhz stabil yaptim şuan sürekli kullanıyorum ama gel gelelim daha üst mhz cikamiyorum voltajla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü 1.6v 2133çalişti ramler .Diğer bioslari yüklediçe güncellerim.Bu trafe biraz kurcalayayayim birde

insallah ramlerin dahaust frekans lara cikar ama bence max 2133 neden dersen elimdeki gskill ripjaws ramlerden 5 farkli çip geçti hepsi farkli frekanslara cikti kimi 2000 kimi 2133 kimi 2400 kimi 2800 kimi ve suan kullandiklarim z97 de 2933 mhz ye cikiyordu x79 da 2700 mhz ye kadar cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

1333 mhz cl6 sonuclarim dual ramde 2933 mhz de aldigim sonuca yakin read ve copy daha fazla 1333 mhz 4 kanalda hatta

CL6 olmasina rağmen latency neden öle çok çikmiş anlamadim .Ve read write öle yüksek çikmasi ayri bi konu .
    Mantıken mhz yükseldikçe read write daha yüksek puan almasi lazim 1333 mhz'de o read write ilginç
    DAha öncede belirtmiştim ramlerde tipki işlemci gibi bazen takoz çikiyor arasindan hepsi iyi overclock olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 17 Haziran 2016; 19:27:26 >

Mhz yukseldikce lateny dusuyor daha onceki testlerimde resimlerden belli...read write 2700 mhz de daha fazla ben ben 2933 mhz dual icin yazdim quad kanal ram farki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 17 Haziran 2016; 19:47:48 >
    Seni hınzır seni Quad channel olduğu için senin puanlar daha yüksek dimi .Baksana senin 1333 bile benimkinden yüksek
    Gerçi ben cache ve trefi abanmadim abansam daha yüksek puan alırım gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 17 Haziran 2016; 20:17:41 >
    Aynen hocam quad farki 2 katina cikiyor performams bu asus anakartim ram olayinda ince ayar konusunda cok zayif denk gelirse msi a gececegim... dual kanal ram de aldigim puanin 2 katini kesin alirim x79 msi da... oc konusunda on numara elimdeki asus bu havada 5050 mhz de max yukte 65 derece kullaniyorum

Aynen hocam her anakartin farki özelliği var gigabyte port arizasi çok çikiyor insani çileden çikariyor onun dişinda fiyati uygun olmasina rağmen en çok faz barindiran anakartlar asus rog serisi dişinda gigalarda var ama gel gelelim işte gigalar pek elverişli anakartlar değil stabilite konusunda
    X79 anakart bulmak zor hocamya sifirlari pek satilmiyor oemlerde 2.ci el ancak bulabilirseniz.
    Bence fazla macera gerek yok kullanın memnunsaniz değerleriniz süper . 3000mhz overclocklansada ram aşiri bi getirisi olmuycaktir 300mhz için okadar masraf girmeyin bence

2133 mhz test sonuçlarim quad chanell

Yeni 2700 mhz quad chanell sonuclarim timing leri biraz dusurdum 1t ye çektim read ve copy de onceki testime gore biraz artiş oldu
    Bu Quadlayim ozaman kapişalim .Yalnız 50x nb vermişin tabe öküz gibi puan verir .Haswellerde 5ghz yaptin diyelim en fazla 5x nb oynayabiliyorsun aşşağisi yada üstü mavi ekran veriyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.