Şimdi Ara

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
5
Favori
9.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugun elimdeki 2000 mhz ye kadar oc olan ram i vatandan değistirdim aldiğim rami sağutucularini soktum ustundeki çipler nanya çikti akşama vercem kirbaci elimde 3adet 3000 mhz ye kadar çikan ramlerin çip leri hynix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 31 Mayıs 2016; 15:38:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    4x4 16gb ram kiti yaparsan 3000mhz zaten uzun yıllar gider sana performansida cabasi
    hynix çipler en iyi overclock olan çipler zaten hynix hiçbir zaman şaşmaycaksin ramde .

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    verdigim 2000 mhz ye kadar çikan ramlerin çip leri elixir idi boardin tek tarafinda 4 çip vardi 2 tarafta toplam 8 çip vardi.. bugun değiştirdiğim nanya çipli ramin tek tarafinda 8 çift tarafinda 16 çip var... 3000 mhz kadar çikan ramlerimde de çift tarafli 16 çip var... bunu anladim ben nekadar çip okadar kirbaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 31 Mayıs 2016; 16:00:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

verdigim 2000 mhz ye kadar çikan ramlerin çip leri elixir idi boardin tek tarafinda 4 çip vardi 2 tarafta toplam 8 çip vardi.. bugun değiştirdiğim nanya çipli ramin tek tarafinda 8 çift tarafinda 16 çip var... 3000 mhz kadar çikan ramlerimde de çift tarafli 16 çip var... bunu anladim ben nekadar çip okadar kirbaç

Doğru noktaya el attin tıpkı işlemcilerde faz yapısından olduğu gibi ne kadar fazla kaliteli faz okadar fazla overclock ramlerdede kaliteli ve çoklu çipte bitiyor olay
    evet arkadaşlar bugun değiştirdim gskill ripjaws 1600 mhz ramlerin NANYYA markaydi biraz cırt çıktılar cl-11-13-12-30 da 1.65 volt ta 2400 mhz ye kadar overclock olmustur daha uzerime çıkamadim ram in resminide çektim ekliyorum

DDR3 DDR4 OVERCLOCK YARDİMLAŞMA
  • quote:

evet arkadaşlar bugun değiştirdim gskill ripjaws 1600 mhz ramlerin NANYYA markaydi biraz cırt çıktılar cl-11-13-12-30 da 1.65 volt ta 2400 mhz ye kadar overclock olmustur daha uzerime çıkamadim ram in resminide çektim ekliyorum

nanya çipli 2400 mz ye kadar çıkan ramleri vatandan değiştirdim yeni aldiğim ramler micron çipli çıkuretmişler bu ram nanya dan iyi cl12 de 2800 mhz ye kadar çıktı stabil.... yani ayni ram i başka çiplerle uretmişler bu 4. ram 4 farkli çip... MİCRON çipli ramin resinlerini ekliyorum....

Pazartesiye benim ramlerde gelicek yeni değerleri eklerim bakalim
    büyük ihmimal ramlerin micron çipli olacak hayirlisi olsun ramlerin micron çip ile geliyor curicialler.... geçen gun msi z97 xpower max in bios videosunu izledim RAM in kullandiği çipleri bile yazizyordu bios ta ram ayarlarinda pes artik.... msi z97 xpower max ta TAM ANAKART
  • quote:

büyük ihmimal ramlerin micron çipli olacak hayirlisi olsun ramlerin micron çip ile geliyor curicialler.... geçen gun msi z97 xpower max in bios videosunu izledim RAM in kullandiği çipleri bile yazizyordu bios ta ram ayarlarinda pes artik.... msi z97 xpower max ta TAM ANAKART

Aynen msi lar kendini artik iyi geliştirdi liderlikte asus ile çekişiyorlar şuan anakartta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 8 Haziran 2016; 14:04:29 >

Bence o asusdan degilde z97 ile x79 platform farkindan olabilir cunku teknoloji gelisti artik ramler ve islemciler daha kolay overclock oluyor eskiden hep elle yapardim o yuzden olabilir

• Msi in x79 bios ayarlari z97 ile ayni hocam arastirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Bence o asusdan degilde z97 ile x79 platform farkindan olabilir cunku teknoloji gelisti artik ramler ve islemciler daha kolay overclock oluyor eskiden hep elle yapardim o yuzden olabilir

Msi in ram ayarlarinda MEMORY TRY İT var on numara bisey

• Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    X79 sistemimde yeni ram sonuclari 1700 mhz ve 2700 mhz

Güzel değerler puanda güzel latecy neden yusek çikmiş 16gb rame geçtin ondanmiki acep?benim ramler bugun elime ulaştı bugun yada yarin akşam testleri paylaşirim
    Ramleri almamdaki en büyük neden soğutucularinin iyi olmasi ve sicaklik ölçer bulunmasi .Led li olmasida cabasi
    ramlerin hayirlisi olsun oncelik hocam quad ramde latency herkesin yuksek arastirdim yinede değerler iyi anakartim MSI olsaydi benim düsüncem skor değişirdi
  • quote:

ramlerin hayirlisi olsun oncelik hocam quad ramde latency herkesin yuksek arastirdim yinede değerler iyi anakartim MSI olsaydi benim düsüncem skor değişirdi

Sen iyi sevmişin msi anakarti .Ama senin tahmin ettiğin kadar fark olacağini samiyorum arkadaşim
    TREFİ MAX 32000 E KADAR ÇIKIYOR asus ta msi da 65535 e kadar çıkıyordu.... baya ince ayar yok asus ta
  • quote:

TREFİ MAX 32000 E KADAR ÇIKIYOR asus ta msi da 65535 e kadar çıkıyordu.... baya ince ayar yok asus ta

Öle olmasi normal hocam bence o senin dediğin asus msi değilde anakart nesil farkindan oluyordur şuan güncel z97 asuslardada trefi bayaği yükseltilebiliyor.
    x79 dan z97 ye arada 5nesil anakart farki var nerden baksaniz 5yılda anakart teknolojisi çağ atladi desem yeridir
    Baksana benim emektar c70e içinde 14tane fan vardi performansin dibine vuruyordum ama biraz gürültülüydü tabe okadar fana kasa titriyordu çaliştirinca kamyon misali
    ağustos ayında fx8350 5.3ghz max 50derece .Vrmler yetse 6ghz çikaricaktim anakartin vrmler 70 geçiyordu mavi ekran yiyordum msi970 gamin anakart 200lira almiştim .Sirf kafa şişiriyor ağirdi kasa bide çocuk benim gelip gidip sallıyordu kasayi üzerine devrilicek diye satip değiştirdim
    Önceki işlemcim takoz çikmişti 4790k 4.8ghz 1.420v 4.8den yukarı gitmiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 15 Haziran 2016; 17:11:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

quote:

Öle olmasi normal hocam bence o senin dediğin asus msi değilde anakart nesil farkindan oluyordur şuan güncel z97 asuslardada trefi bayaği yükseltilebiliyor.
    x79 dan z97 ye arada 5nesil anakart farki var nerden baksaniz 5yılda anakart teknolojisi çağ atladi desem yeridir
    Baksana benim emektar c70e içinde 14tane fan vardi performansin dibine vuruyordum ama biraz gürültülüydü tabe okadar fana kasa titriyordu çaliştirinca kamyon misali
    ağustos ayında fx8350 5.3ghz max 50derece .Vrmler yetse 6ghz çikaricaktim anakartin vrmler 70 geçiyordu mavi ekran yiyordum msi970 gamin anakart 200lira almiştim .Sirf kafa şişiriyor ağirdi kasa bide çocuk benim gelip gidip sallıyordu kasayi üzerine devrilicek diye satip değiştirdim
    Önceki işlemcim takoz çikmişti 4790k 4.8ghz 1.420v 4.8den yukarı gitmiyordu

Hocam x79 platformu iyice oldurdunuz bunu bilin ki x79 platformu z97 lga 1150 platformundan kat kat iyidir ve x79 un uzerine kendi platformu olarak 1 mesil cikti x99.. Z170 platformu bile x79 kadar iyi degil... X79 anakarti olan biri 10 sene daha rahat kullanir bu sistemi xeon islemciler ile mesala normal bir i7 serisi 10 yil sonra bile xeon e5 2697 v2 30 cache ve xeon e5 1680 yetisemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 15 Haziran 2016; 23:01:58 >

• Güç anlaminda yada öldürmek anlaminda demedim onu arkadaşim sen yanliş anladin eskidi anlaminda dedim güncellik anlaminda.
    Bozulmadiği süretçe 20sene 30sene bile götürür x79 şuan bile 3930k z97de rakibi yok!...Ama 2011sonunda çikmiş işlemci gel gelelimki 5senede anakart teknolojileri gelişti bayaği bi usb 3.1 den tut m.2 ssd kadar sayamiyacağim birçok özellik demek istediğim buydu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.