Şimdi Ara

dead space 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ps3 de gecenlerde dead space 2 yi bitirdım oyun gercekten cok guzeldı ama benım şansızlıgım olsa gerek dead space 1 oynama fırsatı bulamadım yada atladım bir şekılde sızce tavsıye edermısınız ıkıncısınden aldıgım zevkı bırıncıde de aynı şekılde bulabılırmıyım ona gore almayı düşünüyorum;bır yandan alım dıyorum bır yandanda ıkıncısıne gore grafıklerı cok guzel degıldır dıye almayı düşünmüyorum grafıklerı benı hayal kırıklığına uğratırmı sızce ...yoksa cok sorun olmaz mı acaba ??

• grafik olarak aynısıdır.
  • Grafik olarak 2. oyun 1. ye gore 2 gomlek ustun.
    Ancak atmosfer olarak, yalnizlik hissi, uzay gemisi havasi anlaminda 1. oyun 2. oyundan bi kac gomlek ustun.
    Karar senin . Senin icin hangisi daha onemli ?
  • Ben 1.oyunu aldım biraz oynadım sıkıldım sattım.Pek sevemedim,bana sorarsan alma ama sen bilirsin.
  • Grafik olarak aman aman farklar yok hem konuyu daha iyi anlamak adına oynamalısınız en az ikinci oyun kadar güzel bir oyun.
  • Grafik olarak dendiği gibi, çok temel farklar yok (2'de ışıklandırmadaki hassasiyet güzelleşmiş-yeni ışık kaynakları eklenmiş. Gölge çözünürlüğü düzeltilmiş. Bir de biraz da mekan farkı kaynaklı yansıma ve blur efektleri var). 1. oyunun da süper grafikleri var.

Oynanış olaraksa, 1'i 2'den daha çok seviyorum. Daha çok geriyor, daha bir bütünlük hissi veriyor; ayrıca düşman sayısı falan 2'ye göre daha iyi ayarlanmış kesinlikle.
    Konu açısından da zaten 1 oynanmalı. Şiddetle tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Nisan 2011; 0:57:38 >
  • 1. oyunun grafikleri 2.'ye çok yakın seviyede. 2'de daha akıcı ve biraz daha kaliteli, geçen 2 sene sürecinde geliştirilmiş diyebiliriz.

Kontrolleri biraz daha ağır gelecektir; ama oyunun kendisi de daha ağır zaten. Ses aynı yüksek kalitede.

2'deki bazı silahlar yeni olduğu için onları 1'de göremeyeceksiniz (Rivet Gun, Detonator, Hand Cannon, Javelin Gun, Seeker Rifle).

Başka aklıma gelen, Contact Beam'in secondary fire son özelliği, ilk oyunda yok.

Pulse Rifle'da secondary fire, ikinci oyunun aksine saçmasapan gereksiz bir hamle yapıyor. Isaac, yere çömelip etrafına kurşun saçıyor.

Flamethrower biraz daha dandik ilk oyunda.

Plasma Cutter, oyunun zorluğuna ve hızına oranla ilk oyunda daha faydalı ve etkili. Impossible zorluğunu sırf Plasma Cutter ile geçmeniz mümkün.

Ripper da benim ilk oyunda çok daha faydalı bulduğum silahlardan. Baya cephane tasarrufu yaparsınız bunu kullanırsanız; ama tek silah olarak kesinlikle önermem.

İkinci oyunda bol bol yaptığımız Stasis > kolunu koparmak > havada Kinesis ile hemen o kolu kapıp yaratığa geri göndermek gibi aksiyon dolu hamleler ilk oyunda mümkün değil; çünkü Kinesis ile her şeyi fırlatamıyoruz.

Zero Gravity bölümlerinde Isaac, ikinci oyundaki gibi yerden havalanamıyor. Ancak onun yerine platformlar arasında zıplayıp duvarlara, tavana, oraya buraya çıkıp gezebiliyorsunuz. Eğer Dead Space: Extraction oynadıysanız (DS2 ile birlikte geldi ilk partilerde bedava) orada görmüş olmanız lazım. Onun çok daha az kısıtlamalı ve baş döndürücü versiyonu diyebiliriz.

Düşmanlara gelirsek ikinci oyundaki Crawler (patlayan bebekler), Cyst (yerde, duvarda, tavandaki mayın benzeri zımbırtılar), Nest (zero gravity bölümlerinde karşınıza çıkabilen zemine yapışık devasa necromorph, sürekli üstünüze sizi takip eden bir şeyler atıyor), Pack (sürü halinde üstünüze saldıran çocuklar), Puker (kusmukçu), Spitter (Slasher'ın uzaktan saldırma özelliği de olanı, multiplayerdaki 9 saniye cooldownı olan necromorph), Stalker (sürekli saklanıp gizlenip, üzerinize birden hızlıca koşup yere devirenler) ilk oyunda mevcut değil.

Ama ikinci oyunda 1 (odanın tekine girerseniz 2) kere spawn olan Divider (yeteri kadar hasar verdiğinizde bölünüp ufak necromorphlara dönüşen) ilk oyunda daha sık görülüyor. Aynı zamanda bir kere halüsinasyon olarak gördüğünüz, bir kere de sizi uzaya fırlatan Drag Tentacle, ilk oyunda bol bol karşınıza çıkıp çıldırtacak.

Eğer Dead Space 2: Severed oynadıysanız orada karşılaştığınız Twitcher (çok hızlı Slasher benzeri) da ilk oyunda var.

Atmosfer olarak ilk oyun daha başarılı bence de. Ama oynadığım ilk Dead Space oyunu olduğu için de olabilir tabi bu. İkinci oyunun daha üstün olduğu kısım ise bütün oyunun tek bir parça halinde bölünmeden ilerlemesi. İlk oyun tamamen Ishimura'da geçiyor ve her chapter arasındaki tramvay yolculuğu sırasında loading var.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. İki oyun arasındaki belki de en önemsiz farkı sormuşsunuz yani anlayacağınız. :) Alıp oynamanızı tavsiye ederim. Çok uygun fiyata kolay bulursunuz zaten.

Bir de Isaac ilk oyunda dilsiz.

• sorduğun hata, al-oyna-oynattır :)
  • Birinci oyunla ikinci oyun arasinda fazla grafik farki yok diyen arkadaslar ya yakin zamanda Dead Space 1 oynamamizlar ya TV lerde yada gozlerde bir problem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Birinci oyunla ikinci oyun arasinda fazla grafik farki yok diyen arkadaslar ya yakin zamanda Dead Space 1 oynamamizlar ya TV lerde yada gozlerde bir problem var.

Var elbet, ama söylediğiniz gibi iki gömlek üstün de değil. Hatta bazı yerlerde DS2'nin grafikleri daha kötü bile görünüyor.

Şu görüntüler DS1'den ve görüntü kaliteside pek iyi olmamasına rağmen, DS2'deki görsellerin şunlardan iki gömlek üstünde olduğunu söylemek fazlasıyla uçuk bir yorum olmuş.

dead space 1

dead space 1

dead space 1

• ışıklandırmalar daha iyi, tamam grafiklerdede gelişme söz konusu ama öyle grafikler arasında dünya farkta yok hani.
    quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Birinci oyunla ikinci oyun arasinda fazla grafik farki yok diyen arkadaslar ya yakin zamanda Dead Space 1 oynamamizlar ya TV lerde yada gozlerde bir problem var.
  • sana dead space 3 diye satsalar anlamazsin bile
  • Cevap iyiydi "V"

Dead Space 2 henüz oynayamadım full olarak.
    Sadece demo oynadım.
    Fakat ilk oyun harbi bombaydı, çoğu benim diyen oyunu grafik olarak donunda sallar atar
    30 liraya al oyna, hem konu pekişsin hem de arşivin.

Sırf 2. oyunu beğendiğin için bile alınır.
    Benim bazı sağlam oyunların, eski ps2 sürümleri olduğunu öğrenip indirdiğim oluyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: filibusterlo

1. oyunun grafikleri 2.'ye çok yakın seviyede. 2'de daha akıcı ve biraz daha kaliteli, geçen 2 sene sürecinde geliştirilmiş diyebiliriz.

Kontrolleri biraz daha ağır gelecektir; ama oyunun kendisi de daha ağır zaten. Ses aynı yüksek kalitede.

2'deki bazı silahlar yeni olduğu için onları 1'de göremeyeceksiniz (Rivet Gun, Detonator, Hand Cannon, Javelin Gun, Seeker Rifle).

Başka aklıma gelen, Contact Beam'in secondary fire son özelliği, ilk oyunda yok.

Pulse Rifle'da secondary fire, ikinci oyunun aksine saçmasapan gereksiz bir hamle yapıyor. Isaac, yere çömelip etrafına kurşun saçıyor.

Flamethrower biraz daha dandik ilk oyunda.

Plasma Cutter, oyunun zorluğuna ve hızına oranla ilk oyunda daha faydalı ve etkili. Impossible zorluğunu sırf Plasma Cutter ile geçmeniz mümkün.

Ripper da benim ilk oyunda çok daha faydalı bulduğum silahlardan. Baya cephane tasarrufu yaparsınız bunu kullanırsanız; ama tek silah olarak kesinlikle önermem.

İkinci oyunda bol bol yaptığımız Stasis > kolunu koparmak > havada Kinesis ile hemen o kolu kapıp yaratığa geri göndermek gibi aksiyon dolu hamleler ilk oyunda mümkün değil; çünkü Kinesis ile her şeyi fırlatamıyoruz.

Zero Gravity bölümlerinde Isaac, ikinci oyundaki gibi yerden havalanamıyor. Ancak onun yerine platformlar arasında zıplayıp duvarlara, tavana, oraya buraya çıkıp gezebiliyorsunuz. Eğer Dead Space: Extraction oynadıysanız (DS2 ile birlikte geldi ilk partilerde bedava) orada görmüş olmanız lazım. Onun çok daha az kısıtlamalı ve baş döndürücü versiyonu diyebiliriz.

Düşmanlara gelirsek ikinci oyundaki Crawler (patlayan bebekler), Cyst (yerde, duvarda, tavandaki mayın benzeri zımbırtılar), Nest (zero gravity bölümlerinde karşınıza çıkabilen zemine yapışık devasa necromorph, sürekli üstünüze sizi takip eden bir şeyler atıyor), Pack (sürü halinde üstünüze saldıran çocuklar), Puker (kusmukçu), Spitter (Slasher'ın uzaktan saldırma özelliği de olanı, multiplayerdaki 9 saniye cooldownı olan necromorph), Stalker (sürekli saklanıp gizlenip, üzerinize birden hızlıca koşup yere devirenler) ilk oyunda mevcut değil.

Ama ikinci oyunda 1 (odanın tekine girerseniz 2) kere spawn olan Divider (yeteri kadar hasar verdiğinizde bölünüp ufak necromorphlara dönüşen) ilk oyunda daha sık görülüyor. Aynı zamanda bir kere halüsinasyon olarak gördüğünüz, bir kere de sizi uzaya fırlatan Drag Tentacle, ilk oyunda bol bol karşınıza çıkıp çıldırtacak.

Eğer Dead Space 2: Severed oynadıysanız orada karşılaştığınız Twitcher (çok hızlı Slasher benzeri) da ilk oyunda var.

Atmosfer olarak ilk oyun daha başarılı bence de. Ama oynadığım ilk Dead Space oyunu olduğu için de olabilir tabi bu. İkinci oyunun daha üstün olduğu kısım ise bütün oyunun tek bir parça halinde bölünmeden ilerlemesi. İlk oyun tamamen Ishimura'da geçiyor ve her chapter arasındaki tramvay yolculuğu sırasında loading var.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. İki oyun arasındaki belki de en önemsiz farkı sormuşsunuz yani anlayacağınız. :) Alıp oynamanızı tavsiye ederim. Çok uygun fiyata kolay bulursunuz zaten.

Bir de Isaac ilk oyunda dilsiz.

Dead Space, Survival Horror türünü yeniden canlandıran bir başyapıttır. Böyle oyunlarda grafik, ışık, gölge mölge gibi ayrıntıların adı okunmaz.

• postum dursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.