Şimdi Ara

Dead Space Remake [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
13
Favori
11.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben ilki ve 2. oynadim ama soyle bisi varmis 3. oyunu son oyunu olani cok kotu diyorlarmis

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında bu oyun çıkmışken callistoya hiç girmemek gerek türkçe yama bekliycem zaten oynayacak başka oyunda yok derseniz oynayın fazla etkisi olmaz şahsen aklımda kalan bir yeri bile yok o oyunun.

Bu oyunda ise hikayeyi anlamak önemli yoksa niye dolanıyorum buralarda olur her görevin mantıklı bir sebebi var hatta bazen canavarlardan daha korkutucu bir şekilde açılan görüntülü arama bağlantısında görev hakkında konuşuyoruz. Ses kayıtlarını dinmek ayrı zevkli hatta bazı yerlerde komik keşke text log larıda sesli yapsalarmış durup dinlerdim baya uzunları oluyor.

• Evet yazmamışlar hatta yanındaki 2 oyunda henüz çıkmamış ama logoları var

Dead Space Remake [ANA KONU]

Ea sitede yazmışsa gelir ben ilk çıkanı oynamamıştım indireyim hazır prodayken.

Kesin star wars markasının üstünde başka bir ürün logosu koymanın lisans para mevzusuyla ilgili bir sıkıntısı var o yüzden logo yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Ocak 2023; 13:44:57 >
  • Anladım hocam ea play pro üyeliği de aldım 1 aylık 10 güne çıkarsa iyi yama

• 3070ti suprim x
    32 ddr4
    13600KF

2K
    Ultra ayarlar
    Dlss off
    23 fps lere düşüyor
    Galiba biseyler kapatmak lazim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jedi Survivor yaması çıktığında senelik almayı planlıyorum. O zamana kadar umarım fiyatı artmaz.

O oyun martın ortasında çıkıyormuş zaten. O zamana kadar henüz oynanmamış Fallen Order oynanır, martın başında Last of Us çıkacak zaten, Jedi Survivor yaması gelinceye kadar da yazı görürüz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 29 Ocak 2023; 22:40:2 >
  • Oyunun 2K da vram kullanımı 7gb ile 11gb arasında dolanıyor ve çok hızlı değişimler oluyor mesela arkanızdaki büyük alana bakınca 8gb dan 11gb a zıplıyor. 10gb bir kartta o an 1-1.5gb lık alan açma esnasında takılmalar olabilir uzun süre oynayınca daha da artabilir.

Yalnız ilginçtir oyunlarda ilk baktığım donanım kullanımları olurdu bunda direk oyuna dalmışım sonlara yakın dikkatimi çekti vram kullanımı. 14 saatte bitirdim dead space 2 yakın zamanda çıksa bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 30 Ocak 2023; 6:44:26 >
  • Oyun gerçekten harika olmuş. Performans olarak bir sıkıntı yaşamadım fakat EA oyunlarında başıma gelen bir durum var. NFS Unbound, F1 ile birlikte sadece EA oyunlarında oluyor işlemci normalden 7-8 derece daha ısınıyor. Bu durum ne Warzone 2 ne Fornite gibi daha çok işlemci kullanan oyunlarda bile olmuyor. İnternetten baktığım kadarıyla genel bir durum, sanırım EA oyunlarının kullandığı motordan kaynaklanıyor.

*Oyunu özüne uygun bir şekilde yenilemişler. Grafikler çok iyi gözüküyor fakat bir Resident Evil 2 etkisi yapmayacaktır. Çünkü ilk oyun hala iyi sayılabilir tabi ki texture kalitesi yerlerde fakat ışıklandırma ile gayet iyi gözüküyor. Bir de herkeste olan bir durum vardır bilirsiniz eski oyunları, eski zamanlar hep daha güzel geldiğinden daha iyi hatırlarız. Açıp karşılaştırma videoları bakmasam aklımda zaten remake kalitesine yakın bir şekilde kalmış.

*Zamanında EA, Visceral Games'i kapattığı zaman üzülmüştüm ama zaten yeni yaptıkları oyunu gördük ve bu remake'i yapan ekibe emanet etsinler Dead Space markasını. Dead Space 2 ne kadar iyi gözüküyor olsa bile ona da bir remake gelsin hatta bence serinin en kötü oyunu ve saçma bir konusu olan 3'ü saymayıp yeni baştan yapsınlar çok iyi olur. Yaptıkları her değişiklik orijinal oyunu daha iyi yapmış. Tek hoşuma gitmeyen o da alışmadığım için sanırım Isaac ve Nicole'un tipi oldu. Nicole baya çıtır bir ablamızdı şimdi 40'lı yaşlarında bir biri olmuş. Fakat baktığım zaman seslendirme sanatçılarına oldukça benzetmişler. Sanırım bu da Dead Space markası hakkında gelecek planları olduğunu gösteriyor.

*Bu arada evet Isaac artık ilk oyunda da konuşuyor. Bu bence yerinde bir karar olmuş çünkü artık bu devirde eskiden olduğu gibi sessiz karakter hiç gitmiyor. Orijinal oyunda konuşmamasına rağmen vücut hareketleri ile yine tedirgin olduğunu belli ediyordu ama her zaman seslendirme daha iyidir.

*Oyuna eklenen yan görevler oyunu daha bir dolu yapmış. Capcom, Resident Evil 3'de içerik keserken EA eklemiş üstüne. EA'den gerçekten hiç böyle üstüne düşülmüş bir remake beklemezdim. Konu da bazen ana oyundan farklılaşıyor. İnternetten baktığım kadarıyla bazı spoiler olacak ana oyunda olmayan değişiklikler varmış fakat henüz görmedim.

*Oyunu bence Hard ya da daha üstü zorluk seviyesinde oynayın derim. Daha bir keyifli hale geliyor fakat orijinal oyunda zor seviyelerde bile düşmanlar daha kolay ölüyordu bunda daha çok kurşun sıkmanız gerekiyor. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama orijinal oyunda düşmanlar daha çok tepki veriyordu, yavaşlıyordu gibi geldi fakat emin değilim.

*İlk oyun ve ikinci oyun zaten üçü hafızamdan silmek istiyorum ona hiç girmiyorum, pek korkutan oyunlar değildi. Daha çok sizi geriyordu, ben de pek korkmamıştım. Fakat remake beni baya gerdi. Yaratıkların çıkması, jump scare'den bahsetmiyorum. Ortada aksiyon yokken bile gemi sürekli ses çıkarıyor. Eski ve içinde artık insan olmayan bir demir yığını gibi ses çıkarıyor. Tam anlatamıyorum ama oynarken evet bu gemide artık insan yok, çok büyük, ölü bir yapı diyorsunuz.

*Oyun her ne kadar güzel olsa da bu fiyatına önermem. Sonuçta yeni bir oyunda değil, ne kadar geliştirme ve değişiklik yapsalarda aynı oyun. EA Pro ile oynamanızı tavsiye ederim hem hazır üye olmuşken F1 ile NFS'yi de iki, üç bakıp merak ediyorsanız merakınızı giderirsiniz. Dead Space Remake [ANA KONU] 

• Tfn123 kullanıcısına yanıt

Hocam benim de rtx 2060 sistem var. İşlemci biraz sıkıntı. amd ryzen 1600 af ve ben lowda 20 fps alıyorum, arada 80 fps falan görüyorum aniden drop yiyip yine 20 fps'e iniyor. sadece işlemciden mi kaynaklı bu sorun anlayamadım.

• DLSS teknolojisine oyuncuların cephe alması gerektiğini hep söylemişimdir ama tam tersi hep övüldü hep şişirildi ne olduğunu bilmeyenler bile bu kartta dlss var bunu al diye tavsiye verdi.

Sonuçta oyun yapımcıları madem çözünürlük düşürüp(dlss açıp) oyun oynamak bu kadar popüler bir hale geldi kolaya kaçalım optimizasyon tarafı ucube olan oyunları piyasaya sürelim dediler.

Geldiğimiz noktada alttaki dokulara sahip oyun 10gb vramli kartta takılma yapıyor.

Birde en kötüsü "DLSS bu oyundada hayat kurtardı" diyen zaten başta o oyunun o halde olmasının sebebinin dlss olduğunu idrak edemeyenler.

• Dlss açınca vrs açılıyordu, patch ile bu sorun çözüldü. Bunun haricinde hala daha dlss mantığını anlamıyorsunuz; daha yüksek çözünürlükte daha az vram kullanımı ve performans getirisi…
    4000 serisi alan da açmasın zaten artık.
    1440 balanced>1080p TAA=1080p quality görüntü olarak. 1080p’de genel olarak blur var rahatsız edici. Ayrıca AA sorunu da patlıyor iyice. TAA bile kurtaramıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme piksellik ve kaplama sorununu çözmüş deniyor deneyen var mi

• oyunu origin ya da eaplay üzerinden açamıyorum.başlıyomuş gibi yapıp tekrar origin yada eaplay menüsüne dönüyor herhangi bir ekran değişimi olmuyor. var mı böyle problemi olan. repair vs herşeyi yaptım yönetici olarak çalıştırma ama yok oyuna giriş yapamıyorum

• rerea kullanıcısına yanıt

Ea app çöp kanser ediyor. Bu oyunda nasil bilmiyorum da dun me andromedaya on denemede girebildim.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Berbat ya oyun açılmıyor.

• Oyunu hiç bilmeyen kaldıysa onlar için spoiler sayılır.

Orijinal oyunda var mı hatırlamıyorum, Isaac akıl sağlını kaybetmeye başladığı bölümlerde ''USG Ishimura'' tabelasına denk geldim. Güzel düşünülmüş kelime oyunu. Dead Space zeki bir oyun bu yönünü seviyorum. Ayrıca oyunun bölümlerinin baş harflerinden ''Nicole Is Dead'' yazdığını da yeni tesadüfen müzik aratırken öğrendim. Vıay be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 3 Şubat 2023; 1:19:5 >

• callistoda da sorun yok ki ilk çıktıgındaydı o.

callistonun grafikleriyle yarışamaz bu oyun.

oynanış için birşey diyemem korku için de daha iyi olabilir dead space remake.

ama hem grafik hem texture yanından geçemez callistonun.

sorunları da bitti oyunun.

• Oyunu yeni oynama fırsatım buldum. EA Play Pro üzerinden oynuyorum çünkü bir remake oyuna göre fiyatı çok pahalı, her neyse ilk oyunu hiç oynamadığım için kendi adıma yeni bir oyun sayılır ve genel olarak başarılı bir oyun olmuş. Orjinal oyuna göre neler eklendiğini yada varsa çıkarıldığını oynayanlar yazmışlardır bu nedenle daha çok teknik kısımdan bahsedeceğim. Callisto ile çok benzer oyunlar ve Callisto kadar olmasada bu oyundada yer yer takılmalar mevcut, doku kalitesi bazı yerlerde düşük olsada hacimsel ışıklandırma ve efektler konusunda frostbite motorunu iyi kullanmışlar. Oyunda ray tracing mevcut ama tek bir özellikte bunu kullanmışlar. DLSS 2.5.1 kalitede ve 4K çözünürlükte Ultra ayarlarda oynuyorum ve Callistoya göre çok daha iyi br performans sunuyor. Bir aylık EA Play Pro olarak oyunun en üst sürümüne sahip olup bu sürede abonelik kapsamındaki diğer oyunlarıda daha uyguna bitirebilirsiniz. Genel olarak beğendim, atmosfer güzel, ilk kez oynayacaklar içinde tekrar oynayacaklar içinde iyi bir deneyim.Dead Space Remake [ANA KONU] 

• Kürekten haber yok değil mi arkadaşlar?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.