Şimdi Ara

DEADLIFT VE DAMBIL ROW SONRASI BEL AGRISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
13.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Buyuk ihtimal duzgün formda yapamiyorum hocam deadlifti programdan cikaricam, one arm dambıl row da bele yük biniyor mu hocam onu kaldirmama gerek var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdmandan 24 saat sonra ortaya çıkan ağrılar normaldir.

Ama bahsettiğimiz ağrı idman esnasında (sizinki buna giriyor heralde) ya da idmandan kısa bir süre sonra ortaya çıkıyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir bunda net olalım.

Bilmiyorum salona mı gidiyorsun orada bilen elemanlar vardır illa hareketlerim düzgün formunu, söyle bi göstersinler sana.

Son olarak, daha önce bu tür hareketlere alışık olmayan bir vücuda sahip olan kişiler çok düşük ağırlıklarla çalışmaya başladınlar sonra kademe kademe arttırırlar zaman ile.

Dikkat edilmesi gereken diğer bi nokta ise (en önemlisi de bu sanırım ağırlık kaldırmaya YENİ başlayan kişiler için):

idmanda kullanılan ağırlığın kaç kilo olduğu < hareketin doğru yapılışı

Dostum bu arada istanbulda mısın bilmiyorum, hareketleri gösterecek birisini bulamazsan bana özelden mesaj atıyorsun hemen ben sana gösteriyorum. (yaptığın ve yapmak istediğin hareketleri yaz bana ben salondaki bi arkadaştan rica ederim kayda alır anlata anlata gösteririm hareketleri faydalanmış olursun böylelikle benden)

(araştırmayı, bilmediğim yeni herhangi bir şey öğrenmeye aç bir insanım. 1 sene oldu mu bilmiyorum ama birkaç ay sonra 1 seneyi devirmiş olurum herhalde. Senin yerinde olsaydım özel mesaj atardım kendime :) öğretmeyi de çok seven bir kişiyim ondan ingilizce öğretmenliği okuyorum ya zaten 😂.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 12 Temmuz 2018; 18:51:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Schizz

Benim fıtık sporla olmadı.Yıllardır vardı,özel bir fizyoterapiste gittim kurtuldum.Şimdi ne deadlift ne row hiçbirinde ağrımıyor 0 ağrı.Fıtık genel olarak hayat kalitesini düşürür sadece spor açısından bakma,bi kontrol ettir.
    Bildiğim kadarıyla başlangıç aşamasında olmayan bel fıtığı ameliyatsız geçmiyor. Yıllardır var olandan nasıl fizyoterapi ile kurtuldunuz anlayamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: whycoders3

Deadlifti 9 ar kiloluk dambillarla yapiyorum hocam toplamda 18 kilo yani pek ağır değil aslinda
    Ilginc hocam. Belinizde baska bir sorun olma ihtimali var mi? Kaldirdiginiz agirlik normal cunku.

• Thesis Statement kullanıcısına yanıt
    Hocam bu agirliklarla yanlis formda yapmak bel agrisi yapabilir mi hocam

• Keira- kullanıcısına yanıt
    Reis hareketi öğretirsen bi hayır duamı alırsın :) (istanbullu degilim)

• quote:

Orijinalden alıntı: whycoders3

Deadlifti 9 ar kiloluk dambillarla yapiyorum hocam toplamda 18 kilo yani pek ağır değil aslinda
    Ağırlık düşür ve formunun doğru olduğundan emin ol hala ağrıyorsa alternatif hareketlere yönel. Bel ve boyun ağrısının şakası olmaz.

• Başlangıç seviyesi bel fıtığım vardı.Ameliyata gerek olmadığını söyledi ve gerekte yokmuş zaten 4 seansta düzeldim.
  • eXteras kullanıcısına yanıt
    Dambıl one arm rowun bele zararı olur mu hocam peki ?

• Doğru ağırlık ve doğru duruşla olmaması gerekir ama çok hamsanız veya düzgün ısınmadıysanız olabilir tabii. Bence ağırlığı düşük tutup forma çalışın. Gerekirse 3-4 kg ile çalışın ama formu oturtun, hafif ağırlık ile çalışmanın utanılacak veya sıkılacak bir tarafı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eXteras kullanıcısına yanıt
    Hocam dambıl one arm row bile bel agrisi yapiyosa ne calisicam ki ben

• Hocam doğru ağırlık ve doğru form ile yaparsanız niye bel ağrısı yapsın. Sadece formu oturtana kadar düşük ağırlık ile çalışın. Yukarıda arkadaş demiş telefonla kayıta alın, videolarla kıyaslayın ve yanlışınızı düzeltin. Özel bir durum yoksa ve her şey doğruysa bel ağrımaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.