Şimdi Ara

DEADLIFT VE DAMBIL ROW SONRASI BEL AGRISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
13.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar evde 2 haftadir spor yapiyorum formumu korumak ve guclenmek icin ama bu hareket sonraları belim agriyor ( dambıl bent over row , one arm dambıl row , deadlift ) bu hareketleri yapmasam bisey kaybedermiyim ? yani illa yapmaliyım , 2 haftalik tecrube bu hareketleri yapmama yetmez mi 2 ay sonra eklesem sıkınti olur mu ?

• .
  • +
  • Bel ağrısı hiç güzel bisi değil, düzgün şekilde yaptığın halde ağrı oluyorsa bence o hareketlerin hangi bölgeleri etkilediğini öğrenip aynı bölgeleri gelistirebilecek farklı hareketler arastır. ytd
  • Buyuk ihtimalle yanlis yapiyorsun hareketi hocam ya da fazla yukleniyorsun.
  • Beline kemer tak, hoca falan varsa rica et formuna baksın. Belini zorlama ağrıyorsa başka harekete geç ağırlık azalt yoksa bir bakmışsın spor hayatın bitmiş
  • Hocam ağır giriyor olabilirsin veya hareketi düzgün formda yapmıyor olabilirsin. Bu ikisinden emin olduktan sonra hala ağrı geçmediyse yapmak zorunda değilsin her hareketin bir sürü alternatifi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dambel row hic sevmediğim bir hareket o yuzden yapmam. Barbell row yap dogru formda yaparsan beli asla zorlamaz hem daha yararlı. Normal deadlift ide sevmiyorum arada romanian deadlift yapıyorum yetiyor. Özellikle deadlift yanlıs formda tehlikeli yuksek agırlıklar kaldırıldıgı İcin. Dusuk kilolarda formu mukemmelkeştir oyle yuksek kilolara gec. Kendini videoya alıp formunu kontrol edebilirsin.
  • Evde ayarlananilir dambıllarla yapiyorum hocam , havvan gibi sismek gibi bi amacim sadece formda kalmak ve biraz hacim istiyorum , evde dambılla sırt kaso gelistirebilecegim baska hareket var mi hocam dambıl deadlifti ve dambil bent overi cikaricam :)
  • Thesis Statement kullanıcısına yanıt
    Deadlifti 9 ar kiloluk dambillarla yapiyorum hocam toplamda 18 kilo yani pek ağır değil aslinda
  • Deadlifti ve dambil rowu sirt kasi icin yapiyorum hocam , evde sirt kasini gelistirebilecegim baska egzersizler var mi
  • cmea06 kullanıcısına yanıt
    Hocam evde yaptigim icin fazl agir girmiyorum iki dambıl 18 kilo sadece, evde sirt kasini gelistirebilecegim alternatif egzersizler var mı dambil ile yapilabilen
  • whycoders3 W kullanıcısına yanıt
    https://www.bodybuilding.com/exercises/muscle/middle-back
    buradan bakabilirsin
  • En önemlisi doğru form,formunu atman lazım.Ayriyetten valsalva manevrasını kullan o hareketleri yaparken.Hareketlerden sonra beline fleksiyon verdiğinde ağrı oluyor mu ? Eğer formun doğruysa bel fıtığı olabilirsin aynı sebepten bende muzdariptim çünkü bütün row ve deadliftte belim ağrıyordu meğerse başlangıç seviyesi bel fıtığım varmış bütün zaman boyunca yanlış yapıyorum sanıyordum.Bi fizik tedaviye görünmeni tavsiye ederim erken teşhis iyidir.
  • deadlifti sırt için yapıyorsan rack pull'a geçiş yap
  • Schizz kullanıcısına yanıt
    Suan ne yapiyosun hocam bel fitigi olan biri vucut gelistirebilir mi
  • Bir kac sebebi var

1- hareketleri dogru formda yapmiyosundur

2- bel kaslarin zayiftir

3- belinde fitik baslangici ya da kas spazmi zorlanma olabilir
  • 4seneden fazladır row çeşitlerini ve deadlifti hep yaparım programlarımda ve hiç sakatlanmadım. Eğer sakatlanıyorsanız formu bilmiyorsunuz demektir. Bazı şeyleri kendi başınıza düzeltemezsiniz, birine izletin öneri taktik alın.
  • Benim fıtık sporla olmadı.Yıllardır vardı,özel bir fizyoterapiste gittim kurtuldum.Şimdi ne deadlift ne row hiçbirinde ağrımıyor 0 ağrı.Fıtık genel olarak hayat kalitesini düşürür sadece spor açısından bakma,bi kontrol ettir.
  • Schizz kullanıcısına yanıt
    Hocam ama hic agrimiyordu belim bodyde bu hareketleri yaptigim zaman agriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.