Şimdi Ara

dambıl ile kol kası yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
166.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 5 kilo dambıl la kaç günde gözle görülür biçimde kol kası yapılır.dambıl gerçekten kas yapmak için yararlımı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

5 Kg Dambıl ile Kol Kası Nasıl Yapılır?

Dambıl kullanarak kol kaslarını geliştirmek isteyenler için 5 kg dambıl ideal bir seçenek olabilir. Ancak en iyi sonuçları elde etmek için doğru teknik ve set sayısı ile çalışmak önemlidir.

5 Kg Dambıl ile Kol Kası Egzersizleri

İşte 5 kg dambıl ile yapabileceğiniz etkili kol kası egzersizleri:

• Biceps Curl: Ayakta veya oturarak, dambılları avuçlarınız vücudunuza bakacak şekilde tutun. Dambılları dirseklerinizi bükerek omuzlarınıza kaldırın ve ardından yavaşça başlangıç pozisyonuna indirin.
    • Triceps Extension: Dambılları başınızın arkasında, avuçlarınız öne bakacak şekilde tutun. Dambılları dirseklerinizi düzleştirerek başınızın üzerine kaldırın ve ardından yavaşça başlangıç pozisyonuna indirin.
    • Hammer Curl: Ayakta veya oturarak, dambılları avuçlarınız vücudunuza paralel olacak şekilde tutun. Dambılları dirseklerinizi bükerek omuzlarınıza kaldırın ve ardından yavaşça başlangıç pozisyonuna indirin.

5 Kg Dambıl ile Kol Kası Set ve Tekrar Sayısı

Başlangıç seviyesindeyseniz, her egzersiz için 10-12 tekrarlık 3 set ile başlayabilirsiniz. Gücünüz arttıkça, tekrar sayısını veya set sayısını kademeli olarak artırabilirsiniz.

3 Kg Dambıl ve 8 Kg Dambıl ile Kol Kası

3 kg dambıl kol kaslarını geliştirmeye yardımcı olabilirken, 8 kg dambıl daha hızlı sonuçlar verebilir. Ancak, daha ağır dambıllarla çalışmadan önce doğru formu öğrendiğinizden emin olun.

Dambıl ile Kol Kası Çalışma Önerileri

• Egzersizler arasında dinlenmek için 1-2 dakika bekleyin.
    • Formunuzu korumak için çok ağır dambıllar kullanmayın.
    • Egzersizleri düzenli olarak, haftada en az 2-3 kez yapın.
    • Kol kaslarınızı beslemek için yeterli protein alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben3 kilolukla yaptım oluo yaniii

ama inan şınav daha yararlı

günde 100 tane kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: angemon

arkadaşlar 5 kilo dambıl la kaç günde gözle görülür biçimde kol kası yapılır.dambıl gerçekten kas yapmak için yararlımı?

Sadece kol kası yapacaksan vucudun orantısız gözükür.Ayrıca her gün kol çalışırsan kas fln kalmaz eritirsin.3 günde bir çalış.Dambıl ile yapabileceğin hareketler kısıtlı olduğu için zor olur ama yapabilirsin.3 ayda gözle görülür bi değişiklik olur.Tabi ki beslenme-dinlenme ikilisine kas çalışmaktan daha fazla önem verirsen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: angemon

arkadaşlar 5 kilo dambıl la kaç günde gözle görülür biçimde kol kası yapılır.dambıl gerçekten kas yapmak için yararlımı?

Sadece kol kası yapacaksan vucudun orantısız gözükür.Ayrıca her gün kol çalışırsan kas fln kalmaz eritirsin.3 günde bir çalış.Dambıl ile yapabileceğin hareketler kısıtlı olduğu için zor olur ama yapabilirsin.3 ayda gözle görülür bi değişiklik olur.Tabi ki beslenme-dinlenme ikilisine kas çalışmaktan daha fazla önem verirsen...
    5 kilo ile bi halt edemezsin adam gibi agirlik kaldir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizgin

5 kilo ile bi halt edemezsin adam gibi agirlik kaldir...

Alıntıları Göster
    Eğer amacın vicudunu şekillendirmekse bu dambılla yapılacak iş değil.. Vicudunu orantısız geliştirirsin ve geri dönüşün de mümkün olmaz!! Tek yapman gereken bir egsersiz programı dahilinde bu işe girişmen veya bir spor salonuna yazılman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Eğer amacın vicudunu şekillendirmekse bu dambılla yapılacak iş değil.. Vicudunu orantısız geliştirirsin ve geri dönüşün de mümkün olmaz!! Tek yapman gereken bir egsersiz programı dahilinde bu işe girişmen veya bir spor salonuna yazılman..

Alıntıları Göster
    amacım sadece kol kası yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutsalangemon

amacım sadece kol kası yapmak

Alıntıları Göster
    ben bi aydırr falan dambılla calısıyrum azda olsa gözle görülür bi artış oldu hiç değilse olanlar baya bi sertleşiyo buna bile değer yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alt Sırt Kası için
    11 yıl önce açıldı
    Dambıl ile..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fani Madida

ben bi aydırr falan dambılla calısıyrum azda olsa gözle görülür bi artış oldu hiç değilse olanlar baya bi sertleşiyo buna bile değer yani

Alıntıları Göster
    Kas geliştirmek için en iyi yol yüksek ağırlıkla 6-10 tekrar yapmaktır. Bunu da bir hareket için 2-3 set halinde yaparsın.

Senin 5 kg lık dambıllar bir süre sonunda hafif geleceği için mecburen tekrar sayısını arttırma yoluna gideceksin, bu da 20,30 tekrar yapmaya kadar gidecek ki bu şekilde sadece dayanıklılığını geliştirebilirsin.

Ağırlığı değiştirilebilen plaka ağırlıklı dambıllardan alırsan daha randımanlı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: playground

Kas geliştirmek için en iyi yol yüksek ağırlıkla 6-10 tekrar yapmaktır. Bunu da bir hareket için 2-3 set halinde yaparsın.

Senin 5 kg lık dambıllar bir süre sonunda hafif geleceği için mecburen tekrar sayısını arttırma yoluna gideceksin, bu da 20,30 tekrar yapmaya kadar gidecek ki bu şekilde sadece dayanıklılığını geliştirebilirsin.

Ağırlığı değiştirilebilen plaka ağırlıklı dambıllardan alırsan daha randımanlı olur.

Alıntıları Göster
    5 kg ağırlık rutine girdiği zaman kas gelişmesi durur,fit olursun sana gelişmiş gibi gelir . ağırlık artırımı yapman lazım zamanla,rutin hareketlerden kaçın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

5 kg ağırlık rutine girdiği zaman kas gelişmesi durur,fit olursun sana gelişmiş gibi gelir . ağırlık artırımı yapman lazım zamanla,rutin hareketlerden kaçın.

Alıntıları Göster
    5 kiloluk dambıl kas geliştirmek için tek başına yeterli deildir..bide yanına 8-10 kiloluk dambıl almanı tavsiye ederim...

yukarıda söledikleri gibi ağır çalışınca kas gelişmez..kolun kalınlaşır..hafif çalışınca bu kalınlaşan yerler kas yapar..ikisini birlikte yapmalısın..5 kiloyla çalışırsan kas yaparsın ama bir yerden sonra durur çünkü kaslar genişlicek alan bulamazlar..ağır çalışırsan kolların kalınlaşır, kasta yaparsın ama kalınlaşma daha fazla olur ve kof bir kalınlık olur kolunda...bu yüzden ikisini birden yapmalısın...önce ağır yapıcaksın yani maximal kuvvet uygulucaksın ve kolunu kalınlaştırıcaksın..biraz dinlenip hafif çalışıcaksın ve kalınlaşan kolun kas yapıcak...bunları seri olarak yapmalısın...biri olmadan öbürü olmaz...

ikisini aynı anda uygularsan 2-3 kat daha hızlı kas yaparsın..

ağır olanı yapabildiğin kadar 3 set yap, arada dinlen...ağırdan sonra 20*3 5 kilo çalış..

• quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

5 kiloluk dambıl kas geliştirmek için tek başına yeterli deildir..bide yanına 8-10 kiloluk dambıl almanı tavsiye ederim...

yukarıda söledikleri gibi ağır çalışınca kas gelişmez..kolun kalınlaşır..hafif çalışınca bu kalınlaşan yerler kas yapar..ikisini birlikte yapmalısın..5 kiloyla çalışırsan kas yaparsın ama bir yerden sonra durur çünkü kaslar genişlicek alan bulamazlar..ağır çalışırsan kolların kalınlaşır, kasta yaparsın ama kalınlaşma daha fazla olur ve kof bir kalınlık olur kolunda...bu yüzden ikisini birden yapmalısın...önce ağır yapıcaksın yani maximal kuvvet uygulucaksın ve kolunu kalınlaştırıcaksın..biraz dinlenip hafif çalışıcaksın ve kalınlaşan kolun kas yapıcak...bunları seri olarak yapmalısın...biri olmadan öbürü olmaz...

ikisini aynı anda uygularsan 2-3 kat daha hızlı kas yaparsın..

ağır olanı yapabildiğin kadar 3 set yap, arada dinlen...ağırdan sonra 20*3 5 kilo çalış..

Alıntıları Göster
    3kglik dumble ile günde 400 kere sağ 400 kere sol kolumu çalıştırdım..sonra sol kolu bıraktım...1 ay boyunca 400 kere gunde sağ kolumu çalıştırdım..........şu an sağ kolum acayip güçlü.....sol kolumda baya baya kalın yane......taş gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: brklcm

ben3 kilolukla yaptım oluo yaniii

günde 100 tane kadar
    quote:

Orjinalden alıntı: brklcm

günde 100 tane kadar

bu 100 taneyi 1 günde peryodik olarak mı yapıyorsun?Ben bir başladım mı 15'i geçemiyorum da
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenn

quote:

Orjinalden alıntı: brklcm

günde 100 tane kadar

bu 100 taneyi 1 günde peryodik olarak mı yapıyorsun?Ben bir başladım mı 15'i geçemiyorum da

Alıntıları Göster
    şınavla kolların pazu kısımlarının arkasını daha iyi çalıştırabilirsiniz ancak gerçekten zor hareket ardarda 100 tane yapmak bence imkansız aralıklı olarak 20şerlik setlerle olabilir.

dambılı ise dirseği sabitleyip dirsek ile omuz arasını hareket ettirmeden direk ön ve arka pazuları çalıtrarak çalışmak lazım ki yine 20lik setler daha doğru olur.

dambılla çalışırken vücutu sarkaç olarak kullanmak yani vücut hareketinin etkisiyle dambıla ivme vermek çalışmanın işe yararlığını engeller sadece kendinizi yormuş olursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: özgür deniz

şınavla kolların pazu kısımlarının arkasını daha iyi çalıştırabilirsiniz ancak gerçekten zor hareket ardarda 100 tane yapmak bence imkansız aralıklı olarak 20şerlik setlerle olabilir.

dambılı ise dirseği sabitleyip dirsek ile omuz arasını hareket ettirmeden direk ön ve arka pazuları çalıtrarak çalışmak lazım ki yine 20lik setler daha doğru olur.

dambılla çalışırken vücutu sarkaç olarak kullanmak yani vücut hareketinin etkisiyle dambıla ivme vermek çalışmanın işe yararlığını engeller sadece kendinizi yormuş olursunuz...

Alıntıları Göster
    Kolu kaslı gösteren kısım Tirceps denilen kas grunbudur buda kolun arkasında olna kas grubudur..Sadece dumbell ile kol gelişebilir fakat 5kg yetersiz bunun için...Şınav özellikle triceps kasgrubu+göğüs için yararlıdır...

Yaparken 9*3 yada 12*3 şeklinde yani 3set halınde yaparsan etkılı olur...Burdan DUMBEL ile yapacagın hareketlere bakabılırsın...

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ArmWt.html#anchor122387

• quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Kolu kaslı gösteren kısım Tirceps denilen kas grunbudur buda kolun arkasında olna kas grubudur..Sadece dumbell ile kol gelişebilir fakat 5kg yetersiz bunun için...Şınav özellikle triceps kasgrubu+göğüs için yararlıdır...

Yaparken 9*3 yada 12*3 şeklinde yani 3set halınde yaparsan etkılı olur...Burdan DUMBEL ile yapacagın hareketlere bakabılırsın...

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ArmWt.html#anchor122387

Alıntıları Göster
    2 günde bir az kilo çok tekrar bence 5-7 kilo arası dambıllarla 10*3

• quote:

Orijinalden alıntı: noob saibot

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: levent_erkan

yok daha neler . strongest men yarışmasınamı hazırlıyorsun. Arkadaşım hiç bir şey yapamazsın boşuna uğraşma iyi beslenme , sıkı ve ağır çalışmayla 1 yılda 5 cm belki yaparsın. o da elindeki ağırlıkla mümkün değil. Adale yapmayı çok istiyorsan en az 2 yıl spor salonuna git.

• quote:

Orijinalden alıntı: noob saibot

Alıntıları Göster
    5 lik dambıllarla şöyle böyle kayda değer bir şeyler yapılabilir. Ve ya şöyle söliim kolunda fiziksel olarak çok şişkin büyük görünmesede sağlam dirençli olursun.Yani gücün kuvvetin yerinde olur.Özellikle çalışmayan biri ile arandaki farkı fazlasıyla görürsün.Dambılla beraber şınav desteği verirsen kol kaslarınla beraber boyun sırt karın ve göğüs kaslarında çalışır. Göğüsünde öne doğru çıkar gelişir.Yavaş Yavaş Rocky gibi olursun.

Bu arada sadece çalışmayla işin bitmiyo.Ne yediğin de önemli yağlı ve karbonhidratları azaltıp proteine öncelik vermelisin.Proteinli besinleri daha çok tüket.Et süt yumurta baklagiller tüket. Kaslarda bol miktarda potasyum ve magnezyum bulunur.Bu yüzden günde aparatif olarak arpa yada buğdağı kaynatıp ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATB -- 8 Nisan 2006; 12:16:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ATB

5 lik dambıllarla şöyle böyle kayda değer bir şeyler yapılabilir. Ve ya şöyle söliim kolunda fiziksel olarak çok şişkin büyük görünmesede sağlam dirençli olursun.Yani gücün kuvvetin yerinde olur.Özellikle çalışmayan biri ile arandaki farkı fazlasıyla görürsün.Dambılla beraber şınav desteği verirsen kol kaslarınla beraber boyun sırt karın ve göğüs kaslarında çalışır. Göğüsünde öne doğru çıkar gelişir.Yavaş Yavaş Rocky gibi olursun.

Bu arada sadece çalışmayla işin bitmiyo.Ne yediğin de önemli yağlı ve karbonhidratları azaltıp proteine öncelik vermelisin.Proteinli besinleri daha çok tüket.Et süt yumurta baklagiller tüket. Kaslarda bol miktarda potasyum ve magnezyum bulunur.Bu yüzden günde aparatif olarak arpa yada buğdağı kaynatıp ye.

Alıntıları Göster
    5'lik ve 10'luk dambıl al dostum. Birde imkanın varsa bar ayarla. Dambıllarla kanat, omuz, göğüs, arka kol, iç kol, bilek gibi bölgeleri geliştiren hareketler yapabilirsin. Güzelce beslenmene ve uykunada dikkat edersen göze hoş görüken bir vücut yapabilirsin. Ama göğüs konusunda biraz yetersiz kalabilir sadece dambıl. Onuda küçük bir sehpa ile bir yere kadar götürürsün.

Son olarak kas yapmak için çok kasma kendini eğer kasları fazla zorlarsan yakarsın ve o bölgelerin gelişmesi çok zor hale gelebilir. Hareketleri bilmiyorsanda faydası olmayabilir evde çalışmanın. Mutlaka bir sistem takip etmelisin evde bile çalışacak olsan. Sadece kol geliştirirsen hiçte hoş olmayan bir görüntü çıkacaktır ortaya. Dambıl çalışmanın bile ince detayları var. Bir çok kol hareketi mevcut. En güzel spor bilinçli yapılandır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 8 Nisan 2006; 12:30:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

5'lik ve 10'luk dambıl al dostum. Birde imkanın varsa bar ayarla. Dambıllarla kanat, omuz, göğüs, arka kol, iç kol, bilek gibi bölgeleri geliştiren hareketler yapabilirsin. Güzelce beslenmene ve uykunada dikkat edersen göze hoş görüken bir vücut yapabilirsin. Ama göğüs konusunda biraz yetersiz kalabilir sadece dambıl. Onuda küçük bir sehpa ile bir yere kadar götürürsün.

Son olarak kas yapmak için çok kasma kendini eğer kasları fazla zorlarsan yakarsın ve o bölgelerin gelişmesi çok zor hale gelebilir. Hareketleri bilmiyorsanda faydası olmayabilir evde çalışmanın. Mutlaka bir sistem takip etmelisin evde bile çalışacak olsan. Sadece kol geliştirirsen hiçte hoş olmayan bir görüntü çıkacaktır ortaya. Dambıl çalışmanın bile ince detayları var. Bir çok kol hareketi mevcut. En güzel spor bilinçli yapılandır...

Alıntıları Göster
    Göğüs için bir havlu al. Bildiğimiz el-yüz havlusu. Boylamasına rulo yap ve iki ucundan tut. Kollarını öne doğru uzat ve yanlara çekiştir. 1er dakika çekme 10 saniye dinlenme ile bunu her gün 20 kere yap Ayrıca şınav çek. 30'ardan günde 3 set yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icaktan -- 8 Nisan 2006; 13:34:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: icaktan

Göğüs için bir havlu al. Bildiğimiz el-yüz havlusu. Boylamasına rulo yap ve iki ucundan tut. Kollarını öne doğru uzat ve yanlara çekiştir. 1er dakika çekme 10 saniye dinlenme ile bunu her gün 20 kere yap Ayrıca şınav çek. 30'ardan günde 3 set yeter.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

bahsettiğin hareket deltoidleri (omuzu) çalıştırır özellikle arka omuzu ve adı izolasyon prensibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 8 Nisan 2006; 13:53:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.