Merhabalar. Barbell Row en sevdiğim hareketlerden biri. Genel olarak compound hareketlerden gittiğim içinde aksatmak istemediğim bir hareket. Hareketi yaparken bel çukuruna dikkat ediyorum, aynadan da kontrol ediyorum herhangi bir problem gözükmüyor. Ama hareket sırasında belde hafif bir ağrı oluyor. Hareketi bitirdikten sonra ve sonraki günler herhangi bir ağrı olmuyor. Hareket sırasında hafif bele vurması normal mi? Bana normal gibi geliyor ama bel de çok önemli olduğu için korkuyorum biraz. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. |
Barbell Row Sırasında Hafif Bel Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri
Barbell row, sırt kaslarını güçlendirmek için yaygın olarak kullanılan bir egzersizdir. Bununla birlikte, uygun olmayan form veya aşırı yükleme, hafif bel ağrısına neden olabilir.
Nedenleri
- Aşırı Yükleme: Barbell row, ağırlıklı bir egzersizdir. Aşırı ağırlık kullanmak, belinize aşırı baskı uygulayabilir.
- Uygun Olmayan Form: Uygun olmayan form, belinize baskı yaparak ağrıya neden olabilir. Örneğin, sırtınızı yuvarlamak, bel kaslarını zayıflatarak ağrıya yol açabilir.
- Önceden Var Olan Bel Sorunları: Önceden var olan bel sorunları, barbell row sırasında ağrıyı kötüleştirebilir.
Barbell Row Bele Zararlı mı?
Uygun formda ve aşırı yükleme yapmadan gerçekleştirilen barbell row, bele zararlı değildir. Aslında sırt kaslarını güçlendirerek bel ağrısını önlemeye yardımcı olabilir.
Barbell Row Sonrası Bel Ağrısı
Barbell row sonrası hafif bel ağrıları normaldir. Ancak ağrı şiddetliyse veya birkaç gün içinde geçmiyorsa, bir sağlık uzmanına başvurmalısın.
Çözümleri
- Uygun Formu Sağla: Barbell row yaparken sırtını düz tutmalı ve ağırlığı bacaklarınla kaldırmalısın.
- Ağırlığı Yavaş Yavaş Artır: Aşırı yüklemeden kaçınmak için ağırlığı kademeli olarak artırmalısın.
- Uygun Destek Kullan: Ağır ağırlıklar kaldırırken, belini desteklemek için bir kaldırma kemeri kullanabilirsin.
- Önceden Var Olan Bel Sorunlarına Dikkat Et: Önceden var olan bel sorunların varsa, barbell row yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalısın.
- Ağrıya Dikkat Et: Barbell row sırasında veya sonrasında ağrı hissedersen, egzersizi durdurmalı ve bir sağlık uzmanına başvurmalısın.